LARSSON: BARCA NEBO MAN U?

05.02.2004, 18:19
Aktuality
Útočník Celticu Glasgow Henrik Larsson v létě z týmu odejde, klub ho na jeho požádání hodlá pustit. Vážný zájem o něj má Barcelona, Newcastle a Manchester United. Švédský střelec si napůl vybral: "Bude to Barcelona nebo Manchester United!" Ale stále se nezdává ani Newcastle, který mu nabízí pohádkový plat.

Newcastle projevil o útočníka zájem nedávno, ale Celtic si ho chtěl udržet až do léta a to se mu podařilo. Manažer týmu Sir Bobby Robson o něm prohlásil, že je budoucí náhrada za Alana Shearera. "Počítám s ním do budoucna. Skvěle může nahradit Alana," řekl Robson. Jenže je tu háček, hráč nechce do Newcastlu přestoupit. A tak vedení týmu vymyslelo jediné řešení - platit Larssonovi obrovský plat. Za měsíc by si mohl, podle The Sun, přijít až na 16 milionů korun! Takovou částku nepobírá ani Thierry Henry z Arsenalu. I přesto si švédský střelec stojí za svým. "Chtěl bych do Barcelony, už jako kluk jsem jí fandil. Ale moc se mi líbí Manchester United. Zatím vám neřeknu, kam půjdu," uvedl.

Nejpravděpodobněji se zdá, že Larsson zamíří do Manchesteru United. Manažer Sir Alex Ferguson přiznal, že by byl skvělým útočníkem do trojice s van Nistelrooijem a Sahou. "Je to útok snů," říká Ferguson. Deník Mirror dokonce uvedl, že Man U podepsal s Larssonem předběžnou smlouvu a v létě Larsson přestoupí právě na Old Trafford. Tyto spekulace jednoznačně Ferguson vyvrátil: "Nemáme podepsanou žádnou smlouvu a je to škoda, protože takhle si může vybrat i jiný klub."

Španělská FC Barcelona doufá, že si Larsson vybere právě jí. Ale zatím se vedení Barcy k tomuto tématu nevyjádřilo. "Barcelona je skvělý klub, má úspěšnou historii. Snil jsem o tom, že za ní budu hrát. Jenže jsem už starší a Manchester United mě také hodně láká," říká Larsson. Takže Manchester ani Barcelona nemají zatím jasno.

Již delší dobu se proslýchá, že by útočník Barcy Patrick Kluivert mohl v létě odejít do Itálie. A právě Larsson by byl skvělou náhradou. Ale Kluivert o ničem neví: "Vím z novin, že se někdo o mě zajímá v Itálii, ale nikdo se mi nikdy neozval, takže nic konkrétnějšího nevím."

O Manchesteru United se takhle nespekuluje. Nedávno totiž podepsal van Nistelrooij s "Red Devils" novou smlouvu a je zřejmé, že asi Old Trafford neopustí. Další útočník Saha přišel o zimním přestupovém období a nezdá se, že by hned v létě měl odcházet. Nějak výrazně se nemluví ani o dalších útočnících United.

Kam Larsson zamíří, to zatím nikdo neví a neví to ani on sám. Každopádně je to skvělý střelec, který by se jistě dokázal prosadit, jak v Barceloně tak v Manchesteru. Sám Pelé o něm mluví jako o nejlepším útočníkovi světa. "Je skvělý, umí dát gól. Celticu hodně pomáhá, již delší čas. Ale myslím si, že mu neprospívá angažmá právě ve Skotsku. Přeji mu, aby mu vyšla Barcelona, popřípadě Manchester United," řekl bývalý brazilský kouzelník Pelé.

zdroj: paolo.wz.cz

Autor: Pavel Janega

Komentáře (50)

Přidat komentář
HOST*Tom

Larsson do Barcy!!!....

Reagovat
HOST*Kelsen

V M.U. je velká konkurence, přál bych mu Barcu.Nejspíš skončí v Newcastlu , kde by to neměl špatný.Klubu by hodně pomohl v lize mistrů.

Reagovat
HOST*yarda

Hm, aby se v Barce zase zku...jako Kluivert a jiní...

Reagovat
HOST*exmafie

souhlas,radsi Man. sice tam je konkurence,ale utocník jako Larsson se prosadí

Reagovat
smazaný uživatel

Nevyšel nám Cissé ani Adriano,zatím ani Vieri,tak snad vyjde Larsson.

Reagovat
smazaný uživatel

Se nediv, že vám nevyšli, když nemáte peníze

Reagovat
antimadrista

Bude náš!

Reagovat
HOST*Miguel

Stejne jako titul a spanelskej pohar. Uz se prober chlapiku

Reagovat
antimadrista

Kluivert se v Barce zku..? Kravina, v posledních letech je to náš nejlepší střelec.

Reagovat
smazaný uživatel

A navíc to že se mu nedávno nedařilo,je jen formou,to se stane každému. Ale teď je to opět bombarďák 1. třídy!

Reagovat
HOST*Tom

Co to tam píšou za kraviny o Kluivertovi??? Kluivert se po nepovedené sezóně v AC Milan v BARCE naopak chytil

Reagovat
smazaný uživatel

Ale teď se spekuluje že by šel do AC nebo Man U. Tak nevim.

Reagovat
antimadrista

I tak by nám zbyl Saviola a Sergio Garcia a k tomu by jistě přišel nějakej velkej fotbalista

Reagovat
HOST*Miguel

A platit budete cim Hadi Kuzi, nebo Suchymi z nosu

Reagovat
antimadrista

Ty yardovy keci neber na zřetel, von je totiž takovej jednoduchej...

Reagovat
smazaný uživatel

JEDNODUCHEJ??? Tak si nejdřív po sobě přečti svoje příspěvky, pak si přečti názory ostatních na ně, pak si nejmíň PĚTKRÁT přečti Pravidla českého pravopisu (hm, v tvém případě zřejmě zbytečné, ale co kdyby...) a potom můžeš znovu vypustit nějakou tobě vlastní slaboduchou píčovinu.

Kdyby byl Kluivert nezkažený nebo nezku... tak by v Barceloně tak nevyváděl a to se děje jenom proto, že mu klub v čele s trenérem nedává pevné vedení. AC Milán mu zřejmě jeho choutky nehodlal trpět a tak ho radši prodal (viz nedávný případ Rivalda) A že je váš nejlepší střelec je asi jen potvrzením pravidla "Mezi slepými jednooký králem."

Reagovat
PJ

No to řiká ten pravej...

Reagovat
HOST*Miguel

Furt jenom soluje a neumi ani kopnout do balonu. Je to vas nejlepsi strelec to de videt podle tech vysledku.

Reagovat
HOST*Vito

Kluviert se ze zacatku v barce chytl ale pak to upadlo, nic sni nevyhral a nedokazal krome jednoho titulu, to je zabity tym a ted i utocnik...mu to slo jen v roce 99 a trochu 2000 pak na picu, strizlivy clovek souhlasy ale esli vam staci 15 golu za sezonu tak pak hraje dobre ale kam se hrabe na Vieriho, Henryho,Nisterlooye a Sevcenka, Inzagiho atd...A larson ten barcu nezachrani...Vzdyt je to tricatnik, a kde barca na to vezme prachy vsichni co cteme solidni a seriozni tisk tak vime ze barca nema prachy ale dluhy, inak cau miguely jak se vede ??

Reagovat
antimadrista

Keci, peníze na velký hráče v Barce byli, jsou a budou vždycky!

Reagovat
HOST*Miguel

Tak proc tam nejsou ti velci hraci hm ? Kdyz tam sou ty penize, ktery tam fakt nejsou!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bo jsou ti hráči blbý!!! Do Barcy nechtějí jen kvůli výsledkům a ani se naptají,jetli si je můžem dovolit. Ale my si je mžem dovolit!!! Každého

Reagovat
HOST*Miguel

A maji tam jit kvuli cemu. Kazdej hrac chce hrat za klub kterej ma vysledky a ne jenom hubu plnou kecu. A Barca se radi k tem druhym . Ale to ty asi nepochopis. Kde bys radsi hral ty za Real, ManUtd, AC, Juve (ti maj vysledky a stabilni formu) nebo za Barcu (nevi kudy kam)

Reagovat
antimadrista

Ronaldinho, Kluivert, Davids, Puyol, Saviola se ti nezdají být velkými hráči? .... jestli ne, tak tě lituju

Reagovat
smazaný uživatel

To je světová třída!!

Reagovat
HOST*Miguel

Jedinyho koho beru je Puyol a Saviola. Ronaldinho-musi jeste vyrist jednou z nej bude kvalitni hrac ale to uz nebude kopat za barcu. Kluivert rozhodne neni sou daleko lepsi ( Raul, Ronaldo, Nisterloy, Vieri, Inzaghi, Makay, atd...) Davids je namachrovanej debil a ne kvalitni hrac samej problem.

Reagovat
antimadrista

Keci keci keci

Reagovat
PJ

Pravda pravda pravda. Jen bych Saviolu nepřeceňoval, zatim nic nedokázal. A Ronaldinho dobrej je, toho bych zařadil k Puyolovi...

Reagovat
HOST*Vito

Jo, ronaldinho,nebo puyol ci saviola so fajn hraci, ale fakt je ze barca nema vysledky...a ma dluhy ( o letnich prazdninach to delalo kolem 60 mil eur ) a dluhy sou porad jen se neresijou, kazdou chvili nejakej trener novinar ci expert poukazuje tak to vemte na vedomi. proste to tak je anebo se bojite podivat PRAVDE DO OCI..mate komplexi menecenosti a unikate do vlastni fantazie hm....

Reagovat
smazaný uživatel

Dluhy ne dluhy,v létě k nám přijde VELKÝ hráč!!! a v LM si vyděláme tolik,že se z toho všichni poserete.

Reagovat
HOST*Zizou

To jsem teda zvedavej

Reagovat
smazaný uživatel

Máš se na co těšit

Reagovat
antimadrista

Zapomínáš na to, že MY nejsme normální klub, jsme něco víc.

Reagovat
HOST*exmafie

jo,jste nenormální klub a ta nenormálnost se odrází i na fanousky

Reagovat
PJ

Hele tohle si schovej, na takový kraviny neni nikdo zvědavej.

Reagovat
smazaný uživatel

Chcete snad trfdit,že je Barca nemormální klub? Barca je naprosto nadpřirozený klub,výmečný a plno dalších věcí,co snad ani nejdou vyjádřit slovy.

Reagovat
PJ

Barcelona je úplně normální klub jako každej jinej. A jestli si ty myslíš něco jinýho tak ti to brát nebudu, ale nech si to pro sebe a neotravuj s tim ty, který to nezajímá...

Reagovat
HOST*VITO

Vydelate si v lize mistru ze se z toho poserem ? Antimadristo a Barcelonaku ? stejne jako minuly rok ? Nebo predminuly ? Nebo vyhrajete ligu ? Stejne jako minuly rok a nebo ted....kdy uz na HLAVNIHO rivala z realu ztracite dost.....Vysledky mluvi za vse !!!!!!!!!!!!!!!!! Ano, jste nenormalni klub : Byli ste dobry tym s tradici napriklad : Baia,Rivaldo,Sergi,Enrique,Stoickov,Hagi,Guardiola.....ale ted uz nekolik let zadne vysledky,dluhy a byvala nizozemska kolonie a ted jihoamericky protektorat,schopna zaloha a to je vse......Smutny konec velkoklubu a zajimavy zacatek prumerneho spanelskeho tymu. Myslim ze vsichni se za me vtom postavi.......Arrive

Reagovat
HOST*Miguel

Ze vahas Vitto. Je to naprosta pravda. Su zase zvedavej co k tomu napisou antimadrista s barcelonakem. Beztak nejakou duchaplnou pripominku.

Reagovat
HOST*Vito

Oni sou blbci, furt melou blbosti o titulu, penezich atd...a kazdej normalni clovek vi jak to je...prd vysledky a dluhy.

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou teď máme skvělé výsledky,jsme na tom psychycky v pohodě a dváme dost kvlaitní týmy La Ligy (Osasuna,Bilbao,za pár dnů dáme i Atlétiko) a to jsou kvalitní týmy!!! Navíc se nejspíš kvalifikujeme do LM,a to průměrný španělský klub nedá,jen ten NAPRŮMĚRNÝ!!! A to Barca bezpochyby je! Další věc-herní projev v posledích zápasech je naprosto skvělý a bez větších chyb,tak nevím,co zas máte!!!!!!

Reagovat
PJ

Jo, máte dobrý výsledky. Jo, možná hrajete dobrej fotbal. Ale měl bys zase přistát na zem, děláš z Barcelony mistry světa po pár zápasech...

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom si nedovedete přiznat,že Barca je čím dál tím lepší,je z krize vemku a začíná ohrožovat Real,Depor a Valencii.

Reagovat
HOST*VITO

To chcu videt sem moc zvědavej jak dopadne v uefa, a v lize...jedno je jasný : pohár nezískaj a ani titul a na začátku sezóny si říkal že titul a pohár a uefu určitě získají !!! Nějak slevuješ hm ? Povíme si to na konci sezóny....

Reagovat
smazaný uživatel

Ale my UEFU na 100péro vyhrajem!!!! Na konci sezony budete asi držet huby,protože uvidíte,jak dopadnem. NEJLÉPE!

Reagovat
PJ

Jo to ste o španělskym poháru řikali taky. A pak ste skončili na Zaragoze. Takhle slabý týmy v UEFĚ nejsou... :-)

Reagovat
HOST*Miguel

O tom dost pochybuju ze by Barcelona vyhrala UEFU. Bud to bude Valencie a nebo AS Rim

Reagovat
exmafie

Prý chce Barca Nedveda a nabízí na výmenu Saviolu???Co je na tom pravdy???

Reagovat
HOST*yarda

Hm, nejdřív bych si počkal dokud se to oficiálně nepotvrdí...

Reagovat
smazaný uživatel

My ale Nedvěda nepotřebujeme,je dobrý,ale v Juve. A Saviola musí zůstat!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele