Legenda Frankfurtu se loučí, Meier ukončil kariéru

28.01.2020, 21:58
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Alexander Meier. Bývalá dlouholetá opora Eintrachtu Frankfurt byla po odchodu z Western Sydney Wanderers bez angažmá a nové již ve 37 letech hledat nebude...

Meier před příchodem do Frankfurtu prošel Hamburkem a St. Pauli, na nejvyšší úrovni se však prosadil až u "Orlů", za které odehrál 379 soutěžních utkání s bilancí 137 gólů.

Nejvíce byla z pohledu Meiera vydařená sezóna 2014/15, když se s 19 ligovými brankami stal nejlepším střelcem německé nejvyšší soutěže. Spolehlivý kanonýr se s Frankfurtem rozloučil před rokem a půl, kdy mu nebyla i vinou zdravotních problémů prodloužena smlouva.

Následně se Meier krátce vrátil do St. Pauli a od září nastupoval za Western Sydney Wanderers, kde se mu však nedařilo podle představ a rozhodl se proto ukončit kontrakt.

"Je to tak, rozhodl jsem se ukončit kariéru," oznámil Meier, který by měl u fotbalu zůstat a vrátit se zřejmě jako trenér do Frankfurtu.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je docela haluz, že tehdy těch 19 gólů fakt na krále střelců stačilo, třeba v letošní sezóně by nebyl ani nejlepší střelec po půlce...

Reagovat
andrew96

Tehdy ho za Torschützenkönig tlačili očima snad všichni, když byl poslední kola zraněný. Nakonec se ale zranil i Robben, Lewa se v Bayernu ještě zastřeloval a Auba měl za sebou v BVB legendární poslední Kloppovu sezónu, kdy si klub v půlce sezóny vyřizoval legitimaci pro 2. Bundesligu.

Reagovat
smazaný uživatel

No jistě to byla ta (ne)slavná půl sezóna totální hrůzy Tu sezónu sem skoro vytěsnil z paměti, už jen kvůli tomu, že Liverpool hrál ten rok za Rodgerse taky slušnou bídu.

Reagovat
Dufan

tahal je svými góly neskutečně.....on je černá můra Venci Kadlece :D a přitom ten začátek angažmá jim spolu šel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele