LA LIGA - SOUHRN 14. KOLA

05.12.2003, 00:55
Aktuality
FC Sevilla opět zazářila a uštědřila Santanderu čtyři góly na jeho hřišti. Před velkým derby mezi Barcou a Realem v dalším kole si Real udržel vedení v tabulce a porazil v městském derby Atletico, Barcelona si odvezla pětigólový výprask z Malagy.

REAL MADRID - ATLETICO MADRID 2:0
Real nastoupil po čase opět kompletní a v pohodě si poradil v derby se svým městským rivalem Atléticem. Hodně mu napomohl rychlý gól, který padl už ve 14 sekundě! Ronaldo si narazil s Raúlem, utekl obraně a osamocen nedal Burgosovi šanci. Druhý gól zařídil pro Raúla přesným centrem Beckham. Raúl se odpoutal od Simeoneho a hlavičkou přehodil Burgose. Po půlhodině vypálil jednu ze svých pověstných pumelic Roberto Carlos, ale jen do Burgose a od té doby hra upadla do průměru. Poté si na Ibagazův pas naběhl Fernando Torres, utekl všem, ale jeho střela podél Casillase šla mimo tyče. Nikolaidis i Torres hledali trpělivě okénka v obraně Realu, na druhé straně udělal ze zápasu noční můru pro Simeoneho Ronaldo. V dalších šancích Realu neuspěli Ronaldo ani Raúl. Burgose málem překonala Zidanova tečovaná střela. V posledních sekundách ještě nebezpečně vystřelil Beckham. Dobrý zápas odehrál Raúl Bravo, který vcelku spolehlivě uhlídal Fernanda Torrese.

MALAGA - FC BARCELONA 5:1
Barcelona si před velkým zápasem s Realem Madrid uřízla pořádnou ostudu v zápase v Malaze. Hattrickem se blýskl Salva Ballesta - útočník který je v Malaze na hostování z Valencie. Barceloňané byli možná už v myšlenkách v zápase s Realem Madrid a dostali pět gólů. Možná o to větší budou mít příští zápas motivaci tuto ostudu odčinit. Barca opět prokázala, jak moc ji chybí její tvůrce hry Ronaldinho. A chybět bude i v zápase s Realem Madrid. Domácím napomohl perfektní start. Sergio Duda vysunul Salvu a ten se levačkou nemýlil. I na druhý gól nahrál Salvovi Duda. Odcentroval zleva, Víctor Valdés zůstal na čáře a Salva hlavičkoval k bližší tyči. Největší šanci Barcy měl do přestávky Xavi, ale s jeho střelou z trestného kopu Calatayud dokázal zlikvidovat. Třetí gól dal Ballesta z brejku, když utekl obraně a poradil si i tváří v tvář Valdésovi. Čtvrtý gól Malagy vstřelil Diego Alonso takřka okamžitě co vystřídal Salvu. Edgarův centr minul jak Valdés, tak i jeden z obránců a pro Alonsa už bylo snadné dopravit míč do prázdné branky. Čestný úspěch pro Barcelonu zařídili domácí vlastně sami, když si Xaviho centr do vlastní branky srazil Sanz. Další gól Malagy dal Manuel Canabal. Po Edgarově přihrávce pronikl po pravé straně a z těžkého úhlu překonal Víctora Valdése popáté.

SAN SEBASTIAN - VALENCIA 0:0
V tomto zápase dominovaly obrany. Tu Valencijskou sice prolomil už ve 3. minutě Karpin, ale jeho gól nebyl pro ofsajd uznán. Domácí byli lepším týmem a Další šanci měl z trestného kopu Xabi Alonso, ale střílel vedle. První šanci Valencie započal průnikem po pravé straně Rufete a poslal před branku skákavý centr. Oliveira ho minul a míč se tak dostal k Vicentemu. Ten ale zaváhal a šanci promarnil. Gól nebyl uznán ani Kovačevičovi. Valencia vstoupila do druhé půle s ještě víc defenzivní taktikou a ponechala v útoku osamoceného Oliveiru. Oba týmy hráli nervózně, jen ztěžka se dostávaly do šancí. Velkou šanci promarnil po hodině hry Kovačevič, když hlavičkoval jen slabě po centru Lópeze Rekarteho a Canizares jeho pokus kryl. V závěru zápasu zachránil hosty opět gólman Canizares, když vytáhl Nihatův pokus po skvělém Karpinově centru. Dorážky Gabilonda už stihla odvrátit obrana.

VALLADOLID - LA CORUNA 1:1
Depor potvrdil, že mu to momentálně moc nejde a se štěstím remizoval na půdě Valladolidu. Zápas to slabý oboustranně, jedinou vážnější šanci první půle měli hosté. Po trestném kopu Valerona, se trefil Héctor volejem z těžkého úhlu mimo tyče. Do druhé půle vstoupil Valladolid aktivněji, ale snaha byla sražena vlastním gólem. Jonathan odvracel hlavou Héctorův trestný kop, ale trefil se za Bizarriho záda. Domácí záhy vyrovnali. Makukula centroval a Oscar vyskočil nejvýše a hlavičkou se trefil do šibenice.

VIGO - ALBACETE 2:2
Celta Vigo zklamala své fanoušky domácí ztrátou s venku neškodnými Albacete. V Lize mistrů se klub do posledního kola pere o postup do jarních bojů, ve španělské lize hraje zatím slabě. Prapor Celty držel svým výborným výkonem Jesuli, ale našel u svých spoluhráčů jen velmi málo pochopení. Do vedení šla Celta po dvaceti minutách. Angel našel na penaltě volného José Ignacia a jeho střela prošla chumlem hráčů až do branky. Mohla dát i druhý gól, ale Catanha trefil slabě Jesuliho skákavý centr a Roa si s jeho střelou poradil. Hosté vyrovnali ještě do přestávky. Montiel poslal dopředu Pacheca a Uruguayský střelec prostřelil Cavallera. Krátce po přestávce šokovali Albaceťané svého soupeře podruhé. Na skvělou diagonálu si naběhl Aranda, obešel Cavallera a vstřelil svou třetí branku za poslední čtyři dny. Vigo vyrovnalo po trestném kopu z levé strany. Hlavičku José Ignacia po Angelově centru ještě Roa vyrazil, ale proti Contrerasově dorážce byl už bezmocný.

ESPANYOL - OSASUNA 0:1
Osasuna ukořistila body v posledních minutách zápasu na Espanyolu, přestože domácí měli po celý zápas více ze hry a zasloužili si vyhrát. Maxi Rodriguez vystřelil z voleje jen těsně nad, před Raúlem Tamudem zachránili situaci odkopem na poslední chvíli obránci. Jedny z mála šancí hostů měl Valdo. Nejdříve když přesprintoval Bertrána, ale tváří v tvář Tonimu přestřelil branku. Další jeho střelu vykopli z brankové čáry domácí obránci. Hru Espanyolu řídil Jordi Cruyff, v útoku byli nebezpeční Maxi a Tamudo. Těsně před přestávkou byl Pamploně vyloučen po zákroku na Tamuda Antonio López. V druhé půli Espanyol hosty přitlačil, dobře hrál zejména Iván de la Pena. Velkou šanci měl Tamudo, ale hlavičkoval jen do gólmana. Pět minut před koncem Domoraud trefil břevno, a tak přišla Webóva akce a gól.

BETIS - MURCIA 1:1
Murcia špatně začala. Už ve 3. minutě byl Rotetou poslán na zem Dani a Roteta dostal od rozhodčího červenou kartu. Murcie se stáhla a déšť a těžký trávník jim byly při bránění nápomocni. Jediné dvě šance první půle měli Arzu a Joaquín, ale neproměnili. Počet mužů na hřišti se vyrovnal krátce po přestávce, když Luis Fernández fauloval zezadu Luise Garcíu a dostal druhou žlutou kartu. O minutu později se ale Betis dostal do vedení. Joaquín centroval z pravé strany a Ismaelův volej skončil v síti za zády Juanmiho. Betis se s těsným vedením uspokojil, přenechal aktivitu soupeři a přišel trest. V poslední minutě fauloval Rivas ve vápně Juanmu a Luis García z penalty vyrovnal.

VILLAREAL - MALLORCA 0:2
Mallorca ukončila rekordní sérii domácí neporazitelnosti Villarealu. Začala lépe, ale Brazilec Nené střílel z trestného kopu jen vedle Reinovy branky. Nebezpečný byl Eto´o, ale ve výborné pozici dal i on mimo tyče. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Lea Franca zdálky Roger García a gólman Mallorky měl co dělat, aby střelu vyškrábl. Gól Sonnyho Andersona nebyl uznán pro ofsajd, neuspěl ani José Mari, když se zbavil dvou obránců a vypálil nad. Ve druhé půli Mallorca ožila. Obraně utekl Campano, naservíroval Eto´ovi, ten dal Reinovy jesličky a poslal Mallorku do vedení. I druhý gól Mallorky padl z brejku. Bruggink prostrčil Campanovi, ten zasprintoval a vstřelil druhý gól. Villareal bojoval, ale vytvořil si už jen jednu šanci. Agilní José Mari si našel prostor v pokutovém území, ale jeho hlavička šla jen do břevna.

SANTANDER - FC SEVILLA 0:4
Tým FC Sevilla je jako aprílové počasí. Po rozebrání Realu Madrid přišli prohry s Vigem a Espanyolem a nyní si Reyes a spol. znovu zastříleli. Tentokrát v na půdě štiky tohoto ročníku Racingu Santander. Brzké vedení zařídil hostům perfektně provedeným trestným kopem Baptista. Druhý gól dal úplně volný Darío Silva, který si ve vápně zpracoval centr a prostřelil špatně postaveného Ricarda. Třetí gól připravil Martí. Ve vápně našel volného Baptistu a ten také nezaváhal. Přestávkové plány Santanderu na zvrat zničil krátce po začátku druhé půle Reyes.

ZARAGOZA - BILBAO 2:2
Bilbao, které zklamalo v domácím zápase se Santanderem, si přivezlo do Zaragozy uzdraveného Etxeberríu a hned to bylo znát. Baskové začali hladově a na první gól nemuseli dlouho čekat. Yeste vystřelil z trestného kopu, Láinez si na míč sice sáhl, ale ten byl tak prudký, žr ho nestačil vytěsnit mimo tyče. Stejně bezmocný byl i při druhém gólu. Etxeberría centroval a Tiko střílel. Zaragoza nesložila zbraně a David Villa brzy vyrovnal. Vyrovnat mohl Soriano, ale jeho střela byla tečována a skončila v zámezí. Vyrovnání zařídili krátce po změně stran Galletti s Villou. Galletti se skvěle uvolnil a Villa přesně hlavičkoval.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele