Lallana pokračuje v Brightonu a nemůže si vynachválit De Zerbiho

14.03.2023, 14:56
Aktuality
Adam Lallana (© AFP)

Adam Lallana si v lednu poranil stehenní sval a podle všeho přijde o zbytek sezony, i tak má několik důvodů k radosti. Jeho Brighton bojuje o pozice zaručující evropské poháry a zkušený záložník navíc bude v klubu pokračovat, končící smlouva mu včera byla prodloužena o dalších dvanáct měsíců...

O prodloužení spolupráce s někdejším záložníkem Liverpoolu si řekl hlavní trenér Roberto De Zerbi. Ten se týmu ujal v polovině září, tehdy nahradil Grahama Pottera a je s ním na sedmé příčce tabulky. Italský kormidelník sklízí chválu a poklonu mu vysekl i Lallana.

"Je výjimečný, doopravdy výjimečný. Během kariéry na mě udělala dojem spousta skvělých manažerů, s nimiž jsem pracoval a tenhle kouč mezi ně patří," chválí Lallana De Zerbiho.

"Učí nás, jde příkladem a pod jeho vedením se zlepšují všichni hráči, je to kompletní manažer. Když řekl, že si přeje moje delší setrvání v klubu, tak jsem neměl na vybranou, nemohl jsem odmítnout," pokračoval.

Lallana v květnu oslaví 35. narozeniny a v Brightonu kroutí svou třetí sezonu. Zatím odehrál 74 utkání, dal čtyři branky a aktuálně laboruje s dalším vážným svalovým problémem, svá čísla pravděpodobně bude vylepšovat až v příštím ligovém ročníku.

"Tenhle tým funguje od první do poslední součástky a já chci být jeho součástí i nadále. Majitel je genius a členové jeho vedení jako Paul Barber a David Weir dělají výhradně rozhodnutí, která jsou v nejlepším zájmu týmu a klubu," nechal se dále slyšet Lallana.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (45)

Přidat komentář
Jkb

Je pěkný, že hráč ocení i majitele a vedení. Mě se hodně líbí práce Brightonu, má to hlavu a patu, není to jen o penězích ale i o tom jak s nimi nakládají, jak ten klub vedou. Z League One dpostupně do Championship, PL a teď první desítka PL.

Hráči jako Mac Allister, Sánchez, Caicedo, Mitoma dohromady stáli 16 mega Eur.

Reagovat
Remt

těch 16 je úplné sci-fi To je opravdu výborná práce od klubu

Reagovat
VersaceChain

Neskutecne

Reagovat
Nizzie

Je to o to pěknější, když ten vzestup sleduješ od doby, kdy byli dole a plácali se v League One. Je to rodinný klub, který nepřivede jen tak někoho, opravdu dobře vybírají hráče/zaměstnance a hodně záleží i na osobnosti těch jedinců. A evidentně to skvěle funguje. Navíc hráči s minulostí v klubu se tam rádi vrací. Pracují tam momentálně Gary Dicker, Andrew Crofts či Gordon Greer, kteří v klubu působili ještě v dobách League One či Championship a notně se přičinili o vzestup klubu. Pak jsem nedávno četl, že po hráčské kariéře by se rád vrátil a trénoval v akademii také Forster-Caskey, který i dělá na trenérské licenci. Ten toho sice za Albion moc neodehrál, ale zase ve zmíněné době patřil asi za největší talent klubu. Taky to byl mládežnický reprezentant.

No a pak teda absolutně nechápu, jak se do Brightonu dostal Maupay.

Reagovat
SunFells

https://youtu.be/rAIp4q-UFbg

Po Joe Sakicovi další oblíbenec, z kterého se stal velice racionální "GM" ve svém prominentním týmu z hráčské kariéry

Reagovat
Jkb

Měl jsi pravdu tenkrát s tím Jorginhem, on je fakt pomalejší než Elneny, nedávno jej předběhl rozhodčí při brejku soupeře a to měl Jorginho náskok pár metrů.

Ale Edu je super, ještě kdyby trošku zapracoval na těch sumách za prodané hráče, tam má celkem dost prostoru pro zlepšení.

Reagovat
SunFells

Jo, ale osobně ho v tom budu soudit spíš až teď s materiálem o který je zájem, ne na hráčích u kterých kluby správně rozpoznali jejich strmý herní propad nebo mentální nedostatky v některých případech.

Což mi teď připomíná, že poslední dobou čtu hodně negativních věcí u Nunovi co se týká hry i přístupu. Pořád na něm očekávám uděláme slušný profit, ale na podzim měl nakročeno možná i k 40 miliónovým nabídkám. Přitom je to politováníhodné i vzhledem k našim potřebám, fyzicky je to úplný freak s dobrou technikou a hlavně úžasnou kopací technikou na slabší nohu, jakmile pořídíme Zinchenkovu alternativu na druhou stranu tak by při zatlačení soupeře v 2-2-6 na levé lajně byl neskutečně nebezpečný způsoby, které Tierney ve své hře nemá. Kdyby šlo tak sfúzovat Nunovi herní přednosti a KT mentalitu, je to fakt děsná škoda u něj.

Reagovat
Jkb

Chápu jak to myslíš, ale čekám víc hráče jako Zinchenko, víc záložník co se hry s míčem týká, Tavares je fyzicky fantastickej hráč ale nepřijde mi úplně myšlením vhodný, občas zpomalit, měnit tempo hry, počkat si na správné řešení ve správný moment.

Tavares si myslím, že byl dobrej hráč za dobrou cenu, ale bude docela složité najít někoho kdo ti za něj dá balík.

Ve Španělsku nemají kluby moc peněz, kromě těch 3-4 možná, v Itálii si myslím, že Tavarese nebude chtít nikdo z té špičky, v Německu taky nikdo moc nemá peníze, zbyde ti Anglie, třeba zavolá Everton jako s Iwobim.

Reagovat
SunFells

"jakmile pořídíme Zinchenkovu alternativu na druhou stranu" - představ si to zrcadlově, představ si mít beka jako Zinchenka napravo, pracovně řekněme dokonalého Kimmicha z Guardiolova Bayernu, který se v buildupu bude posouvat do zálohy z pravé strany a proti low blocku by se Nuno připojoval k nejvyšší linii nalevo, tedy opačně k momentálnímu Whiteovi v některých případech, kde by na rozdíl od Whitea nabízel i 1v1, agresivnější náběhy na zadní a zaseknutí do středu a střelbu.

Jasné, že Nuno na to nyní nemá ani defenzivně, ale je dost mladý a v tom, a obecně takticky i v rozvaze, má velký prostor k růstu a u té rozvahy Gabriel Magalhaes a i KT ukázali velký progres za krátkou dobu, správné odhodlání pak teda v tréninku evidentně může dělat malé zázraky, resp. dost akcelerovat vývoj hráče. Nicméně Nuno ho podle všeho nemá a už ho to doprovází přes 3 kluby.

Reagovat
Gunner14

Fresneda

Reagovat
SunFells

Strašně zelený a ne orchestrator jako Kimmich. Škoda že je Jorginho takový hlemýžď, jinak by mi do té role pasoval a při své def. vyzrálosti by mu dle mě netrvalo zvládnout beka ...ale takhle s jeho rychlostí by ho křídla v PL už jen fyzicky sežrali no.

Reagovat
Gunner14

Ja ho nasledovaneho vubec nemam, ale ohlasy ma slusny

Reagovat
Jkb

Nevím jestli se dá to s tou zrcadlovostí provést. Jestli by jsi nemusel překopat půlku týmu, aby jsi to mohl hrát na druhé straně, nemám až tak dobré znalosti a myslím si, že ta hra je hodně propracovaná a představa, že to změníš jen výměnou třeba dvou hráčů, nevím na kolik je to reálné.

Gabrielův progres je neuvěřitelný, fakt klobouk dolů před ním a taky trenéry, co mu pomohli na takovou úroveň.

Tavaresovi je 23, máš pravdu, že je mladý, ale úplně nováček to není, podle jeho výkonů v Marseille to trošku vypadá, že možná z něj bude spíš ofenzivnější hráč.

Reagovat
SunFells

Jednoho Ta momentální dynamika není dokonalá, dokud se Jesus nezranil tak levá strana výrazně překonávala pravou stranu a to taky proto, že pravá strana je dost ztuhlá a jednotvárná, Odegaard Sakovi neumožňuje dost rotovat, což by runner jako ESR s kterým je zároveň kombinačně dost silný umožnil lépe a White má limity které jsem zmínil výše. Ode na levé osmičce by mnohem větší kreativitou oproti Xhakovi prospěl Martinellimu (v tomto modelu i Nunovi) a v přechodech by byl daleko přímočařejší, musel by se jen pozičně aklimatizovat a už letos jakmile zavítal do levého meziprostoru tak tam měl moc pěkné akce. Navíc je tam i Vieira.

My máme dost variabilní hráče a je vidět že to je Artetův záměr vzhledem k rotacím na hřišti, v tom se mi zdá že to Mikel herními profily dělá i méně na pankáče a účelněji než Pep.

Reagovat
Eichel

Nemyslíte, že by Arsenal mohol teoreticky ísť po Cancelovi? V Bayerne sa tiež nezdá, že by zostal a v City sa ho budú chcieť zbaviť.

Reagovat
J0EL

Dobry hrac, hlupa hlava. Evidentne je s jeho pristupom problem a to je pre Artetu "no go". Takze nie.

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Nizzie

U mě by to bylo po Stevovi Yzermanovi.

Reagovat
SunFells

Taky borec

Reagovat
Nizzie

Reagovat
VersaceChain

Oba jsou vyborni

Reagovat
Nizzie

To rozhodně. Byť ta rivalita s Avs byla obrovská, nejde Sakica nerespektovat. On a Steve jsou pro mě ztělesněním ideálního kapitána. A je až zarážející, jak poměrně podobné jejich kariéry jsou.

Reagovat
SunFells

Sexy Mick startoval Patina a vyhráli 6:1 Měl 2 asistence z rohů.

Reagovat
Gunner14

Konecne, tak snad v tom bude pokracovat

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Liveral

... už jsem začínal mít obavy, že prosedí celý jaro na lavičce a žes měl pravdu a pro Mika neni důležitej. Což to vypadá, žes určitě měl, ale nějaký zápasy snad dostane

Reagovat
Liveral

... A koukám, že oba ty rohy kopnutý fakt výborně

Reagovat
SunFells

Podle výsledků bych řekl, že to byl pro Micka možná i šibeniční zápas, tak ze zoufalosti chtěl něco změnit a tentokrát mu to vyšlo. Tak snad teď dostane víc zápasů přesvědčit ho.

Reagovat
Liveral

Reagovat
Grahf

Pepek poznal krutú pravdu

https://youtu.be/U09Ka2G2_Uc

Reagovat
mithro
Reagovat
pa3ce

To je skvele

Reagovat
Busby babes

Julia Roberts >>>> Champions league

Reagovat
bandwagoner

co to blaboli

Reagovat
SunFells

Reagovat
VersaceChain

Reagovat
Liveral

Ted Lasso’s Brendan Hunt (Coach Beard) on Arsenal FC and ‘overwhelming’ chat with Arteta

Arteta told Sudeikis and Hunt that Ted Lasso makes him think differently about the job of being a manager, particularly when it comes to dealing with people. Arteta, like so many viewers, loves Ted’s positivity and refusal to be deterred by setbacks.

For a man as obsessed with Arsenal as Hunt, it was a special moment — a perfect confluence of two worlds. “It’s just f***ing mind-blowing that someone who I care about cares about what we’re doing.”

https://theathletic.com/4307869/2023/03/14/ted-lasso-coach-beard-arsenal-soccer-arteta/?access_token=12657209

Mimochodem první díl třetí série už je venku

Reagovat
SunFells

prý je tam gunnerblog

Reagovat
SunFells

Autor toho článku nakonec taky

Reagovat
Liveral

V tom článku píšou "There is, he tells The Athletic, an Arsenal-related Easter egg to look out for in season three." Takže to bude asi ono

Reagovat
SunFells

Reagovat
Gunner14

ted jsem se dodival, fajn cameo

Reagovat
Busby babes

As many as eight groups are in talks with #mufc about the future ownership of the club [

@TelegraphSport

]

ze by se glazerum nakonec podarilo tu aukci rozjet?

Reagovat
Grahf

je divné, že sa doteraz hovorilo len o katare a ineos, to sa zvyšní dokážu tak dobre skrývať?

Reagovat
Busby babes

protoze to nebylo zadny: kdo neda nabidku do datumu xy, tak ma smulu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele