LA LIGA - SOUHRN 12. KOLA

25.11.2003, 19:27
Aktuality
Po 12. kolech se do čela tabulky dostal po výhře nad Albacete Real Madrid, který si jako jediný z favoritů připsal tři body. Athletic Bilbao se po překvapivé výhře ve Vigu dostal už na čtvrtou příčku. Poprvé doma vyhrál Espanyol, ale na opuštění poslední příčky to nestačilo.

BETIS - LA CORUNA 0:0
Obrana La Coruni už pracuje spolehlivě jako dřív, ale pro změnu se zase trápí útok. Nepočítaje šťastnou výhru v San Sebastianu po dvou vlastních gólech Jáuregiho střelci Deporu nenašli cestu do sítě soupeřů už 4 ligové zápasy! nakonec mohli být rádi že si z Betisu odvezli bod. Domácí začali aktivně. Joaquín utekl po pravé straně předložil Danimu ale Molina byl na místě. Po necelé půlhodině se do šance dostali hosté. Obrana Betisu kompletně zaspala, ale Víctorova střela byla slabá. Na druhé straně měli domácí výhodu pokutového kopu, když byl po centru Assuncaa golmanem Molinou faulován Juanito, ale Molina svou chybu odčinil a penaltu Fernandovi chytil. V druhé byl Betis lepší, ale žádnou ze svých šancí nedokázal proměnit. Dani sice gól dal, když přehlavičkoval Molinu, ale rozhodčí mu pískl faul.

SAN SEBASTIÁN - MALLORCA 0:1
Sezóna zklamání pro Real Sociedad San Sebastian pokračuje další překvapivou porážkou. Tentokrát tým trenéra Raynalda Denoueixe nestačil doma na Mallorku. V minulém ročníku se San Sebastian pral o titul do posledního kola, letos to vypadá čím dál tím víc na boj o záchranu a hlava francouzského trenéra je na odstřel. Přitom domácí vstoupili do zápasu dobře. Nebezpečí Mallorce hrozilo zejména po křídlech, kde vládli Valerij Karpin a Francisco De Pedro. A když už to vypadalo, že se domácí gólově prosadí, zmrazil je po čtvrthodině z brejku Samuel Eto´o. Dostal se sám před Westervelda a podstřelil ho. Chvilku před koncem poločasu přišlo málem vyrovnání. Leo Franco vyrazil míč jen k Nihatovi, ale jeho dorážkustihl odvrátit Federico Lussenhoff. Po přestávce vyrazil Leo Franco nebezpečnou Nihatovu střelu na roh, v další šanci Igor Gabilondo hlavičkou po Kovačevičově centru těsně vedle.

VILLAREAL - FC BARCELONA 2:1
Villareal konečně zabral a k výhře nad Barcelonou mu pomohli její bývalý hráči Sonny Anderson a Riquelme. Riquelme šance připravoval a Anderson zápas rozhodl gólem v nastaveném čase. Barceloně velmi chyběl její zraněný klenot Ronaldinho. Riquelme byl vidět hlavně v první půli. Villareal šel do vedení těsně před přestávkou, když se po Colocciniho hlavičce střelecky prosadil José Mari. Do druhé půle poslal Rijkaard na hřiště Iniestu a Overmarse a právě Overmarsova rychlost dělala domácím velké problémy. Po jedné jeho akci málem volejem skóroval Luis García. Vyrovnat se podařilo až Kluivertovi. V nastaveném čase strhl vítězství na stranu Villarealu Anderson. Juliano Belletti centroval na bližší tyč a Anderson hlavičkoval do sítě.

SANTANDER - ZARAGOZA 1:2
První velkou příležitost v zápase měl domácí Benayoun, ale vystřelil po chybě Ponzia jen vedle. Radovat se mohli domácí až po vlastním gólu Rebosia, který si srazil do vlastní sítě nebezpečnou Regueirovu střelu. Když už se hráči Santanderu viděli v šatně, překvapil je Alvaro, když se trefil do šibenice. V druhé půli dal gól Bodipo, ale pro faul na brankáře mu nebyl uznán. Výhru na stranu Zaragozy strhl pět minut před koncem Soriano. Gólman minul míč a Soriano propálil les nohou před ním. Santander byl po většinu zápasu lepším týmem, ale výhru si odvezla Zaragoza.

VIGO - BILBAO 0:2
První šanci měl Miloševič, ale Aranzubía skvěle zasáhl. Do šancí se dostali i Sergio a Jesuli ale ani oni nebyli úspěšní. Bilbao hrozilo především z brejků Etxeberríou. Po hodině se ujali vedení hosté. Na Orbaizův centr si naskočil Lacruz, přeskočil i Pinta a skóroval. Vyrovnal Miloševič, ale byl mu odmáván ofsajd. Domácí poslali do hry Mostovoie a Gustáva Lópeze, ale za hosty se prosadil v poslední minutě Iraola.

ESPANYOL - FC SEVILLA 1:0
Hrdinou zápasu byl Espanyolský Cyrille Domoraud, když v poslední minutě vstřelil rozhodující gól. A to hrál Espanyol posledních 25 minut bez vyloučeného Lopa. Espanyol poprvé doma vyhrál, a to na šestý pokus. Jeho nový trenér Luis Fernandez udělal několik změn v sestavě. Po zranění se vrátil Soldevilla, příležitost od začátku dostal Brazilec Fredson a Maxi se posunul do útoku. Espanyol začal dobře. Javi Navarro trefil břevno, Casquerrův trestný kop odvrátil na roh Toni. Sevilla hrozila z brejků, obvzláště po Reyesově straně. Po vyloučení Lopa měl dvě šance Antonito, ale neuspěl. Zápas rozhodl hlavičkou Domoraud po centru De La Peni.

VALLADOLID - ATLÉTICO MADRID 3:1
Hosté začali zápas dobře a brzy se dostali po střele Musampy do vedení. Ten skóroval levou nohou po skvělé přihrávce Nikolaidise. Makukula rychle odpověděl, když se prosadil hlavou po Zapatově centru a poslal míč na vzdálenější tyč. Stejný hráč se prosadil ještě jednou, ale sudí mu nesprávně odmávaným ofsajdem gól vzal. Za domácí skóroval do přestávky ještě Zapata, když dorazil Burgosem vyražený míč po střele Sousy. Poté hostující Ortiz musel předčasně do sprch a Valladolid byl celou druhou půli lepší. Dočkal se i gólové pojistky, když Sousa trefil přesně pravý dolní roh Burgosovy branky. Přihrával mu nejlepší muž zápas Ariza Makukula. Fernando Torres a Rodrigo měli příležitosti ke snížení, ale Bizzarri byl vždy na místě.

REAL MADRID - ALBACETE 2:1
Real Madrid nastoupil s Borjou a Portillem a začal útočně. První šanci spálil Raúl. Solari trefil volejem po Figově centru tyč. Salgado střílel zdálky vedle, ani Portillo neuspěl proti Roa. Do vedení poslal milionáře vydařenou střelou zdálky David beckham. To bylo ale od Realu na dlouhé minuty vše. O necelou minutu později vyrovnal levou nohou pěkným volejem Parri a rozjásal 3 000 hostujících fandů. Ti se mohli radovat i po šanci Arandy, ale Casillas byl na místě. Roa zneškodnil příležitosti Zidaneho a Ronalda, Beckhamův trestňák skončil na tyči. Výhru zajistil Madridu až pár minut před koncem hlavou Zidane. Hostující Viaud poté zahrával dva trestné kopy, ale oba šli nad.

MURCIA - VALENCIA 2:2
Ani Mistovi dva góly nestačili Valencii k poražení domácí Murcie. Mista jimi získal bilanci osmi gólů v osmi zápasech. Do vedení poslal Valencii gólem levou nohou. Murcia ale zbraně nesložila. O vyrovnání se postaral Richi. V druhé půli se domácí dokonce ujali vedení. Akci založil Esnaider. Rychlý brejk potáhl Fredi a jeho přihrávku dopravil do sítě Míchel. O vyrovnání se postaral opět Mista, když se prosadil hlavou po Carboniho centru. Valencii nepomohlo ani nasazení Aimara. Murcia už cenný bod ubránila. Murcijský trenér Joaquin Peiro dostal za protesty žlutou kartu.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele