LA LIGA - SOUHRN 13. KOLA

01.12.2003, 20:39
Aktuality
Po 13. kole španělské ligy se do čela po zaváhaní Realu Madrid i La Coruni dostala po výhře nad Zaragozou opět Valencia. Důležité výhry pro své týmy zařídili Campano a Aranda. Campano Mallorce a Aranda týmu Albacete.

OSASUNA - REAL MADRID 1:1
Brazilská superstar Ronaldo zachránila Realu Madrid alespoň bod za remízu v Pamploně. Pamplona měla v tomto zápase o dost více šancí než její Madridský soupeř, a tak je pro Real bod dobrý. Hosté navíc nastoupili bez Figa, Zidaneho a Roberta Carlose. Domácí potvrdili, že jejich paté místo v tabulce není náhodné a do vedení šli už v 11. minutě. Ibrahim Bakayoko, bývalý hráč Marseille a Evertonu, si pohrál na hranici pokutového území s jedním z obránců a přesnou střelou do šibenice zakončil. Křehkost Madridské obrany davála Casillasovi hodně práce s uchráněním branky před dalším gólem. Mohamed Moha se probil obranou Realu do další šance, ale Cassilas skvěle zachránil. Guti s Cambiassem propadali ve středu pole, ani Beckhamovi se na pravé Figově straně příliš nedařilo. Velkou šanci měl Real 20. minut před koncem zápasu, ale David Beckham střílel z trestného kopu z ideální pozice k velké radosti domácích fanoušků nad. Gólovou šanci zařídil Ronaldovi právě Beckham. Skvělou přihrávkou ho vysunul za obranu Pamplony a Brazilec potvrdil, že si v takovýchto situacích ví rady, a prostřelil Sanzola. Beckham byl vystřídán v 87. minutě pro zranění a Carlos Queiroz se jistě modlil, aby to nebylo nic vážného.

BARCELONA - VALLADOLID 0:0
FC Barcelona doma jen bezbrankově remizovala s Valladolidem. Většina hráčů své příznivce zklamala, snad až na Ricarda Quaresmu, který se párkrát dokázal dostat přes Alberta Marcose. V první šanci se ocitl Kluivert, ale Bizarri vyrazil. Dorážka Savioly šla vedle. Na druhé straně se dařilo Makukulovi, který dostal několikrát obranu Barcelony do úzkých a vytvořil si šance. Zejména ze vzduchu. Chvíli před koncem poločasu protančil Kluivert mezi dvěma obránci, ale Saviola jeho přihrávku zužitkovat nedokázal. Do druhé půle vstoupil Valladolid aktivně, ale do šance se dostala Barca. Quaresma pronikl přes Marcose, ale Saviola nestačil zareagovat na jeho přihrávku. Van Bronckhorstův volej i střela Savioly skončili na brankové konstrukci. S přibívajícím časem byl v brejcích nebezpečný Valladolid. Makukula vyzrál na ofsajd systém Barcy, ale byl sražen Puyolem. Fernando Sales poslal trestný kop vedle. Obrovskou šanci spálil Makukula, když v jasné pozici hlavičkoval vedle.

VALENCIA - ZARAGOZA 3:2
Valencia porazila doma Zaragozu a díky zaváhání ostatních favoritů se dostala zpět do čela Primera Division. V první šanci byl domácí Aimar. Jorge López mu poslal skvělý pas a Aimar instinktivně vypálil. Trefil břevno. Poté Jorge López prošel obranou hostů a vstřelil první gól. Oba útočníci Mista i Aimar dělali obraně Zaragozy velké problémy a Aimar zařídil i druhou trefu. Zbavil se obránců, vystřelil a jeho střelu Laínez neudržel. K odraženému míči se dostal Vicente a propálil hradbu těl před sebou. Těsně před přestávkou se trefil i skvěle hrající Aimar. Všiml si, že Laínez je příliš venku z branky a překonal ho impozantním lobem. Do druhé půle vstoupila lépe Zaragoza. Villa si narazil s Espadasem a prvně jmenovaný chladnokrevně podstřelil Canizarese a vykřesal hostům naději. Valencia se dostala pod tlak a Cani vstřelil i druhý gól svého týmu, když obrana domácích nedokázala odvrátit Inakiho centr. Do dalších šancí se však hosté už dostat nedokázali.

LA CORUNA - VILLAREAL 0:1
Deportivo propáslo šanci dostat se zpět do čela tabulky poté co prohrálo doma s Villarealem. Situaci mu zkomplikoval divoký zákrok vysokou nohou zkušeného Maura Silvy na Josica, po kterém byl záložník La Coruni vyloučen. První šanci zápasu spálil Luque. Víctor pronikl po pravé straně, ale jeho centr nedokázal Luque usměrnit do branky. Pár minut poté orazítkoval střelou levou nohou břevno hostující Munitis. Za hosty hrál dobrý zápas rychlý brazilský záložník Belletti, dobře na hrotu se pohyboval José Mari. Přesto si hosté dobré šance ke vstřelení gólu nepřipravili. V 82. minutě trefil Luque z trstného kopu břevno. Villareal se nakonec mohl radovat z vítězství, když se z brejku trefil Roger.

MURCIA - SAN SEBASTIAN 2:2
Do vedení poslal San Sebastian Igor Gabilondo. Trefil se z trestného kopu po faulu na De Paulu. Jeho střela byla navíc ve zdi tečována. Murcia mohla hned vyrovnat, ale Fredi střílel vedle. Povedlo se to až Luisi Garcíovi a to opět z trestného kopu. Témeř okamžitě ale zařídil další gól pro hosty agilní De Paula. Pronikl rychle po pravé straně, prokázal dostatek síly v souboji s domácími obránci i klidu v zakončení a střelou podél gólmana poslal San Sebastian do vedení. Minutu poté co přišli na trávník, zařídili pro Murcii vyrovnání Julio Alvarez s Davidem Karankou. Alvarez centroval, Karanka přeskočil dva obránce a krásnou hlavičkou skóroval.

ATLETICO MADRID - MALAGA 2:0
Atletico potvrdilo dobrou formu před velkým derby s Realem a porazilo Malagu. Atletico dobře začalo a po několika standartních situacích vstřelil volejem gól De Los Santos. V další šanci hlavičkoval nad Kizito Musampa. Nebezpečná byla i Malaga. Proti Dudovi dvakrát výborně zasáhl Burgos, gól Romera nebyl uznán pro záložníkovo předcházející hraní rukou. V druhé půli neuspěli proti Burgosovi ani Edgar a Duda, a tak trestal Nikolaidis. Ten si naběhl na Ibagazou chytře rozehraný trestný kop a prostřelil Calatayuda. V závěrečných minutách ještě hosté trefili Valcarcem břevno. Pochu vychytal Burgos.

BILBAO - SANTANDER 1:2
Racing Santander přerušil rekordní sérii Bilbaa, které vyhrálo posledních pět utkání doma a potvrdil tím skvělou formu kterou má. Především na hřištích soupeřů, kde už dokázal vyhrát už ve Valencii. Lépe začal Athletic a Jonan vstřelil přízemní střelou zprava rychlý gól. Poté rozhodčí neposoudil jako nedovolený souboj hostujícího Casara s Ezquerrem ve vápně. Gól hostujícího Matea nebyl uznán pro předchozí faul, úspěšný byl až Bodipo. Zbavil se dvou obránců a vyrovnal. V druhé půli Santander dobře bránil a vyrážel do brejků. Povedl se ten Regueirův. Mario zahlédl Aranzubíu daleko z branky, a tak ho přehodil.

FC SEVILLA - VIGO 0:1
FC Sevilla se vrátila zpátky na zem po senzační výhře nad Realem Madrid. Prohrála totiž na Espanyolu a teď i doma s Celtou Vigo. První šanci vypracoval průnikem po levé straně Reyes, ale Antonito dal hlavičkou nad. V další šanci Sevilly hlavičkoval dobře Darío Silva, ale Cavallero skvělým zákrokem zachránil. Prosadili se hosté. Catanha sklepl míč Jesulimu a ten se nádhernou střelou z voleje nemýlil. Šance hostů poté poněkud snížil Berizzo svým vyloučením, ale Sevillští se dostali už jen do jedné šance. Darío Silvo přihrál Julio Baptistovi, ale jeho střela šla nad.

ALBACETE - ESPANYOL 2:1
Albacete ukončilo sérii tří porážek v řadě důležitou výhrou nad Espanyolem. Hrdinou byl Aranda který dal dva góly. První gól ale vstřelil Espanyol. Maxi přihrál Raúlu Tamudovi, trestuhodně v šestnáctce volnému, a ten neměl problém překonat Rou. Espanyol byl lepší, ale problémy mu nadělalo vyloučení Soldevilly, který fauloval ve vápně Arandu. Sám postižený Aranda penaltu proměnil. Otěže zápasu přebrali domácí Albacete a Espanyol se jen bránil. I druhý gól vstřelil Aranda. Po vyloučení Torricelliho v 72. minutě už bylo o zápase rozhodnuto.

MALLORCA - BETIS 2:1
V důležitém utkání dvou sousedů v tabulce porazila Mallorca Betis. Hlavní zásluhu na tom měl střelec obou gólů domácích Alejandro Campano. Ten první dal po centru Neného. O 12. minut později vyrovnal Palermo. Joaquín pronikl po pravé straně a poslal mu dobrý centr za obranu. Proti dělbě bodů byl ale Campano. Získal míč na pravém křídle a místo očekávaného centru poslal míč přímo do branky zkoprnělému Contrerasovi.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele