Lazio dokončilo příchod záložníka Leitnera z Borussie Dortmund

12.08.2016, 13:49
Aktuality
V italské nejvyšší soutěži zkusí štěstí Moritz Leitner. Na třiadvacetiletého záložníka nezbylo místo v prvním týmu Dortmundu a Borussia se tak nebránila jeho prodeji. Další fotbalistovy kroky nyní vedou do Říma, konkrétně do Lazia...

Leitner do hlavního města Itálie přicestoval již začátkem tohoto týdne, aby se podrobil zdravotní prohlídce. Tou prošel úspěšně a úspěšné následně bylo i doladění posledních detailů transferu, který dnes oba kluby potvrdily.

"Děkujeme Moritzovi za jeho úsilí v průběhu působení v BVB a přejeme mu vše nejlepší do budoucnosti a hodně úspěchů v novém klubu," rozloučil se s hráčem sportovní ředitel německého vice-mistra Michael Zorc.

O Leitnera se již v zimě zajímal Espanyol a v uplynulých dnech o jeho angažování uvažoval rovněž West Ham United. Místo v kabině Lazia mu uvolní nová akvizice tureckého Trabzonsporu Ogenyi Onazi.

Leitner byl zaměstnancem Dortmundu od ledna 2011 a přestupu z Mnichova 1860, po němž byl okamžitě zapůjčen na hostování do Augsburgu. V sezonách 2013/2014 a 2014/2015 hostoval ve Stuttgartu a za Borussii tak odehrál jenom tři ligové ročníky, v nichž si na své konto připsal jenom 51 bundesligových startů. Nejslabší byla z tohoto pohledu loňská sezona a v ní pouhých devět zápasů v nejvyšší soutěži.

Autor: Tomáš Pavlík / espnfc.com

Komentáře (595)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele