Legii má z dramatického útlumu vyvést německý kouč Runjaić

23.05.2022, 18:45
Aktuality
Legia Varšava se bude pokoušet na otřesnou sezonu v Ekstraklase zapomenout s Kostou Runjaićem na čele. Padesátiletý německý stratég se ke kormidlu ambiciózního klubu posouvá po necelých pěti letech v Pogońu Szczecin, s nímž dvakrát po sobě skončil na třetím místě.

Legia coby obhájce titulu strávila první část sezony v okolí sestupových příček, v průběhu jara se jí však situaci podařilo alespoň jakž takž stabilizovat a výsledkem byla klidná 10. příčka i díky jedné delší, osmizápasové sérii bez porážky. Nyní se ve Varšavě těší na novou éru.

Runjaić, který s Legií podepsal smlouvu na dva roky, má za sebou bohaté zkušenosti z nižších německých soutěží, kde působil v Darmstadtu, Duisburgu či Kaiserslauternu.

Dříve se živil také jako bankéř, číšník, taktický analytik a asistent Olivera Kahna coby experta ZDF či týmový manažer reprezentace Srbska a Černé Hory na mistrovství světa 2006. V minulosti v Mohuči bedlivě sledoval Kloppa a absolvoval stáž v Barceloně.

Od listopadu 2017 je však druhým domovem zcestovalého kouče právě Ekstraklasa, kde byl nad očekávání úspěšný se skromným Pogońem. Tam pomáhal pro velký fotbal vychovat velký polský talent Kacpera Kozłowského a loni s ním poprvé po 20 letech nakoukl i do pohárové Evropy.

Autor: Tomáš Daníček / legia.com, legia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
pepa474

Legia by měla skvělou sezonu, kdyby v ní hrál Ibrahimović

Reagovat
Rothbard

Německý trenér jde do středoevropského klubu, aby oprášil jeho dávnou slávu. To mi něco připomíná.

Reagovat
Modroočko
Reagovat
Rudnevs

Velmi kvalitny trener Cakam, kedy niekomu z Bundesligy napadne znovu vziat ho. Alebo nejaky ambiciozny druholigista.

Reagovat
pepa474

dovede sice Legii do poharu, ale pak v lete odejde...nevim zda je to moc koncepcni

Reagovat
PalibrkUros

Kam půjde Pekhart? Rabotnički Skopje, Tobol Kostanaj?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele