Látalovi v Gliwicích došla trpělivost a ještě před startem ligy rezignoval

15.07.2016, 22:41
Aktuality
Ještě začátkem června se Radoslav Látal po historické sezoně v Gliwicích dušoval, že nemá důvod z polského klubu utíkat, po drtivé čtvrteční domácí prohře s Göteborgem a téměř ztracené šanci na postup do dalšího předkola Evropské ligy nicméně bývalý kouč ostravského Baníku otočil. Nabídl vlastní rezignaci, kterou klub obratem přijal...

Piast se letos pod Látalovým vedením umístil nejvýše v dějinách svého válčení v polské Ekstraklase, když finišoval v pozici vicemistra. Svou teprve druhou zkušenost s Evropskou ligou (a první po třech letech) však zahájil ostudným debaklem 0:3 se švédským Göteborgem.

Radoslav Látal měl údajně po skvělé první sezoně v Gliwicích několik nabídek odjinud a po vedení proto v případě vlastního setrvání žádal jisté záruky.

Mezi ně se měl řadit kupříkladu i trvalý podpis dvojice Sparťanů Martin Nešpor - Kamil Vacek, který se však klubu zajistit nepodařilo, a na jejich náhrady dosud Látal čekal marně.

Po drtivé prohře s Göteborgem proto koučův pohár trpělivosti přetekl, ačkoliv předešlé přípravné duely nabádaly k optimismu (pět výher, jedna remíza, žádná prohra). A vedení klubu už tentokrát nejlepšího trenéra uplynulé sezony Ekstraklasy k setrvání nepřemlouvalo.

Piast dočasně povede Látalův asistent Jiří Neček, kterého hned za dva dny čeká první kolo nového ročníku nejvyšší soutěže. Favoritem na plnohodnotné převzetí otěží je potom Piotr Mandrysz, který již včerejšímu duelu 2. předkola Evropské ligy přihlížel z tribuny.

Šestačtyřicetiletý Látal do Gliwic zavítal v březnu loňského roku a při 51 vystoupeních na lavičce Piastu přihlížel 25 výhrám a patnácti porážkám.

Autor: Tomáš Daníček / przegladsportowy.pl, eurosport.onet.pl

Komentáře (423)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele