Lennon zůstává manažerem Celticu, vedení volá po jednotnosti

01.12.2020, 20:25
Aktuality
Neil Lennon bude minimálně i v dalších dnech pracovat jako manažer glasgowského Celticu. Skotský klub dlouhodobě dominuje na domácí scéně, v letošní sezoně se mu ovšem vůbec nedaří a další zklamání přišlo o víkendu, kouč se tak dostal pod větší tlak a k celé situaci se muselo vyjadřovat i vedení...

Celtic má už nyní jistotu, že se nepodívá do vyřazovací fáze Evropské ligy a ve skotské nejvyšší soutěži je druhý s jedenáctibodovým mankem na vedoucí Rangers, kteří ale mají odehrány o dva zápasy navíc. O víkendu pak ukončil své účinkování v Ligovém poháru, doma senzačně nestačil na Ross County.

Po posledním duelu se před stadionem shromáždila řada fanoušků a ti požadovali Lennonovu rezignaci. Kormidelník jejich prosbu nevyslyšel, stejného názoru je rovněž klub.

"Tohle není o individualitách, ale o Celticu jako celku," řekl výkonný ředitel Peter Lawwell.

"Neil, hráči a další členové realizačního týmu, kteří toho pro klub odvedli strašně moc, na tom mají všichni stejný podíl. Co se týče chuti po úspěchu, tak nikdy nebyli odhodlanější. Užili si toho hodně a především se jednalo o úspěchy, teď potřebujeme sílu a odhodlání," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

On už nenosí ty malýkulatý brejle?

Reagovat
smazaný uživatel

myslis lennonky?

nikdy nenosil bryle

Reagovat
Stannis Baratheon

lol

Reagovat
Rob Roy

Reagovat
Hiko

Reagovat
Neon

Reagovat
smazaný uživatel

Himmlerky?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
Kixi Syhimour

Steven to máš slušně rozjeté

Reagovat
smazaný uživatel

tento rok to uz dame na milion percent. vsetko nam hra do karat a hlavne je tu stret dvoch protipolov.

Rangers robia vsetko dobre, maju kvalitu, formu, siroky kader.

Cocotic robi vsetko zle, kvalitu maju o nieco nizsiu, forma ziadna, kader uzsi a hlavne su uz na nervy z tejto sezony, fans sa buria a organizuju protesty to nebyva v Skotsku zvykom.

A myslim ze tam je problem aj v kadri, viaceri hraci hraju ako keby zaujmu, maju plat a jebu na to.

Tato dnesna multikulti sebranka z exotickych krajin nema ziadnu ctiziadost a chcenie, klubizmus sa uz uplne vytratil. Dnes si musia kluby davat pri nakupoch obrovsky pozor aku mentalitu beru lebo netrafene prestupy dokazu uplne pokazit kabinu.

Reagovat
shawntee9

Reagovat
Seydou Doumbia

Nevím, jak se jím vede v lize, ale v EL hrají parádně. První místo ve skupině s Leverkusenem, Rio Ave a Panajtinaikosem je skvělý, škoda toho vyřazení v 1/16 s Lokomotivem. Zbytečný dva fauly v pokutovém a dvě penalty Smolova.

Reagovat
BaggioRoberto

Si se nechal zmrazit?

Reagovat
Seydou Doumbia

asi jsem napřed o rok

Reagovat
smazaný uživatel

Ten uz nema tymu co dat...

Reagovat
kilobyte

Chtělo by to nový impulz proti AC a Lille.

Reagovat
smazaný uživatel

Len zostan zrzoun spatny dobre to robis

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

však ty výsledky proti Spartě byly docela jednotný

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

To se docela divím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak treba si uvedomit ze Lennon je uz druhykrat manazerom C****u a vysledky mal vzdy.

Je to uplne ina situacia ako ked vezmes v lete noveho a ten hned nema vysledky. Trpezlivost vedenia je tam logicky mensia lebo sa boja ze sa to prehlbi a skonci to zle.

Osobne si nemyslim ze chyba je v Lennonovi, podla mna je to pre nich idealny manazer (teraz ako vazne). Chyba je v zlych nakupoch a tu sa vynara otazka nakolko v tom ma prsty.

Velakrat je to totiz vysledok skautingu, ekonomickych moznosti klubu, rozhodnutia vedenia a dalsich faktorov.

Dalsi moment je dany historicky. Oni ziskali 9 titulov v rade a po takejto serii logicky proste pride kriza, to je priam zakonite a malokedy sa da proti tomu nieco urobit. Sinusoida sprevadza kazdy klub to sa da pohladom do historie lahko vsimnut.

No a v neposlednom rade dalsi faktor, Rangers sa zlepsili, poucili sa z minulej sezony a momentalne su v Skotsku absolutny suveren. Aj u nich je na rade sinusoida, ale teraz opacnym smerom. Dlho boli dole, vypili si kalich uplne do dna (4.liga) a teraz uz proste musia ist len hore ved oni tam patria.

No a uplne na koniec jedna domnienka na ktoru odbornici upozornovali uz pred sezonou. V Skotsku sa vela hovori o 10-in-a-row ktore sa este nikomu nepodarilo dosiahnut a mnohi hraci ktori podobnu situaciu zazili hovorili o extremnom tlaku na muzstvo. Zda sa ze mali pravdu, ti hraci to proste nezvladaju ani v hlavach.

Osobne som z tejto sezony absolutne nadseny, vsetko nam vychadza, vykony su suverenne a najvacsiu zasluhu na tom paradoxne nemaju hraci ale Stevie Gerrard a jeho sposob manazovania. Okrem suverenity v lige ma tesia aj vysledky v Europe, znamena to ze muzstvo ma kvalitu aj v medzinarodnom meradle co je uzasne lebo v buducej sezone nas caka Liga majstrov a moznost konecne zarobit vacsie prachy. Tento uctovny rok skoncil v minuse a treba to dohnat.

Jedinym negativom sezony je neucast fanusikov na zapasoch, oni by si tento obrat v supereni Old Firms zasluzili vidiet nazivo pretoze na to cakali v podstate 10 rokov co je neuveritelne dlha doba. Niektorym klubom uz v Skotsku povoluju mat zopar stoviek fans na zapasoch (podla regionov) tak snad aj Glasgow sa coskoro docka. Myslim si vsak ze v tejto sezone nam vypredany Ibrox nehrozi, tie opatrenia zostanu + - az do konca sezony.

No a dost, ved to je uz pomaly clanok odo mna

Reagovat
John Obi Mikel

To si prectu az budu mit vice casu

Reagovat
Seydou Doumbia

nepřečteš, zapomeneš

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

No rozpis sa o tom Gerrardovi. Chcem informacie.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Vedeni jsou najati agenti Rangers, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte, proc uz nejsou v Livesport Plus sestřihy?

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře těm jich pseudofanouškům

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
mickey mouse

Mám ho rád, ale asi je čas jít sezóna je bohužel už teď dost zmrvená.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele