LaLiga - preview 21. kola: Atlético se dotahuje na Ligu mistrů

19.01., 09:04, aktualizováno 22.01., 08:32
Previews
Álvaro Morata (© AFP)

Atlético Madrid bude plnit úlohu výrazného favorita na půdě předposlední Granady, a jestliže vyhraje, bodově se dotáhne na čtvrtý Athletic Club. Hostitelé tak jako tak zůstanou na druhém místě od konce...

Granada CF - Atlético Madrid

pondělí 21:00

Pondělní dohrávku jednadvacátého kola obstarají Granada a Atlético Madrid. To se na Nuevo Los Cármenes představí po dvou letech a na své poslední vystoupení zde bude chtít rozhodně zapomenout. Domácí tehdy dvěma góly i přes zjevnou převahu hostí dovedli k vítězství Machis a Molina. Teď se Atlético chystá do Andalusie znovu, tentokrát ale o poznání lépe naladěno.

V osmifinále Copa del Rey jim los přisoudil asi nejtěžšího možného soupeře, konkrétně madridský Real. Ten navíc Atlétům o týden dříve uštědřil těžkou porážku v rámci Superpoháru hraném v saúdském Rijádu. Simeoneho svěřenci ještě pět minut před koncem vedli, jenže pak srovnal Carvajal a v prodloužení rozhodli svými trefami Joselu a Díaz.

Na domácím hřišti to však svému rivalovi "Colchoneros” vrátili i s úroky. Utkání se odehrávalo v podobně vyostřeném tempu, navíc Atético opět deset minut před koncem vedlo jednogólovým rozdílem. Joselu ovšem dokázal srovnat, a vypadalo to, že v prodloužení se bude historie opakovat. I přes převahu hostí se ale nakonec přeci jen uměl prosadit hrdina Griezmann a pojistku přidal Riquelme. Indiáni tak postoupili do čtvrtfinále, kde se doma utkají s o poznání hratelnějším soupeřem, tedy andaluskou Sevillou.

V úplně jiných patrech tabulky se po dvaceti odehraných kolech pohybuje Granada. Nováček mezi španělskou elitou má zatím bilanci dvou výher, pěti remíz a třinácti porážek a okupuje předposlední, devatenáctou pozici.

Svěřenci trenéra Mediny zajížděli v minulém kole k malému andaluskému derby do hlavní města tohoto autonomního společenství Sevilly, kde se utkali s místním Realem Betis. Ten rozhodně neoplývá nejlepší formou, a tak mohli "Nazaríes” doufat v příznivý výsledek. Toho se jim nicméně nakonec dosáhnout nepodařilo, v duelu, kde měl jejich soupeř jasnou převahu, podlehli 0:1, když se jediným gólem za domácí prezentoval čtvrt hodiny před koncem Isco.

O posledním zápase obou týmů na granadské půdě už byla řeč, minulé vzájemné střetnutí se každopádně odehrálo loni v srpnu v Madridu a úspěšnější byli domácí, kteří zvítězili 3:1. Podaří se jim podobný počin zopakovat i v pondělí?

Granada CF - pravděpodobná sestava:
Batalla - Sánchez, Piatkowski, Miquel, Neva - Zaragoza, Ruiz, Villar, Callejón - Uzuni, Boye

Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Witsel, Giménez, Hermoso - Molina, De Paul, Koke, Saul, Lino - Morata, Griezmann

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.12 - 4.19 - 1.68

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Getafe CF

neděle 14:00

V odpoledních hodinách se na El Sadaru potkají Osasuna s Getafe. Ani jeden tým není v tuto chvíli ohrožen sestupem, oba za sebou navíc mají poměrně slušné výsledky.

Osasuna do bojů v nejvyšší španělské soutěži znovu vstoupí po necelých třech týdnech, na vině byla Copa del Rey a také Superpohár. Z obou soutěží je už Osasuna pryč a může se zase plně koncentrovat na LaLigu.

V minulém kole, které proběhlo počátkem ledna, domácí porazili Almeríi 1:0 a upevnili si stávající třinácté místo. Od prosince loňského roku prohráli jen jeden zápas a mohou se tak chlubit poměrně slušnou formou.

To platí i pro Getafe, které ale na rozdíl od Osasuny minulé kolo nezvládlo a podlehlo Rayu. Před Vánocemi se však pyšnilo vynikajícími výsledky - porazilo Valencii i Sevillu a remizovalo na půdě Atlética Madrid. V neděli čeká na madridský celek papírově schůdnější soupeř, se kterým mimochodem od roku 2014 neprohrál. Azulones dělí od evropských pohárů šest bodů, což není ztráta, která by se nedala dohnat.

Trenér Jagoba Arrasate má k dispozici kompletní tým, což ale neplatí pro Getafe. Mauro Arambarri je mimo hru kvůli zranění kolene a trest si odpykávají Damian Suarez, Juanmi Latasa a Jaime Mata. Naopak připraven je Mason Greenwood, zapůjčený na hostování z Manchesteru United.

CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Areso, Catena, D Garcia, Pena - Moncayola, Muňoz, Oroz - Avila, Budimir, M Gomez

Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Iglesias, Dakonam, Alvarez, Rico - Greenwood, Maksimovic, Milla, O. Rodriguez - Mayoral, Unal

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.49 - 2.86 - 3.62

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Real Madrid - UD Almería

neděle 16:15

Almeríi čeká v neděli další zkouška ohněm. Po překvapivé plichtě s Gironou nyní zavítá do hlavního města na stadion Santiago Bernabéu, kde se utká s místním Bílým baletem. Ten odehraje ligové utkání po třech týdnech, během kterých stihl absolvovat jak Superpohár v Saúdské Arábii, tak i dvě kola domácího poháru. S tím se po velkém boji rozloučil.

A zamávání této soutěži bylo velmi trpké, podruhé v sezóně totiž "Los Blancos” nestačili na městského rivala Atlético. Co naplat, že jej o týden dřív dokázali porazit na neutrální půdě v Rijádu a celý Superpohár nakonec díky výhře nad Barcelonou opanovali. Tato prohra je musela rozhodně bolet o to víc.

Zápas to byl velmi vyrovnaný, nestranný fanoušek mohl skoro litovat, že se tito dva nesmiřitelní soci utkali už v osmifinále, jenže los je los a poručit se mu nedá. A tak se na Wando Metropolitano odehrála bitva se vším všudy.

Vedení se i přes spíše pasivní styl hry ujali domácí pět minut před pauzou, když se trefil Lino, ještě v nastaveném čase ale bylo srovnáno. Oblak se pokusil vyboxovat centr hostí, ale nešťastně si ho srazil do vlastní sítě. Ve druhé půli se prosadil Morata a dlouho to vypadalo, že si "Colchoneros” náskok pohlídají. Přibližně deset minut před koncem ovšem z velkého závaru před domácí bránou vyrovnal Joselu a šlo se do prodloužení. V něm rozhodl o vítězství Atletů Griezmann, následnou pojistku ještě přidal Riquelme.

Almería zatím v sezóně marně čeká na jakákoliv pozitiva, stejně jako na premiérovou výhru. V minulém kole však dokázala naprosto šokovat. Na její hřiště přicestovala skoro přes celé Španělsko Girona, která ani nemohla být větším favoritem. Utkání se jí nicméně hrubě nepovedlo, byli to naopak spíše domácí, kteří zle hrozili. Nakonec skončilo střetnutí bez branek a po vyloučení Garcíi byl pro hosty bod ještě zlatý.

"Rojiblancos” na jakýkoli bodový zápis proti Realu čekají přes třináct let, první vzájemné měření sil v sezóně na Power Horse Stadium skončilo vítězstvím favorita 3:1. I přesto, že se domácí ujali gólem Arribase už ve třetí minutě vedení.

Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Kepa - Carvajal, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Tchouaméni, Kroos - Bellingham - Rodrygo, Vinicius

UD Almería - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Pubill, Montes, Chumi, Akieme - Arribas, Robertone, González, Lopy, Embarba - Ramazani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.40 - 24.30

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Real Betis - FC Barcelona

neděle 18:30

Na Estadio Benito Villamarín se v neděli v podvečer utkají v rámci jednadvacátého kola španělské nejvyšší soutěže týmy Betisu a Barcelony. Oba celky jsou na tom, co se týče splněných očekávání, přibližně podobně. Jejich výsledky rozhodně neodpovídají predikcím největších optimistů, ale žádný velký propadák to zatím ani na jedné ze stran není.

Zeleno-bílí jsou v současnosti v tabulce na sedmé příčce a na šestý Sociedad ztrácejí pouhý bod. Jejich forma je nyní spíše horší, z posledních sedmi zápasů zvítězili pouze jednou, a to doma s tápající Granadou. Jinak si poradit nedokázali s Gironou, Sociedadem a na hřišti Celty dokonce padli 1:2. Ještě horší výsledek ale přišel v rámci šestnáctifinále Copa del Rey.

V něm se totiž "Béticos” utkali s nováčkem soutěže, tedy Deportivem Alavés, a nejenže na jeho hřišti prohráli, velmi špatný byl i výkon svěřenců kouče Pellegriniho. Jediný gól utkání vstřelil krásnou ranou k tyči Uruguajec Benavídez, a poslal tak svůj celek do osmifinále, V něm nicméně Deportivo padlo na hřišti Athletic Clubu.

Jak už bylo řečeno, chuť si Anadalusané spravili alespoň v malém derby s Granadou, kterou doma udolali 1:0. Přestože utkání dlouhou dobu gól nenabídlo, nakonec se čtvrt hodiny před koncem prosadil Isco a zpečetil bodový zisk.

Katalánský celek je na tom v tabulce o deset bodů lépe než jeho soupeř, přesto jich ztrácí sedm na svého největšího rivala Real Madrid. Barcelonští se, zdá se, postupně opět zvedají. A právě střetnutí s Betisem bude velmi dobrým testem, jestli se nejedná jen o zdánlivý posun.

Xaviho družina cestovala v minulém týdnu do Saúdské Arábie, kde se v Rijádu utkala o Španělský superpohár. V semifinále zde nejprve vyřadila papírově nejslabší Osasunu, naopak ve finále jasně nestačila právě na Real. V zápase byla od začátku horším týmem a už v desáté minutě prohrávala 0:2. Pak ji sice částečně do hry vrátil Lewandowski, dvougólové vedení si ovšem zpět na svou stranu vzal pět minut před pauzou madridský rival. Konečný výsledek pak stanovil čtvrtou brankou v síti Blaugranas Rodrygo. Po druhé žluté navíc nedohrál Araújo.

Štěstí na los měli Katalánci také v domácím poháru, kde narazili na třetiligový Unionistans. Ten dokázali na jeho hřišti porazit, a to i přesto, že se domácí zásluhou Gómeze dostali po půlhodině do vedení. Favorit duel otočil díky přesným trefám Torrése, Koundého a Baldého. V dalším kole se mimochodem Barcelona utká s klubem z Bilbaa.

Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Busto, Pezzella, Papastathopoulos, Abner - Roca, Guardado - Henrique, Isco, Diao - Willian José

FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Peña - Roberto, Araújo, Koundé, Baldé - F de Jong, Gündoğan, Pedri - Yamal, Lewandowski, Torrés

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 4.18 - 1.86

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Girona FC - Sevilla FC

neděle 21:00

Reagovat na výsledek Realu Madrid bude ve večerním utkání vedoucí Girona. Katalánský celek má k dispozici o jeden bod víc, avšak Real má zase o jeden odehraný zápas méně. Girona narazí na Sevillu, které se vůbec nedaří a v tuto chvíli dokonce hazarduje se svojí účastí v nejvyšší soutěži.

Při pohledu na tabulku se může zdát, že favorit nedělního zápasu je jasný. Girona je na prvním místě, kdežto Sevilla se drží těsně nad sestupovým pásmem. Přesto nás čeká zřejmě hodně vyrovnaná partie, která nemá jasného favorita. Sevilla pořád platí za kvalitní evropský tým, který je schopen vyhrávat pohárové soutěže.

Aktuálně je Sevilla ve výsledkovém útlumu, ba dokonce v krizi a nápadně kopíruje loňskou sezonu. V LaLize vyhrála pouhé tři duely a nebezpečně si zahrává s prvoligovou příslušností. Po novém roce se už dvakrát představila doma a ani jednou nebodovala. Zcela opačně si pak vede v Copa del Rey, kde postoupila do čtvrtfinále. Sevillu čeká na jaře těžká práce, ale pomoci by jí mohlo vyřazení z evropských pohárů.

V úplně jiné situaci je Girona. Katalánský celek je největší senzací probíhajícího ročníku a stále se drží vedoucích pozic společně s Realem Madrid. S Gironou už se zkrátka musí počítat, přestože v minulém kole jen remizovala na hřišti Almeríe 0:0. Úspěšné je i tažení Španělským pohárem a po výhře nad Vallecanem postoupila, stejně jako Sevilla, už do čtvrtfinále.

Girona se zvučnějších soupeřů nebojí, koneckonců letos už skolila Barcelonu, Atlético Madrid i Sevillu a to na její půdě. Výhru 2:1 zařídili svými brankami Yangel Herrera a Aleix García.

Gironě budou scházet Joel Roca, Ricard Artero, Toni Villa i Eric García. V kompletním počtu nejsou ani Rojiblancos a právě rozsáhlá marodka je jednou z příčin současné krize. K dispozici nebudou Djibril Sow, Kike Salas, Nemanja Gudelj, Dodi Lukebakio, Marcos Acuňa, Orjan Nyland, Boubakar Soumare a Youssef En-Nesyri, který reprezentuje svojí zemi na APN.

Girona FC - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - A Martinez, Juanpe, Blind, Gutierrez - Couto, Martin, Torre, Valery; Savio - Dovbyk

Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Juanlu, Ramos, Bade, Pedrosa - Suso, Agoume, Rakitić, Torres - Ocampos, Romero

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 4.01 - 4.14

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - UD Las Palmas

sobota 14:00

Las Palmas patří mezi ta nejpříjemnější překvapení tohoto ročníku LaLigy a nechybí mu moc, aby se zapojilo do boje o poháry! To by byla velká senzace, ale dokud je to aspoň trochu možné, Las Palmas věří. Další body si chce odvézt z půdy Raya Vallecano.

To už se mu ale dlouhou dobu nedaří. Když se Las Palmas vracelo domů naposledy jako vítěz po duelu s Rayem, psal se rok, v němž česká reprezentace dokráčela na Euru k senzačnímu bronzu a domácí Řecko tehdy předvedlo jeden z novodobých zázraků. Od června 2004 se Las Palmas něco podobného už nepovedlo. V tomto ročníku ale ukazuje, že umí překvapit a že se s ním musí počítat i v jiných prostorách než jen v sestupovém pásmu.

Las Palmas se dostalo až na devátou příčku a má na kontě už 28 bodů, což znamená, že od poslední pohárové příčky ho dělí jen pouhé čtyři body. Naposledy si svěřenci trenéra Francisca Pimienty poradili zcela suverénně 3:0 s Villarrealem, dvěma góly se o to postaral kapitán Kirian Rodríguez.

Domácí Rayo se dívá svému soupeři na záda a dělí ho od něj pět bodů. Je ale pravda, že oproti Las Palmas má jedno utkání k dobru, takže nic rozhodně není ztraceno. Jenže teď bude muset hrát doma a to je něco, co Rayo letos opravdu dělá jen nerado. Na Estadio Teresa Rivero totiž vyhrálo z devíti duelů jen jednou a je v tomhle ohledu druhým nejhorším týmem soutěže!

Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, A. Hernandez, Lejeune, Espino - Palazón, U. López, Valentin, De Frutos - Camello, Nteka

UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Valles - Suárez, Herzog, Marmol, S. Cardona - Muñoz, Perrone, K. Rodriguez - El Haddadi, Sandro, Moleiro

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.68 - 5.53

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Villarreal CF - RCD Mallorca

sobota 16:15

Třikrát a dost? Villarreal prohrál už tři duely ve všech soutěžích a chce konečně tuhle negativní sérii ukončit. Další šanci bude mít v domácím utkání na Estadio de la Cerámica, kam se v sobotu odpoledne podívá Mallorca. A bude to hodně pikantní souboj.

Oba soupeře totiž v tabulce LaLigy před začátkem 21. kola dělí jen skóre! To trochu překvapivě hovoří ve prospěch Mallorky, která se usadila na čtrnáctém místě. Villarreal za ní pokulhává přímo dramaticky v práci obrany. To je Achillova pata současného Villarrealu, neboť mužstvo zvyklé na poháry a nejkvalitnější soupeře má v obraně obrovské potíže. Letos v LaLize dostalo už těžko uvěřitelných 41 branek!

A že je to hodně vysoké číslo, zvlášť na poměry Villarrealu, svědčí fakt, že v celé LaLize najdeme letos jen jeden tým s horšími čísly. Poslední Almería dostala jen o dvě branky víc než Villarreal. To je klub, který zakončil minulou sezonu na pátém místě a hůř než sedmý neskončil už poslední čtyři roky. Teď se ale rýsuje jedno překvapení. "Žlutá ponorka" má totiž na pásmo sestupu náskok pouhých čtyř bodů.

Trenér Marcelino, který se stal mimochodem už třetím koučem Villarrealu v této sezoně, minule sledoval, jak si jeho svěřenci připisují těžké k.o. Už třetí porážku v řadě si pro ně přichystalo Las Palmas, které do sítě brankáře Filipa Jörgensena poslalo míč hned třikrát.

Ani pokud jde o šíři kádru, to nemá trenér Marcelino nemá vůbec jednoduché. Chybí mu zranění Raúl Albiol, Juan Foyth, Yeremy Pino či Denis Suárez a svou zemi na APN reprezentuje Alžířan Aïssa Mandi. Hosté se musí obejít bez zraněné dvojice Pablo Maffeo a Martin Valjent a příliš karet posbíral ještě Giovanni González.

Mallorca má ideální šanci odpíchnout se pronásledujícího Villarrealu a je pravda, že formu na to má velmi dobrou. V posledních deseti soutěžních utkáních totiž Mallorca prohrála jen jednou. Je fakt, že svěřenci trenéra Javiera Aguirreho sbírají až příliš mnoho remíz, nicméně s jiným týmem než Real nebo Atlético neprohráli od začátku listopadu.

Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Jörgensen - Alti, Bailly, Cuenca, Pedraza - Akhomach, Coquelin, Parejo, Baena - G. Moreno, Sørloth

RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Rajković - Darder, Nastašić, Raíllo, Copete, Lato - A. Sánchez, Morlanes, Costa, D. Rodriguez - Larin

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.33 - 3.76

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Valencia CF - Athletic Bilbao

sobota 18:30

Už skoro dva roky se Valencia snaží najít recept na Athletic, ale stále jí vítězství nad baskickým klubem uniká. "Netopýři" by se moc rádi dočkali v sobotu navečer, kdy se Athletic na Mestallu znovu dostaví. Jenže z formy hostí jde poslední dobou oprávněně tak trochu strach.

Ani Valencia na tom není třeba v porovnání s minulými roky tak špatně. Pořád jí patří solidní osmé místo a její manko na pohárové příčky činí v tuto chvíli jen tři body. Osmačtyřicetiletý trenér a někdejší velký symbol Valencie Rubén Baraja ukazuje, že dokáže z týmu dostat víc, než by se čekalo. Zvlášť poslední dobou mu jeho sázky na taktiku i zvolené hráče vychází, protože Valencia dokázala tři poslední ligová střetnutí vyhrát.

Navíc se konečně probudil její útok. Rayu dala jen jednu branku, Villarreal už od "Netopýrů" schytal góly tři. A v minulém kole si Valencia vedla ještě lépe, protože domácímu Cádizu dala ještě o jeden gól víc, polovinu ze čtyř branek si nechala až na závěrečné minuty prodloužení. V lize tím pádem poskočila už na zmiňovanou osmou příčku a k tomu ještě Los Ches přidali vítězství nad Cartagenou v Copa del Rey. Nicméně další kolo už nezvládli, jejich pouť skončila po třech inkasovaných gólech v osmifinále na Celtě Vigo.

A právě práce obrany se trenérovi Barajovi moc nezamlouvala. "V porovnání s tím, jak jsme si vedli v minulých utkáních, se nám zápas s Celtou hrubě nevydařil. Dělali jsme hloupé chyby jak po stránce systémové, tak individuální. Mám pocit, že jsme ztratili koncentraci a nedokázali se pořádně dostat do tempa. Na tohle si musíme dát pozor. Je mi líto, že jsme třikrát inkasovali, ale teď nám nezbývá, než se z toho poučit a jít dál."

Valencia má na marodce Andrého Almeidu a není jisté, zda se dohromady dá duo Roman Jaremčuk - Hugo González. Mouctar Diakhaby a Selim Amallah si kromě toho plní své povinnosti na APN. Hostům z Baskicka chybí Dani García a také Iñaki Williams, jenž reprezentuje na rozdíl od svého bratra Ghanu.

I bez něj ale půjde z Athleticu strach, neboť svěřenci trenéra Ernesta Valverdeho mají skvělou formu. Momentálně jim patří solidní třetí místo a od druhého Realu Madrid je dělí jen sedm bodů. Navíc si zajistili postup v Copa del Rey, když proti Alavésu vyhráli své šesté soutěžní utkání v řadě.

Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Mamardašvili - Foulquier, Mosquera, Paulista, Gayá - Pérez, Guillamón, Pepelu, Canos - Duro, D. López

Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Lekue, Vivian, Paredes, Yuri - Ruiz de Galarreta, Vesga - Berenguer, Sancet, N. Williams - Guruzeta

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.14 - 2.30

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Sociedad

sobota 21:00

Hlavní večerní přenos v rámci španělské LaLigy bude tentokrát patřit možná ne tolik papírově zajímavému zápasu, který obstarají Celta Vigo a Real Sociedad, který do Viga přicestuje. Přestože je mezi oběma týmy propastný patnáctibodový rozdíl a nacházejí se v úplně odlišných patrech tabulky, z posledních čtyř zápasů má jednoznačně lepší formu galicijský celek. Získal z nich sedm bodů a navýšil tak svůj náskok na sestupové pásmo.

V současnosti je tedy Celta šestnáctá a stále ji sužují především záchranářské starosti. Situace se však pro ni vyvíjí o poznání lépe než tomu bylo například okolo Vánoc. Benítezovi svěřenci dokázali po důležitém triumfu proti Granadě obrat o všechny body také Betis, obě vítězství zaznamenali na domácím stadionu. Pokud by i do třetice dokázali svou půdu uhájit, jednalo by se o skvělý úspěch.

K tomu, aby se to Los Celestes povedlo musí minimálně zopakovat, ne-li ještě o něco vylepšit výkon z minulého týdne na Mallroce. Celta zde šla do vedení po trefě Aspase z desáté minuty a téměř do poločasu své vedení držela. Pak se sice prosadil Larin, z pohledu branek to ale bylo všechno, a tak se body dělily.

Kdo by naopak o další dělbě bod nechtěl ani slyšet, to jsou hráči Realu Sociedad. S papírově slabšími soupeři se jim to totiž v lize stalo už třikrát v řadě. Nejprve remizovali 0:0 s Betisem, poté opět bez branek s Cádizem a nakonec se rozešli smírně i s Alavésem, a to po výsledku 1:1. Výsledkový propad pak skvadra okolo kapitána Oyarzabala dovršila v baskickém derby, ve kterém padla 1:2 na půdě Bilbaa.

Athletic byl v utkání, nejen díky domácímu prostředí, mírným favoritem a tuto roli nakonec dokázal potvrdit. A to zejména díky dvěma trefám Álexe Berenguera z třicáté a dvaačtyřicáté minuty. Realu se sice právě díky Oyarzabalovi podařilo odpovědět, jenže kontaktní gól přišel až dvě minuty před koncem základní hrací doby, takže na vyrovnání a protažení remízové série už se hosté nezmohli.

Chuť si spravili alespoň v domácím poháru, kde dokázali v osmifinále vyřadit loňského finalistu, Osasunu Paplonu. O osudu utkání rozhodly dvě penalty, tu první dokázal proměnit Oyarzabal, s tou druhou si sice v nastaveném čase neporadil Méndez, nemuselo jej to však mrzet, neboť z dorážky se prosadil Merino a určil konečný stav utkání, 2:0.

Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Guaita - Mingueza, Jailson, U Núñez, Domínguez, Sánchez - Pérez, Tapia, Dotor - Aspas, Larsen

Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Odriozola, Zubeldía, Le Normand, Tierney - Méndez, Zubimendi, Merino - Zakharyan, Oyarzabal, Barrenetxea

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.58 - 2.83 - 3.48

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Cádiz CF

pátek 21:00

Cádiz touží po první ligové výhře od začátku září a jeho cesta za ní začíná už v páteční předehrávce. Cestuje totiž do Alavésu na Estadio de Mendizorroza a bude doufat, že si útok domácího mužstva zase jednou vybere svou slabší chvíli.

Že by se totiž dali hráči trenéra Luise Garcii chválit za produktivitu, to se rozhodně říct nedá. Doposud se Alavésu povedlo dát za 20 utkání jen 18 branek a v tomhle ohledu jsou v celé lize spolu s Rayem Vallecano druhým nejhorším týmem. Méně branek už dalo jen jedno mužstvo a pokud říkáte Cádiz, máte pravdu. Ani jeden z týmů nepřekypuje ofenzivními veličinami a ani jejich vzájemné zápasy nebývají zdrojem velkého počtu branek. Víc než jednoho gólu v zápase jsme se za posledních dvacet let dočkali jen čtyřikrát.

Cádiz navíc není zrovna ve formě, aby domácí příliš potrápil. Hosté se usadili až na 18. místě a jde to s nimi z kopce. Za dvacet zápasů dokázali vyhrát jen dvakrát a na kontě mají pouhých 15 bodů. Trenér Sergio González naposledy sledoval bídný výkon s Valencií, která jeho svěřence potrestala rovnou čtyřmi vstřelenými góly.

Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Sivera - Gorosabel, Tenaglia, Marin, J. López - Benavidez, Guevara - Vicente, Guridi, Rioja - Kike

Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, L. Hernandez, Fali, Zaldua - Alejo, Kouame, Alex, Escalante, Navarro - Ramos

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 3.51 - 6.75

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Girona FC
20
15
4
1
46 : 24
49
2
Real Madrid
19
15
3
1
40 : 11
48
3
Athletic Bilbao
20
12
5
3
38 : 20
41
4
FC Barcelona
19
12
5
2
36 : 22
41
5
Atlético Madrid
19
12
2
5
39 : 23
38
6
Real Sociedad
20
8
8
4
31 : 21
32
7
Real Betis
20
7
10
3
22 : 20
31
8
Valencia CF
20
8
5
7
26 : 24
29
9
UD Las Palmas
20
8
4
8
19 : 17
28
10
Getafe CF
19
6
8
5
24 : 25
26
11
Rayo Vallecano
19
5
8
6
18 : 24
23
12
CA Osasuna
19
6
4
9
22 : 29
22
13
Deportivo Alavés
20
5
5
10
18 : 27
20
14
RCD Mallorca
20
3
10
7
18 : 24
19
15
Villarreal CF
20
5
4
11
27 : 41
19
16
Celta Vigo
20
3
8
9
21 : 30
17
17
Sevilla FC
20
3
7
10
25 : 30
16
18
Cádiz CF
20
2
9
9
15 : 30
15
19
Granada CF
20
2
5
13
22 : 41
11
20
UD Almería
20
0
6
14
19 : 43
6

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (262)

Přidat komentář
rominhoFCB

[fabrizio romano]

Barcelona dosiahla dohodu s Lucasom Bergvallom! Prestup by sa mal dokončiť ešte tento mesiac, ale k Barcelone sa pripojil až od leta. #fcbliveczsk

Reagovat
rominhoFCB

https://youtu.be/XwmKksE9h9g?si=rSfNgGJaQ8PR4HEv

Chudak De Jong, ten uz si nezahra.

Reagovat
Mass

Aby to nebyl podobnej hit jako Dan Samek, kolem toho byl taky hype.

Reagovat
Mateo16

Luka Modrić is expected to leave Real Madrid in June. @relevo

Snáď bude mať rozlúčku

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
rominhoFCB

Je pravda, ze v zaciatkoch svojho posobenia v Reale mal Modric iste nedostatky v technike, ktore potom zlepsil az v Madride ? Sa mi zda, ze som nieco podobne niekde cital, tak by som bol rad, keby mi to niekto potvrdil. Vdaka.

Reagovat
Jerichoo

Nemyslim, ze v technike skor v subojoch. Potreboval cas na adaptaciu

Reagovat
Pony Slaystation

V tomhle je RM extrém, ale kdo jinej by si to zasloužil než on?

Reagovat
Neutron

Chcel som napisat, ze Raul, ale ten vraj nakoniec rozluckovy zapas mal.

Reagovat
Well

Měl proti nějakému tomu arabskému týmu a hrál jeden poločas za Real a jeden za ně, bylo to tuším tehdy někdy v noci.

Reagovat
Neutron

Hej hej, len si nejak matne spominam, ze sa to smad aj tu riesilo, ze preco sa Real k svojej legende tak zachoval, tak som googlil a vraj proti dakym arabasom mal no ako je mozne, ze sa mi to pletie s nejakym inym hracom, neviem

Reagovat
Well

S Ikerem předpokládám, tam ty vztahy byly na bodě mrazu.

Reagovat
Neutron

Jo, to bude ono

Reagovat
Mateo16

Real Madrid are interested in Girona’s RB Yan Couto (21), per

@marca

:

Konečne niaka zaujimava alternativa voci Carvajalovi

Reagovat
Mateo16

Zostava

4 zapas za 14 dni

Doma proti poslednej Almerií

Už ho vyhodme

Reagovat
Mateo16

Kepa - Mendy, Rudiger, Nacho, Carvajal - Valverde, Kroos, Tchua, Bellingham - Rodrygo, Vinicius

Reagovat
zasranej malíř

Kepa,Carvajal,Rudiger,Nacho,Mendy,Tchouameni,Kroos,Valverde,Bellingham,Rodrygo,Vini Jr

Reagovat
Tony Stark

Carlo, Carlo

Reagovat
blaugrana

Jose od zajtra prebera Barcu a vrati ju spät na Olymp.

Reagovat
Neutron

Bodaj by

Reagovat
Raul=Real

Po tychto tazkych zapasoch ziadna rotacia proti poslednemu? Carlo

Reagovat
LAM

Asi můj infarkt

Reagovat
Well

Reagovat
zasranej malíř

To je nádhera ten staďák

Reagovat
Well

To je začátek.

Reagovat
zasranej malíř

Hoši ale

Reagovat
misinho7

Parada teraz budu branit jak blazni..

Reagovat
smazaný uživatel

Nechci být vůči Kepovi přehnaně kritický, ale tady bylo celkem evidentní, že to bude dávat na přední tyč.

Reagovat
CHONG

Lunin i Kepa jsou prostě k ničemu.

Reagovat
Well

Taky se mi nelíbí ani jeden, ale tady hlavně nechápu tu rozehrávku, co to jako mělo být za naivitu.

Reagovat
CHONG

Jasně, to byl úlet, ale ten Kepův zákrok byl úplně z prdele...

Reagovat
Well

Šel tam jak Hašek v hokeji no.

Reagovat
misinho7

tak ono je to sialeny downgrade z najlepsieho brankara na svete na nahradnika a kiksera

Reagovat
los_blancos

Stále mi príde, že je Lunin lepší. Viac toho pochytá a menej chybuje. Ak zlepší komunikáciu s obrancami, tak z neho ešte môže byť slušná jednička.

Reagovat
Mateo16

Vinicius tie jeho straty su neuveritelne

Reagovat
zasranej malíř

Velké trápení zatím

Reagovat
misinho7

Dneska sialena bieda. Jedine Vini a Jude sa tam snazia cosi vymysliet.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, už se zase všichni soustředí na rozhodčího, to pomáhá.

Reagovat
Well

Máme skvělou finální fázi.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle borec trefí jednou za život...

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Nacho dneska dvě asistence...

Reagovat
MystycMac

ale ten súdi šialený ...

Reagovat
zasranej malíř

No co, tak bude Csaplár o poločase

Reagovat
Cracker10

Kurz 2.9 to se musi zkusit.

Reagovat
CHONG

Špatenka, tohle bude hodně těžké zvrátit

Reagovat
Carles Puyol 5

Nacho kopyto kopyt a v Realu mu dají ještě kapitánskou pásku

Reagovat
Manik...

Od fanouška Barcelony kde byl kápo Sergio Roberto to sedí

Reagovat
Carles Puyol 5

Oproti Nachovi je Sergi Roberta PÁN FOTBALISTA

Reagovat
Well

Že by protože je kapitánská páska podle let působení v týmu?

Reagovat
Kokesh

To by i naprostý laik v téhle fázi sezóny a programu prostřídal ve FM a on to tam nepere na sílu to nejlepší co může.

Víni mohl jít z lávky, Rodrygo místo něj na jeho pozici + Joselu, stopkou ohrožený Bellingham lavička, místo něj Brahim. Bez DM, ideálně Ceba, Toni, kdokoliv.

Teď je tam musí nechat a doufat v remontadu...

Reagovat
CHONG

No nevím, já bych to teda naopak o poločase řádně prostřídal...

Reagovat
Manik...

Chudáci.. Kdyby znali Csaplára, dají si radši vlastňáka

Reagovat
misinho7

NAs najhorsi vykon v sezone zatial. Des, des

Reagovat
zasranej malíř

Asi si borci mysleli, že se dnes vyhraje samo nebo sehrála roli už i mírná únava

Reagovat
Mateo16

Cela prava strana je mrtva

Rodrygo, Valverde out

Modric , Brahim in

Reagovat
Ángel di María 22

Totalni tragedie. S poslednim tymem tabulky doma, bez napadu, bez jediny poradny sance, odchozena sracka. Bravo - celej tym uplne k nicemu.

Tleskam

Reagovat
Mateo16

VAR sa musi zrusit , za toto by sa naozaj nemali davat penalty

Reagovat
Registrujisejenproto

Fanousek Realu - takovato penalta je vysmech. VAR

Reagovat
2miguel1

Whaaat to ako nemohli uznat

Reagovat
Mateo16

Zrusit VAR brutalnu silu ma

Reagovat
dextroza_m

Pohladil hrace Realu po tvari, FAUL a konec ligy!!!

Reagovat
Registrujisejenproto

Mel bys byt rad, aspon budes mit zase o cem dalsich par let mluvit, kdyz je jasne, ze uspechy uefalony nebudou

Reagovat
Cracker10

A pak koukejte nekdo na fotbal, to je komedie, ktera se nerozhoduje na travniku

Reagovat
dextroza_m

Bohuzel...

Reagovat
HalaMadrid_Flx

achjaj

Reagovat
Manik...

Tpc to je rozhodčí.. Stál u toho a minutu čumí do VARu

Reagovat
Gazdo

Tvl Bellingham toto proste chlap musi ustat aj keby nechcel a nie sa takto hodit s krikom na zem

Reagovat
Ed_Hazard

Komedia dnes. Naprosta.

Penalta za mna uplne v pohode, nie je sa nad cim vzrusovat. Keby tam ten mongol z Almerie nehral hadzanu tak Jude doraza loptu do brany. Jeho blbost. Ale VAR pri 3.gol Almerie uplne zbytocnost - nechapem preco to nepiskal rozhodca hned a nech to zajst do takychto krajnosti. Takato ruka v ksichte sa piskna bezne 5x za zapas a aj s kartou. Ramos za to v 2 EC dostal dokonca zfleku cervenu

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Gazdo

Akoze ruka v ksichte ano faul urcite ale uz len preto ako sa Jude hodil na zem v teatralnej bolesti by som to nepiskal

Reagovat
Ed_Hazard

Cize kvoli tomu ci sa hodi alebo nehodi o zem by si upravoval spetne realitu? To si ako predstavujes? To je ako pojdes po dedine 90tkou a budes sa tvarit previnilo tak si ma policajt povedat, ok tebe pokutu nedame?

Reagovat
Gazdo

Wtf to realne dokazes obhajovat take chovanie?

Reagovat
Ed_Hazard

Ja ho tam niekde obhajujem? Na to si ako prisiel?

Reagovat
Mateo16

Ta lopta isla od Joseluho od obrancovej ruky

Reagovat
Well

Naprostý souhlas s tím, že ta ruka byla v hrozné poloze a ruka v ksichtu je faul automaticky, jen to má pískat hned.

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Well

Reagovat
Mateo16

Ten rozhodca je hotovy normalne kazdu situaciu vyhodnocuje spatne pod tlakom

Reagovat
Moshe Dajan

tak gól rukou snad uznat nemůže

Reagovat
Registrujisejenproto

Poslete prosim funkcni stream

Reagovat
dextroza_m

Přestávám sledovat, to je komedie.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
dextroza_m

Chápu, že slovutnému Realu Madrid to vyhovuje...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Mateo16

Reagovat
Moshe Dajan

tak to je brutalita něco takového jsem v prvních ligách ještě neviděl

Reagovat
Messiáš

Reagovat
los_blancos

Si ešte nevidel, že VAR musí naprávať chyby neskúseného rozhodcu?

Reagovat
2miguel1

Reagovat
Ed_Hazard

Ok Viniho gol platit nemal

Reagovat
Cracker10

Me to prislo jako rameno.

Reagovat
Well

To rameno se píská zvláštně, v opakovačce nejde pořádně vidět jak to trefil.

Reagovat
Ed_Hazard

Mne to ako ruka prisla. Na druhej strane si neviem predstavit trafit loptu rukou tak, aby ju "umiestnil" takymto sposobom. Ramenom taku silu v pohode vyvodis. Neviem no, uz je to teraz jedno.

Reagovat
DrQQ
Reagovat
los_blancos

Väčšia časť ramena...

Reagovat
roman1978

Tak toto jsem už dlouho neviděl. Tak se to dělá. Poslední přece nemůže vyhrát.

Reagovat
pospech11

Tohle rozhodčí těžce nezvládá

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Radši dostat 4:1 a pořádnou facku, než tohle...

Reagovat
Messiáš

Neuvěřitelná komedie. To je na odchod ze hřiště..

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Well

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
wyqinac

Reagovat
los_blancos

Na odchod z ihriska je to zakaždým, keď pískajú sudí koučovaní Negreirom, ty komediant...

Reagovat
Messiáš

Nauč se vyjadřovat, kašpare

Reagovat
los_blancos

Ja nemožem za to, že nerozumieš dobre po slovensky.

Reagovat
Messiáš

Fair enough.

K tomu zápasu, který je už stejně irelevantní, mě nikdo nepřesvědčí, že Vinicius hrál rukou. Ostatně to video výše, které je bohužel už odebrané, tak to podle mě ukazovalo celkem výrazně ve Vinckuv neprospěch.

Neměl bych vůbec nic proti neuznání gólu Almerie, kdyby rozhodčí se zachoval stejně i před penaltou pro Real, kdy se stačilo podívat, co předcházelo hraní rukou.

To je vše, nehraju si na neutrálního sledovatele. Nejsem jim, s Almerii dokonce sympatizuji, navíc jsem měl vsazeno na její neprohru a ve finále mě to celkem mrzelo/bolelo. Tak jako tak, když ve třech situacích, které jsou 50:50 rozhodneš pro silnějšího, tak to vzbudí vždy emoce a uplakané emoji fans Realu nejsou moc na místě :)))

Případ Negreiry řeší španělská justice, která věřím, že je nezávislá natolik, aby rezultát ve finále ukázal či došlo/docházelo ke korupci a/i ovlivnování. Každý kdo ale říká, že o tom něco ví nebo do toho vidí, tak podle mě lže nebo je motivován nějakým svým postojem - Barca vs Real..

Pokud korupce bude prokázána, tak doufám, že viníci budou potrestáni

Reagovat
los_blancos

Stále nesúhlasím. Viního gól dobre zhodnotil Well. Ak by to bol gól rukou, takú razanciu a výšku lopte dať proste nikdy nedokážeš. Pred penaltou zas súhlasím s La Liga. Obranca Almeríe rýchlo nacúval do Rüdigera a ten jediné, čo urobil je, že si položil ruky na súperove ramená. Škoda, že liga (jak orgán) maže všetky tieto videá, na X bolo jedno spoza bránky, kde to bolo veľmi dobre vidno, možno aj ty by si zmenil názor.

S Negreirou ok.

Reagovat
los_blancos

http://tinyurl.com/yc54ax2f

Tu podobný gól Cavaniho gól v CL.

Reagovat
Messiáš

Cavaniho gol je za me prave nejspise rukou, nicmene je to v dobe, kdy nebyl VAR, navic ten zaber muze zkreslovat.

Viniciusuv gol je dle meho taky ruka, nebot tohle jsou aktualni pravidla : https://www.marca.com/futbol/real-madrid/2024/01/21/65ad7dae268e3e3d6f8b45da.html

A hlavne to video vyse ukazovalo, na ktere si reagoval, tak dle meho ukazovalo, ze balon nedopadl jen na rameno, ale i na cast bicepsu. Co je vlastne naprosto nejhorsi je, ze VAR takovy zaber nemel.

https://twitter.com/LaLigaMichael/status/1749222612423585797

Situace je to takova, ze z kazdeho zaberu to vypada vlastne jinak a je to dost smutny, ze rozhodci nema k dispozici vsechny zabery.

Chtel bych i dodat, ze VAR ma vstupovat do hry v pripade "clear and obvious error" a ne se snazit znovurozhodcovat na již udelěným rozhodnutím

Tenhle zaber se tezko da vyhodnotit jako rameno

https://twitter.com/TheEuropeanLad/status/1749112374441705731/photo/1

Tady je situace Gaviho z prvniho kola, ktera vypada daleko spise pro hrudnik i ruku u tela, ale byla posouzena jinak : https://twitter.com/Heart_Less10/status/1749237501758169536

Vysledek : ruka, ztrata bodu s Getafe a distanc pro Xaviho na dva zapasy.

K te penalte ci faulu na Bellinghama se asi nebudu vyjadrovat. Mel jsem za to, že chces diskutovat a podkladat veci argumenty a fakty a ne emocemi.

Svet tohle videl a krome fans Madridu, kteri se rozhodli zit ve sve bubline, tak ma na to svuj nazor. Tady jste zisklali 3 body, ale image nepochybne dostala na frak. Podobne jako Barcelona mela takove zapasy v minulosti..

Reagovat
los_blancos

Práveže niektoré zábery skresľujú a neni tak vidno, na ktorom konkrétnom mieste sa lopta dotkla. Stále všetci ignorujete ten jasný fakt, že jak Víni tak Cavani, by takú silu a smer lopty bicepsom dať proste nedokázali, museli by ho mať minimálne taký jak Ádama Traoré. Za mňa to teda jednoznačne trafili ramennou kosťou a takéto góly by mali byť púšťané, je to niečo nové a veľmi efektné.

ze VAR ma vstupovat do hry v pripade "clear and obvious error"

Ak zapískal najprv Víniho faul, tak to nie je "clear error"? Lebo mne teda neprišlo, že by pískal ruku...

S obr. na mňa nechoď, každý predsa vie, že sú najviac manipulovateľné...

Práveže som chcel dať argumenty tým videom, lenže ti píšem, že liga ich všetky po čase vymazáva, tak o akých emóciách píšeš?

Jo, svet to videl a všetci antimadridisti sú na prášky, úplná klasika. Barsa má také zápasy neustále, len ich akurát nie je tak veľa, jak v zápase s RM-Almería, alebo nie sú tak medializované. Btw. poslednú dobu mi viac vadí Patético, v každom zápase ide min. jedno vážne rozhodnutie sudích za nimi...

K tomu Negreirovi ešte... odsúdil si vlastne svoj klub zato, čo urobil alebo sa ti to zdá normálne? Jasne, prezumpcia neviny, lenže je ti jasné, že nebyť istého Alberta Solera, pravdepodobne by ste boli v Segunde a žiadne tituly (od 2022) by FCB nezískali? Viac tu: https://en.as.com/soccer/who-is-albert-soler-ex-general-sports-director-for-spain-who-worked-for-barcelona-until-2021-n/

Reagovat
Messiáš

Podivej se jeste jednou na ten obrazek, kde jsou dane regule, kde se hrac muze a nemuze dotknout rukou. Porovnej to s timhle a jestli jsi schopen rict, ze tohle je rameno, tak se dal nemusime bavit.

https://twitter.com/Rezbarca/status/1749334738601488569

A je to kazdy druhy zapas. Ted s Las Palmas se resila potencialni redka Rodrygovi, dokonce se rozebirala vyjadreni Sota Grandeho v tunelu o polocase, jestli rekl, ze to je jasna redka nebo ne.

Ten vyblitek k tomu Negreirovi snad necham bez povšimnuti. Presumpce neviny je jedním z pilířů naší právní společnosti a stejně tak je to i ve Španělsku. Každý, kdo tvrdí, že ví, jak to dopadne, tak lže, respektive není neutrální. A článek na AS, který není nikde jinde citován nebo téma toho článku, které nepřevzal nikdo jiný, aby udělal svoji analýzu mě fakt nechává klidným. Je mi jasné, že ty a kluci z bilybalet.cz na to už dávno máte svůj názor, já si na rozhodnutí počkám a věř mi, jsem spíše optimistou.

Letos Barcelona na Real nemá možná i nehledě na chyby rozhodčích, ale kolik jich je ve váš prospěch je alarmující a nemůžu si pomoct, ale nebál bych se říct,že Girona by teď měla sluřný náskok na prvním místě, kdyby se neděly.

Reagovat
los_blancos

Tak to sa asi fakt nemáme o čom baviť, stále si stojím za tým aj keď to porovnám s tým obr. z IFAB. Lepšie video nemáš než to v 240p kvalite? Btw. stále si mi neodpovedal, jak by sa dalo dať lopte takú razanciu a smer, ak by to bolo rukou. Asi si futbal ešte nehral no...

S tým Soto Grado si zas naletel na manipuláciu DAZN, čo bolo už dokázané a kde len tak mimochodom šéfujú ďalší culés, tak jak všade a hrajú sa na objektívnych. Ale ano, Rodry mohol kľudne dostať ČK, tak jak minulú sezónu Gavi za agresiu na Ceballosa, či xy podobných zákrokov od rôznych indivíduí na Viníciusa.

Rovnako sa má na čo sťažovať aj RM. Príklad: zápasy v Seville, jak proti FC, tak Betisu alebo dva zápasy s ATM, naposledy v Cope. Subjektívne si spomínam, že sudí nám pomohol len doma proti Getafe, keď neodmával ofsajd a na Montjuic jasná 11 na Aráuja od Tchoua. Na čo sa sťažujete vy? Často spomínate ten prvý zápas na Getafe, ale tam to bolo v podstate 1:1 za neodpískané penalty či? Ja si zas napr. pamätám, jak vám pomohli, keď proti vám neodpískali penaltu za jasné potiahnutie Williamsa doma s Athleticom, faul Koundého po jeho góle na Osasune, či predvčerom sa dala pískať penalta za faul Aráuja na hráča Osasuny...

Jaký "výblitek" prosím ťa? Hrať to na prezumpciu neviny je tak nechutne alibistické...

Tu máš ďalší: https://okdiario.com/deportes/federacion-querella-contra-albert-soler-prevaricacion-omision-caso-negreira-10599929

Byť na vašom mieste, tak čakám, kým sa celý klub tých sračiek zbaví - myslené ľuďmi, čo to spôsobili - a začnem fandiť po úplnom reštarte v Segunde či Tercere. Ja by som takému niečomu fandiť nedokázal, a tešiť sa tými fejkovými titulmi pod Xavim, keď je to len vďaka ďalším podvodným "palancas", no tak to teda klobúk dolu...

Reagovat
Messiáš

Video má dostatečnou kvalitu, abys viděl jaké části ruky se balón dotkl. Je zřetelné, že ruka není u těla, a že Vinicius udělá pohyb celou rukou a trefí míč paží, částí, která má již dost blízko lokti ruky. Tím pohybem naprosto v klidu vygeneruje dost síly na to, aby mic šel tak, jak šel.

Absurdní je, že VAR ani tento záběr neměl k dispozici.

A paradoxně celý svět to proti Almerii viděl, ty záběry lidé měli k dispozici a taky krom madridistas na to měli jasný názor.

S Las Palmas ani nejde o to, že CTA se pak snažila dementovat slova Sota Grandeho. Ten incident na hřišti proběhl a nikdo tomu klasicky nevěnuje pozornost, přičemž se jedná o něco, co často je trestáno červenou kartou)

Když tím článkem s promadridistickeho AS, které má asi takovou vypovídající hodnotu jako když něco napíšou Katalanci Sport či Elmundodeportivo, tak si jej aspoň přečti

"As for the conspiracy arising that Soler changed the law to protect the club, this is not entirely true. The three-year statute of limitation was already in place since 1990 when the first sports law came to pass. So Soler did not work to change this part of the new 2022 sports law."

Je dost možné, že nám rozhodčí v některých momentech pomohli. Neviděl jsem zápas proti Osasune. Dokážu říct, že gól Sorlotha, který byl pisknut jako offside bych já uznal. A třeba je takových momentů více. Pamatuji si na zářez proti Getafe a první El Clasico, kde tuším Vinicius jasně fauloval Arauja pri centru a penalta se nepiskla. (Paradoxně se piskla hodně podobná situace naopak teď v Superpoháru pro vás)

Narozdíl od tebe dokážu uznat, když rozhodčí klubu pomohou. Pamatuji si i historicky zápasy, které se mi třeba i kvůli tomu nelibili. Ale od mediálního propuku případu Negreiry rozhodně nemám pocit, že by Barceloně globálně někdo pripiskaval. Stejný pocit rozhodně nemám z Realu.

Tady tvoji zvrácenou logikou bych mohl říct, že bych začal fandit Realu, až se vyporadate s dědictvím po Francovi, které teď vaše PR oddělení vehementně popírá, že by se kdy stalo .

Já nemám věšteckou kouli jako ty, abych věděl, jak to (Negreira) dopadne. V prvním příspěvku jsem se k tomu vyjádřil naprosto jasně a věřil jsem, že i pro jedince se sníženou schopností chápat text je to dostatečné. Chyba na moji straně, neodhadl jsem zaslepenost fanouška, se kterým diskutuji.

Rozhodně Barceloně fandit nepřestanu. Již jsou pro mě důležitější věci v životě, ale věrný klubu zůstanu, i kdyby snad měli spadnout do třetí ligy (což ovšem si nemyslím, že je pravděpodobné )

Zajímalo by v čem jsou nelegální Palancas, ale už se mi s tebou ztracet čas. Takže si žij ve své bublině.

Reagovat
los_blancos

O neruke Vinca sa proste nezhodneme, nemá to zmysel.

Rodrygovmu incidentu sa venovala napr. Marca, podľa ktorej zrejme mal dostať ČK. Ja s tým súhlasím, ale nie už s tým, že by to často trestali.

Ja som to práve čítal, ale zabudli tam dodať, že z troch stupňov závažnosti previnenia Soler celkom neprekvapivo upravil len prvé 2 stupne, teda menej závažné a stredné zvýšil, a veľmi závažné, čo sa týka vás, ponechal tak jak bolo predtým.

Je jasné, že z Francovho režimu ťažili všetci, inak to ani nešlo. Ale nie tak jak FCB, keď im dovolil 3-krát rekvalifikovať svoje pozemky či zachrániť pred krachom. Všetka táto propaganda z Katalánska začala po olympiáde 92, keď vďaka tomu začal finančne prosperovať celý región, mesto a klub. Btw. Roures sa sám chváli tým, že nebyť jeho a peňazí z verejnoprávnej TV3, tak žiadny Cruyffov Dream Team by nikdy nevznikol...

Ja som tým bol spočiatku dosť poznačený, veril som, že je to pravda a nejaký čas som si to fandenie nedokázal naplno užívať. Lenže celé sa to udialo pred vyše polstoročím a tak som to hodil za hlavu. Porovnávať sa to s nedávnou históriou FCB proste nedá, aj keby to bola pravda. Ako fanúšik som toho nebol súčasťou, vy áno a stále veríte tým istým ľuďom, čo to spôsobili.

Ani ja neviem jak to dopadne, lenže ty sa stále odvolávaš na súd, pričom stále nedokážeš odpovedať na to, čo si myslíš o tom, že ste platili aktívneho vicešéfa rozhodcov, čo je samo o sebe už NELEGÁLNE a NEZÁKONNÉ. A to je to smutné...

Palancas sú nelegálne, resp. pochybné v tom, že z dohodnutých 100M za podiel v Barça Studios od Rouresových spoločností Socios.com a Orpheus Media vám doteraz zaplatil stále len 10M a podľa neho je to tak v poriadku, že na tom boli dohodnutí. Tak kto tu teda klame a jak to mohla liga dopustiť? Naposledy podobný prípad, predali ste podiel z Barça Vision (wtf ) za 120M Nemcom, tí to ale nesplácajú a tak ste ich dali na súd.

Je viac než jasné, že "madridista" Tebas vám týmto podvodom pomohol za to, že vycúvate z obžaloby fondu CVC, kde ostal už len RM a Athletic. Nie je spravodlivé, aby vám bolo umožnené vyhrávať trofeje napriek tomu, že peniaze, ktoré boli určené na registráciu hráčov a transfery vám napokon stále neboli vyplatené akoby sa nič nestalo. Ďalší dôkaz, že ťaháte za nitky všade, kde sa len dá a jediný režimový klub je Fútbol Club Barcelona.

Reagovat
Messiáš

Wow. Emoční výblitky a dokonce už i ohýbání historie, to je tak na článek pro bílýbalet.cz. Hlavně ta část s Francem je vyloženě úsměvná a jen ukazuje, co za duševního mrzáka jsi. Myslím, že není třeba další reakce, tady už bylo ztraceno mého času dost

Reagovat
los_blancos

Slušne nezvládaš. Miesto faktov a argumentov urážky typu "výblitky a duševní mrzák"... Tu už asi fakt niet čo dodať, je mi ťa ľúto.

Reagovat
Messiáš

Na to není co dodat, je mi líto, že jsem ztratil tolik času s takovým hlupákem.

Chce si to občas přečíst i něco, co nevydalo vaše PR oddělení, ale to zjevně chci moc. Už takovou chybu neudělám

Reagovat
los_blancos

To "PR oddelenie " k tomu pripisuje rôzne zdroje a dokumenty ako dôkaz, narozdiel od tých z Barcelony, ktorí často a zámerne klamú, aby vytvorili 'Príbeh'.

Je ale kúzelné, jak si sa zameral výhradne na Francovu éru, priaznivec Atlético Aviación.

Pravdou je, že za Francovej éry trpeli najviac ľudia v Baskicku a Katalánsku, boli povražďovaní, uväzňovaní a ženy znásilňované. Keďže ako najvyspelejšie regióny vďaka priemyslu na tom boli finančne najlepšie, nechceli dopustiť, aby im režim centralizmu a prerozdeľovania financií rozkazoval a bral, čo im patrí, preto tá vojna.

Athletic, ako klub sa od toho úplne izoloval a nechcel žiadnu politickú pomoc. RM trvalo asi 15 rokov po nástupe Franca, keď konečne dokázal vyhrať ligu. Počas vojny bol na pokraji zániku, bol mu zničený štadión s trofejami a povraždení, emigrovaní či uväznení hráči a funkcionári.

Je faktom, že neskôr Bernabéu ako falangista využíval režim finančne v prospech klubu, lebo inak to zrejme ani nešlo. Tiež je ale pravdou, že v režime mal niekoľko nepriateľov, hlavne generálov a ani vzťah so samotným Francom nebol ideálny. Svedčí o tom aj fakt, že Franco nikdy nebol čestným prezidentom, resp. socio klubu narozdiel od FCB, keďže vás zachránil pred krachom a prispel na dokončenie stavby nového štadiónu. Bolo vám umožnené aj rekvalifikovať svoje pozemky, niekoľkokrát. RM to ani raz neumožnil, keď chcel postaviť nový štadión.

Ak to mám zhrnúť, tak áno, RM ťažil najviac z tohto obdobia. Nebolo to ale preto, že za ním bol nejaký Franco, ktorý sa k nemu pridal až neskôr, keď pochopil, že RM bude oveľa lepší tím než Aviación a mohol ho tak propagovať v celej krajine a Európe ako svoju výkladnú skriňu. Môže za to v prvom rade samotný Bernabéu, ktorý svojím vlastným umením a šikovnosťou vybudoval celý klub nanovo a urobil z neho najlepší klub storočia.

Je povýšenecké, že všetok svoj neúspech a neschopnosť hádžete na Franca a "jeho" klub, keď sú evidentné dôkazy o tom, že ste z režimu ťažili aj vy, a to nemálo. Pokiaľ viem tak ešte niekoľko rokov pred Francovým koncom, asi v polovici '60 ste už boli najbohatší klub a bolo tomu tak aj v ďalších desaťročiach až po príchod Péreza. Napriek tomu ste boli dominantnejším až od '90 a všetci už dobre vieme, že aj vďaka športovej korupcii.

Reagovat
Messiáš

Roztomilé. Mě se na takovou zaslepenost asi ani reagovat nechce, ale telegraficky. PR oddělení bylo po releasu toho zvráceného videa kritizováno z různých zdrojů a částí Španělska jako vytržené z kontextu a šířící Fake News. Především odporné bylo poukazování na hajlující hráče Barcelony jakoby to snad mohlo být dobrovolné gesto.. (respektive PR oddělení jaksi zapomnělo, jak funguje diktatura)

Klub byl v největší ruině po zavraždění prezidenta Josepa Sunyola ještě v závěru občanské války jednotkami Francisca Franca. Nebýt tehdejšího trenéra Paddyho O'Connella, tak vážně nebylo komu pomáhat/prokazovat laskavost při čemkoliv. Není nutné dodávat, že post prezidenta po Sunyolovi pak často řídili prezidenti dosazeni přímo vládnoucí garniturou (ostatně jeden dočasný prezident politicky velice motivovaný odmítl nejníže vyjednanou částku za přestup Di Stefana do Barcelony )

Patřit ke klubu v tomhle období bylo spojení s klubem reprezentující levici, Katalánsko a cokoliv proti čemu Franco bojoval. Hráči, kteří byli součástí tour po Mexiku a USA, která finančně klub zachránila pak často volili možnost zůstat v exilu v Mexiku či Francii ze strachu z následků.

Nou Camp byl financován půjčkou 34 tisíc členů u banky Santander, která předtím nechtěla dát půjčku klubu. Dala ji ale představitelům klubu, jelikož to pro banku znamenalo 34 tisic nových účtů. Naopak konexe Bernabeu s představitely režimu pomohly získat pozemky a postavit stadion za velice příznivých podmínek, který pak Franco i rád využíval (zvlášť díky kapacitě) pro své politické záležitosti.

Bernabeu sloužil Francovi už jako voják, dokonce měl s Francem ideologicky hodně obdobné názory. Byl to centralista, nenáviděl katalánskou i baskickou kulturu a identitu a pochopitelně měl s Francem nadstandardní vztahy. Jeho nikdo nemusel nutit k vlídnému vztahu k Francově politice, on byl "Frankista" z přesvědčení. Jejich roky působení ve svých pozicích se i neuvěřitelně překrývají a Bernabeuv srdceryvný výlev, kde se snaží v PR videu říct, že Real Madrid není/nebyl režimním klubem řekl pochopitelně hrdinsky až po Francově smrti, kdy se už nehodilo být s tímhle člověkem moc spojován

V obou klubech byli jedinci, kteří byli jinak smýšlející než byla hlavní ideologie klubu. Nepochybně byli v klubu jedinci, kteří měli k Francově politice blízko. Pokud Franco ale klubu pomohl, tak to bylo prachsprosté populistické gesto, které mělo mírnit nenávist v Katalánsku vůči své osobě. Kolabující FC Barcelona byla často způsobena kroky vládnoucí garnitury. Režim ji padnout nenechal, neboť by to i zhlediska symboliky pro katalánské obyvatelstvo byl pro Franca problém. On ve finále i tu rivalitu a El Clasico potřeboval.

To, že mu někdo přišel z klubu dát medaili, aby si snad zajistil přízeň mě nechává naprosto chladným. Že byl v klubu někdo, kdo se snažil s Francem dobře vycházet snad nemůže nikoho moc překvapovat.

Btw. o letcích z Atletica moc dobře vím. Jsem převážně fanoušek Barcelony. S Atleticem sympatizuji někdy od dob mladého Fernanda Torrese v klubu. Politika je mi zde naprosto ukradená. Franco chtěl mít klub, který bude reprezentovat Španělsko v Evropě a ve světě a ten musel být z Madridu. Ostatně pokud vím, tak se probírala i možnost mergeovaní klubů. Nepochybně Atletico dostalo celou řadu výhod hlavně před obdobím, kdy se jasně vykrystalizovalo, kdo je ve městě týmem číslo jedna.

Závěrem: FC Barcelona byla jasně nejvíce perzekuovaným týmem ve Španělsku v této éře. Pochopitelně, neboť byla nejvíce opozičním týmem vládnoucího režimu. V 60. letech vznikl slavný popěvek, který používají fanoušci soupěřů do teď : Así, así, así gana el Madrid (takhle vyhrává Real Madrid) v reakci připískávání rozhodčích Realu, kteří se prostě báli zprotivit režimu. Není takový popěvek na Barcelonu (ani Atletico).

Těch věcí je hromada, ale třeba jedna věc za všechny je přestup Di Stefana, který by bez zásahu režimu kopal s Kubalou za Barcelonu a ne za Real Madrid. Dost těžko si lze představit, že i v takovém případě by se z Realu hlavně v PMEZ stala mašina jakou se stala.

Klasiky jako Copa del Rey 43 nebo 1970 (Guruceta) ani nezminuji, neni třeba.

Dobrou knihu má o tomto tématu Sid Lowe. Ale ono toho hodně zminuje takhle Diplomová práce napsaná v UK v Praze.

https://dspace.cuni.cz/bitstream/handle/20.500.11956/53205/120124261.pdf

Je hodnocena výborně a výborně zazdrojovaná, ale samozřejmě můžeš pokračovat ve své iluzi toho, že režimním klubem (jak tvrdilo PR video), nebo klubem který z Francova období nejvíce těžil (tvoje formulace) je FC Barcelona (tady si prostě neodpustím komentář, to je idiocie a neuvěřitelná zaslepenost k tomu ) Třeba i studentka politologie, její vedoucí práce a oponent jsou zaslepení fanoušci FC Barcelona

Vzpomněl jsem si na diskuzi pod přestupem Ardy Gulera do Realu Madrid, kde si na me reagoval : "Inak vidím, že máš celkom prehľad o novinároch v Španielsku..... Caso Negreira.... Úprimne si myslím, že nebyť Negreiru, tak toľko nedominujete a niekoľko trofejí by vám chýbalo."

Neměl jsem chut reagovat, jelikož jsem pochopil, že sis v tom ty už dávno svůj závěr udělal. Dostal si tam výsměch i od fanoušků Realu btw.

Podobný styl diskuze předvádíš i tady. Whataboutismus, když se bavíme ruce Viniciuse (než mě obviníš z toho stejného kvůli zatáhnutí Franca do tématu, tak toho jsem zmínil jen v reakci na tvoje "být vámi začnu fandit klubu po restartu v Segundě - jako bych se já snad měl vyrovnat z pochybnou minuloustí svého klubu) Otázky na mě, které ovšem ty odpovíš a čekáš, že je já reafirmuji tvůj názor i ze své pozice. To platí třeba na toho Negreiru. Takže si budu dávat pozor, abych s tebou už "nediskutoval", protože to diskuze vlastně není a potvrzovaní svého stanoviska můžeš žádat od někoho stejného názoru na patřičných stránkách (bilybalet apod...)

Reagovat
los_blancos

Tak za fake news to vyhlásil predovšetkým katalánsky región ako celok, pokiaľ viem. Neviem, čo akože čakali, keď Laporta na tlačovke o Negreirate sa bránil, že však oni robili v podstate to isté v minulosti (výmysel) a to RM bol klub režimu, čo je btw. len domnienkou a nikdy sa to jednoznačne nepreukázalo. Iste, nasledujúce PR video bolo rázne a trochu vytrhnuté z kontextu, ale v podstate tam ukázal reálne obrazy a na konci sa provokatívne opýtal, kto je vlastne tým režimovým klubom. :)

Katalánci si to nikdy nepriznajú, ale keď zistili, že proti Francovi nemajú šancu, tak sa niektorí k režimu radšej pripojili, aby z neho mohli ťažiť. Skutočným poškodeným (športovo) je tu Athletic, ktorý sa od toho plne dištancoval a najviac na režime utrpel, keďže pred občianskou vojnou lige spolu s RM dominoval...

Prípad Sunyol je, zdá sa, ďalšia propaganda ako obviniť zo všetkého Madrid. Pritom na post prezidenta klubu rezignoval už mesiac pred svojou smrťou. Viac tu: https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigacin/suñol-el-presidente-mártir-del-barça

S Di Stéfanom to posral hlavne Enric Martí Carreto, niekoľkokrát. A neviem, o akom dočasnom prezidentovi, ktorý mal mať z toho prospech hovoríš, ale tu o tom informujú trochu inak - https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigacin/el-fichaje-de-alfredo-di-stéfano

Tiež je zaujímavé, že o Kubalu sa zaujímal jak prvý RM, ale FCB s pomocou Federácie bola rýchlejšia. - https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigacin/kubala-la-historia-de-un-fichaje-facilitado-por-el-régimen-y-la-federación-española-de-fútbol

Camp Nou by sa bez pomoci režimu nikdy nestal skutočnosťou. Však mozog projektu, vtedajší prezident Miró-Sans bol falangista a bez pomoci vplyvných ľudí režimu by to prosto nedokázal. Ako je vlastne možné, že má sochu vedľa takých legiend jak Kubala či Cruyff, keď sa od režimu tak dištancujete? A ako je možné, že klub stiahol medaily udelené Francovi až 43 rokov po jeho smrti? - https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigacin/la-otra-historia-del-camp-nou-el-origen

Neviem, či Bernabéu potreboval pomoc režimu na nové pozemky, keď tie nové získal v blízkom susedstve starého Chamartínu. Nový štadión sa zaplatil dlhovými záväzkami majetkom svojich socios na 20 rokov.

S Bernabéu to nebolo tak čierno-biele, jak sa zdá. Spočiatku nebol ani na jednej strane, napriek tomu bol odsúdený ako podporovateľ CEDA (Konfederácia autonómnych práv) a to ho prinútilo utiecť na francúzske veľvyslanectvo na dva roky. Až smrť jeho priateľov ho prinútila utiecť z Madridu a pridať sa k nacionalistom.

To, že nenávidel katalánsku a baskickú kultúru je trošku prifarbené. Mal sa vyjadriť, že oba regióny miluje, len logicky ako nacionalista nemal rád ľudí, ktorí sa chceli odtrhnúť.

V 63’ dal hold bývalému republikánskemu prezidentovi (Rafael Sánchez-Guerra) napriek názoru režimu. O incidentoch s plukovníkmi som písal už minule...

1973 – Rok predtým, ako Barca udelila svoju tretiu zlatú medailu Francovi, prezident Madridu uvalil zlaté odznaky klubu na Izraelčana Moshé Dayána, uznávaného podporovateľa RM proti Francovej vôli. Vodca v tom čase neuznával štát Izrael.

V tom istom roku Santiago Bernabéu plánoval postaviť nový štadión a predať súčasné pozemky. Modely predviedli Francovi, ten však sen prezidenta Realu Madrid nepodporil. Rekvalifikácia bola zamietnutá. Od prvej chvíle bol proti operácii samotný frankistický starosta Carlos Arias Navarro. Madrid zostal bez toho, čo Barça a Atlético získali už dávno predtým.

Btw. Bernabéua uznával aj taký Paul Breitner, a to bol zarytý komunista.

Ten popevok vyšiel oveľa neskôr, až po Francovej smrti v 79’. - https://www.ole.com.ar/fuera-de-juego/nacio-gana-madrid-real-gijon_0_B1DD7S3jG.html

Copa 43’ je pochybná, pričom sa zabúda na prvý zápas na Les Corts, kde bola taktiež nevhodná atmosféra a madridskí novinári sa na ňu sťažovali. Je ale toľko rôznych názorov na ten zápas v Madride, že ani nevieš, čo si o tom myslieť. Každopádne keď bola FCB federáciou rovnako potrestaná za oba zápasy, bolo proste mimo.

Klasickými krádežami môžem prispieť aj ja, kde tomu dávali za pravdu aj Francúzi či Briti: https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigacin/el-mayor-atraco-del-siglo-xx alebo https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigacin/el-escándalo-de-la-copa-del-generalísimo-de-1968-y-el-caso-de-corrupción-arbitral-de-los-70 či neskôr za Villara slávne ’Ligas de Tenerife’ - https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigaci" target="_blank">https://www.futbolgate.com/investigacin/crónica-de-una-muerte-anunciada-tenerife-real-madrid

Nikde som nenapísal, že FCB ťažil z Franca najviac, prečítaj si to ešte raz. Pravda, neformuloval som to najšťastnejšie, ale chcel som tým povedať, že klubu pomohol 3-krát rekvalifikovať svoje pozemky, postaviť Camp Nou či zachrániť pred krachom - teda všetko to, čo RM neumožnil - a to nie je žiadna prachprostá populistická maličkosť.

Klubové video ukázalo to, jak to bolo. FCB bol režimovým klubom, či už chtiac alebo skôr proti svojej vôli, lebo inak to ani nešlo. Franco ho potreboval, aby sústredil rivalitu v športe, nie v uliciach.

Na tú diplomovku som si našiel čas a neviem sa zbaviť dojmu, že je hrozne zaujatá. Kým že to je výborne hodnotená?

Príliš vychvaľujúca FCB, naopak RM prakticky stále kritizovaný aj za maličkosti typu jak napr. "klub bude vždycky kupovať najlepších miesto toho, aby si ich vychovával", keď všetci dobre vieme, že v 70’, 80’ aj 90’ najviac kupoval FCB, pričom práve v 80’ mal RM najviac canteranos a v lige suverénne dominoval. V jednom ročníku Copy sa hralo dokonca finále RM-Castilla...

Je fakt zarážajúce, že sa tam nepíše o občianskej vojne a dôsledkoch na RM, pričom sa klub musel premenovať znovu na Madrid CF, stratil názov Real a v erbe aj korunku. Ale píše sa len o zmene názvu FCB...

Trochu tam písali o počiatočnej rivalite medzi klubmi, keď hrávali ešte len priateľské zápasy, no tak dôležité info, keď za vojny RM požiadal katalánsku federáciu, či by sa tam klub mohol aj so svojimi hráčmi presunúť a hrávať v súťaži, o tom z nejakého dôvodu neinformujú... Pritom vetoval to len FCB, takže ďalší z dôvodov veľkej rivality úplne vynechali.

Ignorovali (zámerne?) aj rôzne rozhodcovské škandály v prospech FCB, ktoré vypisujem vyššie. Prečo? Lepší príbeh? Je úsmevné jak zhodnotili finále 68. Miesto toho, aby sa viac povenovali rozhodcovi zápasu, s ktorým FCB prakticky len vyhrávala, skôr kritizuje samotných fans. Iste, tí si kritiku zaslúžili, lenže nikde ďalej sa tam nespomínajú zápasy Supercopy v 90’ na Camp Nou, či zápas, keď sa vrátil Figo prvýkrát do Barcelony v drese RM. V týchto zápasoch sa diváci tým madridským minimálne vyrovnali...

Dostal som tam výsmech od jedného, pokiaľ si dobre pamätám, ktorý sa v tom prd vyzná/vyznal. A áno, urobil som si v tom názor, jak každý normálny fanúšik. Platili ste CTA 17 rokov a v tom období ste boli najviac zvýhodňovaní. Čo iné ako to jednoznačne odsúdiť a domáhať sa spravodlivého trestu čakáš? Určite sa mi to hovorí ľahšie, keď toho nie som súčasťou, no ak by som bol, určite by som požadoval, aby boli ľudia z klubu a federácie za to, ako nás všetkých nechutne oklamali, rezolútne potrestaní.

Skôr či neskôr sa budeš musieť vyrovnať s pochybnou minulosťou svojho klubu, a máš to o to horšie, že sa to dialo v najlepšom období histórie klubu a bol si toho celého súčasťou. A nie, fakt nečakám, že mi povieš to, čo si myslíš, že chcem počuť. Len ma zaujímal názor dlhoročného fanúšika FCB, lenže doteraz sa tomu stále vyhýbaš. ;) Neviem načo mi predhadzuješ furt ten BílýBalet, ale nikdy som tam nechodil, resp. nikdy som tam neprispieval kvôli toxicite prispievajúcich. Jaké je to tam posledné roky, to neviem, či sa polepšili...

Aby som napokon zhrnul Franca a propagandy z oboch strán, tak je zrejmé, že každý si trochu "prifarbuje", niekto viac, iný menej a celé sa to zinteznívnilo najmä po olympiáde 92’, aby sa vytvoril ’Príbeh’, ktorý má verejne zvýhodňovať toho "dobrého", aby sa športovo aj ekonomicky priblížil tomu "zlému". Ak si uvedomím, že väčšina kníh či celkovo zdrojov je práve od 90’, dávalo by to zmysel... Ale neber to doslova, je to len úvaha, ktorá mi práve napadla. :)

Treba uznať, že režim ublížil FCB jednoznačne v tom, že často nemohol vládnuť a rozhodovať o svojom klube svojvoľne. Na druhej strane práve v období tej najtvrdšej diktatúry dosadených prezidentov (1936-1953) ste vyhrávali viac. Nebyť Franca, RM mohol byť teoreticky ešte dominantnejší spolu s Athleticom napríklad. Alebo aj nie, nikto nevie...

Reagovat
los_blancos

Ejha, nejak sa mi to posralo.

Reagovat
Mateo16

Takto rozhodca presere zapas cely zazitok bez akejkoľvek zodpovednosti

Reagovat
kaja900

Škoda, Toni měl přihrávat dřív

Reagovat
CHONG

Já fakt nechápu, na co se tu pičuje, Kaiky rukou ve vápně prostě zahrál, Lopy Bellinghamovi prostě do ksichtu sáhl (ano, ten se svalil jak pytel hoven, ale to pro posouzení prostě není podstatné) a Vinckovi se to prostě odrazilo od ramena...

Ano, sere mě, že Almérii nepřehrajeme o parník a musíme s ní horko těžko bojovat přes VAR, ale ten shitstorm, který se tu strhl, je prostě z kategorie, pojďme si za každou cenu zaplivat na Real.

Reagovat
Cracker10

To fakt nebyl zadnej faul, naprosto regulerni gol.

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
dextroza_m

Důležité je si to obhájit, že...

Reagovat
CHONG

Když máš k dispozici fakta, tak se obhajuje lehce.

Reagovat
2miguel1

že Fakta okamžite po zapase začat vyšetrovat rozhodcu a Real Madrid. Ja byt Almeriou odchadzam z ihriska. Toto nenajdete nikde v PL, Serie A, LL, len v zapase s Realom. Toto sa neda obhajit nijak

Reagovat
Al Capone

Opravdu si na tohle tady bude stěžovat bulés?

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
2miguel1

My sme asi predposlední, ktori by sa mali stazovat ale toto som fakt za 20 rokov sledovania futbalu nevidel. Toto je fakt extrem a totalne prehodenie vysledku

Reagovat
Al Capone

viz psg ci chelsea...

Reagovat
Kluivert9

Je skvělý, že musíš zmiňovat 15 let starý zápas, abys mohl obhajovat současný zářezy

Reagovat
Al Capone

Je skvělý, že ze dvou zápasů co jsem zmínil jsi vybral ten starší

Reagovat
CHONG

Jj, běž vyšetřovat

Reagovat
Ed_Hazard

Do riadnych bizarnosti niekedy zachadza

Reagovat
kaja900

A dost vypiš tu ty zářezy v zápase, že by se měl vyšetřovat Real.. fans Barci tohle budou psát zrovna

Reagovat
misinho7

fanda barci toto pise

Reagovat
Well

Od fanouška Barcy to zní vtipně, krátká paměť co?

Reagovat
dextroza_m

Jj, tak jak se ti to hodí, chápu.

Reagovat
Mateo16

Ja zrovna nechcem aby takto vyhraval RM

3 x kontroverzne rozhodnutia = 3 x pre RM . Ten rozhodca proste prepískava pre RM

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
roman1978

Ruka sice byla, ale Rudiger naskočil a jasně fauloval hráče před soubojem, poté hráč, který zahrál rukou, byl také postrcen. Penalta ani náhodou.

Faul na Belinghema? WTF?

Ruka kuniho ksichtu jasně, žádné rameno. Rameno neni po loket.

Na bílé zlo se tady neplivalo fakt dlouho, toto je ale taková bila klasika, že je to do očí bijící.

Jebat madristy a bílé zlo.

Reagovat
CHONG

OK

Reagovat
dextroza_m

3 rozhodnuti, vsechny ve prospech nejlepsiho klubu na svete...

Reagovat
CHONG

Za to, že sis konečně uvědomil, kdo je nejlepší klub na světě.

Reagovat
valloire

Reagovat
S-C-O-T-T

trošku nezvladajko ne?

Reagovat
roman1978

Jakákoli kombinace bílého zla, rudého zla a čelzí = superidiot

Reagovat
Al Capone

Jj, prostě seš kretén.

Reagovat
roman1978

Díky. Od madristy to je kompliment. 99

Reagovat
Pithivier

Reagovat
Pithivier

Reagovat
JM

Roman Anál zase vylezl z kanálu, aby ukázal jak nezvládá. Klasika

Reagovat
Well

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
los_blancos

A to si ani nečítal španielske médiá a X.

Inak zápas nám skomplikoval Carlo. Dať do 4. zápasu v rade viacmenej tú istú zostavu, kde 2 sa hrali u Saudoch...

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
zasranej malíř

Ty vole škoda Belli

Reagovat
dextroza_m

Snad si ho Garitano pak chytne, jak ta Rangers sebranka Slavisty.

Reagovat
Cracker10

Goool jinak to skoncit nemohlo no, easy money

Reagovat
zasranej malíř

A je to

Reagovat
kaja900

Carvajal

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
misinho7

Pouzivatela 2miguel1 jebne

Reagovat
Manik...

Reagovat
2miguel1

Sak on by to natiahol aj na 20 minut az pokym by nepadol gol, toto boli easy money v 85 minute za tiketik

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Mateo16

a je to teraz uz tyh 12 minut co ukazoval ukonci.

Reagovat
Manik...

Manik...

21.01.2024

17:06

Chudáci.. Kdyby znali Csaplára, dají si radši vlastňáka

... Já to říkal...

Reagovat
Al Capone

3:2

Reagovat
roman1978

Jednoduše vyhrané peníze. Nešlo nevsadit.

Reagovat
Cracker10

Presne tak 20 litru doma

Reagovat
2miguel1

To fakt nešlo toto boli najlahsie zarobene peniaze

Reagovat
CHONG

Real dělá radost všem.

Reagovat
Manik...

Ostuda.. To si řekněme

Reagovat
2miguel1

Ja by sa hanbil jak pes fandit takemu klubu

Reagovat
misinho7

Sak najviac by si sa mal hanbit za to ze fandis Cule. Viac sa hanbit uz neda.

Reagovat
Manik...

Snad od fanouška každého jiného klubu (krom Atlética Madrid) bych ten koment dokázal pochopit, ale od culés je to fakt mimo mísu.

Reagovat
los_blancos

Ale za ten svoj sa nehanbíš

Keď celú svoju históriu sa hrá na obeť režimu a za pomoci katalánskych médií tieto klamstvá už desaťročia šíri a propaguje do celého sveta, nakazí tým tisícky ľudí, pričom je ľahko dokázateľné, že keď boli pri výstavbe Camp Nou na pokraji krachu, tak peniaze od Franca už tak špatné neboli, však niekoľkokrát ho ocenili zlatými medailami...

keď klub už cca 30 rokov platí viceprezidenta CTA a medzitým niečo podobné robil s viceprezidentom UEFA, asi tiež za neutralitu a stále je nepotrestaný...

keď je klubu dovolené fiktívne predávať svoje práva (Barca Studios a Vision) vlastnému socio (Jaume Roures), aby mohol kupovať a podpisovať hráčov a bolo mu tak umožnené splniť finančné fair-play La Ligy

keď robí prestupové podvody typu Neymar, Neto, Pjanić-Arthur...

keď klub obchoduje s orgánmi - prípad Abidal

keď po rokoch znovu povolá bývalého skauta a koordinátora La Masie, ktorý je obvinený z pedofílie, aby ho tesne pred odhalením kauzy v médiách znovu prepustil - prípad Benaiges

keď vplyvný člen klubu a mediálny magnát (áno, ten Roures) je vlastníkom a šéfom Mediapro, katalánskej spoločnosti, kt. už viac ako desaťročie vysiela a produkuje všetky zápasy La Ligy, teda má kontrolu nad tým, čo, kedy a či vôbec ukážu v opakovačkách (možný vplyv aj vo VARe); Mediapro má kontrolu nad kalendárom a rozpise zápasov, teda rozhoduje o tom, ktoré kluby majú viac odpočinku...

Otvor oči a uznaj, že tento "klub" sa nedá prekonať. Més que un... puticlub

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Krausio_Real_M

Reagovat
JM

Reagovat
CHONG

Tak a může se brečet naplno

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
misinho7

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
Manik...

Reagovat
Al Capone

Se mi líbí jak bulés to tady těžce nedávají, stojí to za to

Reagovat
kaja900

Neasi.. pak borcům řekneš ať ti vypíšou ty brutální zářezy rozhodčího a nic jeden něco napíše, další se chytnou... hlavně že tam jsou 3 body

Reagovat
dextroza_m

Já nevěděl, že to potřebuješ vypisovat a nesledovals...

Reagovat
kaja900

Právě sledoval a jen ten zrušený gól Almerie byl přísný, ale ruka v obličeji Bellinghama byla bohužel.. to že tomu přidá a skácí se je věc druhá. Jen mi přijde že člověk co ten zápas neviděl a jen by si tu četl komentáře, tak by si myslel že to byl zářez roku

Reagovat
patas92

Mně se zas líbí, že vás brekot culés víc těší víc, než důležité 3 body do tabulky. Ale fanoušci různých týmů mají holt různé priority.

Reagovat
N.Gin

Presne tak. Jedni se divaji na svuj tym, jini chodi brecet pod zapas rivala. Fanoušci různých týmů mají holt různé priority.

Reagovat
Al Capone

Reagovat
misinho7

Reagovat
patas92

Poukazovat na chyby rozhodčích které vám pomůžou se nesmí, rozumím.

Reagovat
CHONG

Hraje Real a culés tu mají 40 komentářů, hraje Barcelona a culés tu mají 2 komentáře. Ale fanoušci různých týmů mají holt různé priority.

Reagovat
patas92

40 komentářů od dvou lidí

Reagovat
CHONG

Od pěti

Reagovat
patas92

Barca teď hraje dobře a zaslouženě vede, všechno v pořádku, netřeba komentovat. Na rozdíl od té odpolední krádeže

Reagovat
CHONG

Pořád netřeba komentovat?

Reagovat
patas92

Teď už něco napíšu

Reagovat
Manik...

Reagovat
Ángel di María 22

Za ten plac cules to stalo

Reagovat
Tony Stark

Culés bručia, až Katalánslo vytápa

Reagovat
technecium

Tvl kam se podel Pedriho decision making?

Reagovat
LAM

Dneska k tomu nemám moc co dodat-hrajeme dobře a škoda toho neuznaného gólu. Jinak Yamal dneska září a když vezmu že mu je 16 let, tak z něho může být jednou opravdu něco speciálního. Pro nás by měla být teď liga hlavně přípravka na LM a CDR. Těžko s naší marodkou a častými výpadky budeme dohánět Real.

Reagovat
Visca el barca

Dnes supr Yamal je dělo.

Reagovat
Mateo16

ISCOOOOOOOOOO

Reagovat
valloire

V suchym triku. Mam nohy na stole.

Reagovat
drussbarb

A hlavu v Rusku

Reagovat
valloire

někdo na Ukrajině, jinej v Rusku a to není na mě nebo nedejbože na tebe puso, ale vyjde to nastejno...východní hordy se perou. Ale někdo, ne ty, určitě posílá peníze na podporu. Jen posílejete, Fiala to v záložně ztratí.

Reagovat
drussbarb

Confirmed, stále se to pere, jedni jako druzí, Fiala.

Reagovat
patas92

Joaoooll

Reagovat
patas92

Yamal goat

Reagovat
Cracker10

Fantastickej

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Mateo16

Ta obrana betisu ty vole ten Abner to je parodia na hraca

Reagovat
Mateo16

Abner , Bellerin hraci pre 2 ligu

Reagovat
MystycMac

proti Realu to stačilo....

Reagovat
Messiáš

Abner je dlouhodobe velike zklamani. Branit absolutne neumi

Reagovat
MystycMac

Ten Betis je ale ubohy proti Realu robia hnojstva a Barce darujú body... ako aj prvi zápas snáď sa nedostanú do Europy....

Reagovat
dextroza_m

Tobe je 15?

Reagovat
Mateo16

120 kiloveho Ferika videt bezat

Reagovat
Kejza

Celkem napínavý zápas, od nás dobrý nasazení proti těžkýmu soupeři.. tři body z Benita

Reagovat
dextroza_m

Isco dnes naprosto skvely, snad ho vezme na Euro. Jinak nezabavnejsi zapas po mooc dlouhe dobe. Yamal za me MOTM, i kdyz dal Ferran 3 fiky.

Reagovat
technecium

K Laminovi a Torresovi je skoda mit klasickou devítku, Felix by tam jako falesna devítka byl mnohem uzitecnejsi.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dextroza_m

Pro nás je letošní sezona a nejspíš i další rozjezdová, ale pokud si to sedne, tak ti kluci co mají 16 apod., ti toho dokážou...

Reagovat
Ed_Hazard

Rozjezdova je uz tusim ale 4. po sebe, ci?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
dextroza_m

Čteš co píšu? Nebo jsi jen trouba? Prostě finance (naštěstí) neumoźňují koupit nékoho z venku a zapracováváme sklizeň.

Reagovat
technecium

Rozjezdova sezona s titulem dobra.

Reagovat
CHONG

Stegen, štěstí, náhoda

Reagovat
technecium

Taky bych takhle mohl shrnout vase 4 posledni tituly v LM

Reagovat
CHONG

Posluž si...

Reagovat
technecium

Cakir, stesti, nahoda

Reagovat
CHONG

Vytížený rozhodčí, když pískal všechny naše zápasy ve čtyřech ročnících LM

Reagovat
Gazdo

Plus Araujo v bestialnej forme inak bohuzial suhlas

Reagovat
Xavi

Minulou sezónu j

Reagovat
Xavi

Jsme to rozjeli na titul. Dobrá jízda ne?

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Switchback

6 min hattrick

Reagovat
kaja900

Reagovat
oli9

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
oli9

Ta Girona prostě baví. Snad se bude s tím Realem přetahovat o titul až do posledního kola

Reagovat
valloire

A Xavi už brečí. Ten klaun asi zapomněl, kdo je vyšetřovanej ohledně úplatků sudím. Všechno, co odpískal rozhodčí s Almerií bylo ok.

Reagovat
valloire

https://www.fotbalportal.cz/spanelsko/primera-division/67794-podle-xaviho-muze-za-barcelonsky-neuspech-real-madrid/

....Proč se k tomu ale vyjadřuje Xavi, představitel nejshnilejšího klubu ve Španělsku...

Reagovat
CHONG

V něm je fakt velký kus zášti a mindráku... Ale svým způsobem je vlastně génius, hrají tragicky, jeho trenérské schopnosti jsou rovny nule, ale stejně si to odůvodní tak, že za jejich neúspěchy může Real

Reagovat
valloire

Spíš politik než trenér. A prej je lepší než Zizou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele