LaLiga - preview 34. kola: Betis jde na Rayo

12.05.2023, 09:57, aktualizováno 15.05.2023, 10:00
Previews
Radost hráčů Realu Betis (© AFP)

Stále o co hrát mají ve zbytku sezony Real Betis a Rayo Vallecano. Andaluský celek se chce udržet na pohárových příčkách, kam se stále může posunout i madridský soupeř...

Real Betis - Rayo Vallecano

pondělí 21:00

Real Betis bude nejen hájit šesté místo, ale také nebude chtít dopustit, aby se Rayo dotáhlo. Hosté mají stále šanci vybojovat evropské poháry a duel na stadionu Villamarin může být klíčový. První zápas ve Vallecanu ovládli Verdiblancos 2:1.

Liga mistrů už je pro Betis pasé, ale ve hře zůstává Evropská liga. Na šestém místě mají Verdiblancos čtyřbodový náskok a tudíž ještě nemají jistotu. Přiblížit se mohou proti Vallecanu, protože když zvítězí, budou mít čtyři kola před koncem luxusní sedmibodový náskok.

Pokud jde o formu, svěřenci trenéra Manuela Pellegriniho zažehnali menší výsledkovou krizi těsnou výhrou na San Mamés, když se jedinou brankou prosadil Willian José. Výhra na horké baskické půdě může Verdiblancos v závěru nakopnout a Betis má o co hrát, protože ve hře je i pátá příčka.

O evropské poháry válčí i Vallecano a v Andalusii to pro něj bude klíčové utkání. Pokud by Los Vallecanos urvali tři body, posunuli by se na sedmé místo, které zaručuje Konferenční ligu. V opačném případě se tato soutěž vzdálí, ale hotovo ještě nebude. Také Rayo v minulém kole zvítězilo a 2:1 přetlačilo Valladolid.

Betis má ve vzájemných zápasech o něco navrch a vyhrát dokázal i lednový duel ve Vallecanu. Pod výhrou 2:1 se vítěznou brankou podepsal Luiz Henrique. Rayo na ligové scéně porazilo Verdiblancos naposledy v roce 2014. Podaří se hostům tuto negativní sérii ukončit?

V pondělní dohrávce budou Betisu chybět celkem čtyři hráči - Luiz Felipe, Joaquín, Víctor Ruiz a Nabil Fekir. Pouze jednoho hráče pak postrádá Rayo, byť jde o zkušeného Radamela Falcaa. Kolumbijského útočníka i nadále trápí svalové zranění.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Sabaly, Pezzella, Gonzalez, Miranda - Rodriguez, Guardado - Canales, Carvalho, Perez - Jose

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Valentin, Comesana - Palazon, Trejo, A. Garcia - De Tomas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.51 - 4.24

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Valencia CF

neděle 14:00

Celkem pět zápasů zbývá Valencii na to, aby uhájila svojí prvoligovou příslušnost. Fanoušci Los Che stále nemají klidné spaní a trochu by to mohlo změnit 34. kolo, ve kterém Valencia zavítá na půdu trápící se Celty Vigo. Ani domácí nemají jistotu záchrany, přestože na třinácté příčce se jim dýchá o poznání lépe.

To se však může změnit. Celtě se nedaří a případná další porážka by mohla stáhnout Celestes blíže k sestupové propasti. Domácí tým má za sebou dvě porážky - nejprve ve Villarrealu a posléze i v Madridu s Getafe, takže o nějaké větší formě se hovořit nedá. Domácí by potřebovali podpořit stávající postavení ziskem bodů, ale čeká je vystoupení proti Valencii, které jde doslova o všechno.

Fanoušci Netopýrů s nelibostí sledující aktuální sezonu a pochopitelně doufají v dobrý konec. Los Che ale nepřesvědčují a svými výkony a výsledky doslova hazardují. Také Valencia má za sebou dva nelichotivé výsledky - porážku od Cádizu a domácí remízu s Villarrealem. Díky tomu jsou Barajovi svěřenci sedmnáctí jen o skóre.

"Situace je obtížná. Čeká nás pět důležitých zápasů. Chceme se soustředit na každý zápas a dát tomu 100%. Nic dalšího nevymýšlíme. Pracujeme na tom, aby každý převzal odpovědnost za sebe," prohlásil na klubovém webu brankář Jaume Doménech, který už je zdráv a připraven Barajovi k dispozici.

Oběma celkům půjde ve Vigu o hodně, ale v horším postavení jsou samozřejmě hosté. Valencia má výhodu lepší vzájemné bilance a připomeňme, že vyhrála první zápas na Mestalle hladce 3:0. "Na Mestalle jsme silní. Zatěžuje to soupeře a i některé naše hráče. Ale na Mestalle nám to vyhovuje," dodal Doménech.

Domácím budou chybět suspendovaní Joseph Aidoo a Javi Galan. Krom toho zůstávají na marodce Diego Alves a Agustin Marchesin. Ani Valencia nemá k dispozici kompletní kádr a obejít se musí bez zkušeného střelce Edinsona Cavaniho i Thierryho Correiy a Marcose de Sousy.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Nunez, Dominguez, Barcia - Perez, Veiga, Beltran, Cervi - Aspas, Larsen

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Diakhaby, Paulista, Gayá - Guerra, Gonzalez - Musah, Almeida, Lino - Duro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.32 - 3.43

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Elche CF - Atlético Madrid

neděle 16:15

Už jistě sestupující Elche CF bude po zbytek sezony zachraňovat svojí čest a v neděli začne proti Atléticu. Oproti tomu madridský velikán hájí druhé místo před městským konkurentem Realem Madrid.

Atlético už o postavení v první čtyřce nepřijde a i v příští sezoně si zahraje Ligu mistrů. Na kolikátém místě nakonec skončí, ale zůstává nejisté. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho drží druhou příčku o bod před Realem Madrid a pochopitelně jakékoliv zaváhání může znamenat propad na třetí pozici. Teoreticky může Atlety předstihnout i čtvrtý Real Sociedad.

Jistotu má i Elche a bohužel pro něj se jedná o sestup do nižší soutěže. Domácím se letos vůbec nedařilo a tým se dlouhodobě potácel na posledním místě tabulky. Za celou sezonu dokázal vyhrát pouhé tři zápasy a s takovou neměl šanci se mezi elitou udržet. Poslední kapkou byla porážka v Almeríi, po které byl osud Franjiverdes zpečetěn.

Atlético cestuje na stadion Manuela Martíneze Valera v roli jasného favorita. Elche ale nemá co ztratit a své fanoušky si bude chtít doma udobřit. Atlético s ním naposledy prohrálo v roce 2002. Tehdy hrály oba týmy druhou nejvyšší soutěž a Atleti prohráli v době, kdy už měli jistý návrat do LaLigy.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho jsou ve slušné formě. V minulém kole rozstříleli pěti góly Cádiz, když ještě předtím nastříleli rovněž pět branek Valladolidu. Celkově vyhráli už 21. zápas v letošní sezoně LaLigy a mimochodem na kontě mají stejný počet vstřelených branek jako vedoucí Barcelona.

Na straně Elche budou chybět Pedro Bigas a Helibelton Palacios. Potíže s kondicí mají Omar Mascarell a Jose Angel Carmona, jejichž start je nepravděpodobný. Podobná situace panuje i v táboře Atletů. Memphis Depay, Marcos Llorente, Stefan Savić a Reinildo zůstávají zranění. K dispozici nebudou zřejmě ani Mario Hermoso a brankařská jednička Jan Oblak, kterého mezi tyčemi nahradí Ivo Grbić.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Werner - Josan, Magallan, Clerc, Blanco - Morente, Fidel, Collado, Milla - Ponce, Nteka

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Grbić - Molina, Witsel, Gimenez, Hermoso, Carrasco - De Paul, Koke, Lemar - Griezmann, Morata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.68 - 5.03 - 1.42

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Sevilla FC

neděle 18:30

O záchranu bude v závěru sezony hrát Real Valladolid, který v rámci 34. kola přivítá Sevillu. Také Rojiblancos mají o co hrát, pořád mohou dosáhnout na evropské poháry a krom toho se potřebují naladit na čtvrteční odvetu Evropské ligy proti Juventusu.

Do tuhého jde především na straně Valladolidu, který je pět kol před koncem na nelichotivé šestnácté příčce s náskokem jednoho bodu na osmnácté Getafe. Tým okolo trenéra Pezzolana má jasný úkol zachránit nejvyšší soutěž a k tomu potřebuje být úspěšný doma.

Valladolid prohrál už tři zápasy v řadě a propadá se tabulkou. V uplynulých týdnech postupně nestačil na Valencii, Atlético Madrid a Rayo. Přitom v průběhu dubna zaznamenal i dobré výsledky a například dokázal vyhrát na Villarrealu.

S koncem sezony se probouzí Sevilla, která i v lize může ještě dosáhnout na pohárové příčky. Prioritou pro tradiční celek z Andalusie bude oblíbená Evropská liga. Sevilla má za sebou první semifinálové utkání s Juventusem a z Itálie si odvezla nadějnou remízu 1:1. O výhru přitom přišla až v dlouhém nastavení. Odveta je na programu už ve čtvrtek a Sevilla na to potřebuje pošetřit síly.

Je prakticky jasné, že kouč Mendilibar udělá změny v sestavě, aby pošetřil hráče na důležitou odvetu s Juventusem. Krom toho Sevilla má početnou marodku, na které zůstávají Suso, Jesus Manuel Corona, Tanguy Nianzou, Marcao, Joan Jordan a zřejmě i Lucas Ocampos. Co se týče Valladolidu, i ten má absence a do nedělního zápasu nezasáhnou Luis Pérez, Selim Amallah a Anuar Tuhami a nejistý je i Darwin Machís.

První zápas v Seville skončil remízou 1:1, což je výsledek, který se od roku 2020 zopakoval čtyřikrát v řadě. Budou se dělit body i tentokrát?

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - El Yamiq, Hongla, Sanchez - Fresneda, Monchu, Perez, Escudero - Plata, Leon, Larin

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Montiel, Gudelj, Rekik, Telles - Rakitić, Gueye - Lamela, Torres, Gil - Mir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.37 - 2.99

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - FC Barcelona

neděle 21:00

Barcelonské derby mezi Espanyolem a FC Barcelonou bude ozdobou 34. kola španělské nejvyšší soutěže. Hostující Blaugranas mohou zpečetit svůj mistrovský titul, ale v cestě jim bude stát městský rival, který bojuje o záchranu. Situace Espanyolu není dobrá a klub ztrácí na nesestupové pozice tři body.

O víkendu už může být definitivně hotovo a Barcelona se může stát novopečeným mistrem, stačí jí k tomu porazit o záchranu bojující Espanyol. Teoreticky může být Xaviho tým mistrem ještě před výkopem, pokud své zápasy nezvládnou oba madridské kluby Real a Atlético.

Barcelona má v LaLize dobrou formu a po demolici Betisu (4:0) udolala jedinou brankou Osasunu (1:0), čímž si upevnila vedení. Náskok, který má na čele, už s velkou pravděpodobností neprohospodaří a je jen otázkou času, kdy se stane poprvé od roku 2019 španělským šampionem.

To samozřejmě nebude chtít dopustit Espanyol. Městský rival má zcela jiné starosti a pět kol před koncem bojuje o holé přežití. Espanyol ztrácí na sedmnáctou příčku tři body a má poměrně ošemetný los. Domácí v minulém kole podlehl Seville 2:3 a od března vyhrál pouhé dva zápasy.

"Nikdo nemá větší motivaci, než my. Potřebujeme tři body nejen pro to, aby Barcelona nezískala titul, ale abychom se zachránili. Nemáme rádi, když se slaví před našimi obličeji," nechal se slyšet před utkáním Sergi Darder.

Už je to poměrně dlouho, co Barcelona změnila derby ve svojí vlastní exhibici. Poslední vzájemné zápasy nabídly vyrovnanou podívanou. V letošní sezoně se hrálo na Camp Nou 1:1, v minulé sezoně se body dělily pro změnu na Espanyolu a pokud Barcelona zvítězila, bylo to v letech 2020 a 2021 vždy nejtěsnějším rozdílem. Navzdory těmto výsledkům zůstává Xaviho výběr jasným favoritem.

Kvůli svalovému problému bude Espanyolu i nadále chybět José Gragera, ale dobrou zprávou je návrat útočníka Martina Braithwaita. Pokud jde o Barcelonu, nejistý je start Sergiho Roberta. Zbytek kádru je Xavimu k dispozici, včetně Sergiho Busquetse. Pro dlouholetou oporu je to poslední sezona v barcelonském dresu.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gil, Montes, Gomez, Cabrera, Olivan - Puado, Suarez, Darder, Braithwaite - Joselu

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araujo, Christensen, Balde - F. de Jong, Busquets, Pedri - Dembélé, Lewandowski, Gavi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.33 - 4.54 - 1.53

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Girona FC

sobota 14:00

Real Sociedad se veze na skvělé vítězné vlně a má v plánu v ní pokračovat co možná nejdéle. Po minulém úspěchu si baskický celek hodlá připsat další cenné body, které by mu pomohly ke kvalifikaci do Ligy mistrů. Proti sobě bude mít tentokrát hratelnějšího soupeře, protože na Anoetě se ukáže Girona.

La Real zvládl minulé kolo s grácií a až překvapivě dobře. Postavil se proti němu samotný Real Madrid, který pravda šetřil některé hráče a koncentroval se spíš na boje v Lize mistrů proti Manchesteru City, ale i tak je vítězství Realu Sociedad málem památné. Trefy Kuba s Barrenetxeou mu zajistily výhru nad Bílým baletem a podpořily jeho nárok na čtvrtou příčku.

Minulý duel mezi Realem Sociedad a Gironou přinesl velmi atraktivní podívanou plnou šancí a branek, La Real vyhrál 5:3. Tentokrát má kádr téměř kompletní, chybí mu jen obvyklí zranění v podobě Sadiqa Umara s Martinem Merquelanzem, mimo hru je i Zubeldia.

Hosté dorazí do Baskicka bez Herrery, Villy, obou Garcíů, Rocy a Kebeho, takže absencí taky požehnaně. Domácí musí trochu mrzet načasování tohoto střetu. Girona snad v sezoně ještě neměla lepší formu, protože svěřenci trenéra Míchela vyhráli čtyři z posledních pěti zápasů! Za tuhle dobu si mimo jiné poradili se Sevillou a dokonce zesměšnili i Real Madrid, kterému dali čtyři branky. Gironě momentálně opatří skvělá osmá příčka, jen horší skóre je dělí od sedmého Bilbaa.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Pacheco, Le Normand, Muñoz - Merino, Zubimendi, D. Silva - Kubo, Sørloth, Oyarzabal

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Martinez, Bueno, Espinosa, Gutiérrez - Martin, Romeu, Reinier - Cyhankov, Castellanos, Riquelme

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 3.97 - 6.39

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

CA Osasuna - UD Almería

sobota 16:15

Almería ještě nemá zajištěnou záchranu, ale dělá pro ni, co je v jejích silách. Další kus práce může udělat v sobotním duelu s Osasunou, která v posledních týdnech absolutně vypadla z formy a ztrácí jeden bod za druhým.

Není to tak dávno, co Osasuna hrdě útočila na vyšší příčky a pohybovala se kolem osmého místa. Jenže žádná dobrá forma netrvá věčně a úbytek sil můžeme pozorovat i na celku z Pamplony. V posledních dnech se totiž Osasuně přestalo dařit a prohrála už tři poslední duely. Ve dvou z nich nedala ani jednu branku, ale nejvíc ji musí mrzet minulé soutěžní utkání. Osasuna se překvapivě dostala až do finále Copa del Rey, v němž ale nestačila na Real Madrid a na historickou výhru nedosáhla.

Almería taky není z nejhoršího venku. Svěřenci trenéra Rubiho se sice posunuli na 14. příčku, ale na sestupová místa mají náskok jen dvou bodů. Nováček sezony touží po záchraně, ale je fakt, že dvě sezony mezi elitou v řadě nestrávil od roku 2015.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Moncayola, Aridane, D. Garcia, Cruz - Torro, Gómez - Peña, Oroz, Ezzalzouli - Budimir

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Ely, Babić, Centelles - Robertone, De la Hoz, Melero - Baptistão, Suárez, Embarba

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.85 - 4.08

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Athletic Bilbao

sobota 18:30

V neděli navečer se proti sobě postaví dvě velká jména, která shodně usilují o kvalifikaci do evropských pohárů. V horší pozici se nachází jednoznačně Athletic Club, jemuž patří až sedmá příčka. Naopak domácí Villarreal může jeho problémy ještě zvýraznit a naopak posílit svou pozici uchazeče o Ligu mistrů.

K ní nemá Villarreal úplně daleko. Teď mu patří pátá pozice a pokud zabere, může bitvu o vysněnou čtvrtou příčku ještě pořádně zdramatizovat. Nesmí ale polevit, protože La Real, kterému teď patří čtvrtý flek, má před Villarrealem náskok už sedmibodový náskok, což už je poměrně solidní odstup. Villarreal ale nemá v plánu nic předem vzdávat a naopak se hodlá naplno ponořit do boje o nejprestižnější klubovou scénu.

Tým trenéra Quiqueho Sétiena musí hodně litovat toho, že nezvládl polovinu minulého měsíce, kdy prohrál s Realem Valladolid a následně i se Sevillou. A nepovedlo se mu ani minulé kolo LaLigy, v němž si jen rozdělil body s Valencií. Po hodině hry sice hosty na půdě Valencie dostal do vedení Nicolas Jackson svým sedmým gólem v ročníku, ale krátce po něm odpověděl v domácích barvách Samuel Lino, který srovnal na konečných 1:1.

A tahle ztráta trenéra Sétiena dost mrzela. "Máme za sebou zvláštní utkání. Byli jsme v něm lepší, vytvořili jsme si plno šancí a myslím, že objektivně jsme si vítězství zasloužili. Jenže bohužel nám nohy podrazila nepozornost v obraně a navíc jsme nedokázali proměnit víc šancí. Což prostě soupeři jako Valencia dokážou potrestat a nám se to taky stalo. Nezbývá nám, než zhodnotit, co můžeme dělat lépe. Protože chceme bojovat o vyšší příčky a nehodláme nic vzdávat."

Trenér Sétien nebude mít k dispozici kompletní kádr, chybí mu z něj hned pětice zraněných hráčů. Mimo hru jsou Giovani Lo Celso, Yeremy Pino, José Luis Morales, Kiko Femenía a rovněž Francis Coquelin. Pět hráčů postrádá i návštěva z Bilbaa. Zranění nepustí do hry čtveřici Yeray Álvarez, Iñigo Martínez, Iker Muniain a Jon Morcillo, přičemž kvůli kartám do zápasu nezasáhne Daniel Vivian.

Ten totiž viděl v minulém kole rovnou červenou kartu. Tenhle zápas se Athleticu hrubě nepovedl, doma prohrál s Realem Betis a notně si tím zkomplikoval šance na pohárovou Evropu. Už ve třech utkáních po sobě totiž Athletic nedokázal vyhrát, dvakrát z toho prohrál. A to ho dostalo až na současnou sedmou příčku, o sedm bodů právě za Villarreal.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Albiol, P. Torres, Pedraza - Capoué, Parejo, Baena - Chukwueze, G. Moreno, Jackson

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Balenziaga, Paredes, Yuri - Herrera, Vesga - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.67 - 3.37

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Madrid - Getafe CF

sobota 21:00

Getafe potřebuje získávat body, protože jeho situace se s každým dalším kolem zhoršuje. Celek z předměstí Madridu ale tentokrát narazí na velmi silného soupeře, protože jej čeká výlet na nedaleký stadion Santiaga Bernabéua.

Dá se očekávat, že Real možná půjde svému soupeři tak trochu naproti. Už jen tvorbou základní sestavy. Trenér Carlo Ancelotti zřejmě postaví několik hráčů, kteří se do základu normálně nedostávají a čekají na šanci. Důvodů je několik. Jednak Realu o moc nejde a v lize už to dá se říct zabalil. Náskok Barcelony je téměř nedostižný a s mistrovským titulem za tento rok se Real velmi pravděpodobně už rozloučil, byť to nikdo neřekne na plná ústa.

Těch klopýtnutí ze strany Ancelottiho party bylo v porovnání s Barcelonou prostě moc a navíc se na druhou příčku dostalo i Atlético. Real spadl až na třetí místo, přičemž na Colchoneros teď ztrácí jeden bod. Nejlepší útok v lize mu k ničemu není (Real dal už 69 branek), vaz mu sráží obrana. Ta inkasovala už 32 gólů, což z ní dělá až čtvrtou nejlepší defenzivu soutěže.

Druhým důvodem je evidentní upnutí se na vítězství v Lize mistrů. K němu ale Real extra našlápnuto nemá, protože jeho konkurent z Anglie se ukázal jako velmi silný soupeř. Ve Španělsku totiž naposledy dokázal Manchester City remizovat, což je před odvetou slibný výsledek, byť se venkovní branky už do postupových šancí nezapočítávají.

"Bílý balet" si bude muset poradit bez dvou obránců. Chybí mu Ferland Mendy, který se už alespoň částečně zapojil do tréninku. A karty zase nepustí do hry Daniho Carvajala. V hostujícím dresu z tohoto důvodu nenastoupí Damian Suárez, zranění zase nepustí do hry Arambarriho s Villarem.

Getafe ještě zdaleka není zachráněné a potřebuje urvat co nejvíc bodů. Pořád mu totiž patří až 18. příčka. A mohlo být ještě hůř, ale Getafe naštěstí pro něj zvýšilo své šance v minulém kole. Po brance Enese Ünala si totiž poradilo s Celtou Vigo a od 17. Valencie jej dělí jen skóre.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Vazquez, Vallejo, Nacho, Odriozola - Arribas, Tchouameni, Ceballos - Asensio, Mariano, Hazard

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Angileri, Dakonam, Mitrović, Álvarez - Iglesias, Maksimović, Algobia - Aleñá, Mayoral, Mata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.02 - 6.19

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

RCD Mallorca - Cádiz CF

pátek 21:00

Tradiční páteční předehrávka LaLigy, tentokrát jejího 34. kola, nás zavede na Estadio Iberostar na Mallorku. Domácí celek se usadil na dvanáctém místě, ale má rozhodně vyšší ambice. Ty se pokusí vylepšit v duelu s návštěvou z Cádizu, která ještě záchranu jistou nemá.

Nemá k ní ale ani moc daleko. Cádiz se usadil na patnáctém místě a na jeho kontě je 35 bodů. Čili ho jen pět bodů dělí od pomyslné hranice 40 bodů, která je považována za definitivu záchrany. Nicméně Cádiz rozhodně musí dál pracovat, protože od sestupujících míst ho dělí jen jeden jediný bod! Čili si žádné další větší zaváhání dovolit nemůže. Po překvapivém vítězství nad Valencií se mu ale nepovedlo minulé kolo a dostal pět branek od Atlética.

Mallorca je na tom podstatně lépe, ta už hranici 40 bodů překročila. Přesto nemůže být úplně v klidu, protože od 18. Getafe ho dělí jen sedm bodů. V minulé sezoně si "Piráti" došli pro 16. místo a tentokrát by jej moc rádi vylepšili. Mají k tomu všechny trumfy v rukou, minule ale museli spolknout hořkou pilulku v podobě porážky od Girony.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajkovic - Maffeo, Valjent, Raillo, Copete, Costa - Morlanes, Ruiz de Galarreta, Kang-in - Muriqi, Ndiaye

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Parra, Hernandez, Fali, Espino - Alejo, Escalante, San Emeterio, Sobrino - Lozano, Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 2.92 - 4.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
33
26
4
3
60 : 11
82
2
Atlético Madrid
33
21
6
6
60 : 26
69
3
Real Madrid
33
21
5
7
69 : 32
68
4
Real Sociedad
33
18
7
8
43 : 29
61
5
Villarreal CF
33
16
6
11
47 : 34
54
6
Real Betis
33
15
7
11
40 : 37
52
7
Athletic Bilbao
33
13
8
12
43 : 33
47
8
Girona FC
33
13
8
12
52 : 46
47
9
Rayo Vallecano
33
12
10
11
40 : 42
46
10
CA Osasuna
33
12
8
13
29 : 35
44
11
Sevilla FC
33
12
8
13
41 : 49
44
12
RCD Mallorca
33
11
8
14
32 : 37
41
13
Celta Vigo
33
10
9
14
38 : 46
39
14
UD Almería
33
10
6
17
42 : 58
36
15
Cádiz CF
33
8
11
14
26 : 49
35
16
Real Valladolid
33
10
5
18
30 : 57
35
17
Valencia CF
33
9
7
17
36 : 40
34
18
Getafe CF
33
8
10
15
30 : 42
34
19
Espanyol Barcelona
33
7
10
16
40 : 56
31
20
Elche CF
33
3
7
23
25 : 64
16

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (81)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vyzerá to že dnes pred stredajšou odvetou budeme mať hodne improvizovanú zostavu , sám som zvedavý ako sa s tým chlapci vysporiadajú

Reagovat
zidane78

Vobec na tom nezalezi ako zahraju.Podla mna "Carlo/Perez" uz davno vedia koho podpisu na dalsiu sezonu.

Reagovat
Israha

Liga se bude už jen dohrávat a myslím, že aktuálně je tam všem fuk, jestli bude Atlético před nima nebo ne. Už jde jen o to, nenasrat moc fanoušky na Bernabeu, tipl bych si.

Reagovat
Mateo16

Woooow Hazardburger žije

Reagovat
oli9

Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

barák na Getafe vsazen, Geta do útoku, vamos Geta!

Reagovat
Krausio_Real_M

Zase ti to nevyšlo co?

Reagovat
Tony Stark

Zasa si za debila

Ako vždy

Reagovat
drussbarb

Toto píšeš ty?

Reagovat
Rizek

Jednu cimru ti můžu pronajmout.

Reagovat
Mateo16

To je lahoda pozerať na to utrpenie v útoku

Reagovat
Well

Já se radši nedívám, je to až taková hrůza?

Reagovat
vilp

Tak skvělý, že jsem to po 20 minutách vypl.

Reagovat
Israha

Lucas Vazquéz je nejnebezpečnější (čti jediný nebezpečný) hráč. Takže ano, je .

Reagovat
Well

To musí být dobrý zápas.

Reagovat
blaugrana

Nasmerovat stoky z Espanyolu do druhej ligy a vyhrat u nich titul? O ano, prosim!

Reagovat
vilp

Služná blamáž od rozhodčího na Valladolidu, to už snad ani nejde dělat hůř, ale v PL a LaLize se stejně pořád překonávají.

Reagovat
LAM

Sestava bez překvapení. Tohle bude do konce adi nejtěžší zápas, protože Espanyol hraje o všechno a bude to asi řežba

Reagovat
smazaný uživatel

V posledních pěti vzájemných zápasech padlo 8 červených

Reagovat
smazaný uživatel

To měl být gól Pedri...

Reagovat
smazaný uživatel

LEWAAAAAAA VAMOOOOS

Reagovat
smazaný uživatel

Baldič je naše nejlepší křídlo

Reagovat
Rattlesnake

frenkie je clasa, tam není o čem.

Reagovat
smazaný uživatel

Pedri+Baldé NAZDAR

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli bychom těm buznám na rozloučenou naložit šestku.

Reagovat
smazaný uživatel

CAMPEOOOONEEEEEES CAMEPOOONEEEES OLÉÉÉÉOLÉÉOOOOLÉÉÉÉÉÉÉÉ

Reagovat
LAM

No zatím velká paráda na Espanyolu a

Reagovat
smazaný uživatel

Zábavný poločas, oba týmy zbrklé a nedočkavé jak hladní psi, ale my jsme díky tomu měli hromadu pěkných riskantních akcí. Na druhý poločas už otevírám porto

Reagovat
LAM

No zatím velká paráda na Espanyolu a Baldé se na tom beku hodně rozjíždí

Jinak bych ale v poločasu stáhnul Gaviho s Koundem, aby jsme zbytečně nešli do 10, protože chvílema je to docela pěkná šavlovačka

Reagovat
smazaný uživatel

Ten moment, jak Koundé v poslední setině stahoval nohy až po záda, byl boží

Reagovat
Rustin

CAMPEONES!!!!!!!!! ZEJTRA NEJDU. Když jsou všichni zdraví, paráda, ještě Ousmana někam nacpat.

Reagovat
smazaný uživatel

MADRID, CABRÓN, SALUDA AL CAMPEÓN!!!

Reagovat
Jordi Alba

Campeones, campeones, ole olee oleee

Reagovat
LAM

Nějak brzo ne?

Reagovat
Jordi Alba

Už můžu ?

Reagovat
smazaný uživatel

dobře Kundič

Reagovat
smazaný uživatel

Stegen je naprostý stroj. Teď už je nejlepší na světě.

Reagovat
roman1978

Proč tam kurva nedá mladé?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Espanyol má jeden únik na bránu za druhým

Reagovat
roman1978

Jo no, je to vyrovnané, nervy drasajici utkání.

Reagovat
smazaný uživatel

Já Xavimu rozumím, titulový zápas je titulový zápas.

Reagovat
sylarko

Myslim, ze na to bude cas zvysne zapasy

Reagovat
sylarko

Tam uz kludne moze davat Becko

Reagovat
smazaný uživatel

Nahrajte Lewovi na hattrick voleee

Reagovat
roman1978

Jebat na ženský tým. Co to tam mele? Koho to zajímá?

A abych nezapomněl:

Madrid cabron, saluda al campeon

Reagovat
Kluivert9

Campeones Campeones Campeones

Reagovat
patas92

Svět je zase v pořádku

Reagovat
smazaný uživatel

JE TO TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

Reagovat
roman1978

Kurvy, bijte je

Reagovat
smazaný uživatel

Slavit titul na sestupujícím Espanyolu, to je taková nádhera Díky Xavi

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
LAM

Reagovat
sylarko

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
smazaný uživatel

zmrdi zkurvení

Reagovat
Kluivert9

To jsou sráči Už aby byli zas o ligu níž

Reagovat
patas92

Hoďte tam granát na ten stadion

Reagovat
alcantara

Nebud taky slusny. Zrovnat so zemou tych zmrdov.

Reagovat
Rustin

Zmrdi jak tam na nás vyběhli, táhněte do dvojky mrdky Espanyol

Reagovat
RadekVonCZE

Espanyol

Reagovat
Jordi Alba

Super, raplík potěšil.

Snad bude nějaká ta rozbitá držka u fans Espanyolu, pokutka a ideálně ještě zákaz na poslední kola na stadion, ať si ty mrdky sestup dají se vším všudy, 2 Katalánský kluby v lize máme, víc jich nepotřebujeme.

Reagovat
blaugrana

zakaz tak na 10 zapasov a dozivotny zakaz pre vsetky tie vemena, co tam vbehli

Reagovat
patas92

Pěkně režisér zabral v detailu borce, co jim shodil kameru

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dextroza_m

Ten imbecil, ktery sundal kameru ma myslim vydelane... kolik to tak muze stat? Budou i statisice?

Reagovat
JackBlack

já bych řekl, že možná i miliony

Reagovat
dextroza_m

Tak to se vyplatí, dobře mu tak blbovi. To snad neví, že jsou všude kamery?

Reagovat
Visca el barca

Tento titul hřeje To mladé jádro to posune zase o kus dál. Visca el Barca

Reagovat
dextroza_m

Tohle byt v Anglii, tak uz na fotbal nejde z tech dementu nikdo.

Reagovat
Xavi

Borec jak shodil tu kameru.

Reagovat
dextroza_m

Bude chodit na brigosku a zaplati to

Reagovat
Jordi Alba

Rozhodčí hodně suše.

Tragédi napříč celou ligou, až to není hezký.

Reagovat
fefo

Nechapem kde je problem, piskol to este predtym, nez ten hrac vystrelil. Lopta isla smerom do stredu ihriska, to ze to niekto odtial vypalil a trafil uz nie je problem rozhodcu. Samozrejme spanielsky cirkus okolo toho nemoze chybat.

Reagovat
Xavi

Ne, balón nesel doprostřed hřiště, ale 3 metry za šestnáctku přímo pěkně na střelu, že to bylo špatny rozhodnutí nejlíp svědčí, jak to dopadlo.

Reagovat
fefo

Jak spatne rozhodnuti? Polcas konci, ked to rozhodca piskne, nemusi cakat na center, strelu alebo rychly brejk, nemusi sa zahrat roh alebo aut. Podla grafiky nastavil 4 minuty, strela prisla presne v 50:00. Smola pre Valladolid, ale nic kontroverzne v tom nevidim.

Reagovat
Xavi

To se nepíská, jak v hokeji na sekundu přesně. Bylo to minimálně necitlivé.

Reagovat
vilp

Hlavně mi přijde, že se prvně podívá na toho hráče, že napřahuje, a až pak pískne.

Reagovat
Jordi Alba

To je na tom právě to nejlepší, jak se tam koukne a pak to rychle pískne.

Reagovat
vilp

Reagovat
Jordi Alba

Nevím, jak velký jsou v Trnavě hřiště, ale do středu asi ne. Nemluvím o tom, že rozhodčí se dívá jak se napřahuje a pískne mu to. Čas samozřejmě blbost, to by mohli rovnou pískat na sekundu přesně = nenastavovat vůbec, protože by se to schválně proválelo a prohádalo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele