LA LIGA - SOUHRN 4. KOLA

23.09.2003, 20:50
Aktuality
Ve čtvrtém kole španělské nejvyšší fotbalové soutěže potvrdila svou dosud suverénní pozici La Coruňa, nezaváhali však ani Real Madrid a Valencia. Naopak komplexu Osasuna se nezbavila Barcelona a s překvapením letošního ročníku vyválčila doma pouze bod. Pocit vítězství pak zatím neochutnalo pět týmů, mezi nimiž je i Celta Vigo.

Barcelona – Osasuna 1:1 (0:0). Katalánskému velkoklubu se proti Pamploně nedaří a podobné to bylo i tentokrát. Z posledních pěti vzájemných zápasů totiž Baskové neodešli poraženi a o víkendu nevlékli na tuto šňůru další, v pořadí již šestý korálek. Trenér domácích Frank Rijkaard sice poslal na hřiště od úvodních minut trojici Ronaldinho, Kluivert a Saviola, ale ani oni nemohli dlouho najít klíč k dobře organizované hostující obraně. V 53. se navíc trefil po Puňalově rohu Cruchaga a Barca musela dotahovat. Alespoň remizu ji zachránil v 69. s přispěním Izqueirda Ronaldinho. Nizozemec Kluivert pak dokonce stav otočil, jenomže jeho branka nebyla uznána pro Saviolovo ofsajdové postavení.

Atl. Madrid – Valencia 0:3 (0:0). Po překvapivě vysokém, ale zcela zaslouženém vítězství na stadionu Vicente Caldoróna se alespoň na čtyřiadvacet hodin vyhoupla do čela La Ligy Valencia. Všechny tři branky padly až v poslední čtvrtině utkání a ve všech měl prsty nejlepší hráč na hřišti – Pablo Almar. Trenér hostí Rafael Benitez měl rovněž šťastnou ruku, když do druhé půle poslal na trávník místo Oliveiry Mistu, který mířil do černého dvakrát. První branku vstřelil v 68. reprezentant Vicente Rodriguez, když zužitkoval Aimarův křížný pas. Čtvrt hodiny před koncem pojistil náskok hostí po další přihrávce od argentinského záložníka Mista a oba si svou spolupráci zopakovali ještě v nastaveném čase. Na konci zápasu fanoušci Atlética vypískali své hráče. Valencii se tak povedla odveta za loňské jaro, kdy doma prohrála s menším z madridských klubů po Aguilerově hlavičce 0:1. Stínem utkání pro valencijskou stranu je zranění Mauricia Pellegrina, jenž si nezahraje přibližně čtyři týdny.

Mallorca – Sevilla 1:1 (1:1). Hosté šli do vedení v 17., kdy se trefila jejich letní posila Dario Silva. Rozhodčí Teixeira Vitienes jeho branku uznal i přesto, že si v souboji s domácím obráncem Lussenhoffem. Spravedlivou dělbu bodů zařídil šest minut před poločasovou přestávkou Bruggink, pro změnu letní posila Mallorky, který umě zatočil do horního rohu Notariovi brány trestný kop.

Villarreal – Vigo 1:1 (0:0). Účastník Ligy Mistrů a přemožitel pražské Slavie v jejím třetím předkole letos ještě ve španělské lize nevyhrál a nepovedlo se mu to ani na půdě ambiciózního Villarrealu. I když k tomu mělo tentokráte Vigo hodně blízko, protože v 75. se trefil po centru Gustava Lopeze hlavou Mostovoi. Hráči galicijského mířili do černého i o dvě minuty později, jenomže po centru Calleji překonal vlastního brankáře Berizzo.

Valladolid – Espanyol 3:1 (2:1). Domácí začali skvěle a už ve 4. je po centru Fernanda Salese dostal Zapata do vedení. To navíc pojistil o šest minut později Jesús, který překonal Lemmense rychle rozehraným trestným kopem. Hosty vrátil zpět do hry ve 34. Bobson, jenž přetavil v gól centr Maxiho. Jenomže těsně před odchodem do kabin oslabil Katalánce svým vyloučením Lopo. Konečný rezultát pak stanovil v 80. Ciric, když proměnil pokutový kop nařízený po faulu Womeho na svou osobu.

La Coruňa – Albacete 3:0 (0:0). Ani na čtvrtý pokus Deportivo nezaváhalo a s plným bodovým ziskem vévodí celému pelotonu Primera Division. Hosté kladli odpor celý první poločas, ale po změně stran nezachytili nástup domácích a v 51. prohrávali po brankách Naybeta a Luqueho 0:2. V obou případech se hráči Albacete nevyznamenali při standardních situacích, protože obě branky padly po rohových kopech Victora, když Luquemu pomohl k úspěchu ještě Valeron. Tou dobou už hrál tým z Galície o deseti, jelikož za inzultaci pomezního rozhodčího byl ve 39. vyloučen Scaloni. Konečnou podobu výsledku pak dal v nastaveném čase Pandiani, když poslal do sítě centr debutanta v dresu La Coruni Munitise a ve čtvrtém ligovém utkání tak vstřelil svou čtvrtou branku.

San Sebastian – Zaragoza 3:0 (0:0). Do základní sestavy baskického celku se po zranění konečně vrátil Turek Nihat Kahveci a byl to právě on, kdo dostal domácí v 55. do vedení, když mířil do černého po přihrávce od Gabilonda. V 72. poslal trenér San Sebastianu Raynald Denoueix na hřiště za Kovacevice De Paulu, střelce vítězné branky účastníka Ligy Mistrů z minulého kola španělské nejvyšší soutěže. Tomu pak stačilo čtvrt hodiny na dva zásahy, čímž si hlasitě řekl o místo v základní sestavě. Nejprve se prosadil hlavou po trestném kopu Karpina a pět minut před koncem se trefil po přihrávce Korejce Leeho.

Betis – Santander 0:0. Pouze diváci na stadionu Mauela Ruize de Lopery čekali na branku ve čtvrtém kole La Ligy marně. Domácí sice byli téměř celý zápas lepším týmem, jenomže všechny jejich šance zneškodnil brankář Ricardo, který je v Santanderu na hostování z Manchesteru United. Hosté pak mohli dokonce urvat tři body, ale ve druhém poločase zastavil Regueirovu radost ze vstřelené branky praporek pomezního rozhodčího.

Murcia – Bilbao 2:2 (1:1). Domácí nováček chtěl konečně ochutnat pocit vítězství a za tímto cílem důrazně vykročil už ve 14., kdy ho do vedení dostal po Juanmově přihrávce Michel. Jenomže hosté dokázali stav utkání otočit. Ve 39. se totiž trefil Etxebberia a čtvrt hodiny po návratu z kabin strhl vedení na hostující stranu Tiko. O konečné dělbě bodů nakonec rozhodla 66., v níž Javi González fauloval v pokutovém území Garciu a z následné penalty se nemýlil sám postižený.

Malaga – Real Madrid 1:3 (0:1). Do utkání se zatím hodně nevýraznou Malagou vstoupil úřadující šampion dobře a už ve 13. šel do vedení po zásahu Brazilce Ronalda, k němuž doputoval míč po Beckhamově rohu a hlavičce Zidaneho. Na další branku se na stadionu La Rosaleda čekalo hodinu a bohužel pro domácí fanoušky se radovali opět hosté, když se po spolupráci s Figem trefil střelou přes zeď z trestného kopu Beckham. Malagu vrátil zpět do hry dvanáct minut před koncem střelou přes hlavu Edgar, ale o exportu všech bodů nakonec definitivně rozhodl v 86. po převzetí míče od Figa střídající Guti.



KRONIKA LA LIGY 2003/2004

BILANCE: 3-5-2, skóre 15:12 celkově 15-14-11, skóre 54:40
BRANKY: 94, průměr: 2,35 na zápas
DIVÁCI: 297544, nejvíce Barcelona - Osasuna (83674), nejméně Valladolid - Espanyol (12000), celkem 1152074, průměr: 28801 na utkání
ŽLUTÉ KARTY: 22:21, celkově 93:102, průměr: 4,875 na zápas
ČERVENÉ KARTY: 2:1, celkově 6:5
BRANKÁŘI S ČISTÝM KONTEM: 3 - Molina (La Coruňa), Canizares (Valencia), 2 - Sanzol (Osasuna), Westerveld (San Sebastian), Contreras (Betis) 1- Valdes (Barcelona), Arnau (Malaga), Reina (Villarreal), Notario (Sevilla), Bizarri (Valladolid), Miki (Mallorca), Burgos (Atlético), Laínez (Zaragoza), Aranzubía (Bilbao), Ricardo (Santander)

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele