Laudrup odhání zájemce: Michu za 30 milionů liber

06.12.2012, 19:24
Aktuality
Výtečný nákup provedlo v létě Swansea. Za minimální částku přivedlo ze Španělska útočníka Michua a ten nyní v Premier League září. V patnácti ligových zápasech nastřílel už deset gólů a je také jeho zásluhou, že se Swansea drží na dostřel pohárovým příčkám. Kouč Michael Laudrup ho hodlá přes zimu jednoznačně udržet, a tak stanovil Michuovu cenu na 30 milionů liber...

Přitom ještě v létě stál Michu, celým jménem Miguel Pérez Cuesta, pouhé dva miliony. Tolik si za něj řeklo Rayo Valeccano, ale Swans očividně moc dobře věděli, do koho investují. Již zmíněných 10 branek v 15 zápasech pro 26letého útočníka hovoří za vše. Díky tomu je společně s další trojicí nejlepším střelcem ligy.

"Nechci, aby odešel. Někdy sice přijde nabídka tak vysoká, že se nedá odmítnout, ale opravdu si nemyslím, že někdo něco takového za Michua nabídne," prohlásil kouč Swansea Michael Laudrup, který tak narazil na letní prodej Joea Allana. Ten odešel do Liverpoolu za 15 milionů liber a mladý kouč je přesvědčen, že za španělského útočníka by musel někdo nabídnout dvojnásobek.

"Máme tu příklad, kolik zaplatil Liverpool za Joea Allana. Kdyby měl někdo za Michua zaplatit dvojnásobek, je tu jen pár klubů, které si to mohou dovolit. Nemyslím si, že někdo s takovými penězi přijde, takže tu Michu zůstane," je přesvědčen Laudrup, který kvalitní formu se svým týmem potvrdil naposledy na hřišti Arsenalu, kde Swans vyhráli 2:0. Aktuálně jsou v tabulce sedmí, jen tři body za první trojkou.

Někteří fanoušci už si tak malují případnou účast v evropských pohárech, ale Laudrup zůstává při zemi. "Jsou tu jiné týmy, které o to budou bojovat. Nebylo by logické, aby tým jako Swansea o taková místa bojoval. To ale samozřejmě neznamená, že nejsme šťastní, že jsme na tak dobrém místě. Dívám se ale hlavně na body," dodal Laudrup.

Autor: Ondřej Holzman / soccerway.com

Komentáře (388)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele