LaLiga - preview 27. kola: Valencia na patnáctou příčku?

31.03.2023, 09:17, aktualizováno 03.04.2023, 08:48
Previews
Mestalla (© AFP)

Valencia bojuje o záchranu a v pondělí večer dostane možnost poskočit z předposledního místa až na patnácté. Soupeřem Netopýrů bude Rayo, jemuž se po skvělém úvodu jara přestalo dařit...

Valencia CF - Rayo Vallecano

pondělí 21:00

Boj Valencie o záchranu v La Lize bude pokračovat v pondělí večer, kdy na Mestalle přivítá osmé Rayo Vallecano. Los Che, kteří jsou v tabulce na 18. místě, před repre pauzou prohráli 0:3 s Atléticem Madrid, zatímco Rayo do utkání nastoupí po remíze 2:2 s Gironou.

Valencia nehrála mimo španělskou nejvyšší soutěž od roku 1987, ale v současné době je zapojena do boje o udržení se v LaLize. V nesmírně neúspěšném tažení nasbírali Los Che z 26 zápasů pouhých 26 bodů, což pro v tuto chvíli znamená 19. pozici, jeden bod za osmnáctou Almerií. Více zápasů než Valencia v této sezóně navíc prohrálo pouze Elche.

Svěřenci Rubéna Barajy utrpěli v minulém utkání porážku 0:3 s Atléticem Madrid, ale v každém z dvou posledních ligových zápasů na stadionu Mestalla zvítězili, když porazili 1:0 Real Sociedad i Osasunu.

Na Rayo však v poslední době Valencia příliš hrát neumí, od listopadu 2018 se jí nepodařilo tým z hlavního města porazit, v prvním utkání mezi oběma celky na začátku této sezony prohrála 1:2. Vallecanos šli do vedení po trefě Palazóna z páté minuty, smolný vlastní gól si navíc po rohovém kopu vstřelil Nico. Jediný gól Valencie vsítil v nastaveném čase Diakhby.

Zatímco Valencia bojuje o udržení v lize, Rayo usiluje o umístění v první šestce, přičemž tým z hlavního města je v tabulce aktuálně osmý, pět bodů za šestým Villarrealem. Svěřenci Andoniho Iraoly jsou však od začátku února v lize bez výhry, z posledních šesti zápasů v nejvyšší španělské soutěži čtyřikrát remizovali a dvakrát prohráli.

Rayo do tohoto zápasu vstoupí po smolné domácí remíze 2:2 z před čtrnácti dnů s Gironou. První trefu utkání si za domácí připsal Palazón a přestože za gironské kontroval Cyhankov, dokázali si Los Franjirrojos vzít vedení zpět díky Trejovi. Vše pro ně už vypadalo velmi nadějně, když byl po faulu Martíneze nařízen pokutový kop. Ten si však postavil Trejo a selhal. Ve druhém poločase srovnal na konečných 2:2 opět Viktor Cyhankov.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardashvili - Foulquier, Cömert, Ozkacar, Gayá - Moriba, Guillamón, Almeida - Lino, Cavani, Kluivert

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Lejeune, Catena, F García - Valentin, Comesana - Palazón, Trejo, A García - Camello

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.11 - 3.74

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Celta Vigo - UD Almería

neděle 14:00

Celta zakončila program před reprezentační pauzou naprosto skvěle a připsala si dvě výhry po sobě. O pomyslný hattrick bude soutěžit na domácí půdě stadionu Balaídos, kam se v neděli krátce po obědě chystá Almería.

Celtě se týdny před pauzou povedly skvěle a sbírala jeden bod za druhým. Z posledních šesti ligových duelů prohrála jen jednou, když nestačila podle očekávání na Atlético Madrid. Kromě toho si ale připsal dvě remízy a rovnou tři výhry - porazila jak Valladolid s Rayem Vallecano, tak především minule Espanyol. Tomu bez milosti nasázela tři branky a z Katalánska se vracela jako jasný král.

Díky téhle obdivuhodné sérii se dokázal klub z Galicie dostat už na devátou příčku. Evropské poháry jsou samozřejmě pořád hodně daleko, Celtě na ně schází pořád ještě sedm bodů, ale pokud by tenhle úspěšný trend pokračoval, tak by do bojů o Evropu promluvit ještě mohla. Celta se v duelech s Almeríou opírá o domácí prostředí, kde jen málokdy chybuje. Almería si z její půdy odvezla tři body jedinkrát za posledních dvacet let.

A ani teď to nevypadá zrovna reálně, protože Almería naopak dost strádá. Šokovala sice většinu veřejnosti a nedávno vyhrála nad Barcelonou, ale na tenhle obří úspěch navázala dvěma porážkami. Naposledy navíc jen remizovala s Cádizem, s nímž vybojovala bod až v šesté nastavené minutě. I proto jí patří až předposlední místo.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, Núñez, Galán - Pérez, Veiga, Beltrán, De la Torre - Aspas, Seferović

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Pozo, Ely, Babic, Akieme - De la Hoz, Robertone - Baptistao, Portillo, Embarba - Suárez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.49 - 7.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Madrid - Real Valladolid

neděle 16:15

Real Madrid se v neděli odpoledne potká na Santiago Bernabéu s Realem Valladolid a jakýkoliv jiný výsledek, než výhra "Bílého baletu", by byl považován za senzaci. Madridský velkoklub si vlastně žádnou ztrátu dovolit nemůže, pakliže ještě reálně usiluje o obhajobu mistrovského titulu.

Porážka v El Clásicu na Camp Nou věci výrazně zkomplikovala. Real Madrid už ztrácí na svého největšího rivala propastných dvanáct bodů a je vůbec otázkou, zdali se dá takové manko stáhnout.

Realu nic jiného, než vyhrávat, nezbývá a zároveň musí doufat v klopýtání Katalánců. S Valladolidem se tak očekává plný zisk bodů, v opačném případě by bylo s šancemi na titul definitivně amen. Favorit je tedy jasný, na druhou stranu, i když mají hosté s favoritem horší vzájemnou bilanci, průběh na hřišti není tak jednoznačný a Realu Madrid třeba stačila na vítězství jediná branka.

"Tým je v dobré kondici a na zápas proti Valladolidu je připravený. Ti, co se vrátili z reprezentace, jsou v dobré formě a ti co zůstali, pracovali dobře. Atmosféra je klidná, jsme motivovaní a soustředění na to, co musíme udělat," prohlásil na tiskovce Carlo Ancelotti.

I když je situace v LaLize pro Real Madrid komplikovaná, nesmíme zapomínat, že ve hře zůstává Liga mistrů. Madridský gigant se ve čtvrtfinále utká opět s Chelsea a série výher by se mu jistě hodila.

Valladolid nebude mít na Santiago Bernabéu co ztratit, nicméně body by potřeboval. Pucelanos jsou jen dva body od sestupových příček a navíc situace je na spodku tabulky neuvěřitelně vyrovnaná. Každé další zaváhání může znamenat citelný propad tabulkou a to je v závěru sezony samozřejmě nepříjemné.

V reprezentaci se zranil Ferland Mendy a to je zároveň pro Ancelottiho největší komplikace. Kádr je jinak celkem v pořádku, kvůli kartám bude ještě chybět Nacho. O poznání více starostí leží na Valladolidu. V Madridu budou scházet Anuar Tuhami, Selim Amallah, Darwin Machis, Kenedy, Jordi Masip i suspendovaný Javi Sánchez.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Vázquez, Rudiger, Alaba, Militao - Kroos, Tchouameni, Ceballos - Rodrygo, Benzema, Vinicius

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Fresneda, Perez, El Yamiq, Olaza - Aguado, I. Sanchez, Monchu - Plata, Larin, Plano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.18 - 7.79 - 16.20

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Villarreal CF - Real Sociedad

neděle 18:30

Jeden ze šlágrů sedmadvacátého kola španělské nejvyšší soutěže obstarají v neděli celky Villarrealu a Realu Sociedad, které se aktuálně nacházejí na šesté, respektive čtvrté pozici. Velmi atraktivní podívanou slibuje také souboj o pozice zajišťující pro příští sezónu účast ve skupinové fázi Ligy mistrů, tu si Villarreal naposledy zahrál v minulé sezóně a došel v ní až mezi čtyři nejlepší, naopak mužstvo ze San Sebastiánu se v milionářské soutěži představilo naposledy v roce 2013.

"Žlutá ponorka" šla v posledních ligových střetnutích výsledkově nahoru, když ve třech ze čtyř dokázala naplno bodovat. Naposledy to před čtrnácti dny odnesla Osasuna, navíc na vlastním hřišti a s potupou. O výsledek 3:0 se postaral úvodní trefou Chukwueze, dvěma dalšími zásahy pak pečetil dílo hostí Morales.

Trenér Setién tak ustál velmi nečekané vyřazení z Konferenční ligy belgickým Anderlechtem, když s ním jeho tým po venkovní remíze padl na Estadio de la Ceramica 0:1. Napravit dojem bude tak chtít Villarreal právě v nedělním utkání.

Nečeká jej ale nic lehkého, vždyť Sociedad v současnosti okupuje skvělé čtvrté místo a pouze tři body ztrácí na madridské Atlético. To navíc čeká obtížný zápas s Betisem, takže by se mohlo klidně stát, že se na něj hosté bodově dotáhnou. Pokud by později dokonce madridského soka předstihli a udrželi se do konce sezóny v top trojce, stalo by se tak poprvé od roku 2003.

Baskové se naposledy představili doma proti poslednímu Elche a roli favorita dokázali potvrdit. První poločas sice gól nenabídnul, pak se ale dokázal prosadit Japonec Kubo a tříbodový zisk pro domácí pečetil pár minut před koncem Barrenetxea. Celek ze San Sebastiánu tak dokázal zastavit čtyřzápasovou sérii v lize bez vítězství a konečně naplno bodovat.

První vzájemné utkání v sezóně odehrály tyto kluby v říjnu loňského roku a zvítězit v něm dokázal tehdy domácí Sociedad. O jediný gól zápasu se postaral Brais Méndez a Real tak zvítězil 1:0.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Albiol, P Torres, Pedraza - Baena, Parejo, Trigueros - Chukwueze, Morales, Pino

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Barrenetxea, Zubeldia, Le Normand, Rico - Mendez, Zubimendi, Merino - Kubo, Sorloth, Oyarzabal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.66 - 3.07 - 3.08

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Atlético Madrid - Real Betis

neděle 21:00

Souboj Atlética Madrid s Realem Betis je hlavním šlágrem 27. kola LaLigy a půjde v něm opravdu o hodně. Oba celky chtějí hrát v příští sezoně Ligu mistrů a zatímco Atlético je třetí, Real Betis na čtvrtou pozici ztrácí. Atlético už neprohrálo deset kol v řadě, Verdiblancos zase šest, takže se máme na co těšit.

Večerní tahák na Civitas Metropolitano má rozhodně co nabídnout. Aktéři klání jsou totiž ve výborné formě a oba před reprezentační pauzou vyhráli. Atlético smetlo trápící se Valencii 3:0 a ukázalo, že dokáže vyhrávat nejen jednobrankovým rozdílem. Ještě větší gólový příděl utrpěla od Colchoneros Sevilla, ta inkasovala dokonce šest branek!

Atlético samozřejmě platí za velmi silného soupeře, ale letos se poměrně brzy vyřadilo z boje o titul a skončilo v evropských pohárech. Dokonce se spekulovalo o osudu Diega Simeoneho a padaly otázky, zdali má madridskému klubu ještě co nabídnout. A jak se zdá, že má. Domácí jsou v tabulce na třetím místě, na druhý Real Madrid ztrácí pět bodů, na vedoucí Barcelonu už bodů sedmnáct.

Real Betis hraje letos vysoko a rád by si zajistil prestižní Ligu mistrů. Pod Manuelem Pellegrinim ustálil své výsledky a na první čtyřku ztrácí jen tři body. Verdiblancos chytli navíc dobrou formu a šest zápasů v řadě neokusili hořkost porážky. Tedy pokud máme na mysli výhradě zápasy LaLigy, protože v Evropské lize skončilo účinkování Andalusanů na Manchesteru United.

Betis na Atlético dlouhodobě neumí a v neděli večer by to rád změnil. První vzájemné utkání v Andalusii skončilo výhrou Atlética 2:1, dvakrát se prosadil francouzský útočník Antoine Griezmann. Dvě výhry zaznamenali Colchoneros i v minulé sezoně. Betis naposledy zvítězil v roce 2019, tehdy doma zvítězil nejtěsnějším rozdílem.

Diego Simeone bude muset v neděli večer oželit starty Reinilda a Sergia Reguillóna. Nejcitelnější je ale absence útočníka Memphise Depaye, který si přivodil svalové zranění během reprezentačního srazu.

Absence počítají i Verdiblancos, jmenovitě jde o suspendované Andrese Guardada a Sergia Canalese. Právě jeho ztráta může být nakonec klíčová. Stěžejní hráč Pellegriniho sestavy byl potrestán za nevhodné komentáře k sudímu Lahozovi a týmu bude chybět dlouhé čtyři zápasy! Zranění pak do hry nepustí Abnera, Luize Felipeho, Nabila Fekira a Juana Cruze.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Gimenez, Savić, Hermoso - Molina, Llorente, De Paul, Koke, Carrasco - Morata, Griezmann

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Sabaly, Ruiz, Pezzella, Miranda - Carvalho, Rodriguez - Perez, Rodri, Juanmi - Iglesias

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.73 - 10.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Girona FC - Espanyol Barcelona

sobota 14:00

Sedmadvacáté kolo LaLigy pošle Espanyol na půdu skromného stánku Estadio Municipal de Montilivi, aby se proti domácí Gironě pokusil zastavit poslední negativní trend. Katalánský zástupce totiž nezískal za minulé tři duely ani jeden bod.

Girona se těší na sobotní utkání v dobře známém prostředí, protože přivítá soupeře, jemuž se aktuálně vůbec nedaří. Girona je na tom o poznání lépe. Náleží jí solidní dvanáctá příčka a občas svým fanouškům připraví nečekané překvapení. Jako třeba když dala nedávno šest branek Almeríi nebo když hned v dalším kole uzmula všechny tři body v utkání s Athleticem.

Před reprezentační přestávkou se tým trenéra Míchela smířil jen s bodem, který díky dvěma brankám Viktora Cyhankova vybojoval na půdě Raya. A teď bude doufat, že se mu povede utkání s Espanyolem, i když proti němu Girona doma zrovna slavné úspěchy neslaví. Ve třech předchozích příležitostech, kdy katalánský soupeř do Girony přijel, tady padl jen jednou.

Zrovna teď by ale Girona mohla docílit dalších bodů, protože Espanyol se mimořádně trápí. Katalánský celek prohrál už poslední tři duely s celkovým skóre 3:8 a po této nešťastné sérii se opět přiblížil pásmu sestupu. Od něj dělí svěřence dvaačtyřicetiletého trenéra Diega Martíneze jen jeden bod, takže je ideální čas na to, aby Espanyol znovu zabral. A zlepšit by měl zejména obranu, která se řadí jako třetí nejhorší defenziva celé ligy.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martinez, Bueno, D. Lopéz, Gutiérrez - Cyhankov, Martin, Romeu, B. Garcia, Riquelme - Castellanos

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Vidal, Montes, Gómez, Gil - Vinicius, Darder - Puado, D. Suárez, Braithwaite - Joselu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.44 - 4.38

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Athletic Bilbao - Getafe CF

sobota 16:15

Až se na stadionu San Mamés v sobotu odpoledne proti sobě postaví Athletic s Getafe, oba kluby budou chtít prodloužit svou sérii výher a navázat přesně tam, kde před reprezentační přestávkou skončily. Getafe bude v tomhle závodu mírným outsiderem, protože v Baskicku se mu právě moc nedaří.

Poslední týdny nebyly k fanouškům baskického Athleticu zrovna přívětivé. Celek z Bilbaa dokázal vyhrát jen jednou z posledních šest příležitostí, přičemž rovnou čtyřikrát odcházel z bojiště zcela poražen. Před vlastními příznivci na domácí půdě naposled nestačil na Barcelonu, i když jí dovolil jen jednu regulérní branku. Ale na to se historie moc ptát nebude. Na tu poslední porážku ovšem reagoval skvěle, protože minule se mu povedlo přivézt si z Valladolidu tři body a domácímu týmu dát stejný počet branek.

Tým trenéra Ernesta Valverdeho sice zatím dokázal alespoň momentálně vylepšit bilanci z minulé sezony. V ní skončil až na osmém místě, zatímco teď je sedmý. Ty nůžky mezi poháry a jejich absencí se ale nepříjemně otevírají, momentálně chybí Athleticu na poháry pět bodů. Proti Getafe by si ale svou bilanci mohl Athletic vylepšit, protože mužstvu z okolí Madridu se na San Mamés moc nedaří. Tři výhry za dlouhých 16 let není zrovna optimální výsledek.

Athletic momentálně nebude kompletní, protože mu schází hráči jako Lekue, Morcillo nebo Herrera, zatímco hosté přijedou bez Arambarriho, Amaviho či Gastóna Álvareze. Getafe si ale kromě toho nemá nač stěžovat, neboť zvlášť v posledních týdnech se mu začalo enormně dařit. Dokázalo porazit Gironu, pak remizovalo s Cádizem a v minulém kole se na chvíli s LaLigou rozloučilo další výhrou nad Sevillou. Pořád ale platí, že od pásma sestupu dělí Getafe jen pouhé tři body.

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Agirrezabala - De Marcos, Yeray, I. Martinez, Berchiche - D. Garcia, Vesga - I. Williams, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Duarte, Alderete - Suárez, Maksimović, Milla, Portu - Mayoral, Ünal, El Haddadi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.71 - 3.48 - 6.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Cádiz CF - Sevilla FC

sobota 18:30

Sobotní podvečer se odehraje další zajímavý duel mezi Cádizem a Sevillou. A i když se to na první pohled nemusí zdát, tak se jedná o týmy, jež v tabulce dělí jen skóre! Pro oba soupeře tedy tohle utkání představuje ideální šanci, jak se v tabulce posunout zas o trochu výš.

Pro Sevillu začíná nové období. Znovu v sezoně totiž mění trenéra! Cesta, jež nastoupil trenér Jorge Sampaoli, se ukázala jako slepá a jeho výsledky se nijak zázračně nezlepšily. Vedení proto vstříc neradostné budoucnosti a vidině možného sestupu jednalo a opět vyhodilo dalšího trenéra. Nově pak ukázalo na Josého Luise Mendilibara, který má Sevillu zachránit. A jeho práce v populárním klubu rozhodně nebude snadná.

Cádiz je sice na patnáctém místě a nachází se až Sevillou, ale chybí mu k ní jen lepší skóre. A jeho současná forma rozhodně budí respekt. Z posledních šesti duelů Cádiz padl jen jednou, když nestačil na rozjetou Barcelonu. Jinak ale porazil Gironu i Rayo Vallecano a k tomu přidal remízy s Realem Sociedad, Getafe a naposledy i s Almeríí.

Cádiz teď kroutí svou třetí sezonu mezi elitní španělskou společností, což je jeho nejdelší šňůra od začátku devadesátých let. Takže se v jistém slova smyslu poslední roky drží na vrcholu svých možností. Má ale co napravovat, protože vítězství na domácí půdě mu proti Seville uniká už od roku 1991!

Aktuální Sevilla naopak zažívá propadák. Ten sice trochu zachraňuje v Evropské lize, v níž naposledy slavila těsný postup přes turecké Fenerbahçe. Ale v LaLize je to jedno velké trápení. Od pásma sestupu ji dělí jen dva body a z posledních šesti ligových duelů dokázala vyhrát jen dvakrát. Naposledy ji porazilo o dva góly i Getafe.

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Gil - Parra, Hernandez, Fali, Espino - Bongonda, Fede, Escalante, Sobrino - Guardiola, Roger

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Montiel, Badé, Nianzou, Acuña - Rakitić, Jordán, Gueye - Suso, En-Nesyri, Ocampos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.50 - 3.09 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Elche CF - FC Barcelona

sobota 21:00

V programu nejvyšší španělské soutěže by se asi nenašel zápas, který by měl tak jasného favorita jako tento. Na domácím stadionu Elche se v něm představí Barcelona, která neohroženě míří za dvacátým sedmým ligovým titulem. Po výhře v El Clásicu si vytvořila již dvanáctibodový polštář na druhý Real a zdá se, že už jí v ligovém prvenství nemůže nic zabránit.

V období repre pauzy zavítala do Andalusie nová trenérská akvizice, Argentinec Sebastián Beccacece. Ten po čtyřech měsících vystřídal Pabla Machína a převzal kormidlo aktuálně posledního celku ligy. Argentinský stratég působil jako hlavní trenér zatím pouze v jihoamerických klubech, byl však také asistentem na lavičce argentinské reprezentace.

Teď jej čeká vyslovená zkouška ohněm, jelikož hned ve svém prvním utkání ve funkci narazí na suverénní Katalánce, zodpovědnost navíc bude o to větší, že se zápas odehraje před domácími fanoušky. Zde naposledy Elche uhrálo remízu s Valladolidem, kdy na trefu Larína ze čtvrté minuty dokázal odpovědět v nastaveném čase druhé půle Tete Morente.

Barcelona, namotivovaná vítězstvím nad svým odvěkým rivalem, bude chtít potvrdit dobrou formu a na Estadio Manuel Martínez Valero nezaváhat. Bude se o to muset pokusit bez pomoci Christensena, Pedriho, Dembélého a také vykartovaného Raphinhy.

Co by však rozhodně mohlo nabourat psychiku Xaviho svěřenců, je zpráva z minulého týdne o tom, že katalánský velkoklub začala v souvislosti s ovlivňováním rozhodčích prošetřovat UEFA. V případě prokázání viny by Barceloně hrozilo mimo jiné také vyloučení z Ligy mistrů.

Jinak se ale zdá, že herně Kataláncům vše klape. V důležitém El Clásicu nakonec dokázali po vyrovnaném průběhu zvítězit 2:1 a připsat si tak již dvaadvacáté vítězství v LaLize v sezóně, což je ze všech celků zdaleka nejvíce. Madridští šli do vedení po smolné vlastní trefě Araúja, který si do brány srazil centr Viníciuse. Těsně před pauzou však po skrumáži v pokutovém území Los Blancos srovnal Sergi Roberto. Remízový zápas nakonec rozhodl v nastavení druhé půle po přihrávce Baldého Franck Kessie. Nutno však dodat, že v té době už Real, vědom si toho, že pro něj remíza nic neřeší, hru poměrně otevřel.

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Morente, Palacios, Verdu, Gonzalez, Clerc - Fidel, Mascarell, Gumbau - Milla, Ponce

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Kounde, E Garcia, Alonso, Alba - Roberto, Busquets, Gavi - F Torres, Lewandowski, Fati

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.70 - 5.67 - 1.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

RCD Mallorca - CA Osasuna

pátek 21:00

Reprezentační pauza je pryč a k životu se opět vrací ligové bitvy. V pátek večer se jedna taková odehraje na Mallorce, kam se dostaví Osasuna. Tenhle souboj slibuje hodně dramatickou podívanou i proto, že oba týmy od sebe v tabulce dělí jen jeden bod.

Tým trenéra Javiera Aguirreho se nenachází v úplně optimální formě a reprezentační přestávka mu určitě přišla vhod. V minulých šesti ligových kolech se Mallorca radovala jen z jedné jediné výhry, když si překvapivě snadno poradila s Villarrealem. Jinak je to ale trápení, naposled Mallorca prohrála na půdě Realu Betis o jednu branku. A moc radosti jí nepřináší ani duely s Osasunou.

Za posledních šest pokusů nad ní totiž zvítězil jen jednou a třikrát prohrál. Mírný výsledkový úpadek dostal Mallorcu na 11. místo a Osasuna ji o dva body přeskočila. Hosté z Pamplony ale budou mít co napravovat, protože s ligovým děním se rozloučili hodně nešťastně. Po těsné porážce od Valencie svou situaci ještě zhoršili v minulém kole, když jim Villarreal nadělil v Pamploně rovnou tři branky.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Nastasić, Raillo, Gonzalez, Costa - Baba, Ruiz de Galaretta - Rodriguez - Lee, Muriqi

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Vidal, Aridane, D Garcia, Cruz - Brašanać, Torro, M. Gomez - Ávila, Budimir, Ezzalzouli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 2.78 - 4.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
26
22
2
2
49 : 9
68
2
Real Madrid
26
17
5
4
51 : 21
56
3
Atlético Madrid
26
15
6
5
42 : 19
51
4
Real Sociedad
26
14
6
6
35 : 24
48
5
Real Betis
26
13
6
7
34 : 26
45
6
Villarreal CF
26
12
5
9
32 : 24
41
7
Athletic Bilbao
26
10
6
10
36 : 28
36
8
Rayo Vallecano
26
9
9
8
31 : 30
36
9
Celta Vigo
26
9
7
10
32 : 35
34
10
CA Osasuna
26
9
7
10
22 : 27
34
11
RCD Mallorca
26
9
5
12
22 : 27
32
12
Girona FC
26
8
7
11
40 : 41
31
13
Getafe CF
26
7
8
11
27 : 34
29
14
Sevilla FC
26
7
7
12
29 : 42
28
15
Cádiz CF
26
6
10
10
21 : 38
28
16
Real Valladolid
26
8
4
14
20 : 38
28
17
Espanyol Barcelona
26
6
9
11
32 : 42
27
18
Valencia CF
26
7
5
14
28 : 31
26
19
UD Almería
26
7
5
14
30 : 45
26
20
Elche CF
26
2
7
17
19 : 51
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (57)

Přidat komentář
roman1978

Konečně, ty repre pauzy jsou moc dlouhé

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
Tony Stark

Elche ubetónuje remízu a náskok Barcy sa bude pomaly zmenšovať ?

Reagovat
LAM

S tím co nám zůstalo bez marodky, tak bych se ani nedivil.

Reagovat
2miguel1

Myslel som, že Pedri Dembele možno stihnu El Clasico, to akože po repre pauze stale niesu fit? Plus do toho Chris, Frenkie. El Clasico budeme musiet ubetonovat pri tychto absenciach.

Reagovat
Gazdo

Obom sa rekonvalescencia skomplikovala. Podstatne je v pripade oboch navrat neuponahlar a hlavne ich nenasadzovat do konca sezony na kazdy jeden zapas na plno ako to mal doteraz Xavi v oblube

Reagovat
Gazdo

Zostavicka zaujimava to si dnes pozriem

Reagovat
LAM

No zajímavá.........

Dle mě zbytečnej pokus v záloze když Sergio nehrál dva týdny. Araujo po zranění taky nemusel hrát základ..... Jsem zvědavej jak tohle bude fungovat.

Reagovat
Rizek

Ta záloha je fakt rezervní. To nemůže dobře fungovat.

Reagovat
Gazdo

Vobec to ale nemusi byt o zalohe. Nepotrebujem dominanciu a proti zalezenemu Elche ju ani netreba tam skor je potrebne posuvacov lopty ktori ju dostanu a ihned odovzdaju tym trom vpredu nech sa moze ist do ako tak otvorenej obrany kym to stihnu zavriet

Reagovat
Rizek

No zatím je to tak, že si Lewa musí chodit pro balony do hloubky, jinak by se k němu nedostalo nic.

Ale celkově ta hra nevypadá tak zle, jak by sestava napovídala. Zatím docela spokojenost.

Reagovat
Gazdo

Hlavne mi pride ze Fatimu dnes chuti. Tak nech mu to tak ostane cely zapas

Reagovat
Rizek

Zajímavé. Já zrovna chtěl napsat, že nám to tam zase brzdí a drbe.

Mně se líbí Sergi Roberto a aktivní je Alba. Ten tu svojí stranu dobře trhá.

Reagovat
Gazdo

Je strasne zaujimave pozorovat v akych priestoroch sa pohybuje Ansu a v akych Ferran. Kym Ansu chodi strasne casto na stred a ponuka sa do kombinacie a tym padom v podstate neexistuje lave kridlo resp ho prenechava Albovi ktory ale ocividne ma problem nonstop kmitat hore dole (on sa snazi ale pride mi ze mu obcas dochadza dych skor ako by bolo potrebne) a Ferran naproti tomu vobec do toho stredu nechodi ale roztahuje hru u ciary. Rad by som vedel ci tak hraju lebo im je to prirodzene alebo im to Xavi rak naordinoval

Reagovat
smazaný uživatel

Garcia na DM

Reagovat
Switchback

Lewa golik pls

Reagovat
Gazdo

Nech sa paci

Reagovat
Switchback

měl jsem tušáka

Reagovat
Gazdo

To bude zaujimave. Elche sa rozhodlo ocividne utopit travnik a hrat vodne polo a popri tom nepreliezt polovinu pri braneni

Reagovat
smazaný uživatel

LEWAAAA

Reagovat
Rizek

Lewwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
Rizek

Standardka pěkně sehraná, byť s trochou štěstí.

Reagovat
ttopi

Takovej náhoďám. Trefil sám sobě nohu, proletí to bekovi asi centimetr nad vlasama

Reagovat
Gazdo

Ale ked si tak vsimnes tak toto je presny znak top golovych utocnikov. Casto tam proste daju gol ked sotva trafia loptu alebo ju trafia zle a ona prejde nahodou niekomu medzi nohy alebo v tomto pripade preskoci. Tito hraci maju takych golov zlepenych proste strasne kvantum

Reagovat
smazaný uživatel

Gól ála Dembouz. Střílel pravou, kopal levou

Reagovat
smazaný uživatel

U Fatiho končí každá akce.

Reagovat
Rizek

Teď teda krásně založil akci soupeře.

Reagovat
Gazdo

Prvych 15 min hral dobre a potom zase hovno… asi som ho prechvalil kazdopadne dnes aj ked mu nejde opat tak minimalne je pokrok v tom ze sa snazi. Bohuzial na Barcu stale malo

Reagovat
Doubas

Ten Fati je fakt v prdeli

Reagovat
Rizek

Fati docela napadá a pressuje.

Reagovat
Rizek

Kudla, se mi to odeslalo.

Ale když přijde na práci, kterou má dělat, tak je to katastrofa. Hlavně to, jak to brzdí a pak jde do kliček z kroku. Na to prostě už nemá to prvotní zrychlení. Jestli to nepochopí, tak se lepšit nebude.

Reagovat
Gazdo

On na to ale nikdy nemal prvotne zrychlenie. Respektive mi pride ze ho ma ale proste ho nevyuziva a chce sa stale hrat na jednom metri a na to jednoducho treba mat techniku aku ma Messi alebo Neymar a to ma fakt malo hracov. Toto skor musi Fati pochopit

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Gumbau ale nehraje špatně, takový zapomenutý barceloňan

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto na Xaviho

Reagovat
Rizek

Fati

Gavi parádní akce.

Reagovat
LAM

No už to mohlo bejt 0:3. Dokuď nedáme druhej gól, tak bude Elche hrát na doraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Na to, že je to po repre a s Ericátorem v záloze to ještě docela jde. Ale Elche dost maká, snad druhý poločas nepodceníme.

Reagovat
smazaný uživatel

Fati Nevěřil jsem mu ani za mák, ale pochopil, co má udělat

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa solí A Gavi opět skvěle vybojovaný míč.

Reagovat
roman1978

Proč tam kurva nedá mlaďochy?

Reagovat
ttopi

Hráč se jménem Raúl Guti

Reagovat
Rizek

Zprasil bych ho už jen z principu.

Reagovat
CHONG

Za klávesnicí určitě...

Reagovat
Rizek

Reagovat
smazaný uživatel

Torre

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Lucas;Militao;Alaba;Camavinga;Tchouameni;Kroos;Asensio;Vini Jr;Benzema;Rodrygo

Reagovat
JM

Vini geniální asistence

Reagovat
Well

Karim fantazie dnes.

Reagovat
JM

Karim už zase ladí formu na vyřazovačku LM

Reagovat
CHONG

Reagovat
vilp

Tělocvikář postaví útočnou sestavu místo čtyř záložníků a ono to najednou jde.

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
CHONG

Reagovat
zasranej malíř

Čas na protočení sestavy Carlo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele