LaLiga - preview 28. kola: Almería se pokusí o první výhru

08.03., 08:32, aktualizováno 11.03., 09:14
Previews
Radost hráčů Almeríe (© AFP)

Poté, co se Almería v minulé sezoně těsně vyhnula sestupu o pouhý bod, mává nyní ve své druhé sezóně po návratu do nejvyšší soutěže bílou vlajkou. Je neuvěřitelné, že svěřenci Gaizka Garitana zůstávají v letošním ročníku v lize bez výhry. Teď uvítají Sevillu.

UD Almería - Sevilla FC

pondělí 21:00

V pondělí večer bude pokračovat snaha Almeríe o první vítězství v LaLize v ročníku 2023-24. Na Power Horse Stadium zavítá Sevilla. Domácí zůstávají na dně tabulky, přičemž v letošní sezoně nasbírali z 27 zápasů pouhých devět bodů, což je 11 zápasů před koncem propastných 15 bodů od záchrany, zatímco Sevilla je na 14. místě, osm bodů od sestupového pásma.

Nelze pominout fakt, že pro La Unión je to zoufale neúspěšná sezóna. Tým se může "pochlubit" bilancí nula výher, devět remíz a 18 porážek z 27 zápasů, v nichž nasbíral devět bodů, což ho 11 zápasů před koncem nechává na dně tabulky. Svěřenci Gaizky Garitana ztrácejí 15 bodů na sedmnáctou Celtu Vigo a do zápasu vstoupí po porážce 0:1 právě s týmem Rafaela Beníteze, která vážně narušila jejich už tak malé naděje na přežití.

Almería předtím, než 1. března těsně prohrála na hřišti Celty, třikrát v řadě remizovala s Athleticem, Granadou a Atléticem Madrid a do tohoto zápasu si přinese nejhorší domácí bilanci v lize, jelikož před vlastními fanoušky získala ze 13 zápasů pouhých sedm bodů. Andalusané utrpěli porážku 1:5 se Sevillou v prvním vzájemném zápase na začátku této sezóny, což podtrhuje jejich roli už tak velmi jasného outsidera.

Sevilla skončila v minulé sezóně na 12. místě, což bylo její nejhorší konečné umístění v LaLize od sestupu na konci sezóny 1999/2000. V tomto ročníku se "Los Nervionenses" opět potýkají s problémy a se ziskem 27 bodů z 27 zápasů se nacházejí na 14. místě tabulky, ale od sestupového pásma je dělí osm bodů. Vzrůstající formu navíc Sevillští potvrdili v minulém kole, když doma proti předpokladům dokázali zvítězit 3:2 nad Realem Sociedad.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Gónzalez, Radovanović, Pozo - Baba, Robertone - Romero, Viera, Embarba - Lozano

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Nyland - Badé, Nianzou, Ramos, Salas, Pedrosa - Suso, Soumaré, Torrés - Romero, En-Nesyri

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.35 - 3.37 - 2.31

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Rayo Vallecano

neděle 14:00

Souboj dvou týmů z dolní poloviny tabulky otevře nedělní program osmadvacátého kola španělské nejvyšší soutěže. Utkají se v něm třináctý Alavés a šestnácté Rayo. Ani jeden z celků se v posledních týdnech nepotýká s dobrou formou a jak Deportivo, tak Rayo, čekají na vítězství už mnoho kol.

O něco lépe je na tom přeci jen tým z Vitorie-Gasteiz, který nezvítězil "pouze" pětkrát v řadě a má o něco lepší vyhlídky na záchranu. Svěřenci kouče Rostolla naposledy dlouho odolávali neoblíbené Osasuně, nakonec ale podlehli gólem Budimira čtvrthodiny před koncem.

"Vallecas" mají ještě o tři body méně než jejich soupeř a na ligové vítězství čekají již od druhého ledna. Od té doby uhráli v lize pouhé tři body z osmi zápasů a propadli se až na samotnou hranu sestupového pásma. Pokud si chtějí udržet odstup od osmnáctého Cádizu, se kterým mimochodem odehráli zatím poslední ligový zápas, budou muset v neděli zvítězit.

Na stadionu Vallecas v Madridu se v minulém kole odehrál divácky nepříliš pohledný a atraktivní duel. Propršený zápas strhnul na stranu domácích až v osmaosmdesáté minutě Lejeune a vypadalo to, že si Rayo konečně po dvouměsíčním čekání připíše výhru. Jenže ve dvanácté minutě vyrovnal Hernández a bylo po nadějích. Cádiz si tak z Madridu odvezl cenný bod a Rayo opět neukončilo šňůru nepříznivých výsledků.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Tenaglia, Marin, López - Guevara, Benavídez, Guridi - Sola, Omorodion, Rioja

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Aridane, Lejeune, Espino - Crespo, Valentin - Palazón, U López, A García - De Tomas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.08 - 4.39

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Athletic Bilbao

neděle 16:15

Las Palmas se jakožto nováček ve své první sezóně mezi elitou drží skvěle. Zatím okupuje výborné deváté místo a už nyní, jedenáct kol před koncem, má záchranu takřka jistou. Příliš vzdálen není ale ani od míst zajišťujících účast v evropských pohárech, na v současnosti šestý Real Sociedad ztrácí šest bodů, na sedmý Betis pak ještě o bod méně. Nyní se však utká s těžkým soupeřem, tedy Athletic Clubem.

Ostrovní mančaft má po sedmadvaceti odehraných kolech neutrální bilanci deseti porážek, sedmi remíz a deseti výher. Zároveň také rozdíl mezi vstřelenými a obdrženými góly činí nula, každopádně 29 inkasovaných branek činí z Las Palmas jeden z vůbec nejlépe bránících celků v soutěži. Lépe už je na tom pouze vedoucí Real Madrid, Real Betis a právě Athletic Club.

Ten je na pátém místě s padesáti body, navíc dosáhl velkého úspěchu, když se probojoval až do finále Španělského poháru. V tom se navíc střetne s papírově velmi hratelnou Mallorcou. Svěřencům kouče Valverdeho se ovšem poslední dva ligové zápasy příliš nepovedly. V Seville prohráli s Betisem 1:3 a zvítězit neuměli ani na domácí půdě s Barcelonou.

V zápase branka nepadla, domácí, ač v roli lehkého outsidera, zdatně Kataláncům sekundovali, o čemž vypovídá i poměr střel osm k osmi a také střel mezi tři tyče, jichž oba týmy vyslaly dvě.

Bod získalo rovněž Las Palmas, které zajíždělo k utkání do Madridu, kde se utkalo s místním klubem Getafe. Zápas to byl ale zcela odlišný. Na jeho konci svítilo na světelné tabuli skóre 3:3. Za domácí se o něj svými trefami postarali Mata, Greenwood a Maksimović, za hosty dorovnával skóre Ramírez, Cardona a El Haddadi.

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suárez, Coco, Marmol, S Cardona - El Haddadi, Muñoz, Perrone, K Rodríguez, Moleiro - Sandro

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - De Marcos, Vivian, Yeray, García de Albéniz - D García, Vesga - I Williams, Sancet, N Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.81 - 3.53 - 1.86

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Madrid - Celta Vigo

neděle 18:30

Na prvním místě tabulky španělské LaLigy se ani tento víkend nic nezmění, nicméně Real Madrid bude doma usilovat o potvrzení náskoku. Na Santiago Bernabéu jej čeká Celta Vigo, která je až po uši namočená do bojů o záchranu. Celestes ale v minulém kole vyhráli a na velkého favorita si věří.

Celtě vlastně nic jiného ani nezbývá. Jedenáct kol před koncem soutěže sice drží nesestupovou pozici, ale boj o záchranu pro ní zdaleka nekončí. Naopak. Celta Vigo má náskok jen dvou bodů. A mohlo být ještě hůře, nebýt výhry z minulého kola nad Almeríí. Hosté tak vyválčili z posledních dvou kol slušné čtyři body a to by jim mohlo před zápasem v Madridu dodat potřebné sebevědomí.

Samozřejmě, co se vzájemných zápasů týče, výrazně lépe je na tom Real. V prvním zápase ve Vigu to nicméně neměl vůbec jednoduché a na tři body se hodně nadřel. Jedinou branku zápasu nakonec vstřelil Jude Bellingham a to devět minut před koncem. Celta Vigo nad Realem dlouho nevyhrála. Naposledy se tak stalo v roce 2017 a ještě k tomu v rámci Copa del Rey. V LaLize Celestes pokořili slavného soupeře naposledy v roce 2014!

Případný úspěch hostů bude hodně záležet na tom, jak k zápasu Real přistoupí. Přeci jenom má v tabulce náskok a navíc v nohách těžké utkání v Lize mistrů s Lipskem. Bílý balet si nakonec připsal očekávaný postup, ale jednoduché to neměl a před vlastními diváky jen remizoval.

V LaLize je pozice Realu jistější a madridský kolos si kráčí pro další titul. Na druhou Gironu má před nedělním zápasem čtyřbodový náskok a v případě výhry ho může navýšit na sedm. Musí být ale obezřetný, protože dvě výhry v řadě slepil naposledy na přelomu ledna a února. Před týdnem pak jenom remizoval na hřišti Valencie 2:2 a hodně si přitom stěžoval na výkon sudích.

Realu budou chybět opory zadních řad brankář Courtois a obránci Militao s Alabou. V trestu stále zůstává Bellingham, jinak může Carlo Ancelotti počítat se všemi. Samozřejmě vzhledem k zápasu s Lipskem dojde k některým změnám. Absence má i Celta Vigo, jmenovitě nenastoupí Renato Tapia, Joseph Aidoo, Miguel Rodriguez a Mihailo Ristić. Pochybnosti panují i u startů Williota Swedberga a Carlose Dotora.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Lunin - Carvajal, Rudiger, Tchouameni, Mendy - Valverde, Modrić, Kroos - Diaz, Rodrygo, Vinicius

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Manquillo, Starfelt, U Nunez, Sanchez - Mingueza, Beltran, De la Torre, Bamba - Larsen, Aspas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.56 - 10.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - Villarreal CF

neděle 21:00

Real Betis má před sebou zápas s velmi nevyzpytatelným Villarrealem. Oba celky dělí v tabulce deset bodů a pět pozic, ale bílo-zelení rozhodně nebudou žádnými velkými favority. I díky současné formě je "El Submarí Groquet” rozhodně velmi obtížným soupeřem. Zápas osmadvacátého kola začíná v neděli v devět večer, pojďme si nyní oba jeho aktéry přiblížit.

Domácí mají ke spokojenosti v posledních týdnech poměrně daleko. Andalusané se po remíze 1:1 v Záhřebu rozloučili definitivně s evropským fotbalem a dále se již mohou soustředit pouze na ligu. V ní si stojí poměrně obstojně, na sedmém místě ztrácejí pouze bod na Real Sociedad a mohou naprosto reálně pomýšlet na účast v evropských pohárech i v příští sezóně.

V minulém kole zajížděla andaluská družina k náročnému duelu na Wando Metropolitano. Simeoneho svěřenci neponechali nic náhodě a už do pauzy vedli po vlastní brance Silvy a trefě Moraty 2:0. Náskok navíc mohl být ještě o gól větší, to by se ale musel s nabízenou penaltou lépe popasovat právě Álvaro Morata. Zvýšená snaha hostí pak přinesla snížení v dvaašedesáté minutě, na gól Carvalha už nicméně nikdo další nenavázal, a tak Sevillští odjížděli z Madridu s prázdnou.

Villarreal naopak v lize neprohrál už dlouhých sedm zápasů. Naposledy se z vítězství radoval na domácím hřišti, kde se mu postavila odevzdaná Granada. Marcelinovi svěřenci nedali svému soupeři nejmenší šanci a už do půle vedli 3:0, když se dvakrát prosadil Sorløth a třetí branku přidal Capoue. Duel nakonec skončil debaklem, Villarreal zvítězil 5:1.

O to hůře si však "Žlutá Ponorka” vedla ve čtvrtek v rámci osmifinálového mače Evropské ligy s Marseille. Ten byl speciální právě pro trenéra Španělů, který zde před půlrokem působil, jenže již po sedmi zápasech byl z funkce odvolán. A návrat do Francie mu zhořkl, jeho svěřenci se nedokázali svému soupeři rovnat, prohráli vysoko 0:4, a šance do odvety je tak pro ně spíše teoretická.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerín, Sokratis, Riad, Sabaly - Carvalho, Rodríguez - Fornals, Rodri, Pérez - Willian José

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Femenia, Bailly, Mosquera, A Moreno - Comesana, Parejo, Capoue - G Moreno, Sørloth, Guedes

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.67 - 3.44

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - Getafe CF

sobota 14:00

Prvním sobotním duelem 28. kola LaLigy se stane střet mezi domácí Valencií a Getafe. Hosté z Madridu pojedou do Valencie s vědomím, že nad ní vyhráli už dva poslední vzájemné duely a rádi by přidali třetí úspěch po sobě.

Na stadionu Mestalla už je ta bilance pochopitelně trochu horší a Getafe nezřídka kdy odjíždí poraženo. V roli vítěze opouštělo Valencii naposledy v roce 2018, kdy se mu zde povedlo vyhrát 2:1. Tehdy sudí Bengoetxea rozdal dokonce osm žlutých karet a jednu kartu červenou, hostům získal tři body dvougólový střelec Loïc Rémy. Ale od té doby se Getafe ve Valencii na Mestalle vůbec nedaří a prim naopak hrají domácí.

Ti půjdou do domácího utkání v lepší pozici i tentokrát. Trenér Rubén Baraja pořád sní o tom, že dovede Netopýry k návratu do pohárů a ani teď to není úplně nereálné. Valencia se sice usadila až na osmém místě a na pohárovou šestou příčku jí schází pět bodů, ale má jedno utkání oproti konkurenci k dobru. V posledních šesti utkáních se Valencia opět trápila s výkonností, protože nedokázala navázat na dobré výsledky. Přepočítala jen dvě výhry, dvě remízy a stejný počet porážek.

Přesto si ale posledního kola musela vážit, neboť dokázala přibrzdit samotný Real Madrid, s nímž remizovala 2:2. Moc ale nechybělo a Real by zřejmě zvítězil, neboť sudí ukončil zápas v momentě, kdy zakončující Jude Bellingham dostával míč do sítě. Getafe v minulém kole zrovna nezářilo, protože s Las Palmas dokázalo při šestigólové přestřelce jen remizovat. Trenér Pepe Bordalás má nyní nicméně dobrou šanci postoupit tabulkou, protože od Valencie ho dělí jen dva body.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Mosquera, Ozkacar, Gayá - Pérez, Pepelu, Guerra, Canos - Duro, Jaremčuk

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Alderete, Alvárez, Rico - Maksimović, Milla, Moriba - Rodriguez, Latasa, Mata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.17 - 5.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Atlético Madrid

sobota 16:15

Bývá dobrou tradicí, že v duelech mezi Cádizem a Atléticem padá dost branek a je na co se dívat. V téhle záslužné tradici budou oba týmy určitě chtít pokračovat i v sobotu odpoledne, až se na Estadio Ramón de Carranza v Cádizu znovu střetnou.

Když spolu hraje Cádiz s Atléticem, bývá to záruka ofenzivní podívané a množství branek. Jen za posledních deset vzájemných duelů jsme byli svědky 39 gólů! A gólový průměr téměř čtyř branek na utkání je rozhodně velmi přívětivý. I v tomhle případě ale bude možná drtivá většina gólů na madridském gigantu, stejně jako to bylo v předchozích duelech. Právě v této sezoně se Cádizu totiž absolutně nedaří.

A to zejména v ofenzivní fázi. Cádiz se totiž za 27 odehraných kol prosadil pouze osmnáctkrát, což je zcela jasně nejhorší střelecká produktivita v celé lize. Takže není divu, proč se Cádiz nalézá až na osmnáctém místě a proč doposud vyhrál jen pouhá dvě utkání. Nejvíc nasbíral remíz, těch má na kontě už 13 a nikdo v lize ho nepřekonal. Dělbou bodů skončila i jeho poslední dvě klání, smírem se rozešel s Celtou Vigo a v minulém kole nevyhrál ani nad Rayem Vallecano, i když proti němu srovnával až ve 103. minutě!

Mužstvo trenéra Mauricia Pellegrina, v němž je na hostování ze Slavie stoper Aiham Ousou, postrádá před duelem s Atléticem tři zraněné hráče. Mimo hru je veterán Luis Hernández stejně jako o dva roky starší kapitán mužstva José Mari a záložník Fede San Emeterio. V dresu Atlética ještě nějakou chvíli neuvidíme Paula, Azpilicuetu, Lemara a Griezmanna.

Třiapadesátiletý kouč Diego Simeone se svým týmem teď nezažívá zrovna optimální sezonu. Jednak jeho mužstvo prohrálo úvodní osmifinále Ligy mistrů s Interem a jednak se v lize nalézá až na čtvrtém místě. V tuto chvíli ztrácí na první Real Madrid už jedenáct bodů a na titul to moc nevypadá. Naposledy se Colchoneros v lize radovali z těsné výhry nad Realem Betis.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Mere, Chust, J. Hernandez - Sobrino, Alcaraz, Kouame, Navarro - Juanmi, Guardiola

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Gabriel, Hermoso - Llorente, De Paul, Koke, Saúl, Lino - Morata, Correa

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.81 - 3.65 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Granada CF - Real Sociedad

sobota 18:30

Real Sociedad se nachází v krizi a hledá z ní cestu ven v duelu s Granadou. Los byl k němu velmi milosrdný a na Granadě by mohl nahnat potřebné body i sebevědomí, protože Granada stále dlí až na předposledním místě celé ligové tabulky.

Granda dokázala za 27 odehraných duelů vyhrát jen dvakrát a to se pak sestupová propast opouští hodně špatně. Celku z Andalusie zkrátka dochází čas a potřebuje co nejdřív najít vlastní rytmus, aby její sezona neskončila definitivou sestupu příliš brzy. Pravdou je, že Granada má k dobru jedno utkání, na které asi hodně spoléhá (byť se v něm postaví Valencii a plný počet bodů asi tak úplně očekávat nemůže).

Tým trenéra Alexandera Mediny se v poslední době přeci jen trochu zvedl a připsal si tři remízy v řadě, jednu z nich dokonce i proti Barceloně. Minulé kolo ho ale právě v tu chvíli vrátilo na zem. A to dost drtivě, protože Granada v něm inkasovala pět branek od rozjetého Villarrealu. Spoléhat se může snad jen na domácí formu, protože dvanáct ze čtrnácti svých utržených bodů získala Granada právě doma před vlastními fanoušky.

Návrat zpátky do hry hlásí Gerard Gumbau, Jesus Vallejo a Raul Fernández jsou ale pořád mimo hru. Hosté mají s marodkou obsáhlejší potíže, chybí jim Arsen Zacharjan, Aritz Elustondo, Alvaro Odriozola, Martin Merquelanz, Athen Muñoz a Carlos Fernandez. Tým trenéra Alguacila má rozhodně co zlepšovat, protože ve hře bude jeho už pátá porážka v řadě! Baskický celek během téhle nešťastné série vypadl z Ligy mistrů s Paris Saint-Germain, prohrál v Copa del Rey a v lize spadl až na současnou sedmou pozici.

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Méndez, Hongla, Miquel - R. Sánchez, Ruiz, Villar, Neva - Corbeanu, Boyé, Uzuni

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Traoré, Zubeldia, Le Normand, Galán - Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo, Oyarzabal, Becker

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.84 - 3.30 - 1.93

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Girona FC - CA Osasuna

sobota 21:00

Vrátit se zpět na vítěznou vlnu bude chtít aktuálně druhá Girona. Katalánci před týdnem opět prohráli a jejich manko na vedoucí Real Madrid se zvýšilo. Nyní má Girona před sebou důležitý duel s Osasunou, kterou na podzim porazila divokým výsledkem 4:2.

Girona v únoru ztratila iniciativu a na první Real Madrid už ztrácí sedm bodů. Konec nadějí na senzační titul to sice neznamená, ale prioritou je udržení se na pozicích zaručujících Ligu mistrů. Přeci jenom třetí Barcelona už se dotahuje a pozadu není ani Atlético. V tuto chvíli mají Katalánci devět bodů náskok na pátý Athletic a cílem je ho jedenáct kol před koncem udržet.

Katalánci před nedávnem odčinili dvě porážky v řadě přesvědčivou výhrou nad Vallecanem, ovšem před týdnem přišlo další zaváhání a tentokrát porážka 0:1 na hřišti Mallorcy. Pro Michelovy svěřence je to velká škoda, protože nezareagovali na zaváhání vedoucího Realu a odmítli ukrojit z jeho náskoku.

Naopak na vítězné vlně je Osasuna, která už čtyři kola v řadě neprohrála a do tabulky přidala deset bodů. Zlepšené výkony katapultovaly tým na desátou příčku, v bezpečné vzdálenosti od sestupových pozic.

"S Gironou na stadionu Montilivi to bude jeden z nejtěžších zápasů, protože tu dosahují velmi dobrých výsledků. I když v poslední době utrpěli nějaké porážky, pořád je to dobře fungující tým. Myslím si, že pro nás je to dobrý zápas, který otestuje naše zlepšení a zlepšení v defenzívě," prohlásil trenér Osasuny Jagoba Arrasate.

Girona se bude muset obejít bez pětice hráčů, k dispozici nejsou vinou zranění Yangel Herrera, David Lopez, Ricard Artero, Joel Roca a Toni Villa. Ani Osasuna není kompletní, chybí David Garcia, Kike Barja a Ruben Peňa.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Couto, E Garcia, Blind, Gutierrez - Martin, A Garcia - Tsyhankov, Portu, Savio - Dovbyk

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, U Garcia, Herrando, Mojica - Moncayola, Torro; Ruben Garcia, Oroz, M Gomez - Budimir

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.49 - 6.53

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

FC Barcelona - RCD Mallorca

pátek 21:00

Tradiční páteční předehrávky LaLigy se tentokrát zúčastní Barcelona a Mallorca. Domácí se na Estadi Olimpic Lluis Companys představí takto brzo proto, že v příštím týdnu sehrají odvetné utkání s Neapolí. A budou chtít vytvořit tlak na první dva týmy tabulky, zatímco hosté by se rádi odpíchli trochu dál od sestupové propasti.

Barcelona rozhodně nehraje optimální sezonu, ale ještě nic nevzdává. Předtím než doma v odvetném utkání Ligy mistrů přivítá hráče Neapole a pokusí se přes ně postoupit, ji o víkendu čeká boj s Mallorcou. Současné třetí místo pro ni ale není uspokojivé a ráda by se trvale dotáhla aspoň před Gironu, která už poslední dobou viditelně ztrácí. Od Barcelony dělí Gironu jen jeden bod, takže aspoň na pár chvil by se Barcelona pozici druhou dostat mohla.

V posledních sedmi duelech se Blaugranas povedlo neprohrát, minule si rozdělili body s Athleticem. Diváci se minule branek nedočkali, což ale není pro Barcelonu zrovna obvyklé. Dala už 56 branek a v tomhle ohledu jí patří sdílené druhé místo za Gironou, která vstřelila gólů 57. Ani sen o ještě nedávno nečekaném comebacku a vítězství titulu není zcela nereálný, byť záleží primárně na tom, jak moc bude Real Madrid ztrácet. Momentálně na něj Barceloně chybí osm bodů, ale to není vzdálenost, která by se nedala dohnat.

Asi je to jen náhoda a možná to hráči svému kouči nemají za zlé, ale faktem je, že od té chvíle, kdy trenér Xavi oznámil své rozhodnutí skončit na lavičce Barcelony, jeho mužstvo ještě neprohrálo. Čtyři duely v lize vyhrálo a dvakrát remizovalo. V novém azylu se Barceloně asi nehraje úplně snadno, protože všechny tři ligové porážky se udály právě na Estadi Olimpic Lluis Companys.

Co Barcelonu sráží, to je mimo jiné plno absencí. A jako by jich už tak nebylo dost, v utkání s Athleticem skončili předčasně Frenkie de Jong a Pedri. Hostům budou scházet jen Omar Mascarell s Pablem Maffeem. Tentokrát Barcelona narazí na Mallorcu a to by pro ni mohl být těžký oříšek. Protože Mallorca v poslední době zvládá překvapovat. Nejprve si na konci měsíce poradila s Realem Sociedad a zajistila si místenku ve finále Copa del Rey. A minule si v lize vyšlápla dokonce i na druhou Gironu, kterou o gól porazila!

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Cubarsi, I. Martínez, Cancelo - Gündoğan, Christensen, F. López - Yamal, Lewandowski, Raphinha

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - González, Valjent, Raillo, Copete, Lato - A. Sanchez, S. Costa, D. Rodríguez - Muriqi, Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.61 - 8.06

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Real Madrid
27
20
6
1
56 : 18
66
2
Girona FC
27
18
5
4
57 : 33
59
3
FC Barcelona
27
17
7
3
56 : 34
58
4
Atlético Madrid
27
17
4
6
54 : 29
55
5
Athletic Bilbao
27
14
8
5
46 : 26
50
6
Real Betis
27
10
12
5
32 : 28
42
7
Real Sociedad
27
10
10
7
37 : 29
40
8
Valencia CF
26
10
7
9
31 : 31
37
9
UD Las Palmas
27
10
7
10
29 : 29
37
10
CA Osasuna
27
10
6
11
31 : 37
36
11
Getafe CF
27
8
11
8
36 : 41
35
12
Villarreal CF
27
8
8
11
43 : 49
32
13
Deportivo Alavés
27
7
8
12
25 : 33
29
14
Sevilla FC
27
6
9
12
33 : 40
27
15
RCD Mallorca
27
5
12
10
24 : 34
27
16
Rayo Vallecano
27
5
11
11
23 : 37
26
17
Celta Vigo
27
5
9
13
30 : 39
24
18
Cádiz CF
27
2
13
12
18 : 38
19
19
Granada CF
26
2
8
16
28 : 54
14
20
UD Almería
27
0
9
18
25 : 55
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (99)

Přidat komentář
Hachim Mastour

Znovu sa to sem opýtam a síce, že čo si myslíte o Lobotkovi v Barcelone?

Reagovat
Messiáš

O tom se někde spekuluje nebo se ptáš v obecné rovině? Mě se líbil už v Celtě, teď ho moc nasledovaného nemám, ale vím, že se mi vždycky líbil jeho fyzický fond. Využití by asi našel, netuším, kolik by za něj Neapol chtěla. Každopádně stále doufám, že priorita bude Zubimendi

Reagovat
Hachim Mastour

nespekulovalo. len mi to napadlo

Reagovat
Messiáš

Dnes se mi hodne libil, je to motor.

Reagovat
los_blancos

Bodaj by.

Reagovat
Messiáš

Od Gundogana velice mdle kopnute

Reagovat
LAM

Takovej náš letošní klasickej poločas v lize ne?

Šance zahodíme a k tomu jedno zranění. Staršná sezóna tohle. Jinak je vidět, že jedinej kdo umí rozehrát je tam Gundogan, ale ten je lepší blíže k bráně. Pokuď proti Neapoli k němu někoho postaví, tak jsme nahraní.

Reagovat
-R2D2-

To prostě Portugalcům nevysvětlíš, Cancelovi nikdy. Namistrovanci. Guiu, Fermin, Cubarsi na krev, zbytek alibisti.

Reagovat
los_blancos
Reagovat
patas92

Goat

Reagovat
Messiáš

Lamine je uplne jinde. Drsný, že nás táhne 16letý kluk

Reagovat
Cracker10

Lewa to si dela prdel ne?

Reagovat
los_blancos

Reagovat
LAM

Vybojovaný, což mě z tou zálohou ani nepřekvapuje. Jinak si stojím za tím, že žádnej jinej hráč neukazoval na téhle úrovni v 16 letech to co Yamal . Bohužel na konci kulhal, takže kdyby měl být na Neapol mimo i on, tak ani nemusíme nastupovat. Tam by už nikdo nezbyl.

Reagovat
-R2D2-

Na Sergiho tam kejvnul, že dobrý. Tak snad…

Reagovat
MystycMac

Barca napohodu, vyhrali, karty nedostali ,presne oto im šlo, teraz rozdrvia Atlétov ako každú sezónu ...nemôžem si pomôcť ale taký ksicht jak ma Cubarsi to je čisty punchface . To jak plače po každom súboji Gundogan to je šialenstvo a Lewandowsky jak tam skakal to bola úbohosť. Barca aj ked oslabená stále dokáže vyhrávať...

Reagovat
-R2D2-

Napohodu, bez karet… meleš sračky!

Reagovat
drussbarb

Lewa skáče mocně, to sedí, jinak jsem asi sledoval jiný zápas

Reagovat
los_blancos

Yamal je trieda. Pripomína Robbena s Di Maríom. Snáď ho budú musieť predať no. Je zaujímavé, že jeho otec je madridista a ešte pred pár rokmi bol na Bernabéu.

Reagovat
Jordi Alba

Spíš ať se nezrakví. Ty Pedriho zranění mě děsí, o Fatim se nemusíme bavit.

Reagovat
martin.b

Vzhledem k tomu, jak šestnáctiletýho kluka vytěžují, tomu jdou dost naproti…

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Jordi Alba

Koho by jste chtěli z LL vidět v Evropě další rok, když nebereme tu samozřejmou trojku Real, Barcelona, Atlético?

Mě osobně už přestalo bavit počínání Socek a Betisu v Evropě, který je každoročně v playoff marný. My jsme už 4 roky taky akorát tak sběrači ostudy spolu s Atléticem a to ještě jsou za rohem odvety, na který to taky není nejlíp rozehraný. Gironka do LM a Athletic snad do EL a doufat v konkurence schopný výkony.

Reagovat
Visca el barca

Je to jedno. Kvalita ligy je dole. Poděkujme Tebasovi a jeho stropům

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
CHONG

Reagovat
Visca el barca

Pátý místo koeficientu mluví za vše

Reagovat
Ed_Hazard

Girone neverim, buducu sezonu sa bude motat medzi 7-10 miestom (v optimistickom pripade). Mam pocit ze po zapase s nami sa ocitli v totalnom psychickom kolapse, od toho zapasu hraju ako uplne iny tym. Takemu Coutovi sme normalne znicili karieru Ako keby stratil sebavedomie. Nuz, psychika je na tejto urovni klucova.

Reagovat
Jordi Alba

Ani tu jedno sezónu bys mi nedopřál?

Reagovat
Ed_Hazard

Doprial o to pokoj. Ved som drzal palce dlhe mesiace nech im vydrzi forma az do konca sezony a je ten boj o titul napinavejsi Ale po poslednych kolach som uz co sa Girony tyka, pesimista.

Reagovat
Jordi Alba

Jako ta forma mě taky děsí, o titulech nemohla bejt řeč, ta LM snad, furt si říkám, že Athletic taky nemůže vyhrát všechno. Postup Atlética v LM by taky nebyl od věci, ale ty tam jsou schopný asi jako Barcelona. Nerad bych se dostal do situace, kde bych musel přát Realu výhru v LM, aby tam šel i 5. tým.

Reagovat
Xavi

Tak Socky bych neodepisoval, vyhráli těžkou skupinu LM a teď jsou z formy, tak vypadli s těžkým soupeřem.

Viděl bych tam rád Athletic.

Reagovat
Jordi Alba

Já to myslím dlouhodobě, PSG bych jim nevyčítal. Sevilla a Villarreal jsou schopný občas něco uhrát nebo vyhrát EL. Socky rok co rok končí v prvním kole playoff co hrajou.

Reagovat
Raul=Real

Obavam sa ze Girona po letnom vypredaji neurobi v pohároch nic, niečo na štýl tohtosezonnej sevilly...cize zbytočne le ponížia koeficient Nemci,Taliani a Anglicania sa pobiju o 2 miesta navyše...Spanielsku by v tomto pomohol snad uz len zázrak (postup Barci a Atlétov a potom aspon 2z3 do semi)

Reagovat
Jordi Alba

Gironě to snad odpustíme, ne ?

Reagovat
los_blancos

Ja fandím a verím Baskom, teda Athleticu a stále aj Sociedadu. Oba majú krásne, nové štadióny a po RM majú asi najschopnejšie vedenie, športovo-ekonomicky sú na tom skvele. RS potrebuje doplniť káder, má ho úzky jak vidno teraz na jar, a potrebovali by hlavne schopnú 9. Zbaviť sa Sorlotha bola veľká chyba, škoda ho. A 1. miesto v skupine a odpadnutie s PSG je po toľkých (20?) rokoch rozhodne skvelý úspech. Na jeseň boli po Girone asi najzábavnejší tím v lige.

Gironka v LM, hmm... Bolo by vtipné sledovať jak by hrali proti svojmu Áčku no.

Potom mám už len trošku slabosť na Betis, už dlhodobo zábavný tím v lige, na ktorý sa dobre kuká najmä doma, majú asi najlepších fans. Ale v Európe im moc neverím, to je fakt. U nich ma celkom potešilo, že plánujú nový štadión, ktorý je dosť inšpirovaný novým Bernabéu. Lenže bez financií od štátu za MS to nepôjde a aj s nimi to zrejme nebude také jednoduché...

https://youtu.be/vGCJvUUzI20?si=8x9svqaUzixEwhsk

Reagovat
Jordi Alba

Po 10 letech. Jak jsem psal nahoře, nějaký PSG jim nevyčítám, ale oni prostě každoročně končí hned na začátku playoff. Jasně, štěstí na soupeře zrovna nemají, ale to taky není omluva na každoroční tragédii. U Betisu mám stejnej problém, prakticky na poměry LL stejně jako Socky jeden z dobrých týmů a v Evropě pak zahrajou tužku.

Reagovat
Jordi Alba

Jako úplně nečekám výhry v EL rok co rok, jako nás namlsala Sevilla, která to nějakou haluzí vyhraje pokaždý, ale aspoň konkurence schopný výkony a pravidelný čtvrtfinále/semifinále.

Reagovat
Xavi

Taky si myslím, že byla chyba, zbavit se Sorlotha.

Reagovat
Visca el barca

A kde budou hrát? Tak mě napadlo, jak to měl Real vymyšlené a ten první rok a půl rekonstrukce měl hrát kde?

Reagovat
los_blancos

Pravdepodobne na La Cartuja. Real, ak by nebol covid, tak určite Metropolitano, nič iné by mu neostávalo.

Reagovat
Mateo16

Betis jednoznacne

Reagovat
Salfovic

Co to Atlético zase vyvádělo, xG 0,24 v Cádizu

Reagovat
MystycMac

Dnes Real ďalšia trapenka očakávam...Tam nemá kto dávať góly.

Reagovat
Ed_Hazard

Nezabudaj, ze vzdy ma aj super minimalne 11 hracov, ktori mozu skorovat za Real

Reagovat
zasranej malíř

Lunin-Lucas,Rudiger,Nacho,Mendy,Camavinga,Modrič,Valverde,Brahim,Rodrygo,Vini Jr

Reagovat
misinho7

No verim ze dnes znova nezaspia uvod a pustia sa do toho poriadne. Chcelo by to vyhravat s nejakym peknym naskokom nech konecne dostane sancu aj Arda na viac ako 5 min

Reagovat
8lampard8

1. S jakým předstihem jsou potvrzovaný termíny zápasů? 2-3 týdny, nebo i dřív?

2. Byl někdo v Athleticu (Bilbao) na fotbale a věděl by, zda člověk v pohodě sežene lístek, pokud ho přes stránky bude kupovat hned, jakmile spustí prodej? Chystam se na Sevillu v půlce května, tak čekam velký zájem o lístky. Na druhou stranu, dle transfermarktu neměli v posledních sezonách ani jednou vyprodáno, což se mi teda moc nezdá.

Reagovat
Jordi Alba

1. Jak kdy, většinou 9 dní - měsíc a půl před zápasem.

2. Seženeš úplně v pohodě.

Reagovat
8lampard8

supr, díky

Reagovat
los_blancos

Dúfal som v Gülera, škoda. Tak aspoň tú polhodinku snáď...

Reagovat
Mateo16

Ancelottiho rotacia Kroos za Modrica , Dani za Lucasa a vybavene , uplne bezchrbtovej kosti nema problem oznacovat ako rotovanie

Ja ho milujem. #FreeAncelotti

Reagovat
misinho7

No dnes tam musi padnut viac golov. Tlacime ich.

Vini pekne, strelecka seria pokracuje.

Reagovat
misinho7

Celta riadny beton.

Chcelo by to aspon druhy nech tam posle potom aj Ardu a dalsich..

Reagovat
Kenneth

Vinicius opět v akci....

Reagovat
misinho7

Touto pasivitou si koledujeme o to ze im tam padne nejaky nahodak a bude pruser..

Reagovat
Mateo16

Vinicius ma od svojho zranenia take výkyvy formy Hrozne co tam dnes prevadza

Reagovat
Al Capone

Ja se tomu Viniciusovi vazne nekdy nedivim... kdyz na neho hraji jako prasata.

Reagovat
misinho7

to hej...ale nemusel mu to vraciat..kazdopadne, keby sa sustredil na tu hru len tka by to bolo najlepsie, on ked je sustredeny tak ho nevie nikto ubranit..ale ak sa tam zacne hadat tak zacina robit chujoviny

Reagovat
Al Capone

Samozrejme ze nemusel, ale je to sport kde emoce tecou proudem, neni se mu co divit.

Reagovat
smazaný uživatel

Což nebyl tenhle případ, že jo. Normální taktický faul.

Reagovat
los_blancos

Skôr taktický a nešportový faul. Nepríde mi v poriadku, keď ťaháš hráča za dres, že ho skoro roztrháš a to niekoľko sekúnd.

Reagovat
patas92

Většinou ho taháš tak dlouho, dokud to rozhodčí nezapíská. Proto se tomu taky říká taktický faul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
los_blancos

Čo nič nemení na tom, čo som napísal. Je to nešportovný taktický faul, ktorý neznáša každý jeden priaznivec a najviac úplne logicky faulovaný hráč, keď chce za každú cenu pokračovať v akcii, no nie je mu to umožnené. Chyba rozhodcu, že to nepíska skorej, zbytočne potom hrozí, že sa hráč zaženie rukami a trafí pritom rukami či lakťom protihráča do tváre a ŽK dostanú obaja, či v horšom prípade dokonca ČK, jak Cristiano spred 15 rokov.

Reagovat
patas92

"Faul, ktorý neznáša každý jeden priaznivec a najviac úplne logicky faulovaný hráč, keď chce za každú cenu pokračovať v akcii, no nie je mu to umožnené." Tohle snad platí u všech faulů

Taktický faul starý jako fotbal samotný a Vinicus by tohle měl unášet (byť souhlasím, že to je jeden z nejotravnějších faulů). A rozhodčí logicky nepískal skorej a nechával výhodu dokud Vinicius mohl hrát balón.

Reagovat
los_blancos

Tu je to fakt extrém, keď niekoho držíš za telo/dres 5 sekúnd v kuse. Jj, pomenovanie najotravnejší faul sa na to hodí dokonale.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl vědět, jestli se mu Vinícius z toho držení nevysmíkne, to by potom zase všichni křičeli, proč nenechal výhodu.

Reagovat
-R2D2-

Reagovat
-R2D2-

Prasata hrála i kolem R10, např.

Reagovat
misinho7

Dnes ale za mna MOTM Cama suverejne.

Reagovat
los_blancos

Spolu s Lukom obaja suverénni. Ale bolo hodne vtipné, jak sa Cama snaží za každú cenu dať gól, aby si zatancoval s Carlettom. Dnes bol všade, len v 1P mal 2-3 žlté fauly, pozor nato.

Najviac trápi stále ten útok a Rodrygo. Ten miesto toho, aby častejšie strieľal, tak zbytočne dribluje a stráca loptu, alebo vystrelí do stredu priamo na brankára. Je naňho strašne smutný pohľad, jak si neverí... A nato, aby sme vyhrali LM budeme potrebovať góly jak jeho, tak Belliho gólovú jeseň.

Reagovat
los_blancos

Plus veľmi dobrí Rüdiger s Lucasom, ten si to predĺženie zaslúži úplne jednoznačne. A Viní znovu najlepší v útoku, dnes prakticky 1+1. Sklamal len (znovu) Brahim, čakám od neho omnoho viac...

Reagovat
misinho7

Posle tam konecne toho Ardu boha?

Reagovat
zasranej malíř

Krásných 5 minut

Reagovat
Al Capone

Staci

Reagovat
Mateo16

Neni zapasa co nedostane nastaveny cas

Reagovat
zasranej malíř

Ardaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Hachim Mastour

Guler by sa mal viac radovat za gol

Reagovat
misinho7

spoluhraci sa viac tesili nez on..vidno ze ho sere ze dostava tych 5 min pri najlepsim...

Reagovat
misinho7

Boha strasne som mu to prial.

Ale tych 5 min co mu dava Carlo...mal ho tam dat hned po nasom druhom gole.

Reagovat
Mateo16

https://twitter.com/MadridXtra/status/1766927550910013711

Gratulujem tej mrde katalanskej nech nezabudne zase tam pozvat vsetky hype z Barcelony Fatiho , Deulofea, Munira,

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Mateo16

Sorry zabudol som ešte pirdat aj Yamala za posledne roky je to fakt neuveritelne kolko hypov ste vytvorili to bude snad record

Reagovat
-R2D2-

Jo, Yamal je Hype. I kdyby měl zejtra skončit, tak předvedl kvality který si u šestnáctiletýho hráče nikdy neviděl..

Jinak mě tu obecně jako fanatická entita bavíš, hlavně jak neustále a často zcela nesmyslně pálíš do vlastních, takže nepřestávej..

Reagovat
Laliga

Reagovat
Jordi Alba

Jedno 4. místo z Mundialu a první krysy už skáčou přes Gibraltar.

Reagovat
los_blancos

To nemyslíš vážne, že?

Reagovat
Jordi Alba

Tohle nepochopení se mi tu začíná stávat nějak často. Jinak ne, nemyslím to vážně.

Reagovat
Well

Jak tak sleduji, nikdo nechápe tvoje ironické poznámky.

Reagovat
Jordi Alba

Ještě chvilku a začnu si snad myslet, že je to mnou. A takový myšlenky rád nemám.

Reagovat
Well

Vzdyck čekám, kdo se ti na to chytne. Teď si ale zapomněl přidat tohoto smajlíka:

Reagovat
Jordi Alba

Pro příště nezapomenu. Přišlo mi to jako takovej přepal, že ani nebyl nutnej.

Reagovat
los_blancos

Ok, tentoraz si ťa už zapamätám.

Reagovat
patas92

Teď Brahim přijede na první sraz a toho Munira tam uvidí v základu na jeho úkor zase.

Reagovat
Moshe Dajan

Nepoznáš takovou trapnou fotomontáž? Dobrý dement16.

Reagovat
Hachim Mastour

To je v pici

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele