LAZIO - CASA STŘÍDÁ PAPADOPULO

27.12.2004, 21:42
Aktuality
Vedení římského Lazia se již nemohlo koukat na špatné výsledky týmu a s nastalou situací se konečně rozhodlo něco dělat. V průběhu minulého týdne totiž odvolalo trenéra Domenica Casa a dnes na jeho místo jmenovalo nového kouče. Tím se trochu překvapivě nestal bývalý kormidelník Juventusu Gigi Maifred, ale ex-sienský Giuseppe Papadopulo.

Finančními problémy stíhanému Laziu se tak trochu podobný osud jako letos předpovídal již před rokem. Tehdy ho však z nejhoršího dostal Roberto Mancini, který klub, jemuž příliš odborníků nedávalo šance na umístění v horních patrech tabulky, dovedl až na šesté místo zajišťující místenku v Poháru UEFA. Jenomže v létě Mancini raději utekl do Interu a zžejmě moc dobře věděl proč. A aby toho pro římský celek nebylo málo, vzal si sebou jeho spasitel i několik fotbalistů. Již během loňské sezony přeběhl do Milána Dejan Stankovic. Před letošní sezonou se k němu přidali i obránci Sinisa Mihajlovic a Giuseppe Favalli.

Kormidla vítěze posledního PVP se červenci místo Manciniho chopil Domenico Caso. Jenomže už letní dění v klubu příliš dobrou sezonu nepředpovídaly. Vedle špatné finanční stránky sehrála svou i přestupová politika. Na rychlý odchod několika hráčů totiž vedení reagovalo až na poslední chvíli, kdy najednou oznámilo příchod hned devíti fotbalistů.

Caso sice začal sezonu slušně a k sedmi bodům z prvních třech zápasů Serie A přidal i snadný postup přes Metalurg Doněck do druhé fáze Poháru UEFA. Poté však na klub “padla deka“. V následujících třinácti ligových duelech si totiž římský klub připsal pouze deset bodů a překvapivě se poroučel i z Poháru UEFA, v jehož skupinové části nestačil na Middlesbrough, Villarreal a překvapivě také na Partizan Bělehrad.

V té době ještě prazident Claudio Lolito Casa ve funkci podržel, po porážce 0:3 v Udinese mu však již došla trpělivost, Casa odvolal a na jeho místo dosadil Giuseppe Papadopula. "Byl vybrán nejenom pro svou minulost v Laziu, ale také pro svůj silný charakter, kterým může vyřešit hodně problémů v kabině," prohlásil první muž římského klubu.

56letý Papadopulo v Laziu již působil, a to během své aktivní kariéry. Před rokem a půl si na své konto připsal svůj zatím největší trenérský úspěch, když do Serie A dovedl Sienu. Její lavičku ale na konci sezony trochu překvapivě z vlastní iniciativy opustil a na další trenérské angažmá pak musel minimálně pět měsíců počkat. V srpnu byl totiž italským soudem usvědčen z ovlivňování výsledků a dostal pětiměsíční distanc.

Papadopulo podepsal s momentálně patnáctým týmem Serie A půlroční kontrakt a je si velmi dobře vědom nelehké práce, která na něho čeká. "Chtěl bych jedenáct hráčů se stejným týmovým duchem jako Paolo Di Canio. On je skutečným fanouškem Lazia a do každého zápasu vždy dává všechno. Doufám, že všichni ostatní hráči budou jeho příklad následovat," řekl hned po svém jmenování muž, jehož nečeká vůbec lehký začátek. Jeho první zápas na lavičce Lazia ho totiž čeká 6. ledna a nebude to proti nikomu jinému, než městskému rivalu AS.

Lazio je letos již pátým týmem italské nejvyšší soutěže, který vyměnil trenéra. Již před římským celkem k tomuto kroku sáhli v AS Řím, Fiorentině, Atalantě a Parmě.



Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele