LA LIGA - SOUHRN 30. KOLA

29.03.2004, 23:37
Aktuality
Na čele tabulky se nic nezměnilo. Real Madrid rozstřílel doma Sevillu, Valencia s přehledem vyhrála na Santanderu. Zápas Barcy s Betisem byl pro nezpůsobilý terén odložen na 14.dubna. Espanyol vykročil za záchranou výhrou nad Bilbaem, Mallorca se propadá, prohrála i v Murcii.


REAL MADRID - FC SEVILLA 5:1

Real Madrid zůstal po vysoké výhře nad Sevillou v čele tabulky o bod před Valencií. Barca nehrála, její zápas na Betisu byl odložen pro nezpůsobilý terén. Real předvedl po čase v lize zase výkon hodný Mistra. Největší podíl na vítězství měli skvělí Beckham s Ronaldem.

Real vyběhl na podmáčený vytrvalým dešťem skrápěný trávník stadionu Santiaga Bernabeu v nejsilnějším složení, jen místo Figa se objevil v základní sestavě Solari. David Beckham představil novou image, tenkrát bez gumy (dlouhé vlasy neměl svázané do copánku, ale volně rozpuštěné).

Zápas otevřel přesnou střelou z dálky Ronaldo, ale Esteban byl připraven. Stejně se vedlo z trestného kopu i Darío Silvovi. Pak už ale domácí otevřeli skóre. Beckhamovu přihrávku z hloubi pole na Solariho minul ve skluzu Pablo Alfaro a tal mohl Argentinec v klidu jít do zakončení a střelou podél gólmana Estebana poslat Real do vedení. Hosty brzký gól nezlomil, nepolevovali v neutuchající bojovnosti a díky tomu bylo utkání v první půli vyrovnané. Raúlův pokus o průnik vyřešila dvojice hostujících obránců, na druhé straně šla Casquerrova střela nad.

Casquerro to v jednom ostrém ataku na Roberto Carlose přehnal a po kontantu svého těla s nohami Brazilce měl problémy s popadnutím dechu. Beckham skvěle odebral na hranici soupeřova vápna míč Baptistovi, ale jeho následná technická střela mířila příliš ke středu branky. Pak přišla velká chvíle hostujícího brankáře Estebana. Všechno způsobil příliš krátkou malou domů Maranon, vystihl ji Solari, obtočil se kolem Pabla Alfara do lepší střelecké pozice, ale jeho střelu Esteban skvělým reflexivním zákrokem levou rukou vyrazil.

Sevillským citelně chyběl v ofenzivě prodaný Reyes, na jeho roli nedokázal navázat jeho nástupce Baptista. Jeho kličky obránci Realu zachytávali. Domácí se tak postupem času dostávali do tlaku a mohli tak gólově oplatit soupeři ostudný podzimní vzájemný zápas. Ronaldův pád v šestnáctce byl správně posouzen jako nezaviněný vybíhajícím Estebanem, ale už z další akce Realu padl druhý gól. Beckham se dostal ke svému pověstnému centru zprava, našel ve vápně nabíhajícího Ronalda, který přesnou hlavičkou k tyči poslal svůj tým těsně před přestávkou do dvoubrankového vedení.

Do druhé půle poslali hosté místo chybujícího Pabla Alfara Oscara, místo na hrotu nevýrazného Daría Silvy pohyblivějšího Carlitose. K němu se více dopředu vysunul Baptista. Beckham si o přestávce zadní polovinu svých dlouhých vlasů přece jen do copánku svázal. První zahrozil po Salgadově centru tvrdou hlavičkou Ronaldo, Esteban byl připraven. Casquerrovu střelu tečoval jeden z domácích obránců na roh. Oživení ofenzivy se hostům vyplatilo, brzy vstřelili kontaktní gól. Helguera fauloval Carlitose, na Martího trestný kop si osamocen naběhl na vzdálenější tyči Carlitos, jeho hlavičku Casillas vyrazil, odražený míč vracel centrem na druhou tyč do vápna zpět opět Carlitos, nabíhajícího Maranona postrčil Solari a nařízenou penaltu proměnil Baptista.

Real zvýšil úsilí, Gutiho skvělou točenou ránu zdálky vyrazil Esteban jen s vypětím všech sil. Naštěstí pro Sevillu prováhal nejvhodnější příležitost přihrát v situaci dva na jednoho Ronaldo. Pak se však Real dočkal třetí branky. Guti našel skvělým dlouhým pasem nabíhajícího Zidaneho, který poslal míč do sítě lehkým obloučkem přes vybíhajícího Estebana. Nadějný brejk Realu zastavil nebezpečným skluzem na Solariho Maranon a mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu. Zahanbit se nenechal ani Esteban, který jedním ze svých zákroků trefil nechtěně kopačkou do choulostivých míst Salgada. Tlak Realu byl drtivý, po Ronaldově přihrávce střílel Zidane, Esteban vyrazil na roh. Do další šance vyslal Beckham Ronalda, ten si poradil skvělým pohybem i s trojicí obránců, jeho střelu Esteban vyrazil, ale dobíhající Salgado jí už nasměroval do sítě.

Na druhé straně šla Maranonova střela po Gallardově průniku a zpětné přihrávce z dobré pozice vedle. Po kombinaci s Gutim střílel opět Ronaldo, ale Esteban jeho pokus kryl. Pátý gól Realu dal v poslední minutě opět Ronaldo a opět předvedl svou extratřídu. Obral o míč Redonda a jelikož se žádný z obránců nerozhodl mu sólový nájezd na Estebana znepříjemnit, tak se kousek před gólmanem zastavil, počkal si až se i on zastaví a nebude vědět co dál a poté poslal lehkou, přesto nechytatelnu střelou míč k pravé tyči. Na přímě střely na branku vyhrál Real tento zápas 15:9.


BETIS - FC BARCELONA

Utkání bylo pro zcela podmáčené a deštěm dále zkrápěné hřiště odloženo na 14. dubna.


SANTANDER - VALENCIA 0:3

Vicente Rodríguez Guillen se dvěma góly a centrem, po němž padl vlastní gól, podepsal pod jasnou výhrou Valencie na Santanderu, kterou se hosté udrželi v těsném závěsu za Realem Madrid. Do vedení se hosté dostali už v osmé minutě. Vicente utekl po levé straně, nacentroval a Ayoze si srazil míč do vlastní branky. Gól hráče poznamenal, po většinu prvního poločasu měla valencia herně navrch, leč do šancí se nedostávala. Jedinou šanci domácích měl dalekonosnou střelou Javi Guerrero, ale ta šla těsně vedle. Druhý gól vstřelila Valencia v nastaveném čase první půle. Na chytrý pas Albeldy si naběhl vicente a zblízka napálil míč pod břevno. domácí mohli vykřesat naději na zvrat po hodině hry, ale po pasu Diega Matea neprostřelil zblízka Canizarese Jonathan. O definitivní pojištění výsledku se postaral skvělou individuální akcí Vicente. Našel si chytrou prací nohou mezi čtyřmi obránci dostatek prostoru ke střele a s elegancí zatížil Ricardovo konto potřetí.


SAN SEBASTIAN - LA CORUNA 1:2

Vlastní gól domácího Lopeze Rekarteho zařídil Deporu další důležité vítězství na cestě za nadějí na mistrovský titul. Díky odloženému duelu Barcy na Betisu se tak galicijský tým dostal na třetí příčku tabulky. La Coruna se brzo oklepala z nářezu na San Siru a šla do vedení. Sergio vysunul českou uličkou Pandianiho, a ten dostal míč do sítě pod padajícím gólmanem Albertem. O tři minuty později byl Pandiani v další šanci, po exceletním pasu od Valerona, ale dopravit míč za Albertova záda se mu nepodařilo. Po necelé půlhodině prosvištěl Víctorův centrovaný míč pokutovým územím domácích, žádný z hráčů jej netečoval, prošel i kolem zkoprnělého Alberta, ale na neštěstí pro Depor skončil na tyči. vyrovnat se podařilo Nihatovi těsně před přestávkou. Naběhl si na dlouhý míč, prosadil se přes Césara a nedal Molinovi v brance Deporu šanci. V druhé půli se oba týmy soustředily více na obranu, šancí bylo jako šafránu. Hráči Deporu se marně dožadovali penalty po pádu Valerona v šestnáctce, a tak rozuzlení přinesla až poslední minuta. Domácí Kvarme zahrál příliš krátkou malou domů, o míč bojovali Tristán s Rekartem a domácí hráč si ho srazil do vlastní sítě.


ESPANYOL - BILBAO 2:1

Dva góly Raula Tamuda stačily k vítězsví nad o dva hráče oslabeným Athleticem Bilbao. Espanyol se tak přiblížil na pouhé dva body k nesestupové příčce na níž je zatím Mallorca. Espanyolu pomohl raketový start. Wome pronikl hostí, přihrál Tamudovi, ten si všiml že brankář Aranzubía je příliš venku z branky, a tak ho překvapil a z těžkého úhlu překonal. Nabuzený Espanyol útočil dál i ve větru a děšti, jež panovaly pod Montjuicem. De la Pena vysunul Tamuda, ale míč mu na poslední chvíli ukopli obránci. Hlavička Tamuda po centru Vignala šla těsně vedle. Za hosty kontroval střelou vedle z hranice pokutového území Urzáiz. Espanyol dominoval, Maxi trefil tváří v tvář Aranzubíovi tyč. Tamudo nejlepší okamžik pro střelu prováhal, a tak mu stihl gólman Bilbaa zmenšit střelecký úhel a střelu zblokovat. Bilbao se vdruhé půli zlepšilo, Lacruz střílel z trestného kopu jen pár centimetrů vedle. Šanci střídajícího Jordi Cruyffa vyrazil Aranzubía nad břevno. Zápas se přiostřil červenou kartu viděl po zákroku na Tamuda hostující Lacruz. O minutu později fauloval ve vápně aktivního Tamuda Luis Prieto, byl také vyloučen a Tamudo vstřelil z penalty pro Espanyol tolik důležitý druhý gól. Bilbao stihlo už jen snížit, když Ezquerrovu střelu tečoval Pochettino, a ta se obloučkem snesla za záda gólmana Lemmense.


MURCIA - MALLORCA 2:0

Mallorca se potápí ke dnu. Po výprasku od Valencie, vyřazení od Newcastlu v Poháru UEFA si ostrované vezou i porážku z poslední Murcie. Na sestupové příčky už mají náskok pouze dva body. Murcia vykřesala poslední zbytky nadějí na záchranu když na poslední nesestupovou právě Mallorcu ztrácí 12 bodů. Murcia začala sympaticky a po čtvrthodině se mohla radovat z vedení. Po Míchelově rohu zareagoval nejrychleji Acciari a hlavou usměrnil míč do sítě. Vyrovnat mohl z trestného kopu Campano, ale vysoko přestřelil. Do druhé půle vstoupila lépe Mallorca, ale do šancí se nedostávala. Naopak se štěstím dala druhý gól Mallorca. Domácí Míchel střílel zdálky, jeho pokus byl tečován a odražený míč skončil za zády gólmana Lea Franca. Mallorca už kontrovalajen dvěma střelami Delibašiče, ale obě šli nad.


VILLAREAL - ATLETICO MADRID 0:0

Atlético Madrid remizovalo na Villarealu a udrželo se na páté příčce tabulky. Villareal v týdnu vyřadil v Poháru UEFA Římské AS, ale v lize se mu tolik nedaří. I přes bezbrankovou remízu hráli oba týmy dopředu, brankáři se měli co ohánět. Za Villareal nastoupil poprvé dlouhodobě zraněný záložník Marcos Senna. Do první šance se dral hostující Fernando Torres, vyběhnuvší gólman Reina mu míč ukopl. Skvěle Reina vyrazil i Ibagazův trestný kop, při další šanci Torrese ho od pohromy zachránila tyč. Na druhé straně prověřil Aragonesese z trestného kopu Roger. Domácí začali soupeře přehrávat, Martího centr skončil na břevně. Po chybě Gaspara mohl dát gól Guayre, ale ztratil kontrolu nad míčem. Po Víctorově centru trefil břevno i domácí Sonny Anderson. Na druhé straně skvěle tvořil hru Ibagaza, dvě Torresovi hlavičky lapil Reina. Aragoneses zase vychytal v brejku Andersona i poslední šanci zápasu, hlavičku střídajícího Arza.


VALLADOLID - OSASUNA 1:1

Valladolid nevyužil domácího prostředí k vítězství nad Pamplonou a odpoutání se od sestupové zóny. Ztráta je pro domácí bolestnější tím spíše, že Osasuna mnoho fotbalového nepředvedla. Do první šance se dostal domácí Figueredo, ale hlavičkoval nad. Do vedení šli z brejku domácí. Na centr Fernanda Salese si naběhl Losada a hlavičkou na vzdálenější tyči překonal bezmocného Sanzola. Domácí se poté stáhli a čekali na brejky. Snaze Pamplony ve druhé půli chyběla kreativita, a tak se domácí opět dostávali více do hry. Přesto se podařilo hostům vyrovnat, když chybu Caminera využil Morales a prostřelil Bizarriho. Gól hosty nabudil, ale na další šance bylo už příliš pozdě.


MALAGA - ALBACETE 1:1

Malaga remízou zmenšila své šance na Pohár UEFA, Albacete dlouho vedli, nakonec je ale o důležité vítězství připravil střídající Diego Alonso. Hosty mohl poslat do vedení Siviero, ale jeho střela zdálky šla těsně vedle. O pět minut později se již hosté radovali. Domácímu gólmanovi Arnauovi se nešťastně odražil od nohy trestný kop a zcela volný Fabiano dorazil míč do prázdné branky. Vyrovnat zkusil dalekonosnou střelou Duda, ale mezi tyče se netrefil. Po necelé hodině hry prošel obranou domácích Pena, ale Arnau tentokrát svůj tým podržel. V druhé půli byla Malaga lepší a nakonec se dočkala vyrovnání. Střídající Diego Alonso nejprve po skvělé práci Insúi hlavičkoval vedle, o pět minut později už zamířil přesně. Obešel dva obránce a střelou zdálky překonal Almuniu.


VIGO - ZARAGOZA 0:2

Zaragoza si výrazně polepšila v boji o záchranu výhrou v teď už kriticky ohroženém Vigu. Židle pod domácím koučem Radomirem Antičem, který měl tým dovést k záchraně, se povážlivě kýve. V první hráli se hrál nepříliš záživný fotbal, oba týmy myslely především na obranu, bod zlomu nastal v 74. minutě, kdy byl vyloučen domácí Cacerés. Hned vzápětí měla Zaragoza výhodu trestného kopu z hranice pokutového území soupeře, ve vápně se nejlépe zorientoval stoper Alvaro a poslal hlavou hosty do vedení. Vyrovnat mohl Miloševič, ale jeho střelu levou nohou bravurně kryl brankář hostí Valbuena. Druhý a pojišťovací gól dala Zaragoza v závěru zápasu, když Pinta prostřelil levačkou střídající Yordi. Celta ztratila zraněného Giovanellu a příští víkend ji čeká na svém stadionu Athletic Bilbao.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (4)

Přidat komentář
exmafie

Real opět nezklamal

Reagovat
smazaný uživatel

My jim to natřem!

Reagovat
exmafie

Stejně jako doma????

Reagovat
HOST*Barcafan

Congratulations. I když by se nám hodila remízka. Ale čekal jsem tak 4 kousky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele