LaLiga - preview 37. kola: Sevilla hostí Real Madrid

27.05.2023, 09:12, aktualizováno 28.05.2023, 09:53
Previews
Wanda Metropolitano (© AFP)

Real Sociedad nastoupí na půdě Atlética Madrid a může si zajistit Ligu mistrů, ve spodní polovině tabulky jsou ve hře místenky v příštím ročníku LaLigy. Boj o záchranu je vyrovnaný a v kritické situaci je Espanyol, který potřebuje uspět ve Valencii.

Athletic Bilbao - Elche CF

neděle 19:00

Výživná várka nedělních utkání se týká také Athleticu a Elche. Hosté už mají dávno nepříjemnou jistotu, že si příští rok zahrají jen Segundu, zatímco Athletic má ještě před sebou plno práce. Musí totiž odrážet nepříjemné pronásledovatele v boji o poháry.

Athletic zatím drží sedmou příčku, která by pro něj na konci sezony znamenala kvalifikaci do předkola Konferenční ligy. A je s podivem, že mu sedmé místo ještě nikdo nesebral, když vezmeme v úvahu, jak tristní forma svěřence trenéra Ernesta Valverdeho postihla. Nic menšího než ztráta dechu. Protože vyhrát z posledních šesti ligových duelů jediný a hned čtyři z nich prohrát, a přitom se stále držet pohárových příček, to je umění.

Sedmé místo samozřejmě Athletic nemá zajištěné a musí se zvednout, aby ho obhájil. Protože jen lepší skóre ho dělí od osmé Osasuny, přičemž Gironě a Seville chybí k sedmé pozici jen jediný bod. Právě s Osasunou v minulém kole Athletic válčil, ale nezískal ani bod. O jasné výhře 2:0 pro domácí rozhodly trefy Budimira s Torrém.

Athletic si v domácím utkání na San Mamés bude muset poradit bez několika absentujících hráčů. Hrát nemůžou zranění Yeray Alvárez, Iñigo Martínez, Dani García, Ander Herrera nebo Jon Morcillo. Elche naopak hraje v kompletní sestavě. Ani ta mu ale nepomáhá k lepším výkonům.

Už dávno je jasné, že Elche v příštím ročníku nebude součástí LaLigy, protože jeho ztráta na sedmnácté místo je dlouhodobě abnormální. Argentinský trenér Beccacece dovedl hráče zatím jen k metě 21 bodů, takže dvě kola před koncem ztrácí na předposlední Espanyol už propastných 14 bodů. Ani zlepšená forma v nedávných týdnech Elche nespasila, byť za posledních 6 kol prohrálo jen dvakrát.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Yeray, Martinez, Berchiche - Sancet, Zarraga - N. Williams, Munain, Berenguer - I. Williams

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Morente, Magallán, Bigas, Clerc, Blanco - Gumbau, Donald, Fidel - Nteka, Boyé

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.57 - 11.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Real Sociedad

neděle 19:00

Nedělní večer bude mimořádně bohatý na zápasy, hraje se jich od sedmi hodin totiž hned devět. Atlético Madrid ještě stále nevzdává pozici vicemistra, musí ale bodovat. To tentokrát asi nebude úplně snadné, protože Real Sociedad hraje o konečnou čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů.

Stadion Wanda Metropolitano se stane účastníkem napínavého souboje Atlética s Realem Sociedad půjde v něm o hodně. Minimálně Realu Sociedad, který chce skončit na čtvrtém místě a už v tomhle kole má šanci toho dosáhnout. Stačí mu jediné - neprohrát. Do konce ligy zbývají jen dvě kola a náskok La Realu před pátým Villarrealem je pětibodový. Pokud La Real tentokrát neprohraje, Liga mistrů už mu neunikne.

Zkušený trenér Imanol Alguacil se v minulém kole mohl usmívat, protože jeho mužstvo prokázalo trpělivost a odolnost. Díky tomu si nakonec zajistilo tři body, i když herně to rozhodně mohlo být lepší. Duel s Almerií rozhodla jediná trefa, o níž se ve čtvrté minutě nastavení postaral Takefusa Kubo. A La Realu hodně pomohlo také brzké vyloučení Luise Suáreze, který musel ze hry kvůli skoro likvidačnímu zákroku ještě v prvním poločase.

S Atléticem to už ale bude jiná a záložník Mikel Merino si to moc dobře uvědomuje. V rozhovoru pro klubový web uvedl: "Atlético hraje velmi důrazně, fyzicky a jeho hra není snadno napadnutelná. Navíc je to tým s mnoha zkušenými hráči, má prakticky na každém postu nějakou hvězdu. Venkovní utkání pro nás nebude vůbec jednoduchou záležitostí, ale my se přesto musíme soustředit jen na sebe. Už jsme několikrát ukázali, že když máme den, je těžké nás zastavit."

Trenéra Alguacila může mrzet, že do hry nemůže vpustit to nejlepší. Záložník David Silva se zranil a přidal se k Braisovi Méndezovi, Martínu Merquelanzovi nebo Umaru Sadiqovi. Atlético taky nemá kompletní kádr, chybí mu Savić, Reinildo a Llorente.

Trenér Diego Simeone by byl asi moc rád, kdyby se jeho týmu povedlo ukrást druhé místo Realu, ale to by jeho hráči museli lépe zvládnout minulé kolo. Argentinský taktik byl asi hodně rozmrzelý a frustrovaný, když viděl, jak Atlético promrhalo luxusní náskok tří branek. Ještě po hodině hry domácí Espanyol prohrával o tři góly, jenže pak se v rozmezí pouhých patnácti minut obrana Atlética sesypala a dostala góly od Montese, Joselua a Viniciuse Souzy. Atlético tak kleslo na třetí příčku LaLigy.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Molina, Witsel, Giménez, Hermoso, Carrasco - De Paul, Koke, Barrios - Griezmann, Correa

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Le Normand, Zubeldia, Muñoz - Zubimendi, Merino, Méndez - Kubo, Sørloth, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.35 - 3.54

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

FC Barcelona - RCD Mallorca

neděle 19:00

Poslední utkání v sezóně na věhlasném Camp Nou odehraje Barcelona tuto neděli. Utká se zde s Mallorcou, která po dalším domácím vítězství z minulého kola stále může pokukovat po sedmé příčce, která pro příští rok zajišťuje účast alespoň ve třetí nejprestižnější evropské klubové soutěži. Na tuto metu ztrácí v současné chvíli "Los Piratas” tři body a aby si na ni udrželi reálnou šanci, musí v sedmatřicátém kole na hřišti lídra nutně bodovat.

Katalánci, kteří si už nějakou dobu mohou vychutnávat euforii ze zisku již sedmadvacátého ligového titulu v historii, začali v posledních utkáních poměrně vadnout. Nejprve poprvé v letošní ligové sezóně padli doma se Sociedadem a následně odehráli nepovedený duel na Estadio José Zorilla ve Valladolidu.

Naprosto tragický úvod zde zažili "Blaugranas”, již ve druhé minutě si totiž centr z levé strany nešťastně hlavou do vlastní sítě srazil Andreas Christensen. A o pouhých dvacet minut později ve vápně fauloval Eric García a daroval tak domácím brzké vedení 2:0. Čtvrt hodiny před koncem zvýšil na rozdíl tří branek Plata, poslední slovo ale měli hosté, když po parádní průnikovce de Jonga skóroval Lewandowski.

Další smutná zpráva pak přišla pro fanoušky Barcelony o den později, když se v médiích objevily články o tom, že katalánský velkoklub po jedenácti letech opustí Jordi Alba. Čtyřiatřicetiletý španělský obránce by měl dle spekulací zamířit do Saúdské Arábie.

Ostrované ještě po sezóně zdaleka nemají. Jsou již sice definitivně zachráněni, stále se ale ještě mohou dívat nahoru. Na sedmém místě, o pouhé tři body před nimi, se totiž nachází Osasuna, která aktuálně drží poslední pozici, zajišťující pro příští sezónu účast v Konferenční lize.

Mallorca dokázala minulý týden na svém domácím stadionu udolat v dobré formě hrající Valencii. Jediný gól zápasu dokázal ve čtyřiašedesáté minutě vstřelit hlavou Muriqi. V základní sestavě navíc opět nechyběl slovenský stoper Martin Valjent, jehož start se očekává i v neděli.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Christensen, Alonso, Balde - Gavi, Busquets, de Jong - Raphinha, Lewandowski, Dembele

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Hadzikadunić, Valjent, Copete - Maffeo, D Rodríguez, Baba, Kang-in - Kadewere, Muriqi, Ndiaye

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 6.83 - 16.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Getafe CF - CA Osasuna

neděle 19:00

Rozhodující bitva pro Getafe i Osasunu se odehraje na Coliseum Alfonso Pérez. První část pomyslného dvojdílného finále, které rozhodne o tom, jestli bude sezona úspěšná, nebo jestli zbudou oběma týmům jen slzy pro pláč.

Osasuna i Getafe se nacházejí v naprosto odlišné situaci, ale oba potřebují body. O trochu víc právě domácí Getafe, které jich má na kontě zatím jen 38. Což mu stačí na šestnácté místo, ale faktem je, že jen lepší skóre ho dělí od osmnáctého Realu Valladolid. Takže stačí málo a z Getafe se náhle může stát tým na sestup. Getafe sice z posledních čtyř duelů dokázalo dvakrát vyhrát, ale o nějakém optimismu mluvit nemůžeme.

Například i proto, že se mu vážně zranil útočník Enes Ünal. O něj byl sice zájem, ale vážné zranění si vyžádá klid až na šest měsíců. Kromě něj se do hry nepodívá ani klíčový záložník Arambarri. Osasuna taky potřebuje body, protože tu zase jen horší skóre dělí od kvalifikace do předkola Konferenční ligy. Což by byla v jejím podání velká paráda. Právě nad Athleticem, kterému patří současná vstupenka, minule dokázala Osasuna vyhrát.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Mitrović, Alderete, Alvárez - Portu, Djene, Maksimović, Munir - Mata, Latasa

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Peña, D. Garcia, Hernandez, Sanchez - Moncayola, Torro, Oroz - Ávila, Abde, Kike

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.05 - 3.71

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Celta Vigo

neděle 19:00

Cádiz v minulém kole zklamal a nepřipsal si na konto ani jeden bod, což ho staví dvě kola před koncem ligy do velmi nepříjemné situace. Aby si zachoval naději na záchranu, musí bodovat proti Celtě. I ta ale hraje o samotné přežití.

V neděli večer se na nevelikém stadionu Nuevo Mirandilla utká domácí Cádiz s Celtou prakticky o všechno. Oba kluby totiž zažívají blízkost sestupové propasti a od sebe jsou v tabulce vzdáleny jen dva body! V horší situaci je samozřejmě Cádiz, jenž se na sedmnáctém místě hřeje jen díky lepšímu skóre než osmnáctý Valladolid.

Dvě domácí výhry v rychlém sledu za sebou daly Cádizu přeci jen nějakou naději na záchranu, jenže Cádiz na ně nedokázal navázat. Minulé kolo pro něj skončilo zklamáním, protože dělal v obraně několik chyb a zkušený Villarreal je bezezbytku využil. Díky dvěma trefám Nicoláse Jacksona si připsal snadné tři body a Cádiz se ocitl v problémech.

Trenér Sergio navíc postrádá několik hráčů. Chybí mu zranění Zaldúa, Garrido a Ocampo. Ani Celta ale nebude kompletní, protože sezonu bude dohrávat bez zraněných Beltrána, Marchesina a Aspase. Celta hraje taky o hodně, přeci jen ji od Cádizu dělí jen dva body. Mužstvo trenéra Carvalhala alespoň dokázalo ukončit sérii čtyř porážek v řadě a minule si rozdělilo body s Gironou. Na záchranu ale tenhle bod zatím nestačí.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Mere, Espino - Alejo, San Emeterio, Escalante, Bongonda - Sobrino, Guardiola

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Hugo Mallo, U. Nuñéz, Aidoo, Galán - Gabri Veiga, Tapia, Rodriguez - C. Pérez, Aspas, Cervi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.80 - 3.14 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Villarreal CF

neděle 19:00

Žlutá ponorka z Villarrealu se v závěru sezony dostala do skvělé formy a ještě může zabojovat o prestižní Ligu mistrů. Situaci však nemá ve svých rukou a vedle výhry ve Vallecanu potřebuje i zaváhání Realu Sociedad. Domácí Rayo je vzhledem k vyrovnanosti tabulky také ve hře o poháry.

Oba celky tak mají ještě o co hrát a to samozřejmě slibuje atraktivní podívanou. Mimochodem i předchozí vzájemné zápasy přinesly zajímavé výsledky a bylo se na co dívat.

Pokud budeme hovořit o aktuální formě, mnohem lépe je na tom Villarreal. Svěřenci trenéra Quiqueho Setiéna neprohráli už šest ligových zápasů v řadě, z toho dokonce pětkrát vyhráli. To jim zajistilo evropské poháry pro příští rok, jenom se ještě neví, která konkrétní soutěž to bude. S největší pravděpodobností půjde o Evropskou ligu, protože na bohatší Ligu mistrů ztrácí dvě kola před koncem pět bodů.

"Všichni si držíme malou naději na Ligu mistrů, ale samozřejmě víme o naší pozici. Real Sociedad je tým, který si celou sezonu vede dobře a zaslouží si čtvrté místo. Musíme vyhrát a dokud bude šance, budeme bojovat," prohlásil na tiskové konferenci kouč Setién.

Rayo se v závěru sezony trápí a po třetí porážce v řadě kleslo na dvanáctou pozici. Přesto i tady je malá šance na evropské poháry, protože sedmé místo zaručující Konferenční ligu je vzdálené čtyři body. Vallecano se chce o tuto možnost porvat, ale nemá to ve svých rukou a stejně jako Villarreal musí doufat v souhru dalších výsledků.

Trenéra Andoniho Iraolu mrzelo, že jeho tým v minulém kole neudržel remízu s Realem Madrid, přestože vyrovnávací branku vstřelil v 84. minutě. Madridský kolos se stačil vzchopit a minutu před koncem rozhodl. Mimochodem sám trenér Iraola je údajně na odchodu z klubu.

Andoni Iraola už bude moci přivítat Maria Suáraze, který si v předchozích zápasech odpykával karetní trest. Žádné absence Vallecano nehlásí, což neplatí na druhé straně. Francis Coquelin je dlouhodobě zraněný a nejisté jsou starty Raúla Albiola a Josého Luise Moralese.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Comesana, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - De Tomás

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Mandi, Torres, Pedraza - Parejo, Capoue - Chukwueze, Baena, Pino - Jackson

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.82 - 2.33

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

UD Almería - Real Valladolid

neděle 19:00

Ryze záchranářský souboj bude možno sledovat v rámci sedmatřicátého kola na Power Horse Stadium, kde se utká v současnosti patnáctá Almería s osmnáctým Valladolidem. Ten ale na svého soka ztrácí pouhý jeden bod a situace okolo sestupové zóny je tak na konci sezóny nesmírně dramatická a sestoupit nakonec ještě mohou klidně i oba tito soupeři.

Slušnou bilanci dvou výher z posledních dvou domácích utkání si budou chtít prodloužit svěřenci kouče Rubiho. Naposledy zde mohli zvedat ruce nad hlavu po přesvědčivém vítězství 3:0 nad Mallorcou.

Aby se jim to však povedlo, musí za hlavu hodit prozatím poslední zápas, který odehráli na hřišti San Sebastiánu. Po nadějném úvodu se v šestatřicáté minutě nechal vyloučit Suárez, hosté navíc ve čtvrté minutě nastavení obdrželi ukázkový gól do šatny z kopačky Kuba. K vyrovnání se "Rojiblancos” nepropracovali a odvezli si nejtěsnější porážku 0:1.

To celek z Kastilie a Leónu využil v minulém kole upadající formu mistrovské Barcelony a na svém domácím stadionu ji porazil 3:1. Vlastní gól si nejprve po centru z levé strany vstřelil Christensen, po dvaceti minutách pak z penalty zvýšil Larín. Čtvrt hodiny před koncem se po rychlém kontru prosadil Plata, Barcelona pak už jen dokázala snížit Lewandowskim.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez - Pozo, Rodrigo Ely, Babić, Akieme - de la Hoz, Robertone, Portillo - Puigmal, Lazaro, Ramazani

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Jordi Masip - Ivan Fresneda, Torrés, Sánchez, Olaza - Oscar Plano, Roque Mesa, Aguado - Plata, Larín, Machis

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.87 - 3.13

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Girona FC - Real Betis

neděle 19:00

Mimo jiné souboj domácí Girony s Betisem Sevilla nabídne sedmatřicáté a zároveň předposlední kolo španělské LaLigy Santander. Katalánský celek, který loni postoupil do nejvyšší španělské soutěže, se v současnosti nachází na skvělém devátém místě a v boji o poháry rozhodně nemusí skládat zbraně. Na sedmou Osasunu totiž ztrácí pouhý jeden bod, navíc na jejím hřišti odehraje poslední utkání sezóny v příštím týdnu.

Gironští v letošní sezóně prostě museli nezaujaté fanoušky bavit. Skóre 56:51 vypovídá o mnoha brankách, které byly v jejich zápasech vstřeleny, ať už do jedné nebo do druhé sítě. Pyšní se navíc čtvrtým nejlepším útokem, a to hned po vedoucí trojici.

Naposledy se "Blanquivermells” představili na hřišti stále ještě sestupem ohrožené Celty. Utkání skončilo po vyrovnaném průběhu remízou 1:1. Za domácí celek z Vigy se v prvním poločase přízemní střelou prosadil Pérez, Girona pak dokázala srovnat po čtvrt hodině poločasu druhého. Opakovanou penaltu dokázal proměnit Stuani.

Betis v předposledním kole de facto nemá o co hrát. Pouze teoreticky by jej ještě mohla předstihnout Osasuna, kterou ale čeká spíše lítý boj o Konferenční ligu. Pellegriniho svěřenci tak potřebují primárně napravit dojem z domácí porážky s šestnáctým Getafe.

To se v utkání prosadilo v šedesáté osmé minutě, jmenovitě to byl Alderete. O deset minut později byl pak vyloučen domácí Pezzella a bylo po zápase.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martínez, Juanpe, Bernardo, Gutiérrez - Couto, Romeu, Herrera, Valery - Cyhankov - Castellanos

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Felipe, González, Miranda - Rodríguez, Carvalho - Henrique, Canales, Pérez - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.66 - 3.71

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Valencia CF - Espanyol Barcelona

neděle 19:00

Kdo doprovodí Elche do nižší soutěže? Valencia i Espanyol jsou jedni z kandidátů a jejich vzájemný souboj může mnohé napovědět. Katalánský celek je přitom v kritičtější situaci a výhra na Mestalle je pro něho bezpodmínečnou nutností.

Jinými slovy pokud Espanyol ve Valencii nevyhraje, bude jeho osud s vysokou pravděpodobností zpečetěn. Situace v tabulce je od třináctého místa dolů vyrovnaná a nepřehledná zároveň.

Espanyol dosud nasbíral pětatřicet bodů a na Cádiz ztrácí tři body. Ve zbývajících dvou kolech ho čekají přímí konkurenti v boji o záchranu Valencia a Almería a Espanyol potřebuje oba zápasy vyhrát. Poslední výsledky ukazují, že se to povést může. Výhra ve Vallecanu a remíza s favorizovaným Atléticem dodaly týmu sebevědomí a to se bude na Mestalle hodit.

Valencia měla za sebou rovněž slušné výsledky, ale porážka na Mallorce vrátila Los Che zpátky do reality a dvě kola před koncem musí o konečnou záchranu ještě zabojovat. Z týmů od třináctého místa mají Los Che nejlepší výchozí pozici, ale potvrdit se to musí ještě na hřišti. "V neděli to bude na Mestalle jako finále. Potřebujeme naše fanoušky a musíme být jednotnější než kdy předtím," nabádá trenér Baraja. Duel s Espanyolem je přitom přímým soubojem o záchranu. "Budeme hrát proti soupeři, který toho má také hodně v sázce. Pokusíme se odehrát dobrý zápas a získat tři body, které potvrdí naší prvoligovou příslušnost," dodal domácí kouč.

Na Mestalle se dá očekávat tuhá bitva, možná taktikou svázaná, protože ve hře je toho hodně. Ani jeden tým nebude chtít udělat chybu, kterou by soupeře posadil do sedla. Espanyol měl v loňské sezoně navrch, jedno utkání vyhrál a druhé remizoval. Dělbou bodů skončil také první letošní vzájemný souboj.

Rubén Baraja by měl mít k dispozici většinu svého týmu, protože do sestavy se vracejí Eray Comert a Yunus Musah. Chybět tak bude jen Marcos Andre. Jednu absenci hlásí i Espanyol, konkrétně se jedná o Joseho Grageru.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Diakhaby, Paulista, Gayá - Guerra, Nico - Lopez, Almeida, Kluivert - Cavani

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gil, Montes, Calero, Cabrera, Olivan - Melamed, Souza, Darder - Braithwaite, Joselu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.79 - 3.87 - 4.73

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Madrid

sobota 19:00

Sevilla evidentně už myslí na finále Evropské ligy, které ji čeká ve středu večer v Budapešti. Ligové dění jde trochu stranou, ale tentokrát Mendilibarovi svěřenci budou muset trochu přidat. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán totiž zavítá Real Madrid a získat s ním dobrý výsledek je když nic jiného věcí prestiže.

José Luis Mendilibar šéfuje Seville velmi statečně a právě jeho včasný příchod byl dost možná rozhodujícím signálem vpřed. Sevilla se předtím nacházela nebezpečně sestupové oblasti a chvíli to s jejím setrváním mezi španělskou elitou vypadalo všelijak. Jenže jakkoli jeho jmenování vyvolávalo rozpaky, Mendilibar dokázal svým kritikům aspoň částečně zavřít ústa. Se Sevillou se dostal dokonce až do finále Evropské ligy, i když čelil po cestě Manchesteru United nebo Juventusu, tedy týmům na možná ještě vyšší úrovni společenského žebříčku.

Tentokrát je právě jeho tým v postavení favorita, byť ani trenér José Mourinho není ve finálových duelech žádným nováčkem. Je ale dost možné, že po zdánlivě ztracené sezoně si Sevilla právě díky pohárům vybojuje místenku v Lize mistrů. Z ligy se do ní nedostane, i když Mendilibar zlepšil postavení svého týmu. Ostatně z třinácti zápasů, které na lavičce celku z Andalusie zatím strávil, prohrál jen jednou. Osm jich dokázal vyhrát (bereme-li v úvahu i poháry).

Poslední dobou je ale naprosto zřetelný cíl vyhrát Evropskou ligu, čemuž Sevilla podřizuje jak volbu základní sestavy, tak výsledky z ligy. V obou minulých kolech po vyřazení Juventusu Sevilla vždy brala jen bod. Základní sestava bývá hodně pozměněná oproti dřívějšímu stavu a hlavní heslo je nezranit se.

Trenér Mendilibar nicméně ví, že s Realem musí jeho tým trochu šlápnout na plyn, aby uhrál dobrý výsledek. "S Realem je to vždycky velká bitva. A je jasné, že i když už Realu o titul dávno nejde, hodlá uhrát maximální počet bodů. Proto musíme být obezřetní a nesmíme si myslet, že dostaneme body zadarmo. Potřebujeme dobře vyvážit naše síly, abychom v lize hráli důstojně a zároveň měli dost sil na finále," dodal zkušený trenér.

Tentokrát mu budou chybět hráči jako obránci Marcão, Tanguy Nianzou nebo vykartovaní veteráni Jesus Navas s Gueyem. Real žádné čerstvé absence nehlásí a spíš se soustředí na to, aby sezonu v rámci ligy dohrál na co možná nejvyšším místě. Pořád ho totiž zle prohání jeho městský rival. Po jeho dalším zaváhání má ale Real dvě kola před koncem ligy na druhém místě náskok jednoho bodu. Naposledy se totiž týmu trenéra Carla Ancelottiho povedlo vyhrát nad Rayem Vallecano a znovu se trefil Karim Benzema. Francouzský šutér dal 30 branek ve všech soutěžích už ve čtvrté sezony z posledních pěti!

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Montiel, Badé, Rekik, Telles - Fernando, Rakitić - Torres, Lamela, Ocampos - Mir

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Militão, Rüdiger, Alaba - Camavinga, Tchouameni, Ceballos - Valverde, Rodrygo, Asensio

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.64 - 2.29

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
36
27
4
5
66 : 18
85
2
Real Madrid
36
23
5
8
72 : 34
74
3
Atlético Madrid
36
22
7
7
66 : 30
73
4
Real Sociedad
36
20
8
8
48 : 32
68
5
Villarreal CF
36
19
6
11
56 : 36
63
6
Real Betis
36
16
8
12
43 : 39
56
7
Athletic Bilbao
36
14
8
14
46 : 41
50
8
CA Osasuna
36
14
8
14
34 : 39
50
9
Girona FC
36
13
10
13
56 : 51
49
10
Sevilla FC
36
13
10
13
45 : 50
49
11
RCD Mallorca
36
13
8
15
34 : 40
47
12
Rayo Vallecano
36
12
10
14
43 : 49
46
13
Valencia CF
36
11
7
18
39 : 42
40
14
Celta Vigo
36
10
10
16
41 : 51
40
15
UD Almería
36
11
6
19
46 : 62
39
16
Getafe CF
36
9
11
16
32 : 44
38
17
Cádiz CF
36
9
11
16
28 : 52
38
18
Real Valladolid
36
11
5
20
33 : 63
38
19
Espanyol Barcelona
36
8
11
17
47 : 64
35
20
Elche CF
36
4
9
23
28 : 66
21

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (36)

Přidat komentář
Mass

Ukrajinskou vlaječku vystřídal nápis Juntos contra el racismo. Vincek > Ukrajina

Reagovat
LAM

Dneska to bude velkej zápas:

Loučení se Sergiem a Jordim, poslední zápas na starém stadióně a doznívající oslava titulu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FATI SOLÍÍÍ

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa to udělal krásně

Reagovat
sylarko

link na stream?

Reagovat
smazaný uživatel

tvle...na první pohled se to nezdálo, ale dost hnusný zákrok

Reagovat
Jordi Alba

lol vylej ho

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa tam dnes dává citrovky na centimetry voe

Reagovat
Kejza

co se to tam stalo Baldému? zapnul jsem to pozdějc

Reagovat
smazaný uživatel

Vyvážel míč a týpek napadající zezadu po něm skočil skluzem s nohou docela vysoko. Sice ho moc netrefil, ale Baldému se rozhozením zvrtl kotník a odnesli ho. Snad jenom natažené vazy nebo něco takového.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Jordi Alba

Dost smolnej zákrok, on ho ani nijak moc ošklivě netrefil, ale následkem toho si tam zvrtl kotník.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Jordi Alba

Pískej konec na všech stadionech.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasika, proti 10 neumíme hrát. Před vyloučením to vypadalo na poločas 4:0.

Reagovat
Jordi Alba

Btw ultratragickej Fati má v lize asi o gól míň jak jedno z nejlepších křídel Raphinha.

Reagovat
smazaný uživatel

A jenom o 4 míň, než nejlepší křídlo v galaxii, které nelze zastavit jinak než faulem nebo rasistickou urážkou.

Reagovat
Krausio_Real_M

Mindráček

Reagovat
Gazdo

Odkedy je Raphinha jedno z najlepsich kridel?

Reagovat
Jordi Alba

Lidi z EF tu nedávno často psali, že moc lepších křídel není a jestli oni nejsou měřítko kvality, tak kdo teda ?

Reagovat
sylarko

kto je lepi a dostupny na RW nez raphina?

Reagovat
Jordi Alba

Kdo pro nás není dostupnej ? Snížíme všem platy a může přijít kdokoliv.

Reagovat
Gazdo

Tak Raphinha stal 55 mega myslim keby sme to minuli za niekoho ineho nasrany by som nebol ale musim uznat ze stale lepsie Raphinha nez nejaky Wilian ktoreho chcel svojho casu isty Valverde

Reagovat
Gazdo

Tak to potom ano

Reagovat
Mateo16

Aky zmysel ma porovnavat týchto tragedov ?

Reagovat
Jordi Alba

Tak asi větší, než srovnávat jednoho z nich s někým, kdo není tragéd.

Reagovat
smazaný uživatel

Fati dobrá bomba

Reagovat
smazaný uživatel

Valjentee, Dembouz si gól zasloužil

Reagovat
smazaný uživatel

konečně nechali přímák Lewě

Reagovat
smazaný uživatel

Aguirre

Reagovat
smazaný uživatel

wooooow Gaviaaal

Reagovat
Kejza

Ferran za sebe tímhle přímákem hezky shrnul svoji sezónu - úplně mimo někde v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Před sezonou říkal, že uvidíme pravého Ferrána Torrese. Takže v tom případě ahoj.

Reagovat
Kejza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele