Lazio má nového trenéra, potvrdilo příchod Sarriho

09.06.2021, 15:59
Aktuality
Maurizio Sarri se podle očekávání stává trenérem Lazia. Zkušený stratég na lavičce Biancocelesti nahradí Simoneho Inzaghiho a podepíše smlouvu do roku 2023...

Lazio pod vedením bývalého útočníka prožívalo vydařené období, a přestože nedokázalo zopakovat postup do Ligy mistrů, obě strany se dohodly na prodloužení smlouvy.

Inzaghi si však nakonec tento krok rozmyslel a rozhodl se kývnout na nabídku Interu Milán, kde nahradí Antonia Conteho. Římský celek proto rázem hledal náhradu a vybral si zkušeného Maurizia Sarriho, který byl bez angažmá po odchodu z Juventusu.

Obě strany se zpočátku nemohly dohodnout na podmínkách smlouvy, nakonec však našly společnou řeč na dvouletém kontraktu s platem 3 miliony eur za sezónu bez bonusů.

Autor: Jiří Vojík / twitter.com/officialsslazio, football-italia.net, lequipe.fr

Komentáře (116)

Přidat komentář
Salfovic

Je v Serii A ještě někdo kdo nemá nového trenéra ?

Reagovat
hematop

Z klubů z přední příček, tak mě napadá jen AC

Reagovat
hematop

A Bergamo ještě

Reagovat
DieryVonry

Gian Piero Gasperini nemá proč měnit. Ikdyž chtěl bych vidět jakej by byl s tím svým stylem třeba v Realu.

Reagovat
milan78

podle vysokého počtu gólů by se to nabízelo.., pro mě třeba u PSG, ale letos sem viděl pár zápasů proti slabším týmům a hrozná sračka/nemohoucnost ze strany bergama...

Reagovat
smazaný uživatel

A proto by skoncili 2. kdyby nepustili posledni kolo ze jo? mrkni na kalendar v tom tempu kor kdyz mas pred sebou poharove zapasy at uz doma ci v evrope nelze udrzet konstantni vykonost ..

Reagovat
LesyJePan

Takze oni ho pustili hej?

Reagovat
Corleone

Zkušený stratég, kormidelník a lodivod.

Reagovat
protiproudu

Reagovat
smazaný uživatel

Tento rok bude seaie A opět zajímavá

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak po silvestru uz zas bude stat totalne za hov.. :D::D

Reagovat
smazaný uživatel

Takže Jorginho do Lazia

Reagovat
juveforever

kde by naňho zobrali ?

Reagovat
DieryVonry

a MiliSavič do Chelsea berem!

Reagovat
smazaný uživatel

Yes, to by byla super vymena

Reagovat
DieryVonry

Jednoho dalšího hráče k Mountovi, co umí vyzkoušet za šestnáctkou a hlavně se nebojí.. A přechod do PL by dal jak nic.. Poslední věková šance pro něj na velkej přestup. Taky bych to bral a klidně bych mu slíbil i penalty po Chorchem.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho bych taky bral no... nebo i Fabian Ruiz z Neapole ....nee, pecky at kope Timo

Reagovat
smazaný uživatel

Popelník opět v akci

Reagovat
Unai

Reagovat
Pipo123

Lotito neskutočne prekvapil, to jeho ego muselo byť riadne ranené po odchode Inzaghi, keď najal Sarriho

Reagovat
lucius6

Na Redditu je kolem Sarriho obrovský hype. Už se tam mluví o titulu v rozmezí 3 let, přičemž tohle jde od lidí, co normálně Lazio nesnáší. Sám jsem zvědavý, jak to bude vypadat. Sarriho tolik nasledovaného nemám, ale podle všeho je jeho styl dost rozdílný oproti 3-5-2, které praktikoval Inzaghi, takže očekávám, že alespoň přijdou adekvátní posily a vedení podpoří Sarriho vizi.

Reagovat
Pipo123

To je jasné, čo písal Di Marzio a spol tak tie jednania boli dlhé kvôli tomu že Sarri chcel záruku posíl, Tare sa bude musieť ukázať.

Reagovat
Panděvova ofina

Spíš ho ranil fakt, že je konec s otevíráním přihrádky pouze na drobné.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem na něj zvědavej, jak to poskládá. Asi bude hrát klasiku 4:3:3 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Sarri vs. Mourinho, budeme mít krásné srovnání a uvidíme, zdali AS sáhlo po tom správném jméně.

Reagovat
smazaný uživatel

Muriňo v březnu uteče, protože nebude chtít mít v životopise 8 místo

Reagovat
Slavia10

Já si myslím, že jestli někde může ještě Mourinho ukázat své kouzlo, tak je to Itálie. A bez ohledu na to, jak ten souboj dopadne je Mourinho naprosto bez debat mnohem lepší trenér než Sarri, ty úspěchy Mourinha jsou mnohonásobně vyšší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To jednoznačně, ale Sarri vůbec není špatný trenér. Takové Lampardy strčí s přehledem do kapsy

Reagovat
smazaný uživatel

Akorát, že na těch Muriňovejch už je kurevsky velká vrstva prachu

Reagovat
Zark

to chce emotikon cigarety

Reagovat
smazaný uživatel

Celkove by to chtelo vic emotikon

Reagovat
Mass

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
YNWA__MSN

Pro Lazio výborná volba. Ten hejt na Sarriho je neoprávněný a v minulosti ukázal, že je to neskutečně kvalitní trenér...

Dá v následující sezoně Lazio top4?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli mezi nimi bude i Diavolo...proč ne

Reagovat
Slavia10

Souhlasím. Ale stejně tak mi i přijde neoprávněný hate na Mourinha, je to jeden z nejúspěšnějších trenérů ve fotbale a dělá se z něj průměrný trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct no, za mě Fop4 určitě Juve, AS. O ty další dvě místa bude velký přetlak. Snad AC a dal uvidíme

Reagovat
Akinfeev

Higuainuv prichod potrvzen

Reagovat
Eldarion

Úprimne si neviem predstaviť Sarriball s tou zostavou čo ostala po Inzaghim a jeho "drevorubačskom" futbale, toto môže byť celkom zaujímavé.

Každopádne pochybujem, že hneď flopne napr. ako Giampaolo v AC, Sarri je na rozdiel od neho tréner.

Reagovat
Pipo123

Zálohu má silnú a kreatívnu, útok tiež, stopérov má vyriešených, chce to kvalitné krídla a ľavého obrancu. Inzaghiho futbal bol občas nuda, ale napr v minulej sezóne sme hrali výborne, to bola radosť pozerať.

Reagovat
10

Primárně bude imho hledat hráče před obranu, pokud to nesvěří Albertovi s Cataldim. Zbytek tak nějak složit dokáže, může hrát bez křídel 4-3-1-2, může hrát s křídlama Correa-Lazzari 4-3-3...

Reagovat
Pipo123

Ľudia ako Di Marzio či Pedula píšu o tom že Sarri chce do zálohy Rubena Loftus-Cheek, pod ním hral v Chelsea a žeby chcel hrať 4-3-3, zálohu Cheek, Alberto, SMS. Na tie krídla prídu posily, mojim snom by bol návrat Andersona, prípadne by mohli skúsiť Orsoliniho, ten by pod Sarrim mohol žiariť

Reagovat
Eldarion

Skôr by som to videl na 4-3-1-2 ako písal 10, na to by ste mali mať teoreticky hráčov plus s nejakými doplneniami. Aj keď s obmedzenými znalosťami viem, že taktika nie je len o zmene pozícii a rozostavenia a tu bude diametrálne odlišný systém na aký boli hráči zvyknutý. Ja si ale myslím, že vám to sadne, ale nie hneď zo začiatku.

Reagovat
10

Drevorubačskom futbale? Takovej pocit jsem z nich teda neměl

Podle mě je Sarri krok dopředu, pod Inzaghim se ten tým už neměl kam posouvat a ten kádr už pak spíš brzdil.

Reagovat
Eldarion

Nebolo to myslené negatívne, Lazio hrá podľa mňa fyzicky a dosť dôrazne, ich systém mi prišiel bližšie ku tomu Conteho. Na druhej strane Sarri má skôr bližšie napr. ku Guardiolovi, obrazne povedané.

Na ten káder som zvedavý, lebo som mal práveže pocit, že Inzaghi hral s nimi nad ich level posledné roky. Boli skvele zohratí a hrali spolu dlho, každý vedel čo má presne hrať a každý post aj doplnený vhodným hráčom. Tam sú topky SMS, Alberto, Immobile a sem-tam Correa, Acerbi bol tiež, ale pravdepodobne už pôjde dole ako túto sezónu. Zvyšok okolo nich presne pasoval do hry okolo nich a občas aj zažiaril ako napr. Lazzari, ale bez toho systému by sa možno stratili.

Reagovat
Csaplárova past

Nechtěl bych tam sbírat ty vajgly ...

Reagovat
smazaný uživatel

vidíš, na to by se hodil ten Donnarummův starší brácha!

Reagovat
smazaný uživatel

Lautaro Martínez má v Interu Milán smlouvu ještě na dva roky a platit to bude i v nadcházejících týdnech. Argentinský útočník dostal nabídku na prodloužení a tu odmítl. "Klub nám nabídl prodloužení, ale odpověděli jsme, že pro tuto chvíli jsme spokojeni se současným stavem věcí," sdělil agent Alejandro Camano. (football-italia.net)

Reagovat
smazaný uživatel

Z pohledu hráče logický. Nepodepíšu prodlužovák, když nevím, jak to bude v klubu vypadat za rok.

Z pohledu klubu, zbavil bych se ho, ať už by podepsal nebo ne.

Reagovat
zurix_new

Prodal bych ho, dokud má hodnotu; nikdy mi k srdci nepřirostl za ty simulace, i když je to Argentinec.

On, Vidal a asi i Gagliardini prodat, otázka co s prodloužením Žabáka, Younga,a D'Ambrosia. Padelli už pryč je a Kolarov zřejmě taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak to vypadá s brankářskou situací? Handanovič má ještě na rok. Kolem Cragna krouží nejvíce Fiorentina, chce ho Gattuso, navíc je to kluk z Florencie. Pod 25m ho ale Cagliari nepustí. Byla by škoda nechat si ho utéct.

Reagovat
Votas

už je prakticky jistej Cordaz jako dvojka k Handovi. Vypadá to teda na prodej Radua a že se bude gólman řešit, až Handa nebude chytat už ani to, co letí na něho.

Reagovat
Kucka

Reagovat
zurix_new

Upřímně nevím, ale očekávám že se to právě bude řešit až příští rok. Za tu dobu co sleduji Inter tak jsme měli vždy super brankáře, tak snad to tak bude pokračovat a vyberou dobrého nástupce.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidím to stejně. Asi nemá cenu ho držet a nedostat za něj následně nic..

Údajně jsme se domluvili na podmínkách smlouvy s Filipem Kostičem z Frankfurtu, jen nám zbývá prodat některý hráče. To si myslím, že může být skvělá posila. Ve Frankfurtu hrál výborně.

Reagovat
Slavia10

Barcelona chtěla Lautara, myslím že kdyby si Inter řekl o 50-60 mega, tak to Laporta někde sežene. A nebo výměna za Dembele + Puig by mohla být zajímavá.

Reagovat
smazaný uživatel

50-60 je málo. O částce pod 80-90 je zbytečné vůbec diskutovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Kostiče neznám, takový přehled v Bundeslize nemám. Každopádně prodej přebytečný je hodně na místě, snad se s tím Inter vypořádá dobře.

Reagovat
Nuno čomes

Nebude to tak horké, protože o něj není takový zájem, aby ho Inter střelil za velké peníze, protože situace je ve fotbale taková jaká je. Což je samozřejmě blbě pro klub, pokud nepodepíše a za rok bude možnost ho střelit za o dost menší částku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam je trochu problém, že Barcelona, která byla potenciálním zájemcem, si vzala Kuna. Takže pokud ne Atleti z Madridu, tak jedině někdo z PL, jinak asi moc není kam no.

Reagovat
smazaný uživatel

Vincenzo Vergine, nový šéf mládežnického sektoru AS, roky 2006 - 2019 strávil ve Florencii ... Napadá někoho nějaké zajímavé jméno z akademie Fiorentiny za posledních 10 let krom Chiesy, Berny a Zaniola, kterého mj. v 17. letech poslali pryč?

Reagovat
smazaný uživatel

Z Italů "co za něco stojí" už asi jen Gianluca Mancini? Ten prošel celou mládeží, než ho pak pustili do Perugie. Jinak tam pak měli/mají zajímavá jména z Balkánu. Mají solidní skauting.

Reagovat
snuff24

Příští rok bude zajímavé sledovat tu přetahovanou o titul mezi Interem a Laziem FORZA INTER

Reagovat
KillSwitch

ak si AS nechá odísť Pellegriniho tak je to banda kktov

Reagovat
Lech

Chybel by mi. Mesic, max dva Pokud Barca nebo ManU nabidne 50+, coz nenabidne, zas jen nejaky hracsky kompenzace, tak ja bych teda nevahal

Reagovat
smazaný uživatel

S výkupkou na 30 M a se smlouvou do 2022 to asi nikdo nenabídne

Reagovat
Emmett Brown

má výkupku 30, ale osobne si myslím, že za 30 by sme zohnali lepšieho hráča

Reagovat
KillSwitch

však je to najlepší tvorca v tíme...jeho bude ťažké nahradiť za 30M

Reagovat
Pipo123

Maurizio Sarri se oficiálně stal trenérem Lazia Řím, jako svou první posilu chce do týmu přivést Rubena Loftuse-Cheeka, který právě pod Sarrim v roce 2019 zažil svou nejlepší sezonu v kariéře

Loftus-Cheek by měl do Itálie přijít hostovat, ve smlouvě by měla být i opce na trvalý přestup

Reagovat
Whitemedia

Pod Sarrim zažil nejlepší časy a talent on má, ale ty zranění ho neuvěřitelně brzdí. Každopádně bych mu přál, aby se někde chytil.

Ovšem v posledních dnech se od Loftuse přešlo ke Kepovi do Lazia a to by byla asi sranda

Reagovat
Pipo123

A on je hráč pred obranu či skôr do ofenzívy ?

Reagovat
vilp

Ofenzivní hráč, ideálně desítka.

Reagovat
Pipo123

btw Kepu by som bral, v Bilbau chytal neskutočne, chlapec neustál ten tlak v Chelsea, v kludnejšom Laziu by to bolo iné, ale zarába 8 mil ročne, Lazio mu nedá viac než 3, to by musela Chelsea platiť veľkú časť platu a stejne po hosťovaní by bolo nereálne ho získať na trvalo.

Reagovat
Votas

Se Strakošou se už nepočítá? Dost jsem byl překvapenej, když bralo Lazio Reinu a ještě víc, že ho posadil. Přišel mi vždycky jako velmi dobrá kvalita. Reina se jinak Sarrimu nelíbí?

Reagovat
Pipo123

Reina zostane určite, bojím sa toho že bude stále jednotkou, on na to proste už nemá, občas predvedie dobré zákroky, ale jediná jeho prednosť je hra nohami.

Strakosha dlho nehral lebo mal Covid, potom mu už Inzaghi šancu nedal, čo nepochopil nikto, bude otázne čo povie Sarri, dúfam že Strakoshu nechá v bráne, ale trochu sa obávam že tiež bude preferovať Reinu

Reagovat
DelPiero137

Squadra super vykon. Insigne mi pride neefektivny, verim ze s Chiesom to bude este lepsie.

Akurat ta stoperska dvojica ma strasi. Zatial ich system celkom podrzal.

FORZA ITALIA!!!

Reagovat
Furia Ceca

Sere mě ten Spinazzola... Proč jsme si ho nenechali

Reagovat
svkmd

Reagovat
smazaný uživatel

Já byl nejvíc překvapenej z jorginha. Jak rychle Tukům odebíral míče, jak spojoval obranu s Barellou a útokem, absolutně bez chyby. Klíčovej hráč pro udržení tlaku po celý zápas.

Reagovat
10

Jorginho se strašně podceňuje

Reagovat
RKBoy

ono tu nanho prská pravidelne len pár našich individualít, ale tí prskajú snád na všetko ,takže to treba brat vždy s rezervou.

Reagovat
vilp

Bych neřekl. Přesně typ záložníka, co je super, pokud jeho tým běhá víc než soupeř a on má na svoji hru čas. Jakmile je ale pod tlakem a druhý tým si ho trochu víc všímá, tak se z něj stává těžký průměrak.

Reagovat
Furia Ceca
Reagovat
Panděvova ofina

Costa 2.0

Reagovat
10

s tím jsem úplně v pohodě, pokud bude mít plat v rámci mezí (tj.3-4m)

Reagovat
Pipo123

To je málo, na to akým výborným hráčom je

Reagovat
10

asi to bude víc, no...ale bral bych ho, v City podle mě ukázal jen zlomek potenciálu

Reagovat
Pipo123

Určite, já ho mám rád, to je proste hráčik čo dokáže hrať vo veľkej rýchlosti, skvelá technika, navyše v šestnástke si vie násjť priestor. Kam sním vôbec? Ako plánujete hrať? Btw čítal som o tom že Sarri chce Bernardeschiho, myslíš že to je reálne ?

Reagovat
10

Vůbec nevím, co se bude dít. Vlastně ani ty spekulace nesleduju, protože když si to vezmeš zpětně, tak jim nevyšlo vůbec nic. Allegri měl jít do Realu, Pirlo měl pokračovat při uhrání LM, Sarri měl jít do AS, Conceicao do Neapole...všechno mimo, je to úplná ztráta času

Ale u Berny pochybuju, že by mu Lotito dal ty jeho 4m.

Reagovat
Pipo123

Já sa snažím sledovať hlavne Di Marzio a Pedullu, tam majú aspoň nejakú súdnosť a držia sa trošku pri zemi.

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Pipo123

Radu údajne do Interu

Reagovat
zurix_new

Jestli jako náhrada místo Kolarova tak az mě OK.

Reagovat
Dejwa

Reagovat
KillSwitch

Xhaka si údajně plácl s AS Řím

toto pravdepodobne znamená odchod Pellegriniho

Reagovat
10

https://www.mirror.co.uk/sport/football/news/aaron-ramsey-reveals-juventus-frustrations-24294824

vyhoďte už toho tragéda s Bernou další nepochopenej génius, zrovna oni dva si budou otvírat hubu tyvoe, neskutečný

Reagovat
Pipo123

Tak Hysaj bude asi prvá posila Sarriho, vraj zmluva na 5 rokov.

Som zvedavý či sa znova naštartuje, stále je v ideálnom veku a pod Sarrim by to mohlo dávať zmysel.

Reagovat
10

a obranu máte rázem hotovou

Reagovat
Pipo123

Já som kurva optimista, dúfam a verím že Sarri ten team nakopne a budeme šlapať, ak mu Tare poskytne hráčov do zálohy, tak môže Sarri kúzliť

Reagovat
Panděvova ofina

Tak člověk se těší na novou sezónu, na svého oblíbeného hráče, kterého nový trenér považuje za nepostradatelného a klíčového.

Těší na to, až zahraje před diváky, ukáže své umění, které bylo doposud nevyužito a ono se stane toto.

Neskutečná tragédie, která mě jakožto dlouholetého fanouška ohromně zasáhla.

Zeptám se, zda někdo tuší, jestli je nějaká možnost, že se opět vrátí na hřiště?

Reagovat
Milan.B

Su aj dolezitejsie veci jak futbal....

Reagovat
Panděvova ofina

To nikdo proboha nezpochybňuje, jen se ptám, jestli byl například v minulosti případ, kdy se hráč po podobném kolapsu vrátil na hřiště.

Reagovat
Milan.B

To netusim... Ja osobne by som to zabalil keby sa mi to stane v 29

Reagovat
10

zatím se ani neví, co se mu přesně stalo, ne..?

Reagovat
vilp

Danish Team Doctor Morten Boesen has said in a press conference about Christian Eriksen, “he was gone, we did cardiac resuscitation, it was a cardiac arrest. We got him back after one defib”.

Reagovat
10

Myslel jsem spíš co to způsobilo. Každopádně si nedokážu představit, že by po tomhle měl pokračovat s fotbalem. Podle všeho je docela zázrak, že to vůbec přežil.

Reagovat
vilp

Asi tak. Vrátil se vůbec někdo takový? Nemyslím si.

Reagovat
zurix_new

Byť trošku jiné případy tak Blind, Casillas (ten už jen na chvíli)

Reagovat
Kaka14

Ja si pamätám z tých znamejsich futbalistov Cassana, síce nestalo sa to na ihrisku, ale sa mi zdá že v lietadle odpadol … po operácii pokračoval v kariére …. https://www.teraz.sk/import/futbalista-cassano-bojuje-s-casom-v-po/3311-clanok.html

Reagovat
Zark

Reagovat
CubONE

Buffon do Parmy.

Reagovat
10

mohl by tam chytat ještě po návratu do SA

Reagovat
stuff

Reagovat
Zark

To bylo jasné.

Reagovat
To som ja

N ááááááááádhera

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele