Lacazette s vyřešením budoucnosti počká, rozhodne se po sezoně

12.03.2022, 11:59
Aktuality
Alexandre Lacazette (© AFP)
Výhradně na zápasy se v nadcházejících týdnech bude koncentrovat Alexandre Lacazette. Francouzský útočník byl před měsícem jmenován novým kapitánem Arsenalu, kde mu dobíhá smlouva, budoucnost pak s vedením začne řešit až po sezoně...

"Po sezoně budeme vědět, na čem jsme a domluvili jsme se, že tou dobou uděláme společně jedno důležité rozhodnutí. Rozhodnutí padne v létě," řekl manažer Mikel Arteta.

"Pokusíme se vše dojednat až po sezoně," dodal španělský kouč.

Třicetiletý Lacazette přišel do Arsenalu v létě 2017 z Lyonu a za londýnský klub zatím odehrál 196 zápasů, v nichž dal 70 gólů a na dalších 36 brankách se podílel přesnou finální přihrávkou. Předloni se spoluhráči triumfoval v FA Cupu, na svém kontě má i jedno vítězství v Community Shield.

Lacazette má několik nápadníků a dlouhodobě o něho stojí především Atlético Madrid, vyloučen podle některých zpráv není ani návrat do Lyonu.

Autor: Tomáš Pavlík / dailymail.co.uk

Komentáře (45)

Přidat komentář
Gunner14

Na 2 roky / rok bych mu to prodloužil, ale na to by asi Laca nekývnul.

Reagovat
Svatej

Simon Phillips - Lukaku is willing to take a wage cut to rejoin Inter Milan

Alespoň nějaký fantastický zprávy při tý bídě..

Reagovat
Mastný Chobot

= odíde zadarmo

Reagovat
Jkb

Je to vynikající fotbalista, pro mě asi druhej nejlepší v kádru, před ním je jen Odegaard, velkej bojovník a mám ho dost rád. U něj je škoda, že nedává branky, přijde mi, že ztratil tu sobeckost kterou by měl jako útočník mít a vždycky se snaží přihrát spoluhráčům.

Celkem mě mrzí, že jsme za něj dali 53 mega a odejde zadarmo, na druhou stranu pokud by pomohl do LM letos tak bych to zkousl trošku lépe.

Reagovat
Lemiux66

neodejde zadara, treba pujde k nam a vy za to jeste zaplatite

Reagovat
Jkb

Moc nechápu tvůj příspěvek. Mu 30.6.2022 končí smlouva s Arsenalem. Nevím proč bychom měli ještě platit, za to aby hrál v Barceloně, to mi nedává žádný smysl.

Reagovat
fenixLFC

asi naraza na aubu u ktoreho si myslia ze berie asi 15 tisic tyzdenne

Reagovat
Jkb

To mi došlo, jen nechápu jak někdo může takovej nesmysl napsat na eurofotbal, fakt by mě zajímalo co někoho vede k tomu, že napíše něco takového. Já jsem moc rád, že se Aubovi v Barce daří a doufám, že mu to vydrží a v létě mu dají nějakou pěknou smlouvičku ve stylu Barcelony.

Reagovat
Lemiux66

nj, trapas, sorry, popletl jsem leta

Reagovat
Front hell

Reagovat
Nikikrew

Druhy najlepsi v kadru?

Reagovat
Jkb

Lacazette je vynikající fotbalista, co se týká práce s míčem a podobně tak si opravdu myslím, že je to druhej nejlepší hráč v týmu. Máme tam několik velmi mladých a talentovaných hráčů, ale ti ještě nejsou na svém maximu, potom jsou tam stopeři co nejsou špatní s míčem ale nedá se to srovnat s Lacazettem, v záloze Xhaka zdaleka není tak dobrý s míčem jako Laca, Partey taky ne a co tam zbývá? Pépé s tím jeho zpracováním? Nebo Tierney?

Reagovat
Nikikrew

Ako uz Odegarda davat na prve miesto je docela mimo. tuto sezonu nas taha najma Saka a Emil, potom Ramsdale a Gabriel. Lacca je dobry futbalista ale zasa nema taky podiel na doterajsom uspechu. robit z neho 2 najlepsieho hraca kadra je totalne mimo.

Reagovat
Jkb

Neřekl bych, že je to druhej nejlepší hráč našeho týmu, to si opravdu nemyslím, beru to čistě jako fotbalistu, to jak umí kopnout do míče, jak ho umí ovládat a tak, jen čistě jako fotbalistu a na tom není mimo nic.

A Odegaard je nejlepší hráč současného Arsenalu, nikdo lepší tam není. Mám rád Saku, mám rád ESR, Whita, Parteyho, Xhaku, ale Odegaard je náš nejlepší hráč.

Reagovat
Nikikrew

Aha... Na základe čoho je nad najlepší hráč?

Reagovat
Jkb

Na základě čeho? 5 branek, 3 asistence a 11 Goal creating actions, úspěšnost pasů 83,7%, progresivní pasy, pasy do vápna, 87,3% pasů které ho hledají on získá, s tím, že často se pohybuje mezi zálohou a obranou soupeře, k tomu 59,1% úspěšnost driblů, 18,05 pressů na zápas a 29,4% úspěšnost pressů, přesnost střel na bránu 42,9%, všechno v lize a už teď patří mezi tu uzší špičku ligy, na ten vrchol mu furt ještě trochu schází, ale bez nejmenších pochybností je to nejlepší hráč současného Arsenalu.

Reagovat
Nikikrew

Saka ma 8+5 cize o 5 viac contributions co je dost.

Futbal nie je len o goloch a assistenciach ale o celkovom impacte na tim. Ak si vsimnes tak Saka je casto zdvojovany pretoze super vie kde je nasa najvacsia sila a to su kraje (este s ESR). Odegard ma ovela viac volnejsieho priestoru a tie statistiky co si zdielal su dobre pre kazdeho AM ale nie je to zasa nic svetoborne. Tvrdit ze bez najmansich pochybnosti je Odegard nas najlepsi hrac je ako hovorim uplne mimo.

Reagovat
Jkb

Ještě má 8 Goal creating actions, takže těch 5 contributions jsou vlastně jen 2 a k tomu skoro 300 odehraných minut v lize víc, mám rád Saku a jsem moc rád, že píšeš, že to není jen o gólech ale celkovém vlivu toho hráče, v tom je právě Odegaard před Sakou, ať už presinkem, defenzivní prací, protože Odegaard se dost podílí i na obraně, nebo i na budování toho útoku, on hlavně prolamuje blok soupeře.

A mimo to rozhodně není.

Reagovat
Manik...

Jak z něj udělali kapitána, v tu chvíli o něj přišli

Reagovat
spider_8

Klasický Arsenal

Reagovat
Gunner14

[Eveningnews24] 73-year-old Norwich City fan punched before Chelsea match

Klasická Chelsea

Reagovat
Taiger

Nemusíš hned útočit, snížit se na jeho úroveň

Reagovat
Gunner14

Ty taky nemusíš propagovat scamy jako NFT a nepíšu ti to

Reagovat
Taiger

lowblow

Reagovat
Svatej

?? a Spider za tohle může, nebo nechápu, proč mu to vracíš zrovna tu

Reagovat
Whitemedia

Beztak se servali dva Norwich fans.

Reagovat
Gunner14

Nedivil bych se

Reagovat
Mastný Chobot

To som si ani neuvedomil

Reagovat
Kucka

V létě přijde nový hroťák a předpokládám, že na lávce se mu nebude chtít zůstávat.

Reagovat
Nikikrew

Lacca je fajn a momentalne velmi dolezity hrac ale ta absencia golov docela chyba. Dal by som mu max 2 roky ale nato asi nekyvne. Urcite som za aby sme cez leto zainvestovali do poriadneho utocnika s dlhsim horizontom.

Reagovat
Bandita_Harry

Koho

Reagovat
Nikikrew

DCL napr

Reagovat
cejen13

Vždyť DCL taky není žádné terno, opravdu pochybuju že by to byl nějaký velký upgrade oproti Lacovi. Bohužel ale celkově najít útočníka, kterej bude ochotny k nám v létě jít a ten tým pozvedne bude těžkej oříšek, velká škoda že Vlahovič nevyšel...

Reagovat
herbage

DCL je vtip, navíc další hráč s mentalitou Bellerín, to v týmu nechceš. Poslední dobou se spekuluje o Adeyemim, jen je to podobný "prcek" jako Lacca, 180 cm. Pak už zbývají jen Schick nebo Isak, možná na trhu bude i Jesus ze City, pokud koupí Haalanda a přijde jim ještě Alvárez

Reagovat
Nikikrew

Preco by to mal byt vtip? Overeny Anglican ktory v Evertone hra viac ako slusne. Ako mozes tvrdit ze ma mentalitu ako Bellerin, kvoli obleceniu? Tieto predsudky su niekedy neuveritelne...

Reagovat
cejen13

Ověřený? Však má za sebou dvě sezony kdy vyčníval z průměru a v téhle sezonách dal 13 a 16 gólů, což opravdu není nic výjimečného. Bral bych ho snad jediné v případě, že Everton spadne a jeho cena půjde hodně dolů...

Reagovat
herbage

fotbalista by se měl především soustředit na fotbal. Když dělá píčoviny kolem, tak to nedopadá dobře. Teď máme zdravé jádro hráčů, kteří mají společný cíl. Bellerín místo fotbalu začal řešit krom módy i klima a milion píčovin kolem, ale na hřišti to byl děs a hrůza. To samé třeba Rashford. Sice dělá záslužnou činnost, ale na hřišti je marný. Ok, až DCL pověsí kopačky na hřebík, ať jde klidně na molo nebo zachraňovat velryby, je mi to fuk, ale teď by měl kopat do balónu od rána do večera, aby byl ten nejlepší

Reagovat
Nikikrew

Hmm to je docela obmedzeny nazor. To ma futbalista len kopat do lopty a nic ine? Rashford je top futbalista, neviem preco sem ho tahas.

Reagovat
cejen13

No žádný z téhle jmen ve mě opravdu nadšení nevyvolává... Isak herně možná, ale gólů dává na útočníka málo a Patrick je šíleně IP... Uvidime no, ale mam strach že naše nejlepší volba v lete bude prodloužit Lacu.

Reagovat
merlick

Schick

Reagovat
merlick

Reagovat
smazaný uživatel

"Pokusíme se vše dojednat až po sezoně," dodal španělský kouč. Z tohto Artetu možno nakoniec niečo aj bude. Veľmi skúsene mu povedal, že ak nezačne poriadne hrať a dávať góly, tak si môže zbaliť. Ale každý, kto aspoň raz v živote kopol do lopty, vidí, že Lacazette nie je hráč pre Arsenal. Útočník, ktorý sa podieľa tak 3-4-mi gólmi na víťazných zápasoch za sezónu, nemá čo v Arsenale hľadať. Teda dúfajme, že ozaj odíde a uvoľní miesto nejakému gólovému dravcovi. Plus sa tým zníži záťaž na rozpočet. Pá pá Lacazette.

Reagovat
Nizzie

Laca je super chlapík, lídr a týmový hráč, ale v naší hře prostě nemá co dělat, na hrot pro nás má hrozivé zakončení, na jiné pozice zase není dostatečně dobrý. Řešení je jasné.

Reagovat
Bakary3

Praveze v nasi hre totálně ma co delat. Dela strasne moc a pro ostatni neskutecnym způsobem vytvari prostor a sance, i lidsky mam pocit, ze za nim jdou.

Bohuzel se trapi v koncovce, ale taky to tak nebylo vzdy, verim, ze to muze zase prolomit a ty goly davat. Pak by pro me byl pro soucasnej Arsenal idealni utocnik...

Aspon jako dvojku bych ho od leta videl rad, je to super hrac.

Reagovat
Nizzie

Hráč je super, a chápu co tím myslíš, ale na to zabít hrot takovým hráčem potřebuješ podstatně gólovější křídla, a ty nemáme. Proto potřebujeme top zabijáka. Na střídačce na pár zápasů klidně ať zůstane, ale podle mě by s tím nesouhlasil. Ale jinak ho mám rád, ale za ty prachy jsme si mohli nechat Olíka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele