Levná posila pro Juventus, jeho řady vyztužil portugalský obránce Djaló

22.01., 20:31
Aktuality
Tiago Djaló (© Juventus FC)

Juventus oficiálně představil fanouškům novou posilu do obrany. Tiago Djaló sice letos kvůli dlouhodobému zranění nenastoupil do jediného soutěžního utkání v dresu Lille, přesto si ho aktuální lídr Serie A vybral do svých řad. Transfer ho nevyjde na žádnou závratnou sumu, do Francie pošle 3,6 milionu eur, přičemž dalších 3,1 milionu může zaplatit za případné bonusy.

Na sever Francie se třiadvacetiletý Portugalec stěhoval v létě roku 2019 z AC Milán. Tehdy hledal novou motivaci, protože ve výběru I Rossoneri žádnou šanci nedostával. V průběhu dalších dvou sezón se postupně zapracovával do sestavy LOSC, až se z něho v následujících dvou ročnících stala klíčová persona týmu. Jeho vývoj každopádně přibrzdily zdravotní problémy s kolenem.

Prakticky po celý podzim se hovořilo v souvislosti s Djalem o možném odchodu z Ligue 1. Velký zájem měl projevovat především Inter, který podle kuloárních zpráv měl dokonce zaslat hráči konkrétní nabídku. Návrat do Milána se ovšem nekonal, nakonec totiž konkurenta z italské nejvyšší soutěže předčila v přestupových jednáních Stará dáma. Smlouvu hráč podepsal do roku 2026, podle italského novináře Fabrizia Romana má na každý pád dodatek v podobě opce na prodloužení do roku 2028.

Lille vlastně muselo souhlasit s tímto transferem za menší peníz, protože Djaló měl platný kontrakt pouze do konce června a evidentně ho nechtěl prodlužovat. Aby mu tak během léta rodák z Amadory neprchl zadarmo a klub za něj utržil aspoň nějaký poplatek, bylo třeba smířit se se situací. Jen pro kontrast, tržní hodnota univerzálního obránce činí podle serveru transfermarkt.de 15 miliónů eur.

Autor: Patrik Sandev / football-italia.net, twitter.com/FabrizioRomano, transfermarkt.de, juventus.com, twitter.com/NicoSchira

Komentáře (13)

Přidat komentář
M11

Vitej !!!

Reagovat
Furia Ceca

Nevím, no, nepamatuju si Portugalce v Juve, který by trochu zazářil... Souza možná.

Reagovat
Mars

Tak Roncek stojí za zmínku

Reagovat
andycek1

Aj Cancelo za tu chvilu

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Forza_Inter

Ronaldo daval 30 golov za sezonu ale tu chlapcovi nestaci ok

Reagovat
Nadržený šimpanz

Paulo Sousa 1996

Reagovat
Agnelli

Levná náhrada za končícího Sandra. Dobra práce. Vzadu je to pořešený.

Reagovat
Pharrell

Však tenhle borec v poslední době ani moc nehrál v Lille ne ? Buď měl zranění a nebo pokles formy .

Reagovat
Agnelli

boha, však když bude hrát hovno tak hrát nebude. Výborně nám hraji Bremer,Gatti,Danilo,Rugani a vrátí se Huijsen.

Reagovat
10

kvůli zranění a neprodloužení smlouvy...

Reagovat
Seydou Doumbia

Ta fotka z twitteru skvělá, musel jsem zvýšit jas na pc abych ho viděl

Reagovat
Salfovic

A to ani není tak černej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele