Lewandowski obhájil Zlatou kopačku, Schick je mezi elitními střelci šestý

24.05.2022, 22:00
Aktuality
Robert Lewandowski (© AFP)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (66)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Ben Yedder

Reagovat
JeséRodriguez

výbornej útočník

Reagovat
Seydou Doumbia

Už od Toulouse neskutečný zabiják, škoda že nikdy nehrál v opravdu top klubu.

Reagovat
JeséRodriguez

Jj, je určitě nedoceněnej. Škoda, že odejde Tchouameni, mohlo by Monako v té LM zase něco uhrát.

Reagovat
Seydou Doumbia

Ale pokud podepíšou Bissoumu z Brightonu jako je ted v expresce tak se z toho poseru. To by nebylo prakticky žádné oslabení, ale moc tomu nevěřím.

Reagovat
JeséRodriguez

Tak to by pro Monako bylo super, doufám, že tu LM dají.

Reagovat
Jordi Alba

Dost jsem se divil, že tehdá ze Sevilly nešel někam vejš.

Reagovat
Rich

Lewa. Navždy legendou Bayernu.

Reagovat
REPLIKATOR

Messi, kde si?

Reagovat
kilobyte

Tecl má jen o 3 body méně. Messi 12 a Tecl 9.

Reagovat
F.Torres

a to jen kvůli koeficientu. Golů mají stejně a Standa na to potřeboval o 25 % méně času

Reagovat
Mass

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně Tecl > Messi

Reagovat
db18

Tecl má 6, ne? Jinak by Beauguel měl 28,5 bodů, ale v rozšířeném žebříčku ho neuvádí, i když tam je Gnabry s 28 bodama.

Reagovat
kilobyte

Do 21. místa se to násobí 1,5, takže Beauguel by měl mít 28,5.

Tak jsem to zkoušel najít a asi se počítá jen základní část. Takže Beaguel má 13 gólů a 19,5 bodů.

Reagovat
Seydou Doumbia

Právě. A hlavně v každé ze sračka lig byl vždy nějaký lepší střelec než Bogel, nejlepší střelec v turecku, švýcarsku, holandsku, portugalsku atd má 20+ branek

Reagovat
Aldeano

K'lautern ve 2. Bundeslize

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Drážďany 3.

Reagovat
db18

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Rudnevs

Na jednu stranu škoda, skvelý klub, tracície, skvelý fans (hoc včera predviedli opäť i svoju dark side), mám ich rád a tentokrát som naozaj dúfal, že ostanú na dlhšie.

Na druhú stranu asi aj uprimne zaslúžené. Posledná výhra je z decembra 2021. Majú vlastne šťastie, že v podobe Aue a Ingolstadtu boli tento rok extrémne slabí zostupujúci, inak by šli priamo.

Reagovat
Werkrider

Reagovat
db18

Reagovat
eleven11

Essen v 3.

Reagovat
Frank Lampard 8

Není to tak dávno, kdy jsme si něco takového mohli jen stěží představit, aniž by to bylo považováno za bláznovství. Velký respekt pro Patrika

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Beči

Reagovat
Kucka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
OTASi

Reagovat
Cafú

Reagovat
PalibrkUros

Kéž by to tak pokračovalo, ještě nedavno při skládání nominace na repre srazy svítilo jako nejblyštivější jméno Darida z Herthy, která se většinou motala kolem středu bundesligy... Jsem rád, že tam těch krajánků přibylo a že to povětšinou nejsou hráči jen na lavičku. Víc takovejch Shicků, Baráků, Coufalů...

Reagovat
Mass

Součka si opomněl záměrně?

Reagovat
PalibrkUros

Ano, je ho všude dost... tím nechci říct, že bych mu nefandil

Reagovat
JeséRodriguez

Já věřím, že to pokračovat bude. Škoda, že Vaclík není o trochu mladší, protože osa Vaclík - Souček - Barák - Schick by byla super. Coufal s Kadeřábkem jsou taky kvalitní krajní obránci pro evropskej fotbal, tam je trochu škoda, že Kadeř nehrával na LB a skončil s repre. Ono se to říkalo vždycky, že máme zajímavé talenty, ale teď mi připadá, že se v lize objevuje přece jen víc jmen od 17-18 let, než to bývalo dřív. To se musí zúročit časem.

Reagovat
PalibrkUros

Přesně tak, Kadeře je škoda no, ale neuděláš nic... těch talentů v lize vyskakuje dost. Pomaličku začíná být vidět nějaká práce, která se tu nastolila několik let zpátky během těch šedivejch let, kdy jsme mohli být rádi fakt jenom za toho Daridu a Dočkala, kterej si aspoň vodil naši ligu a působil daleko světlejším dojmem než zbytek. Ti mladí vypadají jako fotbalisti a dostávají čuchnout, což je dobře. Celkově si myslim, že právě to EURO do 21 let, kde byl Shick, Simič, Jankto bylo jako takovej první odrazovej můstek k lepším zítřkům, jen škoda, že se tam nepovedl udělat nějakej úspěch. Ten tým na to měl

Reagovat
JeséRodriguez

ale tak ten úspěch v U21 není zase tak důležitej, podle mě to zase tolik neznamená. Jinak je škoda, že nemáme pořádné stopery. Zima by se mohl v tom Turíně ještě vykopat, Vitík třeba jednou taky, ale jinak nic moc. Simič a Heidenreich, po těch se skoro slehla zem.

Reagovat
PalibrkUros

Není no, ale když se sejde generace, tak to vždycky zamrzí. Víc to zamrzí, ale na seniorskym šampionátu to je jasný. Zimu asi bude čekat důležitej rok v Turíně a moc bych mu přál, aby začal pravidelně naskakovat v základu a dokázal, že na takovou ligu v pohodě má, i kdyby to měl být jen lehký nadprůměr co se týče stoperů v Itálii potažmo v Evropě, protože jak píšeš stopeři nejsou a potřebovali bychom aspoň dva lépe 3 kvalitní. Simič v Hajduku sem tam hraje, ale asi každej čekal daleko víc, kde je ovšem konec Heidenreicha to ani netušim kam zmizel po tom loňském hostování v Teplicích

Reagovat
JeséRodriguez

Jojo, u Simiče vím, že je v Chorvatsku, ale tak Hajduk aktuálně není nějaká dobrá destinace. V reprezentaci taky moc nepřesvědčil. Ani já pořádně nevím, kde teď Heidenreich působí, je to trošku zklamání, ale pořád je ještě mladej a může se mu podařit větší progres. S tím Zimou to vidím úplně přesně, navíc on byl dobrej ve Slavii vedle Kúdely, takže i kdyby byl jen lehkej nadprůměr co se evropských stoperů týče a pravidelně hrál v Turíně, "stačí" nám k němu sehnat lídra. To by asi mohl být časem i Vitík, samozřejmě mu na to ještě schází kvalita.

Reagovat
PalibrkUros

Vitíkovi fandim, doufam že bude hrát stabilně v lize příští rok a v koutku duše fandim, že se ještě rozehraje a v palici uklidní Plechatý, ačkoliv moc netušim jak vypadá herně momentálně... Asi už bych neunesl, kdyby další kvalitní stopeři ze sparťanské líhně se rozehráli v pozdějším věku někde ve Slavii, nedejbože v Plzni jako Hovorka s Hejdou. Kostl s Březinou asi budou rádi, když vůbec budou někde hrát, když vezmu ty poslední sparťanský "talenty" na stoperu

Reagovat
JeséRodriguez

Přesně. Plechatýmu už moc nevěřím, ale uvidíme. Může ty zkušenosti zúročit klidně časem a ještě bude na ligu nadstandartní stoper. Ještě jsem zvědavej na toho Vydru, kterej teď sbíral minuty v áčku.

Reagovat
AlevsakNevadi

a teraz začína filozofická debata v prípade zlatej lopty. Keďže sa menie kritéria a idú sa brať individuálne výkony tak Lewa bol celý rok konštantný (54g za sezonu + 6A), Mbappe si tahal Pariz pricom sice ma Messiho/Neymara ale tí mu skôr zavadzali( 41g + 24A), Benzema ťahá Madrid do finále LM a vyhral tragickú La Ligu (51g + 15A)

Reagovat
Frantszek

Takže jasnej Benzema. Když finále vyhraje Liverpool (což bych radši), tak do toho může zasáhnout i Mo Salah

Reagovat
AlevsakNevadi

vidís a toto bude ta chujovina pri hlasovaní - ak teda vyhra Live tak preco nie Mane ? 3 pohare plus Africa Cup plus postup na MS pričom v Afrike to teda tahal daleko viac ako Salah.

Reagovat
krisa

Salah zase nejvíc gólů a áček v Anglii

Reagovat
AlevsakNevadi

inak ano Salah za rok 33g+16a / Mané 26g+4a - cize podla nových pravidiel je mané úplne mimo.

Reagovat
krisa

tak zase nelze brát jen kanadské body, to by vyhrávali jen útočníci.

Ale osobně si myslím, že to dají jednomu z dvojice Benzema - Salah, pokud jeden výrazně ovlivní finále a jeho tým vyhraje

Reagovat
Mass

V čem tragická? Jen pro vyrovnanost byla škoda, že Atleti a Sevilla na podzim skvělí, na jaře propadli, naopak Barca a Villarreal na podzim hrozní, zabrali (zato pořádně) až na jaře. Real si udržel stálou výkonnost po celou sezonu a zaslouženě vyhrál.

Reagovat
AlevsakNevadi

bola zo všetkých líg asi najmenej vyrovnaná ale to ozaj nie je problém Realu ale konkurencie. Real si to uhral sám s prstom v nose.

Tí atleti ktorý mali 9 výhier z 20 zápasov v prvej polke ?

Reagovat
king23

Co to zas je za blábol? Německý boj o titul byl vyrovnanější? Francouzský??

Reagovat
janinho

tak ak je majster isty 4 kola dopredu, tak o nejakej vyrovnanosti nemoze byt reci. real tento rok ziskal rovnako bodov ako pred rokom atleti, ale treba pozriet kolko mali muzstva na 2-5.mieste tento rok a kolko minuly. proste konkurencia sa totalne zesrala, takze si to real bez nejakych velkych vypadkov (az na to EC) uhral. a porovnavat s Bundesligou alebo nebodaj Ligue 1 vobec nie je nutne, tam je to uplne iny svet .

Reagovat
AlevsakNevadi

tak FRA a GER nikdy nerátam, tam je to skôr o tom či to PSG/Bayern prejebe, skôr ma zarazilo ako strasne spadla konkurencia v LL.

Reagovat
mojmira

PSG 15 bodů náskok, Bayern překvapivě ztrácel hodně, ale pořád pohodových 8, City a Pool do posledního kola, ale za nimi 20 bodů propast...

Reagovat
smazaný uživatel

PL - liga dvou týmů

Reagovat
Mass

Koukáš jen na body, já sem koukal i na zápasy. La Liga je jediná liga, kde první tým dostane čtyřku od druhýho nebo se bojí o remízu s devátým týmem do poslední minuty.

Atletico na podzim porazilo Real, pak třeba prohrálo s Mallorkou.

Když porovnáš třeba s bundesligou, kde Dortmund se ve vzájemnym zápase prostě proti Bayernu nechytá, nebo Francii, kde PSG prohraje jen když se jim chce, tak opravdu nevim kde vidíš tu tragedii.

Reagovat
Mass

Teda zapomněl sem na tu vůbec nejlepší ligu, kde by se to podle bodů taky vůbec nemuselo zdát, ale kde první betonuje proti druhýmu a druhem prohraje většinu zápasů proti třetímu a nejhezčí na koukání asi hraje čtvrtej tým

Reagovat
AlevsakNevadi

Atleti porazili Real az v maji ked real uz davno oslavoval. Atleti z tej top 4 dali len barcu na jesen a real na jar. Netahaj mi fakty do mojich pocitov

nezda sa ti ze LL upadá ? ja fandim Barce ale nevidim ze sa tak lahko dostanu z tych sraciek, ked Laporta zajebal ze kvoli FFP nemaju na Adamu.

Reagovat
Mass

Jo sry, bylo to teď na jaře. Real Madrid je ve finále LM a přitom týmy jako Barca, Villarreal, Sevilla nebo Atleti sou s nima schopný zahrát vyrovnaný zápasy. Stále ligu sledují miliony lidí a to hlavně v Jižní Americe, zájem se dokonce zvýšil v Asii.

Úpadek byl u Barcy, ale ta se z toho vzpamatovala celkem rychle, navíc se mi líbí, že změnili styl a přešli od házený k rychlejšímu fotbalu. Finanční problémy tam asi nebudou zas tak hrozný, ve Španělsku na dluh +- žijou všichni, pokud vyděláváš, tak se zadlužit můžeš. V prdeli je jen Valencia, ale to bohužel dlouhodobě.

Sice přišla o ty dvě největší hvězdy Messiho a Ronalda, ale do budoucna zase získala mladý borce, co budou podle mě superhvězdy za pár let, Vinicius, Pedri, Fati, Felix.

Reagovat
mistr129

KDB který to ale stejně i přes nová pravidla nedostane, takže z těch jmen tady to vidím na Benzemu... i když bych to přál Lewovi, když ho 2 roky zpátky okradli

Reagovat
janinho

karim najlepsi strelec LL+majster, finale LM + uz teraz 15 golov, pricom tusim az 7 dal vo vyradovacke, 2 hattricky po sebe ktore zabezpecili postup + postupovy gol aj proti City, okrem toho tahal aj v repre...

ak to Lewovi nedali ani minuly rok, tak teraz mu to nedaju.

za mna teda bez ohladu na to, ze som madridista jednoznacne Karim. okrem toho celu sezonu prakticky nemal vypadok formy, az na niektore zahodene penalty. ale tie dolezite daval.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnej Benzema. Není o čem

Reagovat
Rudnevs

Hertha po záchraně obmění vedení

Berlínská Hertha sice zachránila prvoligovou příslušnost, přesto však v jejích nejvyšších kruzích dochází k zemětřesení. Z klubu odchází stávající prezident Werner Gegenbauer spolu se sportovním ředitelem Michaelem Preetzem. Potvrzen byl také konec obránce Niklase Starka, jemuž vyprší kontrakt. (herthabsc.de)

Vsak Preetz skoncil uz tak rok a pol dozadu…

Reagovat
dondinho

Patrik ... a Robert teda o parník

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele