LA LIGA - SOUHRN POLOVINY SEZONY

17.01.2006, 19:21
Aktuality
La Liga se přehoupla do druhé poloviny a je tedy na místě ohlédnout se za dosavadními 19 koly. Zatím vede jasně Barca, druhá je senzace z Pamplony. Spíše vůlí se drží v popředí i Valencia a Real Madrid. Dobrými výkony překvapila letos i La Coruňa. Dobře se drží i nováček z Viga, tradiční mizérii zažívá Atlético Madrid. Na chvostu tabulky jsou trápící se Bilbao s Alavésem.


FC BARCELONA

Králem je letos stejně jako loni Barca. Má jasně nejlepší útok a zároveň i nejlepší obranu. Drží i rekordní sérii v počtu ligových výher v řadě. Tým hraje bez výkyvů a má už poměrně velký náskok na čele tabulky, prakticky na všech postech předvádějí hráči stabilně dobré výkony. Z fotbalové krásy sice Barca oproti loňskému roku ubrala, ale stále se může chlubit asi nejlíbivějším fotbalem v Evropě. V brance stojí spolehlivý Valdés, na pravém kraji obrany začal místo ofenzivního Bellettiho zapracovávat kouč Rijkaard spíše Oleguera. K opoře Puylovi se do stoperské dvojice posunul ze zálohy Márquez, na levém kraji začal Gio, ale postupně ho ze sestavy vytlačil Sylvinho. Uvolněné místo v záloze obsadil Edmilson, před ním další z opor, Deco. Oproti loňsku slabší Xavi se zranil a na jeho místě se tak střídají Van Bommel, Iniesta a Motta. Na pravém křídle se skvěle rozjel Messi a vytlačil na lavičku Guilyho, na levém křídle se po slabším rozjezdu do sezony daném únavou rozjel k ofenzivním parádám opět Ronaldinho. Na hrotu je jasným pánem Eto'o, který vstřelil už 18 branek.

Víctor Valdés - Oleguer (Belletti), Puyol, Márquez, Sylvinho (Gio) - Edmilson (Van Bommel), Xavi (Iniesta), Deco (Motta) - Messi (Giuly), Eto'o (Larsson), Ronaldinho


OSASUNA PAMPLONA

Překvapením sezony je jednoznačně Osasuna Pamplona. Tým "bez hvězd" mexického kouče Aguirreho dominoval zejména v domácím prostředí, kde ztratil body jen se Santanderem, hodně bodů přivezl i z venku. Do branky se postavil do Španělska se navrátivší Ricardo a opět potvrdil své kvality. V obraně nejvíce překvapila dvojčata Miguel a Javier Flaňové, kterým je teprve 21 let. Prosadili se i další nepříliš zkušení hráči, jako Cuéllar či Corrales. V záloze to šlo i bez větší pomoci tradiční opory Valda. Tahounem byl středový 19letý talent Raúl García, o nějž projevily zájem kluby jako Real Madrid či Barca. Dával i branky, stejně jako z pravého křídla šikovný David López. V ofenzivě se prostřídali tři hráči, gólový i herní podíl přidali všichni. Rychlý Webó, mohutný Miloševič i technický Romeo.

Ricardo (Elía) - Javier Flaňo (Cruchaga), Cuéllar Clavero), Josetxo (Miguel Flaňo), Corrales (Izquierdo) - David López (Muňoz), Puňal (Moha), Raúl García (Marcelo Sosa), Delporte (Valdo) - Webó (Romeo), Miloševič


VALENCIA

I přes průběžnou třetí příčku zůstává poněkud za očekáváním Valencia. Týmu nového kouče Florese se sice daří vítězit, herně však příliš nepřesvědčuje. Navíc je tým opět kosen zraněním klíčových hráčů. Ještě v Intertotu se zranil nejlepší hráč Che Edu, své si prožil Kluivert, v současné době jsou na marodce Ayala, Vicente a Aimar. V brance je opět veterán Caňizares, který se v průběhu sezony vychytal do dobré formy. Napravo začali Caneira s Albiolem, na tento post se ale po svém přestupu usadil až Miguel. Stálý partner chybí stoperu Ayalovi, Marchena dělá chyby, Abiol není ještě vyhraný. Nalevo měl jasnou pozici Moretti. Napravo začal Rufete, ale postupně ho nahradil Angulo, který se dostal do dobré formy, střed měli pod palcem Albelda s Barajou. Až po zranění Baraji dostal šanci hostující Hugo Viana. Nalevo byl jasnou volbou Vicente, po jeho zranění se však v dobrém světle ukazuje Regueiro. V útoku toho, i díky zranění, Kluivert zatím moc nenahrál, náhradníkem je i Mista. Jasné místo má Aimar a také David Villa, jehož góly jsou tím důvodem, který drží Valencii v popředí tabulky.

Caňizares - Miguel (Caneira), Ayala, Marchena (Albiol), Moretti (Fabio Aurelio) - Angulo (Rufete), Albelda, Baraja (Hugo Viana), Vicente (Regueiro) - Aimar (Mista), D. Villa (Kluivert)


REAL MADRID

Výkyvy provázely na "podzim" Real Madrid. Nedařilo se hlavně doma, kde tým inkasoval 14 branek. Po dobrém startu přišlo zranění opor a výkonnostní sešup, po angažování kouče Lópeze Cara je ale, zdá se, Real opět na vzestupu. Orchestr jménem Real Madrid ale potřebuje ještě pořádně vyladit. Tradiční oporou i v těch nejčernějších dnech je gólman Casillas, který nikoho jiného do branky nepustil. Na pravém kraji obrany opět válčil Salgado, když dostal šanci Diogo, nikde nepřesvědčil. Problematický byl střed obrany, kde dělali chyby Helguera i Ramos, konečně do hry nakoukl i Woodgate a také mladý Pavón. Nalevo hrál přece jen stárnoucí Carlos. Na pravé záloze měl stálé místo Beckham, ale nedařilo se mu tolik jako loni, nalevo se po svém megapřestupu postavil Robinho, ale i on se svezl s neúspěchy týmu, na stejné pozici nepřesvědčil ani Zidane. Stabilní pozici ve středu zálohy měl lepšící se Guti, nevyšla ale sázka na defenzivního Pabla García, kterého v posledních zápasech začal opět nahrazovat Gravesen. Nejhorší byla situace v útoku. Raúl se na půl roku zranil, dlouho mimo hru byli i Ronaldo s Baptistou. Přesto nedostal v lize větší šanci mladík Soldado. V lednu do týmu přibyli pravý bek Cicinho s ofenzivním Cassanem.

Casillas - M. Salgado (Diogo), I. Helguera (Woodgate), Sergio Ramos (Pavón), R. Carlos - Beckham, Pablo García (Gravesen), Guti H. , Robinho (Zidane) - J. Baptista (Raúl), Ronaldo


LA CORUŇA

Jako znovuzrozená si musí připadat La Coruňa. Druhou nejlepší bilanci na hřištích soupeřů brzdil především nevydařený start do sezony v domácím prostředí. Nový kouč Caparrós tým opět pozvedl, naučil ho rychlé a dynamické hře a ten bojuje opět o nejvyšší příčky. A to téměř bez posil. V brance byl opět veterán Molina, neprůchodný byl střed obrany, ať už hráli Andrade, Juanma či Coloccini. Na jejím levém kraji se usadil Capdevila. Tradiční byl i střed zálohy s Duscherem a Sergiem. Slabší byl pravý kraj zálohy, kam se skoro nedostal Víctor, jen zpočátku sezony hrál Rubén Castro a neuspěl ani De Guzmán. Ve středu tvořil hru jako zamlada Valerón, přidal i několik branek. Nalevo táhl brejkové akce Munitis. Na hrotu kraloval Tristán, vstřelil dokonce 9 branek a asi se ještě nevzdal myšlenek na reprezentaci. Křídelní hru přišel v lednu podpořil z Atlétika Arizmendi.

Molina - Manuel Pablo, Andrade (Héctor), Juanma (Coloccini), Capdevila (Romero) - Duscher, Sergio (Scaloni) - Rubén (Víctor), Valerón, Munitis (De Guzmán) - Tristán


VILLARREAL

O Ligu Mistrů bude znovu bojovat i Villarreal, který uhrál více bodů venku než doma. Slabší formu než loni měl ale na podzim Diego Forlán. V brance se po odchodu Reiny usídlil Viera, na pravý kraj se naopak neadaptoval Kromkamp a byl vyměněn za Josemiho. Kvalitní stoperskou dvojici, ať ve dvojici s Peňou, či Alvarezem vytvořil stále se lepšící Gonzalo. Dirigentskou taktovku pevně dřímal Román Riquelme, rozehrával trestné kopy, navíc 7 gólů sám dal, rychlé nohy opět nalevo potvrdil Sorín. Jen 4 branky si připsal Forlán, stejně tak i José Mari, který do sestavy téměř nepustil Lucha.

Viera (Barbosa) - Javi Venta (Kromkamp), Peňa (Quique Alvarez), Gonzalo (Roger), Arruabarrena - Román (Héctor Font), Senna (C. Arzo), Josico (Tacchinardi), Sorín (Cazorla) - José Mari (Guayre), Forlán (Lucho)


CELTA VIGO

Dobře se uvedl nováček z Viga. Kvalitně posílil a okupuje přední příčky tabulky. Dařilo se mu v domácích utkáních, jen měl ještě někdo další střelecky podpořit Baiana a Canobbia. Ustálená obrana hrála bez výkyvů se zkušeným Placentem na levém kraji. V záloze vytlačil z pravého křídla Antonio Núňez Gustavo Lópeze, ve středu se chytil nově příchozí Iriney s Oubiňou, o kterého projevují zájem i slavnější kluby. Nalevo se dařilo Canobbiovi, který se i postaral o 5 branek. Skvěle se projevil i z Valencie hostující David Silva, na hrotu se úspěšně bil Baiano. Další posila Javi Guerrero spíše jen střídal.

Pinto - Angel, Sergio, Contreras (Lequi), Placente (José Enrique) - Núňez (G. López), Oubiňa, Iriney (Jorge), Canobbio (Jonathan) - Silva, Baiano (J. Guerrero)


SEVILLA

Na dohled pohárovým příčkám se pohybuje Sevilla. Dobrou obranu ale mohl více podpořit efektivnější útok. V brance kraloval Palop, na Sergia Romose dal na pravém beku zapomenout Daniel Alves. Ve středu obrany se prosadil Dragutinovič. Střed pole dirigoval i střelecky disponovaný Maresca, na odchodu je ale asi Renato. Napravo se dařilo Adrianovi, nalevo se do sestavy zabudovává mladík Jesús Navas. Málo gólů dal útok. I přes dobré výkony byli Luis Fabiano i Kanouté málo efektivní. Další posila, Saviola, se zranil, o místo na hrotu se pere i mladý Kepa.

Palop - Daniel Alves, Aitor Ocio (David Prieto), Dragutinovič (Javi Navarro), David - Adriano (Puerta), Martí (Jordi F.), Maresca (Renato), J. Navas (Fdo. Sales) - Saviola (L. Fabiano), Kanouté (Kepa)


ZARAGOZA

Klidné umístění ve středu tabulky si užívá Zaragoza, jen dvakrát podlehla na trávníku soupeře. Do branky se postavil nově příchozí César Sánchez, obrana hrála opět ve stabilním složení s Alvarem, kvalitním Argentincem Militem a bojovným Toledem. V záloze se příliš neprosadil Celades, stejně tak rychlý Oscar, lepší sezony už pamatuje i Savio. Zaragoze vyšlo na jedničku posílení útoku. Gólově se prosadil Ewerthon, dokonce 9 gólů dal Diego Milito.

C. Sánchez A. (Valbuena), Ponzio, Alvaro (Chus), Milito, Toledo - Cani (Generelo), Movilla (Celades), Savio, Zapater (Oscar) - Ewerthon (Sergio García), Diego Milito


GETAFE

Už druhou dobrou sezonu mezi nejlepšími zažívá malé Getafe. Je v klidném středu tabulky, přivezlo 3 výhry ze hřišť soupeřů. Kvalitně chytal gólman Luis, ve středu obrany se chytil Anibal, na levém kraji překvapil čtyřmi góly Argentinec Pernía. Zálohu dirigoval hostující mladík Gavilán, zleva se staral o kvalitní hru směrem dopředu Riki, dával i góly a především Liverpool má o něj velký zájem. Střelecky se dařilo posile Guizovi a zastínil tak dalšího příchozího, Paunoviče.

Luis (Calatayud) - Contra (R. Pulido), Belenguer, Anibal, M. Pernía (Tena) - Mario Cotelo, D. Rivas (Tena), Gavilán (Vivar D. ), Celestini (Redondo) - Riki (Pachón), D. Guiza (Paunovič)


SANTANDER

I přes omezené finanční zdroje se poměrně dost daří Santanderu. Tým sází jednoznačně na pevnou obranu, ze hřišť soupeřů přivezl dokonce už 14 bodů. Oporou je brankář Aouate, před ním diriguje obranu Moratón. Brejky po křídlech zajišťují Felipe Melo, Aganzo či Oscar Serrano. Příliš se neprosadil ani jeden z bratří Dalmatů, Wilfred ani Stephane. O přísun branek se starali především Aganzo s hrotovým útočníkem Antoňitem. Zajímavé možnosti do budoucna předvedli Juanjo či Raúl Martín, málo na hřiště se dostal Jonathan Valle. Celek posílili v lednu stoper Pablo Alfaro, Damía či Pinilla.

Aouate - Neru (Oriol), Moratón, Pinillos (Samuel), Ayoze (Regragui) - Felipe M. (Antonio Tomás), Vitolo (Matabuena), J. Casquero (S. Dalmat), Aganzo (W. Dalmat) - O. Serrano (Juanjo), Antoňito (Raúl Martín)


ESPANYOL

Nijak zvlášť dobrou sezonu nemá ani Espanyol. Dává málo branek, málo i dostává, ale především se mu vůbec nedaří na domácím trávníku. Gólman Kameni má do loňské formy daleko, párkrát tak dostal šanci i španělský talent Gorka Iraizoz. V obraně se daří stoperům Lopovi i Jarquemu, na pravé straně předvedl dobré výkony Armando Sá a zatím tak trochu zastiňuje Argentince Zabaletu. Záloze opět kraluje tvořivý De la Peňa, v útoku se však příliš často bil samotný rychlík Luis García. Situace se změnila po uzdravení Tamuda, který už stihl i vstřelit pár branek, v záloze se zadařilo Fredsonovi. Posílit útok přišel v lednu Walter Pandiani.

Kameni (Iraizoz) - Zabaleta (Armando Sá), Jarque (Pochettino), Lopo (Moisés), D. García (Domi) - Juanfran, Ito (Fredson), De la Peňa, E. Costa (Riera) - Luis García (Coro), Tamudo


SAN SEBASTIAN

Vysokým skóre skončila spousta utkání tohoto malého baskického klubu. Inkasoval ze všech týmů nejvíce branek. Doma byl San Sebastian úspěšný, venku uhrál jen 4 body. Dobře chytal gólman Riesgo, horší to už bylo s obranou, která strážila prostor před ním. Nově příchozí hráči Cifuentes či Garitano se trvale neprosadili, tradiční hráči jako Labaka, Jáuregui či Aitor příliš nezářili. Na pravé straně výrazně zazářil mladý Xabi Prieto, dobře dribloval, centroval, dával branky z penalt. Dobrými výkony ho podpořili i útočníci Nihat s Kovačevičem. Obrovitý Srb se ale zranil a bude mimo hru až do konce sezony. V lednu přišli tým podpořit bek Stefanovič s útočníkem Skoubem.

Riesgo - Jáuregui (Mikel González), Labaka, Aitor (Garitano), Garrido (Cifuentes) - X. Prieto, Aranburu (Barkero), M. Alonso, Novo (Gabilondo) - Nihat (De Paula), Kovačevič (Gari)


ATLÉTICO MADRID

To samé, co minulé roky, se dá i letos napsat o Atlétiku Madrid. Velké posílení, ale slabá hra a špatné výsledky. Jen kousek od příček sestupu. Slabý útok a jen 4 výhry z 19 zápasů. Ani uznávaný kouč Bianchi s Colchoneros nic nezmohl. Oporu našlo Atlético v gólmanu Leo Francovi, stejně dobře jako loni fungoval střed obrany ve složení Perea a Pablo. Z mladších hráčů na sebe upozornil alespoň pravý bek Valera. Horší to bylo v záloze, zejména v jejím středu, kde žádný z hráčů nebyl schopen převzít dirigentskou taktovku, svůj loňský standard nepředvedl ani Maxi. Útok Torres s Kežmanem se postaral jen o 8 branek. Zejména mladý španělský reprezentant se už druhým rokem střelecky trápí a aspiruje na největšího spalovače šancí ligy.

Leo Franco (Falcón) - Velasco (Valera), Perea, Pablo (GS. Calvo), A. López - Maxi, Gabi (Luccin), Zahinos (Colsa), Petrov (Galletti) - Kežman (Ibagaza), F. Torres


CÁDIZ

Příjemně překvapil nováček z Cádizu. Pevnou obrannou hrou získal spoustu bodů na hřištích soupeřů, příliš tak nevadil ani nejslabší ligový útok. Cádiz bojuje s bezejmenným týmem o udržení statečně. Nikdo z útočníků nedal více než dva góly. Posily jako Benjamín či Estoyanoff se oporami nestali. Paradoxně nejvíc na sebe Cádiz upozornil až v posledním kole, když výhru v Málaze zařídil basketbalově (alá Maradona) Medina. Zálohu přišli v lednu podpořit Morán a Lobos.

Armando - Raúl López (Mario Silva), De Quintana (Berizzo), A. Paz (De la Cuesta), Varela J. - Fleurquin (Benjamín), Suárez (Iván Ania), M. Pavoni (Bezares), Enrique (Estoyanoff) - Jonathan Sesma (A. Medina), Oli (Mirosavljevič)


BETIS

Sezonu hrůzy zažívá i Betis. Po zranění Oliveiry se vytratil útok a zelenobílí jej mají druhý nejhorší z celé ligy. Dobře chytá Doblas a obranu diriguje stoper Juanito. Chytili se další noví hráči jako hostující Oscar López či, nyní už reprezentant, Rivera. Na tým však přišla epidemie se zraněními a od té doby již jen klesal. Ze sestavy postupně zmizeli levonozí Miguel Angel a Fernando, Assuncao byl méně výrazný než loni, po zranění Oliveiry s Danim Edú sám na všechno v útoku nestačil, stejně jako na pravém křídle v obklíčení protihráčů Joaquín. Lednové posílení směřovalo jasně do útoku, když přišli Robert a Tardelli.

Toni D. (Contreras) - Varela (Castellini), Juanito (Nano), Melli (Rivas), O. López (Luis Fernández) - Joaquín (Israel), Arzu (Miguel Angel), Assuncao (Capi), Rivera (Fernando) - Edú (Dani), Oliveira (Xisco)


MÁLAGA

Hodně dole se po slušném startu ocitla Málaga. Dobrý útok se Salvou Ballestou a Angolanem Edgarem tentokrát tolik nedoplnila obrana ustálená obrana v čele se Sanzem a Navasem. Spolehlivý byl gólman Arnau, s výkony šel ale dolů ofenzivní záložník Juan Rodríguez, ze sestavy se vytratil šikovný levý záložník Duda. Málo hrála i posila Chengue Morales, krom úvodu sezony se na hřiště nedostal Couňago, zranění nepustilo na plac Marcela Romera. Slabší zálohu přišli v lednu doplnit Bovio, Gabriel a Antonio López.

Arnau - Alexis, César Navas, Fernando Sanz, Valcarce (J. Gámez) - A. Hidalgo (Anderson), Nacho, J. Rodríguez, Gerardo (Duda) - Edgar (Chengue M. ), Salva Ballesta (Couňago)


MALLORCA

S podzimem nejsou spokojeni ani na Mallorce. Měli druhou nejhorší obranu. I přestože Moyá podával minulý rok kvalitní výkony, posílil ostrované o gólmana Pratse. Kouč Cúper si přivedl i dva italské stopery Potenzu s Iulianem, ale neprostupné cattenaccio se nekonalo. Iuliano alespoň dal 3 branky. Další branky přidali útočníci Tuni a Víctor Casdesús, přesto celek v lednu podepsal ještě příchod Argentince Pisculichiho. Jedním hattrickem se blýskl levý forvard Arango, ve středu pole se usadil další Ital, Doni, napravo často hrával mladý Jonás.

Prats (Moyá) - Cortés (Maciel), Potenza (Borja), Iuliano (Tuzzio), F. Navarro (Ballesteros) - Jonás (Campano), Doni (Farinós), Pereyra (Peralta), Arango - Tuni (Jordi), Víctor Casadesús (Okubo)


BILBAO

Velmi nevydařený podzim má za sebou Athletic Bilbao. Tým se zmítá v krizi, předváděná hra diváka nepotěší. Loňská forma gólmana Aranzubíi je pryč, nepodařilo se ani najít stálé složení obrany. Křídelní hra Iraoly s Yestem není vidět, Etxebeerría s Urzáizem stárnou, Llorente zatím nedokázal v lize prodat svůj talent. Snad jedinými příjemnými překvapeními jsou obránce Prieto, který alespoň třikrát skóroval a záložník Orbaiz, který se udržel v reprezentaci. Baskové by určitě chtěli dávat více gólů před vlastním publikem. Na hřiště se hodně dostávali mladíci. Ať už Ibón Guttieréz, či levonohý Daňobeitia. O útočném příslibu Llorentem už byla řeč, v lednovém přestupním termínu tým posílil ještě Aduriz z Valladolidu.

Aranzubía - Expósito, Prieto (Murillo), Lacruz, Casas - Orbaiz (Javi González), Gurpegi (Guerrero) - Iraola (Ibón Guttieréz), Etxeberría (Tiko) , Yeste (Daňobeitia) - Urzáiz(Llorente)


ALAVÉS

Ani jedno jediné vítězství v domácích utkáních. Tak nelichotivá je bilance Alavésu. Naštěstí díky třem výhrám venku mají Baskové stále slušnou naději na záchranu. Zklamali oba zkušení útočníci Aloisi s Bodipem, o celých šest branek se postaral ofenzivní záložník Nené. Kouč dává také čím dál více příležitostí mladému Francouzi Lacenovi. V lednu posílil tým další brazilský záložník Elton.

Costanzo (Bonano) - Sarriegi (D. Coromina), Juanito (Pellegrino), Gaspar (Téllez), Poli (Carreras) - Carpintero (Lacen), Jandro (Wesley), Astudillo, Edu Alonso (De Lucas) - Nené (Rubén Navarro), Bodipo (Aloisi)


Autor: Radek Nosil

Komentáře (64)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vítej v ráji

Reagovat
smazaný uživatel

ja ta idem pochvalit a ty

Reagovat
smazaný uživatel

doufám že uděláte 1000 podnětnou diskuzí frajeři

Reagovat
smazaný uživatel

no uz vidim male vecicky, ktore budem musiet trochu upresnit. casom sa k tomu vyjadrim. najprv si to musim precitat cele. snad druhy clanok, ktory precitam cely od prichodu na ef

Reagovat
smazaný uživatel

Směješ se tý hrubce? "Výkyvy provázeli" - imho vzor hrad, shoda Po s Př, takže -y ( dál sem to nečetl, projel sem jenom Barcu a Real, neni čas... ).

P.S. "předvádějí hráči dobré stabilně dobré výkony" - děkujeme za dvojité ocenění, stačí za to 1. "dobré" dát čárku

Reagovat
smazaný uživatel

ked nevies comu sa smejem, tak ...

Reagovat
smazaný uživatel

aby si se nepos...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ked sa pozeram na tvoju reakciu na moj prvy prispevku, tak to plati hlavne pre teba

Reagovat
smazaný uživatel

Už začínám chápat, proč tě každej u toho Řepky posílal do prd*le...

Reagovat
smazaný uživatel

wectore. ved si uvedom, ze ma ides ....., ked ani nevies comu sa smejem a potom mi este napises, aby som sa neposral a stale hladas chyby niekde u mna. ved ked ja nebudem vediet o com pises ty, tak zasahovat nebudem

Reagovat
smazaný uživatel

Já autora upozornim na pravopisnou chybu a udělám to tak, aby to nevyznělo jako "oprav tohle a tohle" a ty hned hraješ hérečku, opět pan ublížený... OK, příště tam dám kupu smajlíků, aby si i ty pochopil, jak je to myšleno, holt někomu stačí text, někdo potřebuje obrázky...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si reagoval na moj smilik a nevedel si co znamena, takze nan nereaguje a nepis vety ako je ta prva. a ako sme sa bavili s inymi, pravopis je zcela offtopic, tak to sem nevod. potom napises, ze nech sa neposerem a ze nech sa nehram na pana urazeneho. to iste ale plati aj pre teba snad, ci nie? ty tiez odpisuejes a hras sa na pana urazeneho.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, úsměvné. Všechno nebo ještě něco?

Reagovat
HOST*rominho

wectore. ja sa nebudem hadat a nechcem to tu pedlzovat. spravil si tri chyby a opat ich musim zopakovat

1. reagujes na smilik a nevies co znamena.

2.davas sem offtopic v podobe pravopisu, pritom nedavno tu bola ostra kritika za offtopici. iste ma radek nosil icq, alebo tu je aj chat.

3.neposer sa, kecy o panovi ublizenom a us vis , ze proc mne nemaju ludia radi a podobne

Popravde, je mi to jedno . tieto veci mi ani tak nevadia. vadi mi, ze si neobjektivny a hladas chybu u mna. sam si spravil dokonca tri a nepocul som ani jedno negativne slovo z tovjich ust na tvoju adresu. lepsie povedane, si nic nenapisal. a mam pocit, ze panom urazenym si tu ty.

ale budis. ja som tu casto kritizovany zato, ze sa tu hadam, ale myslim, ze sa hadam preto, lebo mam pravdu, ale ludom to vadi, takze koncim s touto diskusiu

ospravedlnujem sa. som ten najhorsi , najvacsi blbec a hajzlik. ty si idealny a za nic nemozes. si v pravu a mas stopercentnu pravdu.

pripadne pripomienky avizuj uz v piatok na chat. tu to nebudeeme predlzovat, aby som zase nepocuval, ze sa len hadam. ono chranit si svoju pravdu nie je zle. takze v piatok, chat. dnes tu uz nebudem a zajtra tiez nie. ostatnym sa ospravedlnujem. som ten najhorsi

Reagovat
HOST*rominho

a dodam, ze tento Vincentov clanok si velmi vazim( on vie preco), tak koniec hadky.

Reagovat
smazaný uživatel

..ale nie si, nezúfaj

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě něco?

Reagovat
HOST*RM

Dobrý článek. Jenom by to chtělo něco podobně dlouhého o Realu. Naštěstí ten nám nedávno rozebral v příspěvku roku vazquez.

Reagovat
smazaný uživatel

A to ještě neví, že všichni do měsíce očekáváme druhý díl

Reagovat
smazaný uživatel

To by som musel najprv na to nazbierať psychické sily. Ale fakt je , že teraz, keď sa začalo dariť, by sa to písalo lepšie.

Reagovat
smazaný uživatel

real ma lepsiu bilanciu vonku ako doma. to iste plati pre Lacorunu. cim to asi bude? zeby sa im hralo lepsie, ked super sa musi snazit pred vlastnymi divakmi aj tak trochu predviest. cize lepsi utok do otvorenej obrany? ano, to je ta vec, ktora je na barce obdivuhodna. dokaze superovi vnucovat svoju hru a je jedno ci to je vonku ci doma, vzdy sa snazi si hrat to svoje a superi prakticky superovi prakticky ostava jedine. vychadzat z dobrej defenzivy a spoliehat sa na kvalitne precislenia, brejky. To jej jeden z dovodov preco to ma barca v porovnani s inymi tymami v europe tazsie. nebudem konkretne narazat. ale vzdy je lahsie , ked ide jeden na jedneho ako jeden na dvoch. Preto smekam pred mojim tymom.

Joauqin - tento hrac ma dost sklamal. ci uz spravanim alebo vykonom, ale tak ako som ho chcel, tak uz ho k nam vobec nechcem. viem, ze je na neho vyvijany velky tlak. Betis hral ligu majstrov a ani zdaleka nema tak kvalitny kader ako tymi v skupine ci barcelona, ale je to tak ci tak bieda. Teraz hovorim o Betise. ASuncao. jeden z najlepsich hracov z minulej sezony sa zacina nejak vytracat.

Sance na titul. BArcelona, La Coruna, Valencia a Real.

Osasuna podla mna zacne pomaly , ale iste odpadat. ich doterajsie vykony berem za prekvapenie i ked myslel som si,ze budu patrit k tymom hore, ale az tak vysoko naozaj nepatria.

Barcelona po strate xaviho stratila nejake tie procenta z drzania lopty.ta hra mi nepripada az taka plynula a lahka ako bola. obrana sa vyrazne oproti minulej sezone zlepsila, ale castokrat ma barcelona problemy v uvode zapasy, kde sa akosik nemoze dostat do tempa. to je moze byt niekedy osudne a coraz castejsie zranenia mozu sposobyt este tazku cestu za obhajobov.

Real, myslim, ze pojde hore co uz naznacil v poslednych zapasoch. trener obcas pouziva moj oblubeny system. naviac nechcem hodnotit podla posledneho zapasu, ale Zidane sa vyjadril, ze po tohtorocnych ms konci a tak si myslim, ze da do toho maximum a ked nahodou nie, lebo vek ho uz brzdi, tak tu je mlady Cassano, podla mna skvely fotbalista. nie je to az taky technik, ale je velmi kreativny a napadity. problemy by mohol robit, ked by sa dostal na lavicku. maloktory trener u neho vzbudzuje respekt a neviem ako sa s tym takmer neznami madridsky trener vysporiada. predsa tych hracov na ofenzivne posty za utocnikom je naozaj moc. Robinho, Cassano, Zidane, Baptista,Beckham, mozno Guti. hrat bude chciet kazdy.

Sklamalo ma strasne Atletico Madrid. tym, ktoreho som sa pred sezonou nesmierne obaval a pasoval som ho na druhu poziciu za BArcelonou toho naozaj moc nepredviedol. PErea, Pablo, Antonio Lopez, Gabi, Ibagaza, Petrov, MAxi Rodriguez,KEzman, Torres, Petrov su naozaj hraci dobrych fotbalovych kvalit, ale svetovo uznavany Bianchi to nedokazal dat dokopy. skoda. mali hlavne problemy proti obranne hrajucim tymom. naopal proti barcelone hrali skvele. taky PEtrov

Valencia. Villa sa stava mojim oblubencom. Je to presne hrac, ktoreho by som doporucil Realu MAdrid. mlady, odvazny, drzi a po vsetkych fotbalovych strankach kvalitny utocnik. Valencia slape. ma po barce tusim jednu z najlepsich serii ak sa nemilim. hraju dobre defenzivne.

Kandidati na zostup. Mallorca, Alaves a Malaga. Myslim, ze Bilbao a Betis to urcite nejak ukopu. Hlavne Betis kadrovo ani zdaleka nepatri tam kde je

Reagovat
smazaný uživatel

ciste subjektivny nazor

najlepsi hrac ligy : Samuel Etoo ( herne a ani strelecky mu nemam co vytknut. spravanie by mohol zlepsit a hlavne neist na sampionat do afriky.)

najlepsi brankar: Casillas ( uuuf uuuf. tazke vybrat. Valdes si to nezasluzi za zle odkopy v uvode sezony)

najlepsi krajny obranca: Miguel ( vo Valencii hraje super, skoda, ze sme ho nebrali mi do Barcelony. Vincent nam ho po sezone urcite rad prenecha. i ked vlastne Daniel Alves uz sa trase)

najlepsi stredovy obranca: Rafael Marquez ( kedze si s Edmilsonom menia v zapase casto posty v zavislosti od hernej situacie, tak som ho dal sem)

najlepsi def.zaloznik: tak to prenecham pre inych. je to tema k diskusii

najlepsi ofenzivny zaloznik: Ronaldinho( asi nemusim moc popisovat)

najlepsi utocnik: Etoo

najlepsi trener : Aguirre z Osasuny

Reagovat
smazaný uživatel

sme domluveni (Za Llorenteho, Colocciniho a Xabiho Prieta)

Reagovat
smazaný uživatel

na kolko mega sme sa to dohodli? 10?

Reagovat
smazaný uživatel

vy je kupte a pak výměna jeden za tři

Reagovat
smazaný uživatel

ci by sa nezacal spravat, tak ako ked hral v benfice, keby sme onho prejavili zaujem

Reagovat
smazaný uživatel

a nej defe záložník bude pořád Albelda

Reagovat
smazaný uživatel

No Casillas měl taky hodně swabých chvilek (ale vickymu bych to aztím taky nedal).

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia teda moc nešlape, sice vyhrává, ale soupeře přehraje málokdy, je to spíš Villovou produktivitou. defenzivně dobře nehrajeme, Marchena dělá chyby, Albiol mladý, Ayala je ted zraněný, takže ani hrát nebudeme. A nakonec Villa nikam nepůjde tečka

Reagovat
smazaný uživatel

slape samozrejme vysledkovo

a kedo Villu bude mat naozaj niekto zaujem, tak pochybujem, ze ho udrzite

Reagovat
smazaný uživatel

Vicenteho jsme taky udrželi

Reagovat
smazaný uživatel

vicente nie je villa

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodom kto chcel vicenteho? naozaj si teraz nespominam

Reagovat
smazaný uživatel

snad Man utd. ale jinak určitě vlastně všichni. Tehdy byl Vicente jako nyní Villa

Reagovat
HOST*yarda

Koupíme oba a nazdar

Reagovat
HOST*Vincent

můžeme si říct v sobotu ve sportbaru

Reagovat
Xavi

Joaquín se vezl s týmem, sám na všechno nestačil! A Betis má v této sezóně smůlu na zranění, jinak si myslím, že by hráli to co loni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja len doplním, že aj napriek tomu , že naše šance na titul sú v rovine 1 : 1 000, stále tu šanca je. Pre mňa je jedinou neznámou len to, dokedy dokáže Barca takto šľapať. Lebo každá séria má svoj koniec.. Minulý rok to bolo bodov 11 a za kratší čas sme to stiahli na 4, takže dá sa za určitých okolností všetko.

Reagovat
smazaný uživatel

Klidně dotáhněte - necháme vás přičuchnout si, abysme si titul vychutnali o to víc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*empty

nadherny clanek, chtelo by to takto rozebrat i ostatni ligy, i kdyz La Liga rulez...btw. kde by se nasel prispevek roku od vazqueza o realu???

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím u zápasu SS-Real. Nebo to překopírujeme sem?

Reagovat
antimadrista

Jo jo, s tím článkem o Barce skoro se vším souhlasim...

Reagovat
HOST*1860

dobrj pravdivej článek, Dokonce i uvedli důvody špatné hry Juanita, davali si na něj hodně bacha...

Reagovat
smazaný uživatel

Nihat zůstává v San Sebastianu, to je báječné, v létě bude velká šance ho získat

Reagovat
Xavi

Jo, s tím Nihatem je to dobrá zpráva!!! Měl by zůstat někde ve Španělsku! A SS je můj oblíbený tým, takže tím líp. Může mi někdo vysvětlit, jak se pořád můžou topit v dluzích??? Vždyť hráli LM, v Primeře byli druzí, nikdy žádné hvězdy nekupovali a pořád jen prodávají.

Reagovat
smazaný uživatel

Valencia ztratí Fabia Aurelia, ale kouč Flores má vyhlédnutého v Getafe levého beka Argentince Mariana Perníu! Dal už letos 4 goly a má pas.

is now beeing tipped for call-up to the Spain squad (Skysports)

Reagovat
HOST*yarda

Nějakej nenažranej, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

kdo? já? nechci žádného Argentince v Seleccion

Reagovat
HOST*yarda

Nebuď tak xenofobní! Ty bys nakonec ještě řekl o Eto´ovi, že je špatný, když plive na soupeře

Reagovat
Xavi

Tak Fabio Aurelio sedí celou kariéru na lavce, protože Carboni a spol ho do zakl. sestavy nepustí a když začne hrávat, tak odejde. Mimochodem kam má jít? Snad né do trapnýho Liverpoolu!

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool si robí zálusk na iného Španiela - Juanfrana, určite nám ho ukradnú...

Reagovat
smazaný uživatel

co týče Juanfrana tak mě nějak nepřesvědčil že by měl mít na lepší klub než momentálně Espanyol, hra po křídlech moc neexistovala

Reagovat
smazaný uživatel

Lenže sa páči Benitezovi, sám to povedal, že ho asi bude chcieť.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je jeden z mála v kterých Rafovi nerozumím

Reagovat
smazaný uživatel

nějak moc nehrává ani ted, spíše jen látá díry v sestavě (zájem má Barca a Man Utd)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Jakápak kurva? Vždyť je to fakt. Minulé MS byli hráči z Evropy vyflusaní z předchozí zhuštěné sezóny a letos to bude možná totéž. A Ronaldinho občas výpadky v repre právě kvůli tomuhle mívá. Ale naštěstí má Brazílie i další tvůrce hry.

Reagovat
smazaný uživatel

Přát neúspěch klubu svýho svěřence? Hmm, fakt super. ALe jinak nevim, co by(s) chtěl? Ti hráči stojí kluby nehorázný prachy a musej si na sebe nějak vydělat, repre je v tomhle pohledu druhořadá. Převeď si to do svýho života: zaměstnavatel ti taky nedá odpustky jenom proto, aby si nepřijel domu "vyflusanej" a je mu jedno, jakej názor na to má tvoje žena... [ nevim, kolik ti je, pokud to nesedí na dnešek, tak si představ takovou situaci za pár let, až se o sebe budeš muset starat sám ( pokud teda nehodláš žít jako cikáni a přiživovat se... ) ]

Reagovat
HOST*RM

Že na tebe zavolám doktora?? Narážka na lidi jiné pleti = no však ty víš co.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty chytráku, mě je barva pleti úplně u prdele, já narážim na CHOVÁNÍ

Reagovat
HOST*RM

Myslel jsem to z legrace. Pokud jsem se tě dotkl, tak se omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak wectora nemusím, ale teď mu musím dát 100%ně za pravdu .

A to přirovnání k manželce je

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele