Lewandowski může zaútočit na Müllera. Padesátiletý rekord ale neřeší

17.03.2021, 09:26
Aktuality
Robert Lewandowski (© AFP)
Polský útočník mnichovského Bayernu Robert Lewandowski by mohl v této sezoně zaútočit na téměř 50 let starý rekord legendárního kanonýra Gerda Müllera v počtu branek vstřelených za sezonu v německé bundeslize. Müller v sezoně 1971/72 nasázel ohromujících 40 gólů.

Polský bombarďák má v probíhajícím ligovém ročníku bilanci 25 zápasů a 32 gólů. Ve zbývajících devíti kolech by tedy potřeboval aspoň osm zásahů, aby se mistru světa z roku 1974 a ikoně Bayernu vyrovnal.

"Upřímně řečeno se tím zatím moc nezabývám. Je to ještě pořád hodně daleko," prohlásil Lewandowski v rozhovoru s dalším význačnou postavou německého fotbalu Lotharem Matthäusem pro deník Bild. "Když budou případně chybět jeden nebo dva góly, tak to možná pro mě začne být téma," doplnil Polák.

"Překonat rekord, který platí téměř padesát let, by pro mě znamenalo opravdu hodně. Byl bych neskutečně pyšný. Na druhou stranu Gerd Müller bude pořád Gerd Müller. Je to legenda," řekl Lewandowski.

Jeho bilance v mnichovském klubu je od roku 2014, kdy přišel z Borussie Dortmund, taktéž ohromující. Ve 323 zápasech nastřílel 284 branek.

Autor: Jiří Fišara / sport1.de

Komentáře (75)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Borec může v této sezóně atakovat i hranici 50-ti ligových gólů....

Reagovat
protiproudu

i hranici 60-ti ligových gólů....

Reagovat
Vopi11

i hranici 70-ti ligových gólů....

Reagovat
Gazdo

i hranici 80-ti ligových gólů....

Reagovat
smazaný uživatel

I hranici 100-to ligových gólů...

Reagovat
smazaný uživatel

a jak to jde dál, 1000-c, 1000000-n, 1000000000-arda atd.?

Reagovat
smazaný uživatel

I hranici 1 000-ce ligových gólů...

I hranici 10 000-c ligových gólů...

I hranicí 1 000 000-nu ligových gólů...

I hranici 10 000 000-nů ligových gólů...

I hranici 1 000 000 000-dy ligových gólů...

I hranici 10 000 000 000-d ligových gólů...

A dále se už na přeskáčku prohazují už jen -ony a -ardy

Bilion, Biliarda, Trilion, Triliarda, Kvadrilion, Kvadriliarda, atd...

Reagovat
smazaný uživatel

velmi zajímavých 8-m řádků

Reagovat
Y.N.W.A

hoši díky... kdybych měl možnost vymýtit na světě covid, rakovinu nebo tady toto psaní číslovek, budu váhat

Reagovat
smazaný uživatel

co to je za číslovku, padesátiti?

Reagovat
smazaný uživatel

50 slovy padesát

50-ti slovy padesát-ti

Reagovat
madridcan

Nie, určite nerieši Ako Poliak v svojom fachu niečo dokázať proti Nemcovi v sebe má podľa mňa. Zasluži si to ale, prekoná ho a mohol by to kľudne aj povedať. Hoc niekto bude vravieť, že prečo takfo reagujem, tak túto nasilu skromnosť nemám rád. Je zaslužene najlepši a keď sa mu vyhnú zranenia, tak Mullera predbehne aj o 5 golov

Reagovat
Tuxedo

Prečo by mal útočiť na svojho spoluhráča

Reagovat
Y.N.W.A

Gabriel Labant

Reagovat
smazaný uživatel

323/284 za 6-7 let. Naprosto ohromujici.

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Pharrell

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Manik...

Reagovat
bayern987

Reagovat
Kovi81

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Heresy

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rudnevs

OT: Schalke už posiluje na druhú ligu, prichádza kapitán z Mainzu Latza. Super transfer. Skúsený Nemec, zadarmo, rodák z Gelsenkirchenu a ešte k tomu aj kvalita. Nedávno mi napadlo, že by sa po zostupe hodil a nakoniec naozaj prichádza.

Reagovat
andrew96

Trochu se mu divím, v Mohuči místo pořád má. Pro Schalke ale dobrý kauf.

Reagovat
Rudnevs

Rodák z Gelsenkirchenu, v mládeži Schalke od 1998 - 2011, zrejme bolo vždycky jeho cielom presadiť sa v Schalke. Teraz má tú možnosť a môže pomôcť vytiahnúť ich opäť hore. Schalke má tú výhodu, že aj keď je na tom športovo i finančne zle, stále je to pre mnoho ľudí veľmi zaujímavý klub a zaujímavá výzva.

Reagovat
andrew96

Tomu rozumím, na druhou stranu opouští dobrovolně 1. Bundesligu...

Reagovat
db18

Tak už má svůj věk, navíc je taky možné, že mu Schalke mohlo dát buď víc peněz a nebo ne o moc míň a vrátil by se domů...

Reagovat
andrew96

31 let... to ještě není důchod, kór když patří do základu. Ale samozřejmě roli hrály jiné faktory, nicméně mě to překvapilo. Mohuči má pořád co dát.

Reagovat
db18

Není to důchod, ale může to být poslední šance na to, aby se Schalke ozvalo.

Reagovat
Rudnevs

Spadnúť môže ešte stále aj s Mainzom

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kily

myslíš, že bude zájem o zájem Huntelaara? Ať už ze strany klubu, tak i hráče

Reagovat
Kily

podle mě bude minimálně jemu tahle možnost strašně vrtat hlavou a nepřekvapilo by mě, kdyby kvůli tomu přistoupil na nějaký hodně nízký plat - ke klubu má vztah, po lednovém příchodu mu do téhle chvíle na hřišti neodvedl žádné služby a loučit se s parádní kariérou sestupem taky nebude na úrovni. A ze strany vedení by bylo jeho pokračování super, bude se sázet hodně na mladé a ti potřebují mazáka s autoritou, který je něco naučí a hlavně jim nedovolí nic vypustit

Reagovat
madridcan

Ja do toho vôbec nevidím, neviem ako hrajú, takže dostanem asi výsmech, ale v hre je 39 bodov...prečo by mali letieť keby chytili druhý dych? Síce zjavne v ich prípade prvý dych

Reagovat
bobis21

To by nejdříve museli mít kvalitu na to body získávat. Nedovedu si představit že by teď najednou začali nějak zářit, jsou opravdu slabí.

Reagovat
Kily

je polovina března a pořád nechytili ani první dech, impuls nepřinesly opakované změny na lavičce (po té poslední si pomalu neškrtli proti předposlednímu Mainzu a pak schytali bůra ve Wolfsburgu) a herní projev je někde na úrovni týmu bojujícího o záchranu ve 2. Bundeslize. Samozřejmě jim vůbec nepomohla řada zranění, každopádně i to, kolik tam dneska hraje mladých kluků, aby nabrali zkušenosti, ukazuje, že oni jsou s tím sestupem v podstatě smířeni. A když se k tomu připočítá atmosféra v kabině a přístup, kdy si hráči odvolávají trenéra, tak tady doopravdy nějaké otočení situace ze dne na den čekat nejde

Reagovat
Rudnevs

Kily to opísal dobre, tá šanca je skoro nulová. Schalke je v absolutnom rozklade, teraz bude dôležité dobre sa sformovať pre druhú ligu, kde je viacero premenných a otáznikov (Rangnick? Investori?), čiže je aj možno dobre, že sa s plánovaním môže začať skôr, čo bude výhoda oproti tímom, čo budú bojovať až do konca.

Ťažko povedať, k čomu to prirovnať, to je akoby som teraz napríklad tvrdil, že Dortmund ešte môže získať titul alebo neviem... A inak, v bundeslige sa hrá len 34 kôl, čiže Schalke môže maximálne získať už len 27 bodov a pričom má jedenásťbodovú stratu na kluby, ktoré pravidelne bodujú. Aj keby sa nejak zdvihli (čo sa nestane, už v záchranu ani sami neveria), toto už stačiť nebude.

Reagovat
irik

Reagovat
vladino10

pozri si jeden zápas a pochopíš

Reagovat
madridcan

Lebo odrážam sa od mena Schalke, majú tam mená, majú hráčov schopných dokázať nemožne, ktorí by mali mať tu vôľu. Ale vravím neviem nič. Neviem či su vytunelovaný, neviem či hráči už majú klub, keď si to zliznu treneri. Neviem či si robia čo chcú atď...

Reagovat
Kily

víceméně se vrať už hodně let zpátky do doby, kdy za Real hrál Faubert, Ramos ho nechal na hřišti jeden poločas a pak ho posadil na tribunu. A teď si uvědom, že kdyby Schalke svoje Fauberty posadilo na lavičku/tribunu, tak místo nich musí nasadit ještě horší hráče

Reagovat
Rudnevs

Ťažko povedať, na Schalke sa teraz v týchto dňoch deje toľko vecí, že zranený Hunter úplne zmizol z radarov. (Rieši sa najmä Rangnick, kvôli ktorého údajnému príchodu je rozhádaná dozorná rada, kde niektorí ľudia myslia viac na svoje privilégiá než na dobro klubu. Podľa toho, ako toto dopadne, závisí zrejme aj budúcnosť Huntelaara.)

Pokiaľ by neostal ako hráč, niekde som čítal, že ho chcú zapracovať do klubu ako trebárs nejakeho trénera mládeže alebo podobne.

Reagovat
smazaný uživatel

50let rekord 40 branek sice maji jen 34 kol ale i tak je to krapet k smichu samo ne tak moc jako Italie s 36 na 38 kol ..

Reagovat
bobis21

To víš, v některých ligách se i brání.

Reagovat
Modroočko

fanboys gonna fanboy.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Bakary3

No ono to k smíchu není, nebo je ti pod 20 a považuješ za samozřejmost, co předvádí Ronaldo s Messim?

To samozřejmost opravdu není, ikdyž je možný, že jejich čísly nastavily laťku dalším, třeba Haalandovi a Mbappému.

Reagovat
smazaný uživatel

Strelcu co jdou cca alespon 2/3 sezon nad 20 branek je o mnoho vice nez 4 jmenovani samo dam v top ligach pravidelne 10 je slusny vykon ..

Reagovat
pistacik11

Dať 20g a 40g je trocha rozdiel nemyslíš? Pozri sa na EPL, koľko gólov dávajú tam najlepší strelci. To že sa v Španielsku utrhli Messi s Ronaldom je fakt výnimka a nie pravidelnosť.

Reagovat
smazaný uživatel

To je reakce na Bakary .. Neni to tak jak tvrdis staci sjet v diskuzi krapet niz;)

Reagovat
pistacik11

Snáď nechceš vyťahovať hráčov čo hrali pred pol storočím, kedy sa hral úplne iný futbal. Si pozri štatistiky za cca posledných 30r, komu každému sa niečo podobné podarilo? Veľa toho fakt nenájdeš či chceš povedať, že vtedy sa rodili taký skvelý futbalisti a dnes hrajú "amatéri" čo nevedia ani do lopty kopnúť?

Reagovat
smazaný uživatel

tak se nekdy podivej jak se tehdy hralo .. s tehdejsimi podminkami a tezkym balonem to bylo mnohem narocnejsi a zaroven nebezpecnejsi .. tempo hry bylo samo jindy ale 1/2 z tech hracu by byla nezastavitelna i dnes .. Takovy Bican, Pele, Eusebio apod nedavali goly jak na stroji protoze by kolem behala banda neschopnych amateru

Reagovat
pistacik11

Ale hovno, nedávali by toľko gólov, lebo by proti nim v obrane nehrali neobratny drevorubači bez techniky, čo bola v minulosti bežná prax. Väčšina ich gólov nebola skvelá medzi hra spoluhráčov ale skôr individuálna technika, kde si chodili medzi obrancami ako medzi kužeľami. Nehovoriac o tom, že vtedy bola kvalita viac rozložená vo viac tímoch, keďže sa tak neprestupovalo takže aj celková nekvalita bola väčšia.

Nechcem hanit ich výkony, sú to impozantné štatistiky a výkony, ale každá doba je iná. V tej dobe by sa podľa môjho názoru nepresadila kopa dnešných hráčov a naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud si opravdu myslis ze hraci vyse ci nize jmenovani nemeli kvalitu tech dnesnich pak si prvne nikdy fotbal nehral (nemyslim s kamosema za barakem;)) dale vubec fotballu nerozumis a jeste ke vsemu budes imbecil a tim padem s tebou uz nebudu ztracet vice cas neb bych se degradoval na tvou poduroven ;)

btw. Kosice:D to lecco vysvetluje

Reagovat
Arne

Tak to je skutečně argumentační smršť, skvěle vypointovaná obhajoba svého názoru. Takhle zdatného diskutujícího EF ještě nezažil...

Reagovat
smazaný uživatel

Dalsi srandista ktery nikdy v zivote nehral fotbal a mysli si ze legendy jako Bican, Pele, Eusebio apod jsou z dnesniho pohledu jen overhype typci??

Reagovat
Jardin

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Atlético de Madrid

Mullerovych 40 golu je ve skutecnosti naprosto fantasticky vykon i v porovnani s ostatnimi top ligami. Pokud vezmes v potaz i ten mensi pocet zapasu, je na stejne urovni jako Messi a Ronaldo v posledni dekade.

Ve Spanelsku nasazel 40 golu jako prvni Ronaldo v roce 2011. Od te doby se pres toto cislo dostal pouze on s Messim a jednou je doplnil Suarez.

V Anglii je od vzniku Premier League v roce 92 rekordem Salahovych 32 golu z predminule sezony. Pres 40 golu v anglicke nejvyssi lize nasazel naposledy Ted Drake v roce 1935.

Italii sam zminujes, tam je to 36 golu.

Ve Francii nastrilel borec jmenem Josip Skoblar 44 golu v roce 1971. Od te doby se ke ctyricet golum priblizil jedine Ibrahimovic (38).

V Portugalsku se to stalo od druhe svetove valky 5x, od sedmsdesatych let jednou (Mario Jardel).

Pokud chces najit ligy, kde relativne bezne pada pres 40, musis se podivat treba do Estonska nebo na Kypr. Ale nevim, jestli je to duvod pro vysmech Bundeslize.

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko jich prave melo kopu, paradoxne nejvetsi koncentrace nejlepsich strelcu je z Madarska a Sev. Irska .. jasne ze je borec (lewa) a je fajn ze tam konecne nedko dava i vetsi pocet branek nez utkani .. ve vyctu jsi zapomnel hned na nekolik extra velkych jmen: predevsim Erwin Helmchen a nasledne Fernando Peyroteo, Ferenc Deák, Josef Bican, Ernst Willimowski, Franz Binder,Fred Roberts, Imre Schlosser, Isidro Lángara, Joe Bambrick, Boy Martin, Jimmy Jones, Sándor Kocsis, József Takács, Ferenc Puskás, James McGrory,

tedy legendy ktere se dostali nejen pres 500 ofiko golu ale zejmena udrzeli po dobu kariery vic nez 1,00 golu na zapas ;) 1. zminovany behal po kolbistich temer 30 let a udzel rating pres 1,7 btw .. samo i hraci jako Eusebio ci Pele tyhle srandy prekonavali s usmevem v nejedne sezone (meta 40golu;)) .. dnes je samo fotbal o poznani jinde ale o to je vetsi sance ze se nam tady zase nekdo jako byl Erwin, Fernando ci klidne Bican zase objevi

Reagovat
Woods

40 golov v sezone da..... a ci prekona 365 golov Gerda v BL neviem... skorej by som povedal ze nie .... hoc mu to prajem

Reagovat
Jardman

Já mu prajem oboje, ale myslím, že nedá ani jedno

Reagovat
smazaný uživatel

Vi nekdo, kolik hral Muller v te sezone zapasu?

Reagovat
Jardman

Jj Rudnevs

Reagovat
Rudnevs

34 (z hlavy to neviem, ale viem to nájsť )

Reagovat
jack_donaghy

OT: Jak vnimate potencialne odvolanie Gisdola? Za mna je tento krok vylozene kontraproduktivny

Reagovat
Rudnevs

Preco kontraproduktivny?

Reagovat
cologneFC

Skúsim ti odpovedať. Podľa mňa Gisdol nemal na našej lavičke sedieť hneď po skončení minulej sezóny. Áno, zachránil nás, mal za to dostať kyticu a mal odísť. Už záver minulej sezóny bol katastrofálny, od marca sme nevyhrali. Heldt s ním ale ešte predtým podpísal zmluvu na 2 roky, tak mu chceli dať šancu aby mu nemuseli platiť odstupné. Ako to dopadlo si vieš pozrieť. Do konca novembra sme nevyhrali žiadny zápas, mužstvo nemá žiadny systém, hráči hrajú na neprirodzených pozíciách. Je tam neskutočný chaos v tej hre. V poslednom zápase v Berlíne sme hrali s 3 obrancami a 7 stredopoliarmi. Neuveriteľné, skoro som odpadol keď som to videl. A ako píšem, nezmyselne stavia hráčov na pozície, ktoré im nevyhovujú. Duda hrá v útoku, Wolf v obrane, Hector hrá klasickú desiatku, atď. Potom sú tie výkony také, aké sú. Navyše máme obrovský problém s útočníkmi, pričom všetci traja prišli za Gisdola.

Aby som to zhrnul, v žiadnom prípade by nešlo o kontraproduktívny krok. Gisdol tomu mužstvu už nemá čo dať, je to vyslovene trápenie. Hra je zlá, keby som im nefandil, tak to s radosťou nepozerám. Mužstvo potrebuje impulz, potrebuje systém. V Kolíne to ohľadom trénera vrie už dlhú dobu a myslím si, že už včera bolo neskoro.

A ešte by som dodal, že sa spomínajú 3 mená, ktoré momentálne prichádzajú do úvahy - Bruno Labbadia, Friedhelm Funkel a Peter Stöger. Osobne by som si z tejto trojky vedel predstaviť Labbadiu alebo Stögera.

Reagovat
andrew96

Mě hodně překvapuje, že jste mimo sestupové pozice. Po Schalke (a možná Bielefeldu) se nejhůř dívá na Kolín.

Reagovat
cologneFC

To je len vďaka nečakaným výhram v Gladbachu a Dortmunde. Na Schalke sme tiež neboli lepší, našťastie sme vyhrali. No a v Lipsku tiež nečakaná remíza. Inak je to jedna katastrofa a ide to jednoznačne za trénerom. Lebo hráčov máme myslím si schopných. Ten káder má potenciál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele