LaLiga - preview 28. kola: Patnáct bodů k dobru pro Barcelonu

07.04.2023, 08:37, aktualizováno 10.04.2023, 09:16
Previews
Raphinha (© AFP)

Hodně jasná je v tuto chvíli situace na čele tabulky španělské ligy. Barcelona minulý týden selhala v poháru a vypadla s Realem Madrid, v nejvyšší soutěži ale má nad Bílým baletem jednoznačně navrch. Katalánci disponují dvanáctibodovým náskokem, který mohou ještě navýšit v utkání s Gironou.

FC Barcelona - Girona FC

pondělí 21:00

Barcelona chce zapomenout na pohárovou blamáž proti Realu Madrid a vrátit se na vítěznou vlnu. V pondělní ligové dohrávce se na domácím hřišti představí proti Gironě a pokusí se zvýšit náskok na prvním místě už na patnáct bodů. Právě Madridští totiž padli doma s Villarrealem 2:3 a velmi malá šance na titul pro ně tak postupně přechází na úroveň teorie.

Jednociferný počet obdržených gólů ve dvaceti sedmi odehraných zápasech, taková je vizitka obrany katalánského velkoklubu, který neohroženě kráčí za sedmadvacátým titulem v klubové historii. Musí se však mít na pozoru. Girona je velmi nevyzpytatelný soupeř, který dokázal letos potrápit nejednoho favorita.

Jak už bylo řečeno, středeční odvetný zápas semifinále Copa del Rey na Nou Campu přinesl pro Xaviho svěřence obrovské zklamání. Barcelona sice nebyla od samého začátku celkem, který by tahal za kratší konec, přesto se Real dokázal po neproměněné šanci Lewandowského v závěru poločasu prosadit a tento gól do šatny celé utkání zvrátil. Do druhého poločasu nastoupil Bílý balet v úplně jiném rozpoložení, přehrával soupeře na všech frontách, navíc se hattrickem blýskl Karim Benzema a pro domácí se tak finálové brány definitivně zavřely.

Girona prožívá velmi zajímavou sezónu. V té loňské skončila až šestá ve druhé španělské lize, taktak se dokázala probojovat do play off, kde si těsně poradila s Eibarem a následně s Tenerife a proklouzla do LaLigy, kde si nyní často dělá z obran soupeřů trhací kalendář. Má na kontě již 42 vstřelených branek, což je po vedoucí trojici čtvrtý nejvyšší počet a drží se na skvělém jedenáctém místě. Její zápasy navíc baví i nestranné fanoušky.

V minulém kole dokázali Blaquivermells doma porazit sestupem ohrožený Espanyol výsledkem 2:1. Góly začaly padat až ve druhém poločase, jako první se za domácí prosadil Martínez, následně byl ze střídačky vyloučen mladý Brazilec Reinier a už o chvíli později vyrovnal za Espanyol Braithwaite. Girona se ale nakonec přeci jen radovala z tří bodů, gólový účet utkání totiž uzavřel z penalty Stuani.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Araujo, Koundé, Alonso, Alba - Roberto, Busquets, Gavi - Fati, Lewandowski, Raphinha

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A Martínez, Bueno, D Lopéz, J Hernández; Romeu, A García, Martin - Cygankov, Castellanos, Villa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 5.89 - 12.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Valladolid - RCD Mallorca

neděle 14:00

Další kolo španělské nejvyšší soutěže svede dohromady i Real Valladolid a RCD Mallorca. Ani jeden tým si s formou nemůže příliš vyskakovat. Domácí utrpěli před týdnem potupnou šestigólovou porážku, hosté zase střelecky nevyzráli na Osasunu. Aktuálně nikdo z nich není na sestupové pozici, ale to se může rychle změnit.

Blíže k průšvihu má domácí Valladolid, který je nad sestupovou propastí pouze o bod. Hráčům Pucelanos vůbec nevyšlo minulé kolo a byť se s body ze Santiago Bernabéu nepočítalo, je šestigólová porážka příliš. Valladolid tak má proti Mallorce co napravit a netřeba zvláště zdůrazňovat, že tři body mu v boji o záchranu značně pomohou.

O něco bezpečněji se může cítit Mallorca, i když šestibodový náskok nemusí být žádné terno. Situace je ve druhé polovině tabulky nesmírně vyrovnaná a do bojů o záchranu je namočeno vícero klubů. Šest bodů se tak může rozplynout jako pára nad hrncem.

Bermellones v minulém kole remizovali s Osasunou 0:0 a po druhé v řadě vyšli střelecky naprázdno. Krom toho nevyhráli už pátý zápas po sobě a rozhodně nemají vyhráno.

Mallorca poslední měření sil s Valladolidem vyhrála, ale jinak se nemá čím pyšnit. Vzájemná bilance je spíše na straně Pucelanos. Připomeňme, že lednové měření sil rozhodl jedinou brankou v nastaveném čase Abdón Prats.

Domácí budou bez Lucase Olazy, Darwina Machíse a Anuara Tuhamiho. Dobrou zprávou je alespoň návrat Javiera Sáncheze, který si v minulém kole odpykával karetní trest. Dá se také očekávat, že trenér Pacheta udělá v reakci na debakl s Realem některé změny v sestavě. Ani Mallorca nebude kompletní a v neděli nenastoupí Giovanni González, Copete, Iddrisu Baba, Ludwig Augustinsson a Martin Valjent.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Fresneda, Sanchez, El Yamiq, Rosa - Aguado, Perez, Monchu - Plano, Marin, Leon

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Maffeo, Nastašić, Raillo, Costa - D. Rodriguez, Ruiz de Galarreta, A. Sanchez, Kang-in - Muriqi, Kadewere

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 2.88 - 3.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Betis - Cádiz CF

neděle 16:15

Real Betis v minulém kole nezvládl duel s Atléticem a poprvé po sedmi kolech prohrál. Béticos se proto budou chtít ihned vzchopit, aby se jim nevzdálila pohárová Evropa. A los jim k tomu nadělil velmi přívětivého soupeře, protože do Sevilly přicestuje sestupem ohrožený Cádiz.

Trenér Manuel Pellegrini se svým týmem není moc zvyklý na porážky, ale v posledních týdnech si jich užil dost. Dvakrát ho potrestal Manchester United, kvůli čemuž se Béticos budou dívat na další boje v Evropské lize jen v televizi. A body sevillskému týmu nepřineslo ani další utkání s velikánem španělského fotbalu. Minulé kolo poslalo Betis do hry proti Atléticu a Real sice v Madridu neodvedl špatnou práci, ale nedokázal dát gól. Takže když se čtyři minuty před koncem zápasu prosadil Ángel Correa, bylo o vítězi rozhodnuto.

Real Betis naštěstí pro něj nezaostává v boji o Ligu mistrů o moc, chybí mu na čtvrtý Real Sociedad jen pouhé tři body, takže nic není ztraceno. Konkurence je ale veliká a sevillský celek nehodlá dál ztrácet body. Cádiz je na tom podstatně hůř. V poslední době se mu sice povedlo zmírnit příval porážek a prohrál jen dvakrát za šest minulých kol, takže se dostal na 15. místo. Ale faktem je, že ho od sestupových pozic dělí jen jediný bod. Naposledy si všechny tři body přivlastnil druhý sevillský celek, tamní FC vyhrálo díky trefám Ocampose s En-Nesyrim.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Ruibal, Ruiz, Felipe, Miranda - Carvalho, Rodriguez - Pérez, Canales, Juanmi - Iglesias

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Gil - Carcelen, Hernandez, Fali, Espino - Alejo, Fede, Alcaraz, Sobrino - Guardiola, Roger

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.74 - 5.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

UD Almería - Valencia CF

neděle 18:30

Další z klíčových duelů o záchranu mají před sebou týmy Almeríe a Valecie, které se v rámci nedělního střetnutí utkají na Power Horse Stadium v Andalusii. A půjde o hodně. Oba celky mají na svém kontě po sedmadvaceti odehraných zápasech totožný počet dvaceti sedmi bodů, jen o skóre je tak na tom líp Valencia, která aktuálně drží sedmnáctou a nesestupovou pozici, naopak domácí jsou devatenáctí.

Jelikož však na konci sezóny při rovnosti bodů rozhoduje vzájemný zápas, musí se Los che mít na pozoru. V úvodním vzájemném měření sil totiž doma s Almerií pouze remizovali, a to i přesto, že dvakrát vedli po trefách Kluiverta a Gayi. Hosté pokaždé dokázali srovnat zásluhou Chumiho a Portilla a odvezli si z Valencie cenný bod. Dokáží na tento výsledek navázat i v domácím střetnutí?

Almería se letos po sedmi letech vrátila mezi španělskou elitu a podle očekávání bojuje o záchranu. Tým pod vedením kouče Rubiho zapsal v posledním ligovém duelu, kdy zajížděl do Viga, remízu 2:2. Zde šli Andalusané dvakrát do vedení, nejprve se prosadil Puigmal a posléze Babić, zásluhou Seferoviće a krásnou ranou Peréze ale domácí dokázali vždy vyrovnat.

Stejně tak Valencia má v posledních zápasech slušnou formu a zdá se, že by se mohla ode dna konečně odlepit. Přesto se v minulém kole natrápila proti madridskému Rayu, aby s ním doma ve vyrovnaném zápase vyválčila alespoň bod. O ten se postaral vyrovnávacím gólem z penalty v osmdesáté druhé minutě Kluivert.

Do utkání nenastoupí na straně domácích kromě Tourého ani zraněný Segio Akieme. To Valencia bude postrádat pouze náhradního gólmana Domenecha, který má dlouhodobý problém s kolenem.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martínez - Chumi, Ely, Babić, Centelles - Puigmal, Melero, de la Hoz, Robertone - Suárez, Baptistao

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Correia, Diakhaby, Ozkacar, Gayá - Almeida, Guillamon, Musah - Kluivert, Duro, Lino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.43 - 3.52 - 2.22

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Rayo Vallecano - Atlético Madrid

neděle 21:00

Po sedmizápasové šňůře bez vítězství se Rayu vzdálily evropské poháry a volný pád tabulkou může pokračovat, pokud doma nezastaví rozjeté Atlético Madrid. Los Colchoneros jsou ve formě a na třetím místě tabulky si hrají "vlastní" soutěž.

Atlético Madrid nenašlo přemožitele už jedenáct ligových zápasů v řadě a na třetím místě tabulky si vytvořilo "vlastní" soutěž. To je dáno tím, že na druhý Real Madrid ztrácí pět bodů a před Realem Sociedad má náskok šesti bodů. Ať už tedy zápas na Vallecanu dopadne jakkoliv, na průběžné třetí příčce se pro Atlético nic nezmění. Domácí si před týdnem poradili s Betisem 1:0, jedinou branku vstřelil až v závěru zápasu Ángel Correa.

Svěřenci trenéra Diega Simeoneho chtějí v nastoleném trendu pokračovat a případná porážka na Vallecanu by přeci jenom byla velkým překvapením. V tomto menším madridském derby mají Colchoneros výsledkově navrch, nicméně samotná utkání bývají vyrovnaná. V říjnu například Rayo urvalo na Civitas Metropolitano cenný bod. Bohužel pro diváky nebývají vzájemná utkání zrovna gólově bohatá a povětšinou stačila Atléticu na vítězství jediná branka.

Ani Vallecano nemá za sebou špatný výsledek, byť v celkovém kontextu se remíza 1:1 ve Valencii jeví jako další neúspěch. Problémem je, že Rayo nevyhrálo v lize už sedm kol a pohárovým příčkám se vzdálilo. Na šestý Villarreal činí ztráta už sedm bodů. Manažer Andoni Iraola byl po remíze na Mestalle spokojen a je přesvědčen, že s takovými výkony ještě má možnost zabojovat o poháry.

Je skutečně otázkou nakolik Rayo na evropské poháry pomýšlí. Aktuální osmá příčka mu totiž může vyhovovat. Na hosty není vytvářen takový tlak jako na ostatní a to je jejich výhoda. Koneckonců projevilo se to i na Civitas Metropolitano v prvním zápase nebo v soubojích s jinými, papírově zvučnějšími soupeři. Diego Simeone nehodlá protivníka v žádném případě podcenit a od svých svěřenců očekává tři body. "LaLiga je ještě dlouhá a i jeden zápas může rozhodnout o osudu příští sezony," prohlásil kouč.

Rayo bude mít výhodu domácího prostředí i kompletního kádru. Trenér Iraola tak zřejmě vsadí na stejnou jedenáctku, která vyběhla na trávník ve Valencii. Kompletní ale nebude Atlético a kouč Diego Simeone musí oželet starty Depaye, Reinilda, Reguilóna a zřejmě i Ángela Correu, jemuž před pár dny zemřela matka. Atlético tak nastoupí ve Vallecanu s černými náramky na rukou. Samotný výkop je na programu ve 21 hodin.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F. Garcia - Comesana, Valentin - Palazón, Trejo, A. Garcia - Camello

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Molina, Savić, Gimenez, Hermoso, Carrasco - Llorente, Koke, De Paul - Morata, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.11 - 3.37 - 1.87

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

CA Osasuna - Elche CF

sobota 14:00

Osasuna musí rychle nabrat síly a trochu zklidnit enormní radost po postupu v Copa del Rey. Nemá totiž moc času, protože v sobotu po obědě se na stadion El Sadar v Pamploně dostaví Elche. A to stále ještě nevzdává boj o záchranu v první lize.

Osasuna má za sebou vyčerpávající duel s Athleticem. V Bilbau sice brzy prohrávala po brance Iñakiho Williamse, jenže nakonec dokázala dostat odvetný zápas semifinále Copa del Rey do prodloužení. Díky brance mladého záložníka Pabla Ibáñeze srovnala a díky vítězství z prvního utkání se dočkala postupu do finále! Fanoušci teď prožívají enormní radost, ale hráči musí především myslet na ligu.

V ní Osasuna vyhrála naposledy na samém začátku března a od té doby spíš strádá. Dostala se tak vlastně do stejné pozice, v níž se Elche nachází prakticky celou sezonu. Doposud se totiž Elche povedlo posbírat jen pouhých 13 bodů v sedmadvaceti zápasech a problémy má poslední tým tabulky na obou koncích hřiště. Elche dostalo už 55 branek, což je suverénně nejvíc. A zmohlo se jen na 19 přesných zásahů, opět jasně nejméně v celé lize.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Moncayola, Aridane, D. Garcia, Cruz - Torro, M. Gómez - R. García, Oroz, Ezzalzouli - Ávila

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Bigas, Mascarell, Clerc - Morente, Cheikh, Gumbau, Fidel - Boyé, Milla

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.47 - 5.14

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Espanyol Barcelona - Athletic Bilbao

sobota 16:15

Athletic musí rychle nabrat síly a především zahojit vlastní zklamání z nepovedeného pohárového duelu. Pro vylepšení statistik nadělil los baskickému klubu skvělého soupeře - barcelonský Espanyol, který už čtyři poslední duely prohrál.

Espanyol je dalším klubem, který v této sezoně změnil trenéra. Nevyužil k tomu sice delší reprezentační přestávku, ale když se ani v minulém kole výsledky barcelonského klubu nezlepšily, už nešlo couvnout. Diego Martínez byl odvolán a v úterý oficiálně nahrazen novým trenérem. Tím se stal někdejší dlouholetý hráč katalánského klubu, Luis García. Muž, který v barvách Espanyolu odehrál 257 utkání, má Espanyol vyvést z krize.

Zásah od vedení byl samozřejmě potřebný, protože situace Espanyolu se začala nebezpečně zhoršovat. Populární klub se dostal až na 18., tedy sestupové místo, takže bylo zapotřebí jednat. Je pravda, že pořadí na chvostu tabulky je rozdílné často jen o bod nebo dokonce skóre, takže na 14. příčku ztrácí Espanyol jen tři body.

García, jehož agentem je mimochodem barcelonská legenda Carles Puyol, musí zapracovat zejména na obraně. Ta dostala (stejně jako Real Valladolid) už 44 branek a v tomhle ohledu jsou na tom v celé lize hůř jen dva týmy. Espanyol v krátké době po sobě pokořily kluby Realu Valladolid, Realu Madrid, Celty a naposledy i Girony.

Ani Athletic není zrovna v optimální formě a musel před pár dny zpracovat hodně nepříjemný zážitek. Před vlastními fanoušky na stadionu San Mamés sice vletěl do utkání s Osasunou o finále Copa del Rey lépe a dostal ji pod tlak, ale nezmohl se na víc než jen jednu branku. Ta znamenala prodloužení a v něm se Athletic hodně trápil. Plno nepřesností předvádělo zejména bratrské duo Williamsových a nakonec to Athletic stálo postup.

Hostující záložník Pablo Ibáñez totiž ve 116. minutě dokázal skórovat a poslal nadšenou Osasunu do finále! Athletic skončil kousek před pomyslnými branami a hodně ho to mrzelo. V lize se mu totiž poslední dobou docela dařilo a věřil si. S Barcelonou sice těsně prohrál, ale pak si spravil chuť výhrou nad Valladolidem a remízou s Getafe.

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - R. Sanchez, Montes, Cabrera, Gil - Puado, Vinicius, Melamed, Braithwaite - Darder - Joselu

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Aguirrezabala - De Marcos, Vivian, I. Martinez, Yuri - Sancet, Vesga, Muniain - Berenguer, I. Williams, N. Williams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.14 - 3.19 - 2.12

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Real Sociedad - Getafe CF

sobota 18:30

Sobotní podvečer pošle do boje o body domácí Real Sociedad a Getafe. Baskický celek hodlá napravit zaváhání z minulého kola, ale Getafe nebude snadným soupeřem. Už v posledních třech vzájemných duelech totiž dokázalo kvalitnější mužstvo obrat o body.

La Real nově neúčinkuje v Evropské lize, na jeho úkor postoupil AS Řím, a Španělé se mohou soustředit jen na ligu. A to bude potřeba, protože na baskický klub nebezpečně dotírají kluby jako Real Betis nebo Villarreal. Právě s ním si to Baskové rozdali naposledy a nedopadlo to pro ně moc dobře. V klíčovém utkání na svého soka nestačili, nedali mu z několika šancí ani jednu branku a po trefách Pareja s Jacksonem si domů odvezli porážku.

Ta naštěstí pro ně pořád nestačila na pád tabulkou a La Real pořád zůstává na skvělém čtvrtém místě. Svěřenci trenéra Imanola Alguacila si budou muset poradit bez několika zraněných, chybí jim Sadiq, Merquelanz a Elustondo. Getafe by mělo postrádat jen záložníka Arambarriho.

Zoufale ale potřebuje vylepšit svou formu, která se teprve poslední dobou dostala do normálu. Dlouho Getafe trvalo, než se trochu vzdálilo od pásma sestupu. Momentálně ale tým trenéra Sanchese Florese už ve čtyřech duelech po sobě neprohrál a polovinu z nich vyhrál. Díky tomu se posunul v tabulce na přeci jen bezpečnější 14. místo s náskokem tří bodů na sestup. Zaváhat tedy nesmí.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Elustondo, Le Normand, Munoz - Méndez, D. Silva, Illarramendi, Merino - Oyarzabal, Sorloth

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Dakonam, Duarte, Alderete, Iglesias - Milla, Maksimović, El Haddadi - Mayoral, Ünal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.35 - 6.11

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Madrid - Villarreal CF

sobota 21:00

Real Madrid se v sobotním duelu představí doma proti "Žluté ponorce". Bude přitom chtít navázat na famózní výkon ze středečního El Clásica, ve kterém se mu podařilo zvítězit vysoko 4:0. Proti aktuálně šestému celku tabulky jej ale nečeká vůbec nic jednoduchého. Vždyť Villarreal už v lize neprohrál pětkrát v řadě a ze zmiňovaných pěti utkání drží skvělou bilanci čtyř výher a jediné remízy.

Jako předčasné finále byl mnohými označován středeční odvetný semifinálový zápas Copa del Rey mezi Realem Madrid a Barcelonou. Katalánci do něj vstupovali v roli favorita a nejenže v něm měli výhodu domácího prostředí, navíc je mohl hřát jednobrankový gólový polštář, který si nahráli přibližně před měsícem v prvním zápase na Santiago Bernabéu.

O to větší pak musel být šok pro domácí fanoušky, když sledovali poměrně dominantní výkon svého odvěkého soka. Na gól Viníciuse Júniora navázal druhým hattrickem ve dvou utkáních po sobě neuvěřitelný Karim Benzema, čímž poslal "Bílý balet" do finále proti Osasuně a navíc zostudil Barcelonu na jejím vlastním stadionu. Real zde zvítězil 4:0.

Tento výsledek musel být pro Ancelottiho svěřence obrovskou úlevou, vždyť v lize ztrácejí na Barcelonu jedenáct kol před koncem propastných dvanáct bodů. Velmi obtížné to pro ně bude také ve čtvrtfinále Ligy mistrů, kde se jim do cesty postaví londýnská Chelsea, v současnosti vedená Frankem Lampardem.

V lize se dokázal Real v minulém týdnu vykoupit za nepovedené ligové El Clásico a rozdrtit Valladolid 6:0. A opět byl v hlavní roli francouzský kanonýr, který si připsal hattrick během pouhých sedmi minut, na něj dokázali navázat Rodrygo, Asensio a Vázquez a debakl byl na světě.

Teď se však celku z hlavního města postaví přeci jen o něco kvalitnější soupeř. Bude jím Villarreal, který svými posledními výkony dokazuje, že si v příští sezóně zaslouží účastnit se evropských pohárů. Aktuálně je na šesté příčce, přičemž náskok na sedmý Athletic činí již sedm bodů.

Minulý víkend přivítali Setiénovi svěřenci na domácím stadionu v prestižním souboji Real Sociedad, který se drží na čtvrté pozici. Na úvodní branku museli diváci na Estádio de la Ceramica čekat až do sedmasedmdesáté minuty, čekání se jim ale vyplatilo. V rychlém časovém sledu se totiž dvakrát po sobě prosadili domácí, jmenovitě Parejo a Jackson a o osudu doposud vyrovnaného zápasu bylo prakticky rozhodnuto.

Tyto dva celky se v letošní sezóně potkaly už dvakrát a obě utkání se odehrála v lednu. Nejprve hostil Villarreal svého soupeře v rámci ligového střetnutí a překvapivě se z výhry 2:1 radovali domácí. O dvanáct dní později pak mohli Villarrealští svůj počin zopakovat i v poháru, když po poločase vedli 2:0, pak se ale Real zmátořil a góly Viníciuse Júniora, Édera Militãa a Daniho Ceballose utkání otočil ve svůj prospěch.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vazquez, Rüdiger, Alaba, Nacho - Ceballos, Tchouameni, Camavinga - Asensio, Rodrygo, Vinícius Júnior

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina; Foyth, Albiol, P Torres, Pedraza; Terrats, Parejo, Baena; Chukwueze, Morales, Pino

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.78 - 6.62

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Sevilla FC - Celta Vigo

pátek 21:00

Tradiční páteční předehrávka 28. kola LaLigy se tentokrát odehraje v Andalusii. Domácí Sevilla přivítá na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán a ráda by podruhé v řadě bodovala naplno. Celta ale rozhodně nebude snadným soupeřem.

Sevilla provedla další velkou změnu a vyhodila trenéra Sampaoliho. Na jeho místo do Sevilla dorazil José Luis Mendilibar, který má před sebou hodně náročnou práci. Tradiční klub ošlehanými evropskými poháry má vyvést z krize a dostat ho co nejdál od pásma sestupu. Sestup do druhé ligy totiž Seville reálně hrozí a na další účinkování v pohárech zřejmě pro příští rok budou muset fanoušci zapomenout.

A Mendilibar nezačal špatně. Hned své první utkání na lavičce úspěšného klubu začal výhrou. Jistě, dalo by se říct, že šlo "jen" o Cádiz, ale faktem je, že Sevilla dřív prohrála i s níže postavenými týmy. Po dlouhé době (od začátku března) dokázala taky udržet čisté konto, což je pro její obranu rozhodně skvělá zpráva. A z Cádizu si domů přivezla všechny tři body díky brankám Lucase Ocampose a Youssefa En-Nesyriho, kteří v sezoně rozhodně nezářili (pro En-Nesyriho to byl teprve šestý ligový gól).

Výsledek znamenal posun na současnou 13. příčku s tím, že od pásma sestupu dělí Sevillu už trochu snesitelnější čtyři body. Sevilla sice neprohrála už v posledních pěti duelech s Celtou, ale minulá dvě kola skončila vždy remízou. Sevilla nebude v domácím duelu kompletní, chybí jí stále ještě Gómez, Rekik nebo Marcao. Fernando se ale vrací po odpykání karetního trestu. Celta dorazí bez Alvese, Minguezy, Marchesína a Solariho.

Hosté z Galicie v posledních šesti duelech nepoznali přemožitele a zdárně proplouvají LaLigou nad plánem. Angažování trenéra Carlose Carvalhala se ukázalo jako dobrý krok od vedení a Celta díky dobré sérii pronikla do první desítky. Minule ale prožila zklamání. Po dvou výhrách v řadě sehrála s Almeríou podprůměrný duel a na jeho konci brala jen jeden bod. Všechny čtyři branky utkání padly v jeho první polovině a po změně stran už Celta nedokázala najít skulinu v obraně Almeríe.

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Navas, Badé, Gudelj, Acuña - Jordán, Gueye, Rakitić - Gil, En-Nesyri, Lamela

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, Nuñéz, Galán - Pérez, Tapia, Beltrán, De la Torre - Aspas, Seferović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.20 - 3.33

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
27
23
2
2
53 : 9
71
2
Real Madrid
27
18
5
4
57 : 21
59
3
Atlético Madrid
27
16
6
5
43 : 19
54
4
Real Sociedad
27
14
6
7
35 : 26
48
5
Real Betis
27
13
6
8
34 : 27
45
6
Villarreal CF
27
13
5
9
34 : 24
44
7
Athletic Bilbao
27
10
7
10
36 : 28
37
8
Rayo Vallecano
27
9
10
8
32 : 31
37
9
Celta Vigo
27
9
8
10
34 : 37
35
10
CA Osasuna
27
9
8
10
22 : 27
35
11
Girona FC
27
9
7
11
42 : 42
34
12
RCD Mallorca
27
9
6
12
22 : 27
33
13
Sevilla FC
27
8
7
12
31 : 42
31
14
Getafe CF
27
7
9
11
27 : 34
30
15
Cádiz CF
27
6
10
11
21 : 40
28
16
Real Valladolid
27
8
4
15
20 : 44
28
17
Valencia CF
27
7
6
14
29 : 32
27
18
Espanyol Barcelona
27
6
9
12
33 : 44
27
19
UD Almería
27
7
6
14
32 : 47
27
20
Elche CF
27
2
7
18
19 : 55
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
valloire
Reagovat
Ed_Hazard

Prečo nehrá dnes aj Barcelona? O jeden deň oddychu naviac do ligového zápasu Skorumpovaná Liga a opätovná tlačenka Culés

Reagovat
Gazdo

O dva

Reagovat
Xavi

Protože nehraje přes týden?

Reagovat
madridcan

Ale hrá

Reagovat
Xavi

jo, blbě jsem

Reagovat
Xavi

to napsal.

Reagovat
misinho7

Uz o nic nejde, mohol by to dnes dost posetrit vzhladom nato ze cez tyzden sa hra uz LM.

Eden by mohol dnes dostat par minut

Reagovat
Israha

Ten VAR je chvílemi neuvěřitelná komedie. Vivian drží Joseluovi ruku a ten s ní tak nemůže nikam hnout a míč se mu do ní odrazí, ale gól přesto neplatí. Pravidlo o tom, že když se míč do ruky odrazí od jiné části těla, je vzduch....Vivianovo držení taky.

Reagovat
Messiáš

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Lucas;Rudiger;Alaba;Nacho;Tchouameni;Asensio;Ceballos;Rodrygo;Benzema;Vini Jr

Reagovat
Well

Poslední zápasy ta hra vypadá fakt dobře, ta hra na 2 křídla přináší mnohem rychlejší řešení vepředu, za mě super progres.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Vini

Reagovat
roman1978

To se Eurofotbalu fakt povedlo.

Sobota, po zápasu bílého zla, a tady 7 komentářů.

Takhle zničit fajn stránky.

Reagovat
CHONG

Na starém eurofotbalu by jich nebylo o moc víc, my už ligu moc neřešíme a Klokanomet je v kanálu...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Salfovic

Chcíplo to tu neskutečně.

Reagovat
Messiáš

Chukwueze dneska nezastavitelný. Proti nám mu to taky většinou takhle jde. Dobře, že jej ponorka v zimě neprodala.

Škoda, že to tak prokoučovali s tim Anderlechtem v EKL. Baena, Pino, Chukwueze, Morales.. i bez Gerarda mají v ofenzivě co nabídnout, ten mi navíc už přišel nějakej utavenej před zraněním

Reagovat
Israha

Mi přijde, že Chukwueze těch zápasů, kdy celou dobu motá obráncům hlavy driblinkem a ještě k tomu je produktivní, mívá ve výsledku docela málo. Jsem hleděl, kde se to v něm dneska vzalo .

Reagovat
Phillipinho

Byl bych opatrnejsi. Chukwueze ma letos 13 + 12. Nacha dneska roztrhal na cucky. To uz zadna nahoda neni. Letos zaziva opravdu prulomovou sezonu.

Reagovat
Israha

Ok, tak tím pádem beru, letos se posunul. Mám Ponorku pod Setiénem nějak méně chuť sledovat, než pod Emerym, tak jsem je viděl asi 4x a držel jsem se dojmů převážně z loňska.

Reagovat
Gazdo

Ale je fakt ze proti Realu a Barcelone vacsinou najnebezpecnejsi na place a proti mensim timom dost nevyrazny

Reagovat
LAM

Stegen-Balde,Eric,Araujo,Kounde-Sergio,Roberto,Gavi-Fati,Lewa,Raphinha.

Z toho co zbylo asi nejlepší až na Kessieho. Tak snad dneska 15Bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Ideálně pár gólů od Lewy, aby zase utekl Benzemovi.

Reagovat
LAM

Lewovi hrozně chybí Pedri a Dembele. Bez nich nemá vůbec servis

Reagovat
smazaný uživatel

Mno zatím tedy nic moc. Raphinha neobejde ani sloup.

Reagovat
rominhoFCB

Keď prestupoval Raphinha do Barcelony, tak tu jeden fanda z Anglicka písal, že by mohol okamžite nahradiť Mahreza v City. Až takých kvalít to je vraj hráč.

Reagovat
blaugrana

to je neskutocne, aky je slaby 1 vs 1

Reagovat
2miguel1

Ja sa na tych priemerakov Roberto Fati Raphinha nemozem pozerar

Reagovat
LAM

Nečekal jsem po tejdnu hodně, ale dneska je to úplně bez zájmu.....

Bez Pedriho a FDJ je naše hra tak třetinová

Reagovat
smazaný uživatel

Nějaká snaha tam je, ale je to upracované a bez nápadů, navíc si to vůbec neulehčujeme hromadou nepřesností. Střely a centry zase létají všem na tribunu, Fati měl asi dvě dobré přihrávky, tak aspoň něco.

Reagovat
smazaný uživatel

Castellanos

Reagovat
LAM

Velká nechuť z naší strany. Jestli takhle hodlají začít hrát, tak bude do konce ještě sranda.

Jinak ta naše záloha je teď úplně mimo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele