Leeds jmenoval nového manažera, zachraňovat ho bude Gracia

21.02.2023, 17:04
Aktuality

Javi Gracia se vrací na scénu, stal se manažerem Leedsu United. Dvaapadesátiletý rodák z Pamplony má trápící se anglický celek zachránit v Premier League...

Leeds neprožívá vydařenou sezonu a po víkendovém nezdaru na půdě Evertonu (0:1) se propadl na předposlední příčku.

To už ve funkci nebyl Jesse Marsch, jehož po odvolání před dvěma týdny nahradil od rezervy povolaný Michael Skubala. Leeds byl mezitím spojovaný s Arnem Slotem (Feyenoord) nebo Alfredem Schreuderem (nedávno skončil v Ajaxu), nakonec však ukázal na Javiho Graciu.

Španělský manažer, který naposledy vedl Al-Saad v Kataru, nejde do neznámého prostředí, mezi lety 2018 až 2019 působil ve Watfordu, s nímž se dvakrát mezi anglickou elitou zachránil.

Gracia celou hráčskou a většinu trenérské kariéry spojil se Španělskem, postupně prošel Pontevedrou, Cádizem, Almerií, Osasunou, Málagou nebo Valencií. Krátce si odskočil do Řecka (Olympiakos Volou a AO Kerkyra) a sezonu 2016/17 strávil na lavičce Rubinu Kazaň.

Autor: Jiří Vojík / vi.nl

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je stejně hrozný amatérismus vyhodit trenéra a nemít za něj domluvenou žádnou náhradu.

Jinak jsem myslel, že s Marchem mají dlouhodobé plány, když mu přivedly posily z RB a US hráče.

Reagovat
Kucka

Reagovat
Bobr15

Zajímavá volba, watford dovedl do finále fa cupu a na 10. místo. Klidně by ji mohlo zachránit.

Reagovat
SunFells

S Watfordem nehrál na křídla, tak jsem zvědavý zda od té doby něco změnil.

Reagovat
eder

Možná mu koupili RedBull...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele