LaLiga - preview 24. kola: Osasuna bojuje o poháry

03.03.2023, 08:49, aktualizováno 06.03.2023, 09:10
Previews
Estadio El Sadar (© AFP)

Osasuna prožívá skvělou sezonu a bojuje o poháry, a to dokonce na dvou frontách. Celek z Pamplony je v semifinále Copa del Rey a patří mu devátá pozice ligové tabulky, triumf nad Celtou by ho posunul o dvě příčky výše...

CA Osasuna - Celta Vigo

pondělí 21:00

Osasuna, posílená vítězstvím v úvodním zápase semifinále Copa del Rey s Bilbaem potřebuje přenést svou euforii také do pondělní ligové dohrávky. V ní se utká se Celtou, která se v tabulce aktuálně nachází na třináctém místě a bude chtít navázat na povedené utkání s Valladolidem.

Pamplonský celek zažil ve středu nečekaný úspěch, na svém domácím hřišti dokázal porazit favorizovaný Athletic Club 1:0 díky gólu Abdeho a do odvety si odnáší slibný jednogólový náskok.

Arrasateho svěřenci rovněž dokázali v minulém kole konečně prolomit nezdary z posledních pěti zápasů a naplno bodovat. Utkali se se Sevillou, která, zdá se, konečně získává zpět svou ztracenou formu, a dokázali ji porazit 3:2. Na góly Davida Garcíi a vlastňák Fernanda dokázal andaluský celek pokaždé zareagovat a vyrovnat, na trefu Abdeho už ale těsně před koncem zápasu odpověď nenašel.

Jak už bylo řečeno, Celta si mohla pořádně oddechnout, když v minulém týdnu zvládla souboj s tabulkovým soupeřem Valladolidem. Skóre otevřel Harris Seferović a o klidný průběh se následně postaral mladíček Veiga, který dvěma góly zvýšil na 3:0.

První vzájemné střetnutí ve Vigu ovládli Osasunští, krásnými trefami se prezentoval Chimy Ávila, jedinou branku domácích tehdy vsítil Iago Aspas. Osasuna se tak radovala z vítězství 2:1, v té době však ještě okupovala pohárové příčky, zatímco Celta se pohybovala v sestupových patrech. Teď je vše jinak, dá se tedy očekávat velmi vyrovnaný duel.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Moncayola, Aridane, D García, Cruz - Torró, M Gómez, Oroz - Ávila, Budimir, Ezzalzouli

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Villar - Mallo, Aidoo, U Nuñéz, Galan - Pérez, Veiga, Beltrán, de la Torre - Seferović, Aspas

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.91 - 2.93 - 2.93

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Valladolid - Espanyol Barcelona

neděle 14:00

Real Valladolid prohrál už dvě poslední utkání a teď se bude snažit konečně vyhrát. Opírá se v téhle snaze o domácí prostředí stadionu Nuevo José Zorrilla, kde se mu daří mnohem víc než při výjezdech. A platí to zvlášť v duelu s Espanyolem.

Proti týmu z Barcelony hraje Real Valladolid doma moc rád. Když tady naposledy Espanyolu podlehl, psal se rok 2010 a od té doby se Realu daří minimálně remizovat. Teď by tuhle bilanci moc rád protáhl, protože má za sebou dva neúspěchy. Ve dvou minulých kolech prohrál a dostal jen za ty dva zápasy pět branek, zatímco sám skóroval jen jednou. Střelba obecně je pro Real Valladolid problém - dal doposud jen 16 branek a horší v LaLize nikdo není.

Takže se není moc čemu divit, že se potýká velmi osobně s potížemi záchrany, patří mu až 17. místo a jeho náskok na pásmo sestupu se smrskl jen na bod. Tým trenéra Pachety se navíc musí obejít bez brankáře Masipa se záložníky Anuarem a Kenedym, kteří jsou zranění.

Espanyol taky nepřijede komplet, zraněni jsou Baré a Pedrosa, ale jinak má kouč Diego Martínez k dispozici všechny hráče. A to včetně útočné dvojice Joselu - Braithwaite, která sama dala už 18 branek. Právě Braithwaite se stal naposledy hlavní hvězdou, když dvěma góly zařídil vítězství Espanyolu nad Mallorcou. Díky tomu se barcelonský celek posunul na dvanácté místo.

Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Aceves - Pérez, Sanchez, Hongla, Olaza - Plano, Mesa, Monchu - Plata, Larin, Machis

Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Gómez, Cabrera, Oliván - R. Sanchez, Darder, Vinicius, Suarez, Gil - Braithwaite, Puado

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 3.21 - 3.45

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

FC Barcelona - Valencia CF

neděle 16:15

Barcelona zvládla pohárové El Clásico a má za sebou povedené utkání, díky němuž je blíž k postupu do finále. A v neděli odpoledne chce zasadit Realu další ránu, protože v případě výhry nad Valencií by navýšila aspoň na pár hodin svůj náskok lídra tabulky už na deset bodů.

Barceloně se posledních pár zápasů nepovedlo podle představ a fanoušci zažili nejedno zklamání. Jako třeba v utkání na Old Trafford, kde slavná Barcelona podlehla domácímu Manchesteru United a byla vyřazena z Evropské ligy. Jeden letošní cíl vyletěl komínem a Barcelona potřebovala rychle najít vzpruhu. Té se ale v následujícím utkání nedočkala, protože historický moment zažila Almería. S ní Barcelona kupodivu nedokázala vůbec bodovat a tím dostala Real opět do hry o titul.

Následně už ale tým trenéra Xaviho zabral a bylo to v tom nejlepším momentu - pohárovém utkání právě s Realem Madrid. Barcelona se s ním přetahuje o prvenství v lize a jen jeden z nich si proklestí cestu až do finále Copa del Rey. Blíž k tomu má právě katalánský celek, který herně přejel svého rivala, byť výsledkově mu k výhře stačila jen jedna vlastní branka Édera Militãa. Xavimu se navíc podařilo pošetřit některé klíčové hráče.

Někteří ale nebudou k dispozici ani pro utkání s Valencií. Robert Lewandowski vynechal El Clásico a dost možná ho mine i nedělní utkání s Netopýry. Což by pro Barcelonu byla hodně špatná zpráva, vzhledem k tomu, že jde o nejlepšího střelce ligy. Kromě něj jsou zranění taky Ousmane Dembélé a Pedri. Trenér Xavi je ale přesvědčen, že si jeho svěřenci s renomovaným soupeřem poradí.

"Hrajeme doma a to je pro nás vždycky ještě větší stimul. Naši fanoušci jsou úžasní a cítíme jejich neutuchající podporu, i když se týmu zrovna nedaří. Chceme odehrát skvělé utkání, i když to nebude snadné. Valencia bude houževnatým týmem a my se musíme dobře připravit, že tohle utkání možná bude fyzicky velmi náročné. Pokud ze sebe ale vydáme maximum, pak jsem přesvědčen o úspěchu."

Mít v týmu nejlepšího střelce ligy by pro Valencii byl splněný sen. Útočníkem s nejvyšším počtem přesných zásahů je sice hráč světového renomé, Edinson Cavani, ale jelikož mu zdraví nevydrží napořád, tak doposud nastřádal jen pět branek. Duo v závěsu za ním (Kluivert a Castillejo) dalo jen branky tři. Takže není divu, že se Valencia tak enormně trápí.

Momentálně se totiž namočila přímo do sestupových vod a je až na 18. místě! A to ještě jen díky tomu, že v minulém kole trochu překvapivě zvládla porazit třetí Real Sociedad. Trenér Rubén Baraja tak při druhém vystoupení zažil plný bodový počet a Valencia stále žije. Teď ji ale čeká soupeř mnohem náročnější.

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Koundé, Araújo, Christensen, Baldé - De Jong, Busquets, Roberto - Raphinha, Torres, Gavi

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Paulista, Diakhaby, Gayá - Guillamón, Almeida, Musah - Kluivert, Duro, Castillejo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.16 - 11.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Rayo Vallecano - Athletic Bilbao

neděle 18:30

Rayo Vallecano a Athletic Club se o víkendu střetnou na Estadio Vallecas v důležitém utkání a zabojují o pozice zaručující evropské poháry. Každý z týmů cítí příležitost výsledkově se zvednout a vydobýt si pro příští sezónu místo minimálně v Konferenční lize, oba ale budou potřebovat lepší výsledky, než jakých dosahují v poslední době.

Svěřenci Andoniho Iraoly prožívají pokles formy, vlivem kterého z posledních tří zápasů získali pouze dva body. To vyvrcholilo nešťastnou porážkou 0:1 na hřišti nevýrazného Cádizu. Zmar pro hosty byl pak dokonán v nastaveném čase, kdy byl po druhé žluté vyloučen stoper Catena a do základní sestavy se tak pro zápas s Athleticem pravděpodobně podívá Ghaňan Mumin

Vyrovnaný zápas sestupem ohrožených Andalusanů a o poháry bojujícího Raya příliš fotbalové krásy nenabídl. Rozhodl jej až čtvrt hodiny před koncem útočník Sergio Guardiola, který ještě loni hájil barvy Vallecanos.

Ani Los Leones neprožívají nejpřesvědčivější období v sezóně. V LaLize prohráli pět z posledních sedmi zápasů, včetně poslední opravdu nešťastné domácí porážky 2:3 s Gironou, kdy si nechali dát tři góly ještě před přestávkou. Pošramocené renomé si nevylepšili ani v semifinále Copa del Rey proti Osasuně, s níž také prohráli, i když jen 0:1.

Svěřenci Ernesta Valverdeho vstoupili do zápasu aktivněji a v první půli si vytvořili hned několik slibných šancí. Ani jedna ale ke gólu nevedla, a tak se chvíli po pauze prosadili Gorritxoak. A stejně jako ve čtvrtfinále proti Seville to byl mladíček Abde, který po individuální akci překonal brankáře Agirrezabalu a zajistil tak svému týmu výhodu do odvety.

Vzhledem k tomu, že příští víkend zavítá na San Mamés vedoucí Barcelona, by Athletic opravdu nutně potřeboval dosáhnout pozitivního výsledku, jinak se může stát, že se jeho naděje na evropské poháry za pár týdnů výrazně zmenší. Momentálně má problém zejména v obraně, v posledních sedmi ligových zápasech neudržel ani jedno čisté konto. Baskové se alespoň mohou těšit z návratu Martíneze, přičemž Álvarezova absence jej pravděpodobně posune rovnou do základní sestavy.

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - F García, Mumin, Lejeune, Balliu - Comesana, Valentin - A García, Trejo, Palazón - Camello

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Berchiche, I Martínez, Vivian, de Marcos - Vesga, Muniain, Sancet - Berenguer, I. Williams, N. Williams

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.99 - 2.97 - 2.82

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Real Betis - Real Madrid

neděle 21:00

Po prohraném pohárovém El Clásicu se Real Madrid představí na hřišti dalšího soupeře z kategorie velmi kvalitních. K zápasu dvacátého čtvrtého kola zajíždí do Sevilly, kde se utká s tamním Realem Betis. Ten se drží na páté pozici a na čtvrté místo, které aktuálně patří Atléticu Madrid, ztrácí pouhé dva body.

Andaluský celek hraje v současné sezóně nadmíru dobře a je to zejména on, který protentokrát zachraňuje čest svého města v nejvyšší španělské soutěži. Svého městského rivala v tuto chvíli převyšuje o patnáct bodů a v nedělním utkání bude chtít navázat na pozitivní výsledky z posledních zápasů.

Je potřeba říct, že utkání, která Béticos v poslední době odehráli, byla vždy pro nestranného fanouška pastvou pro oči. Výsledky 1:2, 3:4, 3:2, 2:1 a 3:2 jsou jednoduše reklamou na fotbal. V posledních třech zápasech se navíc svěřencům chilského kouče Pellegrina vždy podařilo zvítězit.

Nebezpečí Csaplárovy pasti v minulém týdnu proti Betisu okusilo Elche. To mělo v deváté minutě po trefách Fidela a Boyého nakročeno ke druhému vítězství v sezóně, opak se ale po bláznivém druhém poločase ukázal být pravdou. Nejdříve byl v sedmapadesáté minutě vyloučen domácí Magallán, o chvíli později snížil z penalty Iglesias a vyrovnal Miranda. Když už to vypadalo, že domácí ukořistí s těžkým soupeřem alespoň bod, rozhodl zápas v páté minutě nastavení opět z pokutového kopu Willian José.

Druhý z Realů, Madrid, si užuž mohl zoufat po sobotní remíze v minulém týdnu s městským rivalem Atléticem v poměru 1:1, náladu však Los Blancos nečekaně o den později zlepšila Almería. Andaluský celek totiž dokázal poprvé ve své historii zdola Barcelonu, čímž ji udržel na stále slušném sedmibodovém náskoku právě na druhý Real.

Dílčí radost ale Ancelottiho svěřencům pořádně pokazilo domácí El Clásico, hrané v rámci semifinále Copa del Rey. Výsledek 0:1 z pohledu madridských zařídil v osmadvacáté minutě nešťastník Éder Militão, který si po odrazu od brankáře Courtoise dal vlastní gól. Blaugranas nejenže jednogólový náskok ubránili, ale zároveň také v celém zápase nepovolili svému soupeři ani jedinou střelu na bránu, což se na domácím hřišti Realu stalo poprvé od roku 2010. Podaří se celku z hlavního města napravit nepovedený dojem ze čtvrtečního zápasu a porazit Betis podruhé v sezóně, nebo se budou radovat bílo-zelení?

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Bravo - Abner, Pezzella, Felipe, Sabaly - Rodríguez, Carvalho - Juanmi, Rodri, Pérez - Iglesias

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Nacho, Rüdiger, Militão, Carvajal - Ceballos, Tchouameni, Kroos - Vinícius, Benzema, Valverde

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.81 - 4.09 - 1.74

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Getafe CF - Girona FC

sobota 14:00

Girona pokukuje po umístění v první desítce a k tomu potřebuje zvládnout sobotní duel s Getafe. Když se tyto dva týmy utkají, velmi často hostující celek prohrává, ale současná forma domácímu Getafe právě nefandí.

Když se Girona vracela domů se třemi body po utkání na předměstí Madridu naposledy, psalo se září 2016. Od té doby marně čeká na vítězství na Coliseum Alfonsa Péreze. Dočkat by se mohla tentokrát, protože Getafe se stále nedokázalo vymanit z pásma sestupu. I když pár bodů konečně začalo v minulých týdnech přeci jen sbírat. Minule se domácím sice nedařilo a prohrálo s Villarrealem, ovšem předtím bodovali s Valencií nebo Rayem.

Ani zlepšené výsledky zatím nepomohly Getafe k lepší než předposlední příčce. Pomoct by mu mohla forma hostů na půdách soupeřů, vždyť v tomhle ohledu patří Gironě až 14. místo. Doma však hraje skvěle, a díky tomu se svěřenci trenéra Míchela usadili na solidní jedenácté příčce. Mužstev, jež usilují o poháry, je zajisté hodně, nicméně už jen fakt, že Gironě schází na šesté místo pouze čtyři body, je pro její majitele skvělou zprávou.

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Dakonam, Duarte, Alderete, Alvárez - Aleñá, Arambarri, Maksimović - Munir, Ünal, Mayoral

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A. Martinez, Bueno, Juanpe, J. Hernandéz - Cyhankov, A. Garcia, Romeu, B. Garcia, Riquelme - Castellanos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 2.90 - 3.10

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

UD Almería - Villarreal CF

sobota 16:15

Villarrealu se povedlo zastavit sérii porážek v řadě na čísle čtyři a v minulém kole opět zvítězil. Žlutá ponorka teď nebude chtít ustat a k dalšímu postupu tabulkou jí může sloužit výlet na Estadio de los Juegos Mediterráneos.

V případě výhry by se Villarreal dostal alespoň na pár hodin na šesté místo, než si své nedělní utkání odehraje i Rayo Vallecano. Právě utkání s Rayem odstartovalo z pohledu Villarrealu smolnou šňůru proher, která se zastavila až po čtyřech případech. Minule se totiž Villarrealu povedlo konečně vyhrát, poradil si totiž s Getafe. Nezastavilo ho ani to, že Getafe už v deváté minutě vedlo - nakonec se mu povedlo otočit utkání ve svůj prospěch.

To sňalo z trenéra Quiqueho Sétiena určitě dostatek tíhy, kterou po nepovedených minulých kolech cítil. Nadcházející duel bude pro Villarreal příležitostí, jak si připomenout několik dobrých výkonů s Almeríí. Třeba vysoký skalp 8:0 z roku 2014 nebo sérii šesti domácích výher v řadě, která trvá od roku 2011 až do současnosti. Domácí si však také umějí poradit, hosté ostatně triumfovali na jejich půdě jen jednou za posledních dvacet let.

A že není radno si s Almeríí zahrávat, o tom už se rovněž letos několik týmů přesvědčilo. Nemusíme chodit moc daleko do minulosti - před pár dny si připsala enormní úspěch, když doma porazila samotnou Barcelonu. Nejenže udržela její střelce na uzdě, nicméně ke skolení favorita jí stačil jediný přesný zásah.

El Bilal Touré se díky tomu na dlouho stane oblíbencem fanoušků andaluského klubu. Byla to reakce poměrně nečekaná, protože před tímhle historickým výsledkem Almería prohrála tři zápasy v řadě. Jednou z toho dokonce dostala i šest branek v utkání s Gironou. Přesto má co zlepšovat, neboť od sestupových pozic ji dělí jen pouhé dva body.

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Martinez - Chumi, Ely, Babić, Akieme - Baptistão, De la Hoz, Eguaras, Robertone - Suarez, Touré

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Reina - Foyth, Albiol, P. Torres, A. Moreno - Chukwueze, Baena, Parejo, Capoué, Pino - G. Moreno

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.64 - 2.21

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

RCD Mallorca - Elche CF

sobota 18:30
p>Mallorca by ráda reagovala na poslední porážku od Espanyolu a doma si zase připsala důležité body. Los jí naštěstí přidělil soupeře, který zná porážky jako nikdo jiný - na Mallorcu se podívá poslední Elche.

Tým mexického trenéra Javiera Aguirreho střídá poměrně pravidelně vítězství a porážky. Zatímco doma se Mallorce daří (prohrála zde jen třikrát v jedenácti duelech), venkovní forma ostrovního celku je tristní. Z dvanácti venkovních duelů totiž Mallorca prohrála už sedmkrát a dala v nich jen devět branek. S nynějším soupeřem má ale doma dobré zkušenosti, vždyť na Estadio Iberostar jí za posledních 30 let nepodlehla ani jednou!

Elche neúspěchy nejsou cizí, naopak. Nikdo jiný neposbíral tolik proher jako tenhle mančaft, který odcházel ze hřiště bez bodů už šestnáctkrát! Doposud si připsalo jednu jedinou výhru, a tak se není čemu divit, že mu náleží až poslední příčka. Každým dalším kolem se stále víc a víc blíží sestupu, v tuto chvíli ztrácí na poslední nesestupovou pozici už mohutných 15 bodů! Zejména obrana musí hostům dělat velké starosti, doposud totiž inkasovali už 48 branek. Jen tak mimochodem pro srovnání, Mallorca obdržela o celých 24 gólů méně.

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Maffeo, Gonzalez, Raillo, Nastašić, J. Costa - Kadewere, Ruiz de Galarreta, D. Rodriguez, Kang-in - Muriqi

Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Gonzalez, Bigas - Carmona, Mascarell, Gumbau, Clerc - Ponce, Boyé, Fidal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.51 - 6.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Atlético Madrid - Sevilla FC

sobota 21:00

Atlético se na domácí půdě pokusí vyhrát už osmý ligový duel v řadě a los jim k tomu nadělil soupeře, který se s formou zrovna moc nepotkal. Na stadion Wanda Metropolitano se v sobotu večer dostaví Sevilla. A její výkony letos rozhodně nebudí důvěru fanoušků.

Colchoneros mají za sebou už sedm ligových klání, ve kterých nepoznali přemožitele. Po dvou výhrách v řadě se jim naposledy povedlo zadržet i Real, s nímž si v dramatickém městském derby rozdělili body. A mohli slavit dokonce i výhru, protože díky brance Josého Giméneze se dostali do vedení. O něj nicméně přišli jen pět minut před koncem, když se hlavou prosadil mladíček Álvaro Rodríguez.

Bod ale nebyl pro Atlético přílišným zklamáním a trenér Diego Simeone na výsledku hledal pozitiva. V rozhovoru pro Marcu zkušený kouč řekl: "Utkali jsme se s velmi silným týmem, který se nedá snadno porazit. A vedli jsme si podle mého názoru velmi dobře. Především defenziva se mi líbila, bojovali jsme až do konce a soupeři jsme toho moc nedovolili. Takovéto zápasy jsou po emocionální stránce velmi náročné na přípravu, celé město o tom dlouho mluví a vy se musíte naplno soustředit. Hráči bojovali, jsem si jistý, že podobného ducha přeneseme i do dalšího duelu."

Tenhle výsledek zanechal domácí na solidní čtvrté příčce s tím, že před začátkem kola jim chyběl na třetí Real Sociedad jen jeden jediný bod. A navíc může veškeré své síly soustředit jenom na LaLigu, protože madridský celek už nefiguruje v evropských pohárech a ani v Copa del Rey. Ovšem v lize by se jim mohlo dařit lépe - faktem je, že poztráceli na domácí půdě body už v šesti z jejich jedenácti utkání před vlastními fanoušky, což je na účastníka o Ligu mistrů zkrátka moc.

Menší problémy tíží trenéra Simeoneho s ohledem na šíři kádru. Ángel Correa dostal minule rovnou červenou kartu, mimo hru bude i Nahuel Molina. Reinildo už si v téhle sezoně nekopne, zdraví přitom nejsou De Paul s Reguilónem. Ani Sevilla nebude kompletní, chybí jí Fernando, Bade, Rekik, Papu Gómez, Marcao a Jesus Manuel Corona.

Hlavně jí však schází dobrá forma, protože to, co Sevilla předvádí, je hodně vzdálené reputaci, kterou si za poslední roky pracně vybudovala. Zkrátka se trápí, z posledních šesti případů se jí povedlo vyhrát jen dvakrát. Momentálně už ve dvou soutěžních střetech po sobě padla, i když jí to naštěstí nestálo postup v Evropské lize.

Španělská nejvyšší liga jí ale nabízí hodně smutnou podívanou, vždyť tady jí patří až 14. místo! Naposledy ji mimochodem dost překvapivě o všechny body obrala Osasuna.

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Doherty, Giménez, Savić, Hermoso - Llorente, Koke, Barrios, Carrasco - Griezmann, Morata

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Nianzou, Gudelj, Telles - Navas, Rakitić, Gueyé, Acuña - Lamela, En-Nesyri, Torres

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 3.73 - 6.33

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Real Sociedad - Cádiz CF

pátek 21:00

Tradiční páteční předehrávka 24. kola LaLigy se odehraje v San Sebastiánu, kde domácí La Real hodlá nechat všechny tři body. Ty by mu v duelu s Cádizem pomohly upevnit si třetí místo před dotírajícím Atléticem Madrid.

Realu Sociedad se skvěle daří a v tabulce LaLigy se před něj dokázaly dostat jen dva týmy - těžké váhy evropského fotbalu Barcelona s Realem Madrid. Alespoň zatím. Protože La Real poslední dobou trochu ubral a potřebuje znova šlápnout na plyn, aby o své místo nepřišel. Z posledních pěti ligových střetnutí se baskickému celku povedlo vyhrát jen v jednom případě, když si poradil s Espanyolem. Pak ale remizoval s Celtou Vigo a minulé kolo mu přichystalo ještě horší zážitek.

La Real jel do Valencie s jasným plánem a cílem vyhrát, protože domácí "Netopýři" se v této sezoně potkali s abnormálně špatnou formou. Ale přesto to na Real Sociedad stačilo. Tým trenéra Imanola Alguacila si vybral slabší chvíli a Valencia se díky jediné trefě hostujícího obránce Zubeldiy dočkala vítězství. La Real sice zůstal na třetím místě, ale jeho náskok na Atlético už představuje pouze jediný bod.

Navíc se domácí trápí s obsáhlou marodkou. David Silva se sice po delší době objevil na tréninku, ale mimo hru jsou ještě pořád Cho, Sadiq, Elustondo, Merquelanz nebo Guevara. Cádiz, který se dostaví do Reale Areny, střídá téměř rovnoměrně výhry a porážky. Minule si poradil s Rayem a to mu pomohlo k současnému šestnáctému místu.

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Sola, Zubeldia, Le Normand, Rico - Méndez, Zubimendi, Merino - Kubo, Sørloth, Oyarzabal

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelén, Hernandez, Fali, Espino - Bongonda, Escalante, Alcaraz, Sobrino - Guardiola, Roger

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.01 - 8.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
23
19
2
2
45 : 8
59
2
Real Madrid
23
16
4
3
47 : 18
52
3
Real Sociedad
23
13
4
6
32 : 23
43
4
Atlético Madrid
23
12
6
5
32 : 18
42
5
Real Betis
23
12
4
7
32 : 25
40
6
Rayo Vallecano
23
9
7
7
29 : 25
34
7
Villarreal CF
23
10
4
9
26 : 23
34
8
CA Osasuna
23
9
6
8
22 : 23
33
9
Athletic Bilbao
23
9
5
9
33 : 26
32
10
RCD Mallorca
23
9
4
10
21 : 24
31
11
Girona FC
23
8
6
9
36 : 35
30
12
Espanyol Barcelona
23
6
9
8
29 : 34
27
13
Celta Vigo
23
7
6
10
26 : 34
27
14
Sevilla FC
23
6
7
10
26 : 33
25
15
UD Almería
23
7
4
12
28 : 40
25
16
Cádiz CF
23
6
7
10
18 : 35
25
17
Real Valladolid
23
7
3
13
16 : 33
24
18
Valencia CF
23
6
5
12
27 : 27
23
19
Getafe CF
23
5
7
11
20 : 30
22
20
Elche CF
23
1
6
16
17 : 48
9

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (83)

Přidat komentář
Gazdo

OT : diskusiu k F1 mame?

Reagovat
Messiáš

Depay je borec, strašně mu to přeju a jsem rád, že je pořád v La Lize. Xavi by si zasloužil propleskat za to, jak jej ignoroval

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Kejza

vždyť se do Xaviho systému nehodil.. spíš si myslim, že vytěžit z prodeje takového hráče 3 miliony nebo kolik je podstatně víc na proplesknutí

Reagovat
Messiáš

Za hráče, kterému končila smlouva, který navíc chtěl jen do jednoho klubu asi ani nemohlo přijít více. Vzhledem k problémům, které máme na LW, tak klidně mohl alternovat mnohem více tam. Teď při absenci Lewy je to samozřejmě nobrainer. Chci spíše říct, že je to hráč s obrovskou kvalitou, kterou Xavi ignoroval.

Reagovat
Eichel

Na CF je to fajn hráč, ale na krídlo proste nie je dostatočne dobrý 1 na 1. A osobne mám teda pocit, že sa Cholovi hodí oveľa viac do systému ako Xavimu. Ako back up za Lewu by bol fajn, ale s tým by sa asi nezmieril.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Visca el barca

Tebasovi se povede nevídáné. Odstřelí za jeden rok z ligy Sevillu a Valencii. Zakáže Barceloně pomalu zaregistrovat i uklizečky a furt si pojede svoje jak jsou ty jeho stropy úžasná věc

Reagovat
EaP

No, ja mam reálne strach, že táto sezóna môže byť pre budúcnosť Sevilly a Valencie smrtiaca. Ak nezačnú okamžite zbierať body, nedajbože by fakt vypadli, liga by spadla pod úroveň L1. Villareal, Athletic alebo aj SS začínajú postupne strácať dych a ta priepasť v kvalite samotnej ligy sa za posledné 4 sezóny neskutočne zväčšila. Bude síce pekne mat kluby bez dlhov ale čo z toho, ak ich konkurencieschopnosť v Európe bude na úrovni Trnavy. A to nehovorím o tom, že rozpočty na sezónu budú stále nižšie a nižšie keďže týmto bude brutálne strácať aj marketing. Kľudne sa môže stať, že Real aj Barca ci Atletiko do niekoľkých rokov bud úplne od ignorujú ligu a budú tlačiť na Superligu alebo, ako to pred niekoľkými rokmi už bolo na stole, pôjdu hrať do Francúzska.

Reagovat
Jordi Alba

Nespadne pravděpodobně ani jeden. To s tou Francií taky dobrá pohádka.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla má s přehledem čtvrtý nejvyšší rozpočet z ligy, dvakrát vyšší než Betis například...

Reagovat
EaP

To je pekne konštatovanie. Avšak za cenu čoho? Už to nieje ani tak ako kedysi, že vedeli svojich hráčov dobre speňažiť a následne kúpiť za rozumné peniaze veľmi podobnú kvalitu. Za leto dostali z prestupov skoro 100 mega ale investovali tuším len niekde na úrovni 20 mega aj to za hráčov ani nie priemernej kvality aby dodržali to nádherne nastavene FFP. San Sebastian detto, Sorloth ich drží nad vodou a aj tak si ho po sezóne nebudú môcť dovoliť odkúpiť z Lipska. Villareal po úspešnej sezóne v LM musel vďaka platovym pravidlám taktiež rozpredat niekoľkých hráčov zo základu. A o spodku ligy sa ani nemusíme ani baviť. Ta priepasť medzi LA Ligou a zvyškom z Top5 líg začala naberať obrovské tempo.

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla neuměla zodpovědně nakupovat nikdy, několik přestupových oken v mínusu a dávání neuvážených smluv je teď konečně doběhlo, a bez pohárů to bude ještě horší.

Suso 21m, Idrissi 12m, Lopes 25m, Dabbur 17m, Promes 21m, Amadou 15m, Gnagnon 14m... a spousta dalších, u kterých by se dalo polemizovat o tom, jestli se alespoň z části vyplatili. Kde jsou ti hráči teď?

Reagovat
Israha

Monchimu poněkud ujel vlak, co se týče orientace na přestupovém trhu. Zvlášť letos mám fakt pocit, že tam natahal bandu průměráků, jejichž přeprodejem není moc šance nějak vydělat.

Reagovat
Visca el barca

Přesně tak Nejhorší je, že Tebasovi jsou kluby u prdele. Jeho zajímá jen jeho profit. Včera bylo pozdě, aby tenhle idiot skončil.

Reagovat
netopier

Valencia nemá až tak zlý káder, rozhodne nie tak zlý, aby hrali o záchranu.

Reagovat
Visca el barca

Ten Tebas je docela v průseru ne? Tohle nemůže ustát a bude konečně klid.

Reagovat
EaP

Co je to za kauza?

Reagovat
Kejza

japak Lewa dneska? už je zdravej?

Reagovat
LAM

Stegen-Balde,Christensen,Araujo,Kounde-Sergio,FDJ,Roberto-Fati,Ferran,Raphinha

Tak snad to dneska nějak dovedeme na 3body a příště už snad někdo do tý ofenzívy bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Bus kráááásně

Reagovat
Mass

To se to hraje proti Cenkovi, Comertovi a Foulquerovi :))

Reagovat
Mass

A vlevo Vasquez. Sem dlouho neviděl, že by měla Valencia slabší obránce.

Reagovat
Mass

Twl i Tecl by to kopl líp

Reagovat
LAM

Hrozně unavenej výkon. Hráči mi po té řadě utkání připadají, jak kdyby už nemohli udělat o krok více. Hrozně nám chybí kvalita v záloze a útoku, tak se to snad dneska nějak zvládne a příště už s jinou sestavou.

Reagovat
smazaný uživatel

Torres to je kus kokota

Reagovat
patas92

Reagovat
Rizek

Ferran se popere o penaltu a pak ji nedá. To nevymyslíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Fati škoda, teď bych mu to přál, aby se vysmál Ferránovi. Hlavně že nechtěl dát míč z ruky, ale ani netrefí bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Díky Torresi vole.

Reagovat
Rizek

Strašně to podělal. Nepochopitelně

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně to měl kopat Kessie, nechápu proč se o penaltu hádají dva útočníci, kteří jsou psychicky úplně v prdeli.

Reagovat
sylarko

kludne aj raphina

Reagovat
Rizek

Reagovat
Rizek

No a tady to máme.

Reagovat
Rizek

Situace na v našem útoku je katastrofická. Lewa a Dembouz pryč. Raphinha spíš dobrý než špatný. A pak tady máme úplně vyhořelého Ferrana a odevzdaného Fatiho. Jak s tímhle můžeme vést ligu?

Reagovat
smazaný uživatel

Raphinha je taky mimo, akorát mu občas něco náhodně vyjde

Reagovat
sylarko

raphina mimo nieje ale oproti ferranovi a fatim je to messi....

Reagovat
Rizek

Na Raphinhu se furt nadává, ale vymyslí (i pokazí) toho nejvíc z celého útoku.

Ti dva kašpaři jsou zralý na vyšetření u psychologa. Ferran má pořád výraz "pomoc, jsem v piči" a Fati "jsem krásnej, mazlete mě". Hrůza.

Reagovat
sylarko

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
smazaný uživatel

Ale docela bizár vidět na takové úrovni handrkování o to, kdo kopne penaltu. Tohle by měl mít ošetřený trenér...

Reagovat
smazaný uživatel

Kopeme jich tak málo, že se na ně nikdo ani nepřipravuje

Reagovat
Rizek

No Ferran stoprocentně ne.

Reagovat
Eichel

Má. Určený bol Ferrán a nemal sa tam Fati pliesť.

Reagovat
ttopi

Fati skvělá reakce po penaltě. Bylo vidět že se nehádají na krev. Fati si to pak mohl vynahradit a dal tyč.

Spíš je blbý že místo stavu 2:0 je to 1:0 a jsme v 10.

Reagovat
ttopi

Jinak kolik je za přímou ČK? Mám obavu, že Araujo bude chybět v lize proti Realu?

Reagovat
patas92

Za tohle by teoreticky mohl být jenom jeden zápas stopka

Reagovat
ttopi

Kéž by.

Reagovat
Rizek

Myslím, že jeden mač automaticky a pak může dostat trest navíc, což si myslím, že se v tomhle případě nestane - není za co. Já myslím, že proti Realu hrát bude.

Reagovat
ttopi

Jo, koukám někde na netu a za nezákeřnou ČK je jen 1 zápas. To musí být tento případ.

Reagovat
Rizek

Jako mi neříkejte, že by Depay neodehrál lepší party, než Ferran s Fatim.

Reagovat
Gazdo

Neodohral pretoze by ho Xavi jednoducho nepostavil

Reagovat
Rizek

Tak už mám jasno - Ferran si prostě vsadil proti nám.

Reagovat
Mass

Nebo se touží vrátit do Valencie.

Reagovat
Rizek

Kdo mu brání. Adios.

Reagovat
netopier

Čurák chcel dať gol Valencii ale karma ho dobehla

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo tak 5 metrů v autu...

Reagovat
Mass

Asi ste si zapomněli analyzovat čárovýho.

Reagovat
smazaný uživatel

confused emote

Reagovat
Mass

Na jakej zápas koukáš?

Reagovat
Switchback

Tyvole, jasná penalta ne ?

Reagovat
ttopi

Vypadalo to tak.

Reagovat
Rizek

Co bylo?

Reagovat
Cracker10

Faul jasnej, ale bylo to mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozný co hraje Valencia...

Reagovat
Mass

Asi proto je předposlední

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda, další tři body doma Výkon utrápený, ale Valencia je naštěstí tak tragická, že ani v přesile skoro nehrozila.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Penalta jasná a celkově sudí celkem jasně na straně Barcy. Ale to nebrečím, někdy to tak máme i my. Každopádně Valencia mimo

Reagovat
Well

Díval jsem se na posledních 10 minut a rozhodčí celkem mimo no. Červená i penalta z opakovacky jasné, ale ten míč metr za čárou a Kessieho hra jen na nohu také. Ovšem ty nahrávky Valencie na par metrů strašné.

Reagovat
JakubOcko

Rozhodčí se zase předvedl v plné kráse Všichni protestují, ale na VAR se stejně podívat nejde... nojo když zacinkají penízky to se pak píská jinak

Reagovat
ttopi

On si nemůže chodit dívat když sám chce, ne? Mám za to že mu to od VAR musej doporučit.

Reagovat
Rizek

Valencia se musí dát dohromady. La liga ji potřebuje.

A my? Bezkrevný výkon. Kdyby to bylo o 2 góly, dalo by se to možná pochopit, ale hrajeme si s ohněm. V létě to chce sehnat něco rozumného do útoku, protože takhle špatnou útočnou vozbu jsme neměli minimálně dvě dekády.

Reagovat
patas92

Fati s Ferranem se hádají o penaltu, když jsou na hřišti Raphinha s Kessiem, to nevymyslíš. Aspoň že to Barcu nestálo body a snad bude Araujo moct na Real.

Ferran snad v létě poletí. Sebevědomí až na půdu, ale ve výsledku úplně k hovnu fotbalista, který udělá dvě věci dobře, ale tu třetí rozhodující úplně domrdá, pokaždé...Raphinha se aspoň občas přimotá ke gólu nebo asistenci a je lepší směrem dozadu.

Reagovat
Raul=Real

Castilla...zase vyhravali a zase neudrzali na postup to nevidím

Reagovat
smazaný uživatel

Rudiger

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětlí mi někdo, proč William kartu dostane a Vinícius ne? Nechápu...

Jinak být na hřišti místo Rodriho Canales nebo Fékir, tak by to mohlo být 1:0, oni by tu přihrávku na Mirandu zvládli. Vidět takhle rozčíleného Pellegriniho je hodně ojedinělé...

Soto Grado v lese.

Reagovat
smazaný uživatel

Tu přihrávku mohl dát, ale jinak se mi Rodri líbí.

Reagovat
JM

Tak Vinicius "jenom" drzkoval.

William na něj sahal a pak se mu ještě smál do ksichtu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je špína...

Reagovat
smazaný uživatel

By mě zajímalo, jestli se pak alespoň bude cítit trapně, až se na to zpětně podívá.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Jackmaker1989

O titule bolo rozhodnuté už pred 2-3 týždňami. Škoda, dnes som tipoval 1 na Betis.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele