LARSSON UKONČIL SPEKULACE

12.03.2007, 14:37
Aktuality
Anglická mise Henrika Larssona je u konce, švédský útočník v sobotu odehrál svůj poslední zápas za Manchester United. Fanoušci "Rudých ďáblů" až do poslední chvíle doufali ve zvrat. Marně, švédský útočník se definitivně vrací do Helsingborgu...

"Nikdy jsem nezpochybňoval své rozhodnutí. Je to fantastický život, ale postrádal bych ten svůj každodenní. Končím tady i v národním týmu, už mě nepotřebují," vyloučil Larsson rovněž návrat do reprezentace, kam ho lákal kouč Lars Lagerbäck.

Larsson se v létě rozhodl odejít z Barcelony a po dlouhých letech se vrátil domů, kde podepsal smlouvu s Helsingborgem. Zkušený útočník si chtěl trochu odpočinout, i proto snad všechny překvapilo, když přijal nabídku tříměsíčního hostování v Manchesteru United. Sir Alex Ferguson potřeboval rychle kvalitního útočníka a s prosbou se obrátil právě na Larssona.

35letý útočník skóroval hned ve svém úvodním utkání v rudém dresu, když jednou brankou přispěl k výhře United nad Aston Villou ve třetím kole FA Cupu. Trefil se i před týdnem, ve svém možná posledním zápase v evropských pohárech rozhodl o vítězství nad francouzským Lille.

Prakticky během celého Larssonova působení na Old Trafford se mluvilo o možném prodloužení hostování. Bývalý útočník Celtiku Glasgow se nakonec zviklat nenechal a na původním plánu nic nezměnil. "Stále ale miluji fotbal a budu pokračovat do té doby, dokud mě to bude bavit," vzkazuje.

Manchesteru United se v současné chvíli nedostává útočníků. Larsson odešel, na několik týdnů jsou pak mimo hru Louis Saha a Ole Gunnar Solskjaer. Z pravidelně hrajících forvardů je zdravý pouze Wayne Rooney. Svou šanci tak nyní mohou vyhlížet Alan Smith a také Číňan Dong Fangzhuo.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele