LA LIGA - SOUHRN 11. KOLA

11.11.2003, 15:30
Aktuality
La Coruna se vrátila do čela tabulky díky dvěma vlastním gólům San Sebastianského Jauregiho. Její konkurenti prohráli. Valencia se Santanderem a Real Madrid vybouchl v Seville. Barcelona porazila Betis. Dobrou formu potvrdilo Atletico Madrid a porazilo Villareal.

FC SEVILLA - REAL MADRID 4:1
Real Madrid utrpěl v tomto zápase druhou zdrcující porážku v této sezóně. Lví podíl měl na tom mladý španělský reprezentant José Antonio Reyes Calderón. Celý zápas si dělal s obranou Realu co chtěl a podal doslova jeden z nejlepších individuálních výkonů v historii fotbalu, a to ve svých sotva 20 letech. Real Madrid nastoupil k tomuto zápasu oslaben o obránce Roberta Carlose a Michela Salgada a na pevnosti jeho zadních řad to bylo opravdu hodně znát. Sevillští, vědomi si, že Real bude zranitelnější více než kdy jindy, se vrhli na soupeře jako uragán. Od prvních minut nenechali hráče Realu vydechnout a dokázali svou převahu vyjádřit i gólově. Madridští byli aktivitou soupeře zaskočeni a začali chybovat. Jeden z nebezpečných centrů odvracel dezorientovaný mladý obránce Ruben jen do Helguery, od něhož se míč odrazil za Casillasova záda. O chvíli poté se uvolnil od obránce Reyes a milimetrovým pasem poslal míč za obranu Dario Silvovi. Ten před Casillasem nezaváhal a bylo to 2:0. Sevillští pokračovali v tlaku. Daniel Alves přihrál Antonitovi, ten se zastavil a pak nabíhajícímu Alvesovy poslal krásný oblouček za obranu. Ten si posunul míč hlavou nad vybíhajícím Casillasem a pak už efektně dopravil míč do sítě polopatičkou. Defenzivní hráči Realu si v tu chvíli vyslechli od Casillase hodně kritických slov. Madridští byli vývojem naprosto šokováni a v přerušené hře se věnovali buď hádkám mezi sebou či jen nechápavě kroutili hlavou se slzami v očích. Hráči Sevilly ale stále neměli dost a dočkali se i čtvrté branky. Reyes nepopsatelným zákrokem obral o míč Pavóna a řítil se do pokutového území. Narazil si s Antonitem a poslal míč Casquerrovi, který nemohl nedat. 4:0! Sevilla měla kopat ještě pokutový kop, poté co Beckham zblokoval míč rukou při sevillském trestném kopu a zabránil mu v cestě do sítě. Ruku měl nataženu nad hlavou. Penalta se pravděpodobně měla kopat i na druhé straně po zákroku na Helgueru. Sevillští se v druhém poločase stáhli a kontrolovali hru. Madridští se snažili, ale dokázali jen snížit po střele Ronalda, který si našel vhodnou pozici na pomezí pokutového území. Ještě předtím spálil dobrou příležitost Raúl.

FC BARCELONA - BETIS 2:1
Do první šance se dostal Betis. Ismael Lopez přešel přes dva hráče, nacentroval, ale Dani dal hlavou těsně vedle. Velkou ránu dostala Barcelona po čtvrthodině, když se zranil Ronaldinho a byl nahrazen Kluivertem, kterého Barcelonští fans přivítali bouřlivým potleskem, dávaje najevo, jak moc stojí o setrvání hráče v klubu. Kluivert přihrál do Šance Gabrimu, ale jeho střela nebyla přesná. Barca, která toužila podruhé v sezoně doma vyhrát, si vytvořila hodně dobrých pozic před brankou Betisu, ten kontroval nebezpečnými brejky a dobře kopnutými standardkami Assuncaa. První gól dala Barca. Míč putoval od Savioly, přes L.Garcíu až ke Kluvertovi a ten skóroval. Contreras chtěl být u míče dřív než on, ale nezasáhl jej a tak měl Holanďan snadnou pozici. Betis vyrovnal po přestávce, když unikl Ismael a míč po zaváhání Víctora Valdése doťukl do branky Fernando. Vedle vystřelil po hodině hry Kluivert. Po hodině hry dostal druhou žlutou kartu Ito, který sestřelil Quaresmu pronikajícího pol levé straně. Začal pouze bránit a Barcelona marně dobývala jeho tvrz. Nakonec se pěkně hlavičkou po rohovém kopu prosadil mexický stoper Rafael Marquez. Betis otevřel hru a šance se rodili na obou stranách. Více jich měla Barca, ale žádnou neproměnila. Na druhé straně zachránil a na poslední chvíli zblokoval přihrávku do vápna Carles Puyol.

VALENCIA - SANTANDER 1:2
Racing Santander opět dokázal jak umí být nebezpečný, když se mu daří. Domácí kouč nechal na lavičce Vicenteho, Aimara a Mistu a na kreativitě domácích v první půli to bylo hodně znát. První gól Santanderu se zrodil po Marchenově chybě. Rodolfo Bodipo se tváří v tvář Canizaresovi nemýlil. Valencia odpověděla rychle. Jorge López nacentroval, Baraja se do míče opřel pravou nohou a krásnou dělovkou z dálky poslal míč do šibenice. Baraja se takto osmělil ještě jednou, ale střela šla vedle. Ricardo se jen podíval. O přestávce poslal Benítez do hry Aimara místo nevýrazného Jorge Lopeze, ale herní obraz se nezměnil. Druhý gól vstřelil Bodipo po špatně zvládnutém ofsajd systému domácích. Narazil si s Mariem Regueirem a rozvlnil síť za Canizaresem podruhé.

LA CORUNA - SAN SEBASTIAN 2:1
Na toto utkání asi nebude příliš rád vzpomínat obránce San Sebastianu Igor Jauregi. Ve druhém poločase, když už se zdálo, že bude tlak Deportiva neefektivní dal 2 vlastní góly a daroval tak La Coruni zpět první místo v Primera Division. San Sebastian začal bez bázně a hany, vědom si potíží Deporu v obraně v posledním zápase proti Monaku. První ale prověřil Valeron z trestného kopu Westervelda v brance hostí, který míč jen s potížemi vyrazil. Neuspěl ani Sergio střelou z dálky, ani Mauro Silva či Tristán. Z první vážnější střely udeřili hosté. To Nihat vystřelil chytře po zemi nepříliš prudkou ale zato milimetrově přesnou střelu k levé tyči. Molina, který možná v tu chvíli špatně viděl, ji jen tečoval konečky prstů a střela zapadla přesně k tyči. Zvýšit mohl pět minut před přestávkou Kovačevič, ale jeho hlavička šla vedle. Depor vstoupil do druhého poločasu jako vyměněný a přišli i šance. Luque dvakrát vyhořel na Westerveldovi. Kovačevič mířil po Karpinově akci vedle. Poté Irureta poslal na hřiště miláčka ochozů Djalminhu za neefektivního Valerona a brazilec hru Deportiva oživil. Jeho střela však šla vedle. Pak už přišel první gól Deporu. Juan Capdevilla se uvolnil na levé straně, posílal přízemní míč do vápna Pandianimu, ale míči se do cesty dostal Jauregi a neuvěřitelnou patičkou překonal vlastního gólmana Westervelda. Jauregi si vypil kalich hořkosti až do dna. Po rohu Djalminhy si srazil tísněn Pandianim míč tělem do vlastní branky podruhé. V závěru dal už jen průchod svým emocím naštvaný Xabi Alonso a vysloužil si za ně žlutou kartu.

ZARAGOZA - CELTA VIGO 1:1
Ani jeden z týmů si remízou příliš nepomohl ve své snaze opustit příčky ohrožené sestupem. Celta však měla k výhře blíže. Vigo, které je letos na hřištích soupeřů celkem úspěšné se ujalo velice záhy vedení. José Ignacio se odpoutal od svého strážce Davida Pirriho a tvrdou hlavičkou nedal Césaru Laínezovi šanci. O tři minuty později však bylo vyrovnáno. Leonardo Ponzio se postavil k trestnému kopu z poměrně velké vzdálenosti, ale trefil se přesně. Celta měla více ze hry, šance, ale většinou šly její střely do gólmana Laíneze. Neuspěla ani Miloševičova hlavička po centru Mostového. Zaragoza mohla i vyhrát, ale Cavallero dvacet minut před koncem výborně zachránil před střelou Savia.

BILBAO - ESPANYOL 1:0
O osudu tohoto utkání se rozhodlo po čtvrthodině. Etxeberría nacentroval a mladíček v dresu Bilbaa Iraola se trefil ke vzdálenější tyči Toniho branky. Zápas mnoho nenabídl. Bilbao mělo mírnou převahu, ale dobře bránící Espanyol je do moc šancí nepustil. Domácím nic převratného nevymyslel ani reprezentant Etxeberría a tak byli nakonec s výhrou spokojeni.

ALBACETE - MALAGA 0:1
V nepříliš zajímavém utkání se oba tými soustředily především na obranu. Hrálo se ve středu hřiště bez momentů překvapení či odvážných průniků, které by vedli ke gólům. Druhá půle začala svižněji, ale na brzký příchod gólů to nevypadalo. Po hodině hry se míč dostal k Salvovi a ten přízemní střelou zajistil Malaze 3 body. Albaceťané ožili, ale proti precizní obraně Malagy se neprosadili. Těsně před koncem dostal za faul a hrubý slovník červenou kartu Parri.

OSASUNA - VALLADOLID 1:1
První šanci měli hráči Osasuny, překvapení letošního ročníku Primera Division. Po centru Pabla Garcii trefil míč volejem Antonio Lopez, ale jeho volej šel vedle. Poté nebezpečný Francisco Sousa vypracoval dobrou příležitost pro Valladolid, ale jeho centr prošel pokutovým územím netečován. Vedení pro hosty zařídil pěknou individuální akcí Fernando Sales. Uvolnil se na pravé straně a přízemní střelou propálil Ricarda Sanzola. Chvíli poté Moha kopl Jesuse a ten oplácel. Červenou kartu viděli oba. Vyrovnání se zrodilo těsně před přestávkou, kdy nacentroval Lopez. Valdo vyskočil nejvýše a nedal hlavou Albano Bizarrimu žádnou šanci. Ve druhé půli byli domácí jasně lepší, ale Bakayoko trefil jen dvakrát tyč. Hosté dostali v tomto zápase 7 žlutých karet a 1 červenou.

ATLETICO MADRID - VILLAREAL 1:1
Atletiku Madrid se teď pod vedením Gregoria Manzana daří. Zažívá zatím nejlepší start do soutěže od slavného double v roce 1996. S útoku dostal s Fernando Torresem příležitost opět Demis Nikolaidis a oba řádně obranu Villarealu provětrávali. Po deseti minutách šel do souboje s Novem Arruabarrena a málem z toho byla penalta pro domácí. Dobré příležitosti spálili dvakrát F.Torres a také Nikolaidis, kterému příležitost skvěle zmařil Reina. Villareal v první půli branku Aletika vážněji neohrozil. Proto nastoupil do druhé půle José Mari s úkolem rozhýbat jeho ofenzivu. Gól však vstřelili domácí. Jorge poslal centr Novovi. Ten si narazil s Nikolaidisem a překonal Reinu. Po hodině hry se konečně dostal do šance i Villareal. Antonio Guayre pronikl po levé straně, ale střelu Juliana Bellettiho Juanma vyrazil. Další dobrou šanci domácích zmařil Nikolaidis hlavičkou nad. Villareal měl v závěru zápasu tlak, ale větší příležitost si nevypracoval.

MALLORCA - MURCIA 4:1
V zápase o záchranu byl lepší celek Mallorky. Hodně mu prospěl dobrý start. Neneho střelu tečoval Colsa a ta zapadla za Juanmiho záda. Murcia vyrovnala po půl hodině. Fredi utekl po levé straně a nacentroval na Davida Karanku. Ten se zbavil Federica Lussenhoffa a překonal Lea Franca. O 9 minut později Mallorca opět vedla. Correa utekl obraně Murcie a skvělou střelou prostřelil Juanmiho. Do přestávky stihla Mallorca vstřelit ještě 3 gól. Po trestném kopu Alejandra Campana se do míče volejem opřel opět Fernando Correa. Murcia poslala ve druhém poločase ve snaze zvrátit nepříznivý stav na hřiště postupně Juana Esnaidera a Arnolda Brugginka. Domácí se bránili a vyráželi do brejků. Z jednoho padl další gól. Bruggink připravil míč Etoovi a ten nezaváhal. O minutu později mohl hattrick zkompletovat Correa ale jeho střela šla jen do tyče. Největší šanci Murcie měl Esnaider, ale jeho hlavičku skvělým zákrokem zneškodnil Leo Franco.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele