LARSSON CHTĚL UKONČIT KARIÉRU

20.03.2007, 14:32
Aktuality
Nechybělo mnoho a Henrik Larsson nemusel nikdy obléknout dresy Barcelony a Manchesteru United. Švédský útočník v roce 2004 plánoval odchod z profesionální scény, vše ale změnil telefonát jeho manželky...

"Po sedmi letech v Celtiku jsem cítil, že je na čase začít dělat také něco jiného. Opravdu jsem neměl nic naplánovaného, když v tom mi zavolala manželka a pověděla mi o zájmu Barcelony," prozradil Larsson v rozhovoru pro BBC Scotland.

Členové rodiny mají na rozhodování 35letého fotbalisty vůbec velký vliv. Před několika lety se ho celé Švédsko snažilo přemluvit k návratu do národního týmu, Larsson dlouho váhal, až jeho mysl nakonec změnila prosba vlastního syna.

Larsson zamířil do katalánského velkoklubu před dvěma a půl lety a na Nou Campu se dočkal největšího úspěchu ve své kariéře. Před necelým rokem s Barcelonou vyhrál Ligu mistrů.

"Nechtěl jsem v tom zápase prohrát, protože jsem již z jednoho finále jako poražený odešel," připomněl Larsson porážku od FC Porto ve finále Poháru UEFA. "Je to strašné, když prohrajete tak velké finále. Měl jsem poslední šanci vyhrát nějakou velkou trofej a já byl velmi spokojen. Byl to jeden z nejšťastnějších dnů mého života" vzpomíná Larsson na obrat v utkání s Arsenalem.

Před letošní sezónou se zkušený fotbalista vrátil domů do Helsingborgu, jemuž chtěl pomoci k zisku mistrovského titulu. V zimě ale přišel šok, když přijal nabídku tříměsíčního hostování v Manchesteru United. Angažmá na Old Trafford pro Larssona skončilo minulý týden a ačkoliv se hodně mluvilo o možném prodloužení hostování, sám hráč tuto možnost zavrhl.

"Je mi téměř 36 let a musím říci, že budu hrát fotbal tak dlouho, dokud budu moci, i když švédský fotbal nění na takové úrovni jako ten anglický nebo španělský. Stále je to však věc, kterou provozuji rád a chci hrát co nejdéle," slibuje Larsson.

Autor: Tomáš Pavlík / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Thanks Henrik

Reagovat
HOST*lokač

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele