LaLiga - preview 5. kola: Girona hájí neporazitelnost

15.09.2023, 08:45, aktualizováno 18.09.2023, 08:46
Previews
Cristhian Stuani (© AFP)

Girona má po čtyřech kolech deset bodů a úspěšný vstup do sezony hodlá potvrdit v dohrávce 5. kola LaLigy na půdě Granady. Domácí se chtějí vyhoupnout ze sestupového pásma...

Granada CF - Girona FC

pondělí 21:00

O své již čtvrté vítězství v řadě za sebou se bude v pondělní dohrávce pátého kola pokoušet Girona, která v novém ročníku zatím navazuje na velmi úspěšnou minulou sezónu. Po čtyřech kolech byla druhá za prozatím suverénním Realem Madrid, čímž ukázala, že se v nové sezóně rozhodně může pokusit o vylepšení desátého místa.

Jejím soupeřem bude Granada, která si po návratu mezi španělskou elitu zatím spíše zvyká a její výsledky dávají tušit, že jakýkoliv bod z pondělního utkání pro ni bude velmi cenný. V současné chvíli okupuje sedmnáctou příčku se ziskem tří bodů za jedno vítězství na domácí půdě proti Mallorce.

Před reprezentační přestávkou padl tým z Andalusie v přestřelce v San Sebastiánu 3:5. Velkou mírou se o to zasloužil Japonec Takefusa Kubo, který se prosadil dvakrát v první půli. Na něj ve druhém poločase navázali Zubimendi, Barrenetxea, vlastní gól si dal Bosch. Na druhé straně byl také k vidění jeden vlastenec, po skrumáži se míč do vlastní branky odrazil od Le Normanda.

To Katalánci zatím v lize válí. Ze čtyř utkání mají deset bodů, v minulém kole se představili na domácím stadionu Montilivi proti dalšímu nováčkovi Las Palmas a roli favorita dokázali ustát. Ještě pět minut před koncem se stále čekalo na první branku, nakonec ale přeci jen fanoušky rozjásal žolík Portu, který jediným gólem utkání strhl na stranu domácích.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Fernández - Sánchez, Rubio, Miquel - Callejón, Melendo, Gumbau, Neva - Uzuni, Boye, Zaragoza

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A Martínez, D López, Blind, Gutiérrez - Cyhankov, Herrera, A García, Martín, Sávio - Stuani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.88 - 3.51 - 2.54

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Getafe CF - CA Osasuna

neděle 14:00

Úvodní zápas nedělního programu pátého kola obstarají mužstva Osasuny a "Azulones”, kteří se představí před domácím publikem. A stejně jako celek z Pamplony se i Getafe bude chtít po reprezentační pauze co nejdříve naladit na vítěznou notu, utkání minulého kola totiž ani jednomu ze soupeřů příliš nevyšlo.

Tým z jižní části španělské metropole se v městském derby utkal s Bílým baletem. Utkání na Santiago Bernabéu přineslo jistě pro všechny diváky mnoho vzrušení, domácí totiž polil studenou sprchou již v jedenácté minutě Mayoral, jenž využil chybné rozehrávky Frana Garcíi a následně si poradil i s vyběhnuvším Kepou. Favorit se ale nesložil a už pár minut po pauze vyrovnal po centru Modriće Joselu. A když už to vypadalo, že se body budou dělit, prosadila se v páté minutě nastavení letní akvizice, Jude Bellingham a Getafe tak po srdnatém výkonu vyšlo bodově naprázdno.

Obdobně těžké utkání odehráli také "Gorritxoak”, kteří hostili mistrovskou Barcelonu. Utkání nakonec skončilo stejným výsledkem, jako malé madridské derby, přestože vývoj byl trochu jiný. Na úvodní trefu Koundého zareagoval parádní ranou Ávila a kdyby Robert Lewandowski v pětaosmdesáté minutě neproměnil velmi přísně nařízenou penaltu, body by se nejspíše dělily.

Jinak byl ale v utkání vyloučen domácí Alejandro Catena a do utkání s Getafe tak nezasáhne. Kromě něj absentují na straně hostí také Moncayola a Brasanac. Domácí postrádají Luise Millu a Enese Ünala, otázkou je také možné zařazení do nominace Masona Greenwooda.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Suárez, Duarte, Mitrović, Álvarez - Aleñá, Dakonam, Arambarri, Maksimović - Mayoral, Latasa

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernández - Areso, D García, Herrando, Cruz - Barja, Ibañéz, Muñoz, Orzo, Arnaiz - Raúl García

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 2.90 - 3.25

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Villarreal CF - UD Almería

neděle 16:15

Na teprve druhou výhru v sezoně si brousí zuby "Žlutá ponorka" z Villarrealu. Domácí celek přivítá Almeríi, která dosud ještě nevyhrála. Villarreal je horkým favoritem, který navíc se svým soupeřem přes deset let neprohrál. Premiéru zažije kouč Pacheta

V této sezoně si zatím "Žlutá ponorka" moc vyskakovat nemůže. Ze čtyř zápasů vyhrála jen jednou a to je v rozporu s vysokými ambicemi, které klub má. Na domácí půdě dokonce Villarreal nebodoval a prohrál jak zahajovací utkání s Betisem, tak i s Barcelonou. Poslední porážka s Cádizem pak byla poslední kapkou a vedení klubu se rozhodlo pro odvolání trenéra Setiéna. Jeho nástupcem se stal José Rojo Martín, známější pod jménem Pacheta.

"Přijel jsem teprve nedávno, ale myslím, že už jsem měl čas předat týmu některé informace. Chceme, aby si náš tým užíval, ale také aby nás bavil, což není v rozporu s prací," nechal se slyšet Pacheta. Villarreal bude pod jeho vedením plnit roli favorita proti Almeríi. "Tento zápas je důležitý. Velmi jsme o soupeři přemýšleli. Je to dobrý tým, velmi rychlý s mladými hráči a trenérem, který této kategorii dominuje. Musíme být pozorní, mají velký talent. Je to silný tým, i když má málo bodů," upozorňoval nový kouč.

Almería ještě nevyhrála a na kontě má pouhý bod. V žádném utkání ale vyloženě nepropadla a jak avizoval kouč Pacheta, jde o mladý a nebezpečný tým. Hostům může hrát do karet fakt, že nebude mít na půdě favorita co ztratit.

Villarreal bude postrádat několik hráčů. V prvé řadě nenastoupí vyloučený Alfonso Pedraza, dále jsou zranění Alberto Moreno a Francis Coquelin, zatímco u Bena Breretona Díaze a Alexandra Sorlotha je start nejistý. V táboře hostí zase absentuje Martin Sviderský, avšak jde o jedinou ztrátu.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jorgensen - Foyth, Albiol, Cuenca, Femenia - Baena, Parejo, Capoue - Morales, G Moreno, Pino

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Gonzalez, Kaiky, Akieme - Robertone, Lopy - Embarba, Arribas, Ramazani - Suárez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.89 - 6.07

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sevilla FC - UD Las Palmas

neděle 18:30

O vůbec první bodový zisk do tabulky španělské LaLigy budou v nedělním utkání proti Las Palmas usilovat hráči Sevilly. Celek z Kanárských ostrovů se zdá být ideálním soupeřem pro "Los Nervionenses”, posbíral totiž zatím pouhé dva body a krčí se na osmnácté pozici, tedy jen o dvě místa výše.

Po triumfu v Evropské lize prožívá zatím andaluské mužstvo katastrofální vstup do nového ročníku. Tři porážky v řadě, navíc s týmy, se kterými se to rozhodně příliš neočekávalo. Před reprezentační přestávkou navíc matka příroda neumožnila odehrát utkání s Atléticem Madrid. To bylo odloženo pro silný déšť, a tak si Sevilla připsala poslední ostrý start již před třemi týdny.

V něm nestačila na domácím hřišti na Gironu, překvapení v podobě vítězství Katalánců obstaral v prvním poločase Herrera, na jehož ránu pod břevno sice ještě dokázal zareagovat přesným zásahem Gudejl, ale v šestapadesáté minutě rozhodl o vítězství svého týmu García a rozesmutnil celý stadion Ramóna Sáncheze Pizjuána. Sevilla tak se svým neoblíbeným soupeřem padla už počtvrté v řadě a zůstala přikovaná na dně tabulky.

Jako nováček vstupovalo Las Palmas do nového ročníku nejvyšší soutěže a jeho výkony zatím příliš oslnivé nejsou. Dva získané body za dvě plichty znamenají prozatímní osmnáctou pozici, navíc s předváděnou hrou zatím nemohou být v hlavním městě Kanárských ostrovů příliš spokojeni. Za své mluví skóre z úvodních čtyř duelů sezóny, 1:3.

"La Unión Deportiva” stihli po porážce 0:1 s Gironou odehrát během repre pauzy jeden přátelský zápas. S celkem ze čtvrté španělské ligy, Atléticem Pasem, si ale svědomí příliš nezvedli, po jediném gólu Taly padli 0:1.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Sánchez, Badé, Ramos, Pedrosa - Sow, Soumaré - Lamela, Torrés, Ocampos - En-Nesyri

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Vallés - Araujo, Suárez, Marmol, Cardona - Loiodice, Rodríguez - Pejiño, Viera, El Haddadi - Kaba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.12 - 6.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Sociedad

neděle 21:00

Už v týdnu vypukne další ročník nejprestižnější klubové soutěže s názvem Liga mistrů a Španělsko v něm bude mít obvyklé čtyři zástupce. Dva z nich se v generálce postaví proti sobě, a sice Real Madrid a Real Sociedad. Favorizovaní domácí v loňské sezoně Basky překvapivě ani jednou neporazili a dokonce jim nedali gól.

Real Madrid už se zase může spoléhat na domácí prostředí. Santiago Bernabéu prošlo rekonstrukcí a slavný gigant v něm před reprezentační přestávkou udolal Getafe 2:1. Malé madridské derby přitom rozhodl až v páté minutě nastavení anglický talent Jude Bellingham. Letní posila z Borussie Dortmund ve čtyřech kolech zaznamenala pět branek a vévodí tabulce střelců. Bílý balet tak zůstává na čele LaLigy bez ztráty kytičky.

Tentokrát jeho formu otestuje Real Sociedad. Baskický celek obsadil loni klíčové čtvrté místo a například v celé sezoně s Realem Madrid neprohrál. Po zásluze si tak zahraje Ligu mistrů, kde ho v základní skupině čekají poslední finalista Inter, Benfica a Salzburg. Už ve středu se svěřenci trenéra Imanola Alguacila představí doma na Anoetě proti Interu a generálku mají vskutku obtížnou - na Santiago Bernabéu s Realem Madrid.

"Je to pro nás důležitý zápas proti konkurentovi, takže postavím ten nejsilnější tým. Reprezentanti se nám vrátili v dobrém rozpoložení, odehráli skvělé zápasy a dali góly. Vrátili se nám v dobré kondici," prohlásil na tiskovce Carlo Ancelotti.

Real Sociedad sice drží po čtyřech kolech neporazitelnost, ale z vítězství se radoval jen jednou, když před reprezentační přestávkou porazil v divoké přestřelce Granadu 5:3. Předchozí tři zápasy skončily shodně remízou. Šest získaných bodů pak řadí Basky na průběžné deváté místo.

Real Madrid má za loňskou sezonu Baskům co oplácet, protože ve dvou zápasech je nedokázal ani jednou porazit. V domácím utkání remizoval 0:0 a na Anoetě 0:2 prohrál. Góly Realu Sociedad obstarali Takefusa Kubo a Ander Barrenetxea. Pokud bychom šli hlouběji do vzájemných zápasů, výrazně lépe je na tom Bílý balet. Madrid se samozřejmě bude chtít vítězně naladit na středeční zápas Ligy mistrů proti německému Unionu Berlín.

Carlo Ancelotti má v úvodu sezony určité problémy se skladbou kádru. Zranění vyřadilo brankáře Courtoise, takže mezi tyčemi bude Kepa. Mimo hru budou i Éder Militao, Arda Güler či Brazilec Vinícius Júnior a na návrat si ještě počká Ferland Mendy. Dobrou zprávou je návrat Daniho Ceballose. Pokud jde o Basky, těm schází Martin Merquelanz. Zvláštní náboj bude mít utkání pro Takefusy Kuba, jenž se postaví svému bývalému klubu. "Vede si dobře, udělal pokrok a je to hráč, na kterého si musíme dát pozor. Real Sociedad je ale komplexní tým, který hraje dobrý fotbal a je organizovaný. Musíme se na ten tým dívat komplexně," dodal Ancelotti.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Carvajal, Rudiger, Alaba, Garcia - Valverde, Tchouameni, Camavinga - Bellingham - Rodrygo, Joselu

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traore, Zubeldia, Le Normand, Tierney - Mendez, Zubimendi, Merino - Kubo, Oyarzabal, Barrenetxea

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.83 - 5.18

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Cádiz CF

sobota 14:00

Po krátké odmlce způsobené reprezentační pauzou se na stadion San Mamés do baskického Bilbaa opět vrací prvoligový fotbal. Domácí Athletic se v sobotu dostane do křížku s Cádizem a určitě se bude na co dívat.

Oběma týmům se totiž úvod nové sezony povedl nad očekávání dobře. Začněme u domácího Athleticu. Baskický klub skončil v minulé sezoně na osmém místě, jen dva body za sedmou Osasunou, takže cílem pro letošek je zcela jistě návrat do pohárové Evropy. Momentálně Lvům patří solidní pátá příčka, neboť za první čtyři duely získali sedm bodů. A to není vůbec špatná bilance. Hned na úvod sice Athletic prohrál s Realem Madrid, ale pak už si spravil chuť.

Nejprve porazil právě Osasunu, což mu zvlášť po minulé sezoně muselo udělat velkou radost. Pak si vzal tři body taky od Realu Betis, kterého v divácky vděčném utkání přestřílel 4:2. Těsně před pauzou mu ale trochu zvlhl střelecký prach a Athletic pouze remizoval v bezbrankovém utkání s Mallorcou. S Cádizem by to ale mohlo být jiné, ostatně tým trenéra Ernesta Valverdeho vyhrál už tři poslední vzájemné duely s Cádizem v řadě.

O domácí utkání přijdou zranění Oscar de Marcos, Peru Nolaskoain a Yeray Alvarez, přičemž je otázka, jak vážné bude zranění Nica Williamse, které si přivezl z reprezentačního srazu. Hostující kouč Sergio by dokonce mohl postrádat až sedm hráčů.

Jeho Cádiz je rozhodně na vzestupu. Z prvních čtyř duelů prohrál jen jednou, když zcela podle očekávání nestačil na Barcelonu. Kromě remízy s Almeríí si ale připsal dvě výhry, protože si poradil s Alavésem a především v minulém kole s Villarrealem. Jasnému favoritovi, byť trochu se trápícímu, nasázel tři branky a utkání ovládl.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Lekue, Vivian, Paredes, Yuri - Ruiz de Galaretta, D. García - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, L. Hernandez, Fali, J. Hernandez - Alejo, Alcaraz, Escalante, Machis - Roger, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.59 - 3.91 - 6.86

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - Atlético Madrid

sobota 16:15

Jeden z největších šlágrů kola se odehraje v sobotu odpoledne na slavném stadionu Mestalla, domově Valencie. Hrdí Netopýři dobře začali, ale poslední dobou se jim rozhodně nedaří tak, jak by si jejich příznivci představovali. Zlepší si svou bilanci proti silnému Atléticu, nebo se Colchoneros vrátí do Madridu se třemi body?

Valencia se nalézá prakticky ve středu tabulky, protože jí patří až jedenácté místo. Což je sice něco, na co si příznivci Netopýrů v posledních letech museli zvyknout, ale rozhodně ne místo, které si Valencia zaslouží. Los Che byli dlouhé roky zvyklí na pohárová umístění a souboje s těmi největšími mužstvy v Evropě, takže současné strádání nesou jen velmi těžko.

Valencia má za sebou enormně špatnou sezonu, v níž skončila až na 16. místě. To bylo mimochodem jejich nejhorší umístění od roku 1987, v němž Valencia spadla o soutěž níž. V letech před tím skončilo mužstvo z Valencie na devátém, třináctém a opět devátém místě, čili na míle daleko od pohárových příček. Proti Atléticu má tým vedený Rubénem Barajou co napravovat. S Colchoneros totiž nevyhrál od října 2014, což už je pěkná řádka let.

Trenér Baraja, jedna z hráčských legend Valencie, k tomu poznamenal: "Víme, že s Atléticem míváme problémy a málokdy nad ním vyhrajeme. Ale to nic nemění na našem přístupu. Nebo to spíš upřesním - je to pro nás o to větší náboj, protože tu sérii chceme prolomit. I tentokrát to bude velmi náročné, Atlético je skvělý tým a hraje hodně fyzicky. Ale poctivě jsme se připravovali přes pauzu a já věřím, že se nám podaří doma ukořistit nějaké body."

Barajovým plánům na utkání nemusí věnovat pozornost hlavně trio Gabriel Paulista, Alberto Mari a Samu Castillejo, které je zraněné a do utkání nezasáhne. Atlético je na tom pokud jde o zranění a absence ještě hůř. Mimo hru jsou Vitolo, Samuel Lino, Memphis Depay, Koke, José Giménez a Reinildo, přičemž vábení movitých arabských klubů neodolal ani Belgičan Yannick Carrasco.

Atlético naopak zažívá vcelku úspěšný start do sezony. Zatím odehrálo tři duely, ale přesto se zatím drží na čtvrté příčce, která by ho poslala do Ligy mistrů. Je to hodně zkreslené, ale skóre Colchoneros je bezpochyby impresivní. Po třech duelech má skóre 10:1, jasně nejlepší z celé ligy. Může za to především minulé kolo, v němž si Colchoneros podali v malém madridském derby Rayo.

Jejich útok byl k nezastavení a celkem skončil v síti brankáře Dimitrievskiho míč hned sedmkrát! Kromě toho Atlético porazilo hned na úvod taky Granadu a pak si rozdělilo body s Realem Betis. Trenér Diego Simeone musí své síly a pozornost dělit i na Ligu mistrů, kde se už v úterý jeho mužstvo podívá do Říma za Laziem.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Diakhaby, Özkacar, Gayá - Correia, Guerra, Pepelu, Canos - Almeida, Duro

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Savić, Witsel, Hermoso, Saul - De Paul, Barrios, Llorente - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.59 - 3.21 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Celta Vigo - RCD Mallorca

sobota 18:30

Na Estadio Balaídos přivítá domácí Celta Vigo trápící se Mallorcu. Ostrované v letošní sezoně ještě nevyhráli, zatímco Celta ukořistila tři body těsně před reprezentační přestávkou. Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze zůstávají i v tomto klání papírovým favoritem a to i přes negativní vzájemnou bilanci z loňské sezony.

Na reprezentační přestávku odcházeli hráči Celty Vigo povzbuzeni první výhrou nad Almerií (3:2), přičemž do té doby získali jenom bod. Na druhou stranu domácí neměli jednoduchý los, protože hráli s účastníky Ligy mistrů Realem Madrid a Realem Sociedad, potažmo s nepříjemnou Osasunou. Ale výhra nad Almerií tým povzbudila a domácí střetnutí s Mallorcou by mohlo ukázat, jak na tom Celta Vigo skutečně je. Trenér Benítez věří v pozitivní výsledek i v to, že se konečně střelecky prosadí Iago Aspas. Opora Celestes zatím gólově mlčí, přičemž právě ona by měla vyplnit mezeru po odchodu Gabriela Veisgy do Saúdské Arábie.

Na první výhru naopak stále čeká Mallorca. Bermellones získali dva body, což je za čtyři kola prostě málo. Snad jen trochu pozitivní je remíza s Athleticem, nicméně trenér Aguirre má o čem přemýšlet. "Jsem si jistý, že se z toho dostaneme. Tým je o tom přesvědčený," zůstává pozitivní kouč Aguirre.

Pozitivní je pro Mallorcu alespoň vzájemná bilance. Loni na Estadio Balaídos zvítězila 1:0 a stejným výsledkem skončilo i domácí utkání. Mírným favoritem jsou přesto hráči Celestes.

Kvůli svalovým problémům bude Celtě Vigo scházet Franco Cervi a Carles Pérez. Co se týče Mallorcy, té i nadále chybí pouze Antonio Raíllo. Oba kádry jsou tedy v dobré kondici a to i po reprezentační přestávce.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mingueza, Nunez, Starfelt, Aidoo, M Sanchez - Larsen, Beltran, De la Torre, Bamba - Aspas

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Gonzalez, Valjent, Van der Hayden, Lato - D. Rodriguez, Costa, Darder - Larin, Muriqi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.08 - 4.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Betis

sobota 21:00

O čtvrté vítězství v řadě se bude v sobotu večer pokoušet Xaviho družina. V jednom ze šlágrů pátého kola přivítá po reprezentační pauze Real Betis. Ten se po několika utkáních jako na houpačce drží na sedmé pozici a na svém kontě má právě tolik bodů za dvě výhry a jednu remízu.

Jako favorit bude vstupovat do utkání jednoznačně Barcelona, a to i přesto, že se jí úvodní utkání v ročníku nevyvedlo. Po bezbrankové remíze 0:0 s Getafe ale dokázala naplno bodovat s Cádizem, v nervydrásajícím duelu na hřišti Villarrealu a v minulém kole také v Pamploně, kde přetlačila Osasunu.

Termín přetlačila je na místě, Katalánci se totiž opět nepředvedli v nijak výjimečném světle. Na přesnou hlavičku Koundého z nastaveného času první půle dokázal parádní ranou čtvrt hodiny před koncem reagovat Ávila a užuž to vypadalo na dělbu bodů. Velmi diskutabilní penaltu ale dokázal par minut před koncem proměnit Lewandowski, čímž rozjásal přicestující katalánské publikum.

V utkání se rovněž představily nové posily Blaugranas. Z Manchesteru City a Atlética Madrid přišli na hostování Cancelo, respektive Félix, přičemž oba by měli naskočit i proti Betisu, tentokrát dost možná i v základní sestavě.

Naopak mimo hru zůstávají zranění Pedri a Araújo, během reprezentování si problém se zády přivodil Ilkay Gündoğan a jeho start tak zůstává otazníkem.

Na andaluský klub nečeká v katalánské metropoli nic jednoduchého. Ostatně, hovoří o tom i vzájemné zápasy, Béticos dokázali proti barcelonským bodovat z posledních devíti utkání pouze jednou. Naposledy se oba celky střetly v dubnu, ještě na Nou Campu a hrálo se de facto na jednu branku. Po jednom gólu dal za domácí Christensen, Lewandowski a Raphinha. Deset minut před koncem navíc dovršil zmar hostí vlastním gólem Rodríguez.

Roli papírového favorita ale Betis zvládl v minulém kole, to když se utkal s Rayem Vallecanem. To ještě vstřebávalo ostudnou prohru 0:7 s Colchoneros z domácího trávníku a chuť si nespravilo ani s celkem pod vedením jiného Jihoameričana, Chilana Pellegriniho. Jediným gólem rozhodl ve třiapadesáté minutě Willian José a prohloubil tak zmar celku, který vkročil do soutěže dvěma výhrami.

Hosté se v prestižním duelu nebudou moci spoléhat na zraněné Carvalha, Brava a Fekira, do arabského Al-Ittihadu navíc přestoupil Luiz Felipe.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Cancelo, Koundé, Christensen, Baldé - Romeu, De Jong, Gavi - Yamal, Lewandowski, Felix

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerín, Pezzella, Bartra, Abner - Rodríguez, Roca - Rodri, Isco, Pérez - Willian José

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.87 - 10.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Deportivo Alavés

pátek 21:00

LaLiga má za sebou po reprezentační pauze 5. kolo a v pátek jeho jedinou předehrávku. Té se ujme domácí Rayo Vallecano, které na Estadio de Vallecas přivítá Deportivo Alavés. A jeho jediným cílem bude opět najít ztracenou formu.

Rayo totiž začalo sezonu naprosto fantasticky. V prvních dvou kolech porazilo oba své protivníky a připsalo si plný počet bodů. A pak to přišlo. Týmu totiž totálně nevyšlo malé madridské derby s Atléticem, které rozsápalo obranu Raya mohutným přídělem sedmi gólů! Po tomhle nezdaru se tým trenéra Francisca sice trochu zlepšil v obraně a v dalším utkání inkasoval jen jedinou branku, i ta se však ukázala být rozhodující. Rayo prohrálo s Realem Betis a to pro něj znamená až průběžnou dvanáctou příčku.

Což je ostatně pozice, kolem které se Los Franjirrojos motají úspěšně od svého nástupu mezi elitu. Skončili na 11. a právě 12. místě, takže pro tuto sezonu by jistě své místo rádi udrželi. Když Rayo doma uvítalo Depor naposledy, dokázalo vyhrát. Druhé vzájemné utkání už ale skončilo výhrou Deportiva.

Domácí se nyní musí opět obejít bez zraněného Josého Angela Poza, jinak má ale trenér Francisco kádr kompletní. Jednu absenci hlásí taky Alavés, kterému se už před sezonou při přípravě zranil mladý útočník Giuliano Simeone, který zde hostuje z Atlética. Deportivo sice prohrálo s relativně malými týmy, s Cádziem a Getafe, ale na druhou stranu dokázalo porazit jak Sevillu, tak naposledy i Valencii.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Aridane, Lejeune, Espino - De Frutos, Pérez, Valentin, A. García - Camello, Nteka

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Marin, Sedlar, Duarte - Guevara, Blanco - Sola, Guridi, Rioja - Kike García

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.39 - 4.27

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
4
4
0
0
8 : 2
12
2
Girona FC
4
3
1
0
7 : 2
10
3
FC Barcelona
4
3
1
0
8 : 4
10
4
Atlético Madrid
3
2
1
0
10 : 1
7
5
Athletic Bilbao
4
2
1
1
6 : 4
7
6
Cádiz CF
4
2
1
1
5 : 4
7
7
Real Betis
4
2
1
1
5 : 5
7
8
Real Sociedad
4
1
3
0
7 : 5
6
9
Deportivo Alavés
4
2
0
2
5 : 5
6
CA Osasuna
4
2
0
2
5 : 5
6
11
Valencia CF
4
2
0
2
4 : 4
6
12
Rayo Vallecano
4
2
0
2
4 : 8
6
13
Celta Vigo
4
1
1
2
4 : 6
4
14
Getafe CF
4
1
1
2
2 : 5
4
15
Villarreal CF
4
1
0
3
6 : 9
3
16
Granada CF
4
1
0
3
7 : 12
3
17
RCD Mallorca
4
0
2
2
3 : 5
2
18
UD Las Palmas
4
0
2
2
1 : 3
2
19
UD Almería
4
0
1
3
4 : 9
1
20
Sevilla FC
3
0
0
3
5 : 8
0

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
roman1978

No juchu.

Reagovat
Kejza

Betis.. po repre pauze.. to nevidim na žádnou rozjuchanou tancovačku. klasický Xaviho 1:0 a budu spoko

Reagovat
Sigma Olomouc

Těsně

Reagovat
Kejza

příště musim zase pochybovat

Reagovat
Moshe Dajan

Ten Peréz je hodně zábavnej hráč Zasloužené vedení Valencie, upřímně, sestava Atlétika mi dnes připadá jako slušný bordel.

Reagovat
Mass

Kdo ti tam přijde mimo?

Reagovat
Mass

Tak jo, bílí proti světle azurovým, paráda.

Reagovat
Mass

Javi Guerra

Reagovat
JakubOcko

Neskutečný hráč Jde vidět jak maká každý zápas odchovanec jak má být

Reagovat
Mass

Paráda, dnes Baraja s věkovým průměrem týmu asi 22 let a "zastaralým" 4-4-2 narhnul Simeone hvězdám prdel.

Reagovat
Phillipinho

Jako Azpilicueta - Savic - Witsel to je perfektni defenzivni trojice no

Reagovat
Mass

44 repre startů za Šp.-69 za Srb.-130 za Bel.

Reagovat
Phillipinho

Dobry no. Ale dohromady je nim asi 150 let.

Reagovat
Mass

Ve skutečnosti jenom 100

Reagovat
Phillipinho

Ale proti mladym a hladovym klukum proste uz nemaji sanci stihat.

Reagovat
Hachim Mastour

Čierna hora?

Reagovat
Mass

Reagovat
Gazdo

Zrovna da takuto zostavu ked som na svatbe

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Ja som ti vravel, že tam toho Ferrána hodí

Reagovat
roman1978

Poprvé letos spokojenost se sestavou

Reagovat
Mateo16

Rui Silva; Bellerín, Bartra, Chadi Riad, Miranda; Altimira, Marc Roca; Luiz Henrique, Isco, Ayoze; Willian José

Škoda Betis komplet nová obrana to bude mat Barca celkom easy

Reagovat
Mateo16

Felix to je debut Ta asistencia luxus

Bellerin normalne hra srdcom s Barcelonou , strasne komicky hrac

Reagovat
Kluivert9

Tak celá obrana je "naše"

Reagovat
Eichel

There are more Barça youth players in Betis' XI (5) than in Barça's (3)

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
misinho7

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
patas92

Gól z trestňáku What year is it

Reagovat
LAM

Suveréně nejlepší zápas sezóny. Dneska se na to dívá fakt pěkně.

Reagovat
zasranej malíř

Kepa-Carvajal-Rudiger-Alaba-Garcia-Tchouameni-Kroos-Valverde-Bellingham-Joselu-Rodrygo

Reagovat
misinho7

za mna dobra, dnes Toni v zaklade aj s tym ze nebol na repre pauze a plus minule jasny MOTM.

Tak pome do nich

Reagovat
MystycMac

Ten Real to je tragédia ...Barca včera roztrhala Betis a títo už prehrávajú, vobec sa na Barcu nechytajú...

Reagovat
misinho7

disksotu chod uz dopice

Reagovat
Hachim Mastour

Ty si ako reverzný indikátor, vždy, keď niečo napíšeš, tak sa stane opak

Reagovat
MystycMac

United Brighton ? keby sa Hannibal neukopol tak aj presný výsledok a 100vky ďalších

Reagovat
Hachim Mastour

Jaký Hannibal? Hovorím o najväčšom klube sveta Reale Madrid.

Reagovat
MystycMac

tak rozprávaš že čo napíšem je opak.

Reagovat
MystycMac

najvačši možno ale hra a výsledky na úrovni trpaslíka

Reagovat
Phillipinho

Ty pises jako znalec docela

Reagovat
misinho7

Kubo delo

Reagovat
avicii

Ma Kubo na veľkoklub? Fakt zaujímavý hráč na pravé krídlo a budeme hľadať náhradu za Salaha, či sa nepozerat aj týmto smerom

Reagovat
misinho7

mame nanho 50 % prav..tak snad ak bude takto pokracovat, po roku si ho kupime spat my

Reagovat
Well

Už ho berme.

Reagovat
avicii

Ako výborný je dnes

Reagovat
misinho7

robi si z nas dobry den..

Reagovat
Jordi Alba

Ten imho bohužel dlouho v LL už nevydrží, leda by ho koupila ta první trojka no.

Reagovat
Eichel

Má a je škoda, źe nezostal v Barce. Ďaľší fail, kedy ho mohli vziať po bane naspäť a nechali ho Realu.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kluivert9

Stejně už by byl dnes prodanej.

Reagovat
Manik...

Kepa chytá velice dobře . Až se divím

Reagovat
misinho7

Kubo naozaj paradny. Ak bude takto pokracovat pls musime ho brat spat.

Inac strasne chyba Vini. Strasne slabe to je vpredu. Joselu ale do prazdnej musi davat...

A ta lava strana je katastrofa..Fran nezvlada tlak a nevie branit a Toni nestiha mu pomahat.

Reagovat
avicii

Keď mate 50 percent prav tak pri prestupe beriete polku peňazí, resp. musíte dorovnať alebo ho nechať ísť?

Reagovat
misinho7

Popravde netusim ako to je s tym ked ho chceme my a dakto dalsi ma zaujem.

Reagovat
avicii

No som celkom zvedavý ako to sním bude

Reagovat
misinho7

no dnes tam hraje ako Messi.. ale aj predosle zapasy top..akoze mne vzdy prisiel sialene dobry dribler ale chybala mu ta finalna cast..ale vyzera ze to riadne zlepsil a ked mu aj toto pojde ako doteraz tak bude delo

Reagovat
avicii

Reagovat
Well

Ještě teda Rodrygo a ta jeho akrobacie to bylo strašný, když to měl Jude čelem.

Reagovat
misinho7

asi ho nevidel no..ale hej tam to mal mat Jude..

Reagovat
Moshe Dajan

Kubo si tam Real vodí jak slepé koně.

Reagovat
MystycMac

Bombardér Joselu teraz šupne Hattrick

Reagovat
Pithivier

Jeee, zdar Diskostu

Reagovat
MystycMac

keby ho nevystriedal už ma hattrick...

Reagovat
Well

Moc hezky gól.

Reagovat
Hachim Mastour

Joo

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, mám přes uživatele vitasrp lístky na zápas Bayern Mnichov - Manchester United teď ve středu v Allianz Aréně. Bohužel mi odpadl spolucestující a jeden lístek bych mohl nabídnout. Měl by někdo zájem? Jak jsem nakoupil, tak prodávám - cena tedy 2700 Kč.

Reagovat
vilp

Co je to za místo?

Reagovat
smazaný uživatel

Sektor 129, řada 9

Reagovat
smazaný uživatel

sedadlo 10

Reagovat
Jordi Alba

Doprdele, to je válec.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele