LA LIGA: PREVIEW SEZÓNY 2006/2007

05.09.2006, 21:18
Previews
La Liga odstartovala o posledním srpnovém víkendu, s koncem měsíce se uzavřelo přestupové okno. Eurofotbal stejně jako každý rok přináší preview, tentokrát navíc s kompletním soupisem přestupů. Zároveň je tu i předpověď konečného umístění na konci ligy. Dá se očekávat těžký život nováčků, boje o titul by se měly opět účastnit tradiční týmy.

Bude zajímavé sledovat boj o krále ligy nejen mezi týmy, ale mezi jejich vycházejícími superhvězdami Messim (Barca), Robinhem (Real) a Silvou (Valencia). Příchody a odchody jsou řazeny s přihlédnutím na posty hráčů, postupně od nových trenérů, obránců, záložníků až po útočníky.


1. VALENCIA

Největším favoritem tohoto ročníku La Ligy je Valencia. Kouč Flores zůstal i do další sezony a spolu se skončivším Carbonim, který se přesunul na pozici sportovního ředitele. tým výrazně posílili. Tentokrát i včetně bolavého místa na pravém křídle. Odešli hráči, kteří již delší dobu nepodávali výkony, které se sluší na tým bojující o domácí titul i o evropské trofeje, např. Rufete či Mista a na jejich místa přišli hráči světové extratřídy. Tým opustil i miláček ochozů a talisman Aimar, který se kouči Floresovi do nové Valencie už příliš nehodil. Zvláště když se podobným typem hráčem zdá vycházející hvězda David Silva. V brance stane nestárnoucí Caňizares, po tahanicích ohledně dalšího kontraktu s Ayalou se podařilo tohoto klíčového hráče udržet a Albiol tak bude mít na stoperu vedle koho růst. O hodně silnější budou kraje hřiště, čímž Valencia získá velkou šanci vozit hodně bodů ze hřišť soupeřů. Na pravé straně bude před Miguelem hrát 26 milionový Joaquín, nalevo bude Vicenteho jistit v Chelsea nevyužitý, ale La Ligou již prověřený Del Horno. Tým se už nemusí bát ani častých Vicenteho zranění, vždyť na lavičce bude loňský objev Gavilán. Na středu bude již tradičně Albelda, před ním by místo Baraji mohl hrát podceňovaný Edu. V útoku k Villovi přibyl vysoký Morientes a bleskurychlý Ital Tavano. Levou stranu, pravou či podhrot může hrát Silva, valencijská obec je přesvědčena, že dá rychle zapomenout na bolestivý odchod Aimara.

Loňská sestava - Caňizares - Miguel, Ayala (D. Navarro), Albiol (Marchena), Moretti (Fabio Aurelio) - Angulo (Rufete), Albelda, Baraja (Hugo Viana), Vicente (Regueiro) - Aimar (Mista), D. Villa

Příchody - Del Horno (Chelsea), Joaquín (Betis), Gavilán (Getafe), Silva (Celta), Tavano (Empoli), Morientes (Liverpool)

Odchody - Garrido (Lorca), Caneira (Sporting Lisabon), Ruz (Gimnástic), Carboni (konec kariéry), Fabio Aurelio (Liverpool), Sisi (Valladolid), Rufete (Espanyol), Fiore (AC Turín), Aimar (Zaragoza), Mista (Atlético), Kluivert (PSV), Di Vaio (Monaco), Corradi (Manchester City)

Soupiska - 1 Caňizares, 13 Mora, 25 Butelle - 2 Miguel, 23 C. Torres, 4 Ayala, 20 R. Albiol, 5 Marchena, 17 D. Navarro, 3 Del Horno, 24 Moretti - 15 Joaquín, 18 Jorge López, 6 Albelda, 22 Edu, 8 Baraja, 16 Hugo Viana, 14 Vicente, 19 Gavilán - 7 Villa, 9 Morientes, 21 Silva, 12 Tavano, 10 Angulo, 11 Regueiro.

Pravděpodobná letošní sestava - Caňizares - Miguel, Ayala, Albiol, Del Horno - Joaquín, Albelda, Edu, Vicente - Villa, Morientes


2. FC BARCELONA

Za třetí titulem v řadě bude pospíchat Barcelona. Už nyní vynikající tým bude ještě silnější. Do rodného Švédska se sice vrátil Švéd Larsson, ale on nebyl hráčem základní sestavy, stejně tak nemrzí odchod Van Bommela, za větší herní šancí do Mallorky odešel Maxi López. Naopak přišly dvě hvězdy Mistrovství světa. Příliš ofenzivního Bellettiho či málo podporujícího ofenzivu Oleguera zřejmě na pravém kraji obrany vystřídá Zambrotta, Konkurenci na stoperu zvýší Thuram. Na pozici hrotového hráče k Eto'ovi přišel z Chelsea Gudjohnsen. Vyrovnanější výkony bez chyb se letos budou určitě čekat od gólmana Valdése. Prim v obraně bude hrát Puyol. Po zranění bude v plné formě připraven Xavi, navíc se do záložní formace začíná skvěle rozehrávat i Iniesta. Velké věci se budou čekat od Messiho, ne náhodou byl mnohými už minulý rok označován jako lepší, než jeho kolega křídelník Ronaldinho. Spoustu gólů bude mít zas v popisu práce Eto'o.

Loňská sestava - Víctor Valdés - Oleguer (Belletti), Puyol, Márquez, Sylvinho (Gio) - Edmilson (Van Bommel), Iniesta (Xavi), Deco (Motta) - Giuly (Messi), Eto'o (Larsson), Ronaldinho (Ezquerro)

Příchody - Zambrotta, Thuram (Juventus), Gudjohnsen (Chelsea)

Odchody - Oscar López (Betis), Mario (Huelva), Gabri (Ajax), Van Bommel (Bayern), Ludovic Sylvestre (Sparta Praha), Maxi López (Mallorca), Larsson (Helsingborgs)

Soupiska - 1 Víctor Valdés, 25 Jorquera - 11 Zambrotta, 2 Belletti, 23 Oleguer, 5 Puyol, 4 Márquez, 21 Thuram, 12 Gio, 16 Sylvinho - 15 Edmilson, 3 Motta, 6 Xavi, 20 Deco, 24 Iniesta - 19 Messi, 8 Giuly, 9 Eto´o, 7 Gudjohnsen, 22 Saviola, 10 Ronaldinho, 18 Ezquerro

Pravděpodobná letošní sestava - Víctor Valdés - Zambrotta, Puyol, Márquez, Sylvinho - Edmilson, Xavi, Deco - Messi, Eto´o, Ronaldinho


3. REAL MADRID

Hladovost a očekávání fanoušků Realu Madrid bude letos již obrovská. Tím více, když přišel jejich klub trénovat Fabio "disciplína a úspěch zaručen" Capello. Prostředí v Realu již zná, navíc si nakoupil spoustu nových hráčů. Nový prezident Calderón sice sliboval jiné, ale i tak dorazila na Santiago Bernabeu prvotřídní kvalita. Jistotou bude zřejmě opět gólman Casillas. Královský klub dlouhodobě pálí průchodnost středu zálohy i obrany, a tak se nerozpakoval a koupil asi nejlepšího hráče Mundialu Cannavara do stoperské dvojice k Ramosovi. Nejistou kvalitu budou mít kraje obrany se stárnoucími Salgadem a Roberto Carlosem. Střed zálohy budou zase spolu obývat vysoce ceněný Diarra se spolehlivým Emersonem. Dlouho Real lanařil Kaká, nakonec mu vyšlo angažování po domově tesknícího Reyese na levou stranu. Spoléhat se na málo pohyblivého Ronalda v útoku by bylo příliš riskantní, proto přišel ještě střelec Van Nistelrooy. Mnoho hráčů odešlo, středová dvojka Pablo García a Gravesen, za Reyese šel do Arsenalu Baptista. Zidane skončil kariéru, odešel i talentovaný záložník Jurado, a to do konkurenčního Atlétika. Těžkou pozici budou mít pod Capellem zřejmě Brazilci. Místo Cicinha vypadá na základ spíše Salgado, v útoku vedle Van Nistelrooye, Raúla a koučova oblíbence Cassana bude těžko zbývat místo pro Robinha. Na hostování prozatím odešel Soldado.

Loňská sestava - Casillas - M. Salgado (Cicinho), I. Helguera (Woodgate, Mejía), Sergio Ramos (Pavón), R. Carlos - Beckham (Diogo), Guti H. (Pablo García), J. Baptista (Gravesen), Zidane, Robinho - Ronaldo (Raúl)

Příchody - Fabio Capello (Coach), Cannavaro (Juventus), Emerson (Juventus), Diarra (Lyon), Reyes (Arsenal), Van Nistelrooy (ManU.)

Odchody - Rubén (Santander), Arbeloa (Deportivo), Woodgate (Middlesbrough), Diogo (Zaragoza), Borja (Valladolid), Gravesen (Celtic), Pablo García (Vigo), Baptista (Arsenal), Jurado (Atlético), Zidane (konec kariéry), Balboa (Santander), Portillo (Gimnastic), Soldado (Osasuna)

Soupiska - 1 Casillas, 13 Diego López - 2 M. Salgado, 11 Cicinho, 5 Cannavaro, 6 Sergio Ramos, 24 Mejía, 22 Pavón, 21 I. Helguera, 3 R. Carlos, 15 R. Bravo - 23 Beckham, 6 Diarra, 8 Emerson, 14 Guti H. , 19 Reyes - 17 Van Nistelrooy, 9 Ronaldo, 18 Cassano, 7 Raúl, 10 Robinho

Pravděpodobná letošní sestava - Casillas - Salgado, Ramos, Cannavaro, R. Carlos - Beckham, Diarra, Emerson, Reyes - Cassano, Van Nistelrooy


4. SEVILLA

Sevilla dokázala, že má vynikající tým už v minulém ročníku. Dokázala porazit Barcu, Real i Valencii. Navrch přidala trofej Poháru UEFA a nyní i Superpohár. Ráda by nakoukla ještě do LM. V brance se rozchytal Palop, obranu diriguje zkušený Javi Navarro. Pravá strana má punc světové extratřídy. Z obrany vyráží do protiútoků Dani Alves, před ním jeden z loňských objevů Jesús Navas. K Marescovi do středu zálohy přišel ze Schalke pes obranář Poulsen. Konkurenci v útoku ještě zvýšil Chevanton, o základ si ale též výrazně říká mladý španělský reprezentant Kepa.

Loňská sestava - Palop - Daniel Alves, Aitor Ocio (Dragutinovič), Javi Navarro (Escudé), David - J. Navas (Puerta), Martí (Jordi F.), Maresca (Renato), Adriano (Fdo. Sales) - Saviola (L. Fabiano), Kanouté (Kepa)

Příchody - Cobeňo (Real B), Hinkel (Stuttgart), Poulsen (Schalke), Duda (Málaga), Chevanton (Monaco)

Odchody - Notario, Gallardo (Oba Murcia), Pablo Ruiz, Jordi F. (Mallorca), Aranda (Murcia), Saviola (Barca)

Pravděpodobná letošní sestava - Palop - Daniel Alves, Aitor Ocio, Javi Navarro, David - J. Navas, Poulsen, Maresca, Adriano - Kepa, Chevanton


5. VILLARREAL

Villarreal loni zazářil v LM, na ligu mu už ale síly nezbývaly. Letos se může soustředit opět jen na ligu, ze svých opor ztratil jen Sorína. Odešel také objev Mistrovství světa Ekvádorec Valencia, ale ten příliš nehrál. Mnohem bohatší je seznam příchodů. Villarreal bude zpočátku sezony postrádat zraněné Gonzala a Pirese, na poslední chvíli přišel do stoperské dvojice Cygan, na levý kraj obrany bude za Arruabarrenu zaskakovat José Enrique. Místo Sorína by se do sestavy měli zapracovat právě Pires či Cani, do zálohy přišel též Argentinec Somoza. Do útoku přišel o místo vedle Forlána bojovat s José Marim Nihat.

Loňská sestava - Viera (Barbosa) - Javi Venta (Josemi), Peňa (Quique Alvarez), Gonzalo (C. Arzo), Arruabarrena (Roger) - Riquelme (Héctor Font), Senna, Josico (Tacchinardi), Sorín (Cazorla) - José Mari (Guayre), Forlán (G. Franco, Lucho)

Příchody - Cygan (Arsenal), José Enrique (Valencia), Somoza (Vélez), Pires (Arsenal), Cani (Zaragoza), Nihat (San Sebastian)

Odchody - López Vallejo, C. Arzo, S. Cazorla (všichni Huelva), Alcántara (Deportivo), Roger (Ajax), Sorín (Hamburk), Héctor Font (Osasuna), Valencia (Wigan), Guayre (Celta), Calleja (Málaga)

Pravděpodobná letošní sestava - Viera - Javi Venta, Peňa, Gonzalo, Arruabarrena - Pires, Senna, Cani - Riquelme - Nihat, Forlán


6. ATLÉTICO MADRID

Věčně prokletý tým čeká na své spasitele. Mohl by jím být nový kouč Aguirre, který loni vycepoval Osasunu Pamplona? Nastal i tradiční průvan v hráčské kabině. Odešel málo gólů dávající koncový hráč Kežman, spolu s ním stárnoucí Playmaker Ibagaza a také Velasco, Colsa či García Calvo. Kolem stoperů Pabla a Perey se bude stavět nová obrana. Napravo by měl být Seitaridis, nalevo Pernía. Na defenzivní zálohu přišel Costinha, o bolavou pozici playmakera se budou prát Maniche s Juradem. Podařilo se udržet jak Maxiho tak Torrese, do útoku přišli mladičký Aguero či vysoký Mista.

Loňská sestava - Leo Franco - Velasco (Molinero), Perea, Pablo (GS. Calvo), A. López - Maxi (Valera), Luccin (Zahinos), Gabi (Colsa), Petrov (Galletti) - Kežman (Ibagaza), F. Torres

Příchody - Javier Aguirre (Coach), Pernía (Getafe), Zé Castro (Coimbra), de las Cuevas (Hércules), Seitaridis, Costinha (oba Dynamo Moskva), Maniche (Dynamo Moskva), Jurado (Real), Aguero (Independente), Mista (Valencia)

Odchody - García Calvo, Zahínos, Toché (oba Valladolid), Velasco (Espanyol), Colsa (Santander), Jorge (Celta), Pínola (Norimberg), Ortiz (Ejido), Raúl Medina (Xerez), Manu del Moral (Getafe), Ibagaza (Mallorca), Braulio (Salamanca), Kežman (Fenerbahce)

Pravděpodobná letošní sestava - Leo Franco - Seitaridis, Perea, Pablo, M. Pernía - Maxi, Costinha, Maniche, A. López - F. Torres, Aguero


7. ZARAGOZA

Nový tým bude v Zaragoze stavět kouč Víctor Fernandez. Rozloučil se se stoperem Alvarem, místo něhož by měl hrát vedle Gabiho Milita Sergio z Viga. Na hostování přišel také talent Piqué. Defenzivní part v záloze opět zastane mladý Zapater, podařilo se i sehnat náhradu za stárnoucího Savia, který odešel zpět do Brazílie a také Caniho. Hru bude tvořit argentinská dvojice D'Alessandro a Aimar. Ofenziva bude celkově velmi silná, již minulý rok prokázali Diego Milito a Ewerthon, že góly dávat umějí.

Loňská sestava - C. Sánchez A., Ponzio (Cuartero), Alvaro (Capi), Milito, Toledo - Oscar (Generelo), Zapater (Celades), Savio (Movilla), Cani - Ewerthon (Sergio García), Diego Milito

Příchody - Víctor Fernandéz (Coach), Piqué (ManU.), Sergio (Celta), Diogo (Real), Juanfran (Besiktas), D'Alessandro (Wolfsburg), Aimar (Valencia)

Odchody - Valbuena (Albacete), Capi (Murcia), Toledo, Piti (Hércules), Corona (Almería), Alvaro (Levante), Generelo (Gimnástic), Cani (Villarreal), Savio (Flamengo)

Pravděpodobná letošní sestava - C. Sánchez A., Ponzio, Milito, Sergio, Piqué - Oscar, Zapater, D'Alessandro, Aimar, Ewerthon - Diego Milito


8. OSASUNA PAMPLONA

Šokem loňské sezony byla Osasuna Pamplona. Bude ale těžké výsledky zopakovat, navíc by na tým mohlo dolehnout zklamání z vyřazení z předkola LM. Na druhou stranu navarrský tým překvapivě nepoznamenal žádný odchod. V brance bude spolehlivý Ricardo, mladá obrana s bratry Flaňovými a Cuéllarem bude zase o něco zkušenější. Ve středu hřiště se budou doplňovat Raúl García s Puňalem, kraje přišli ještě posílit Juanfran či Héctor Font. K útočné trojici Webó, Miloševič, Romeo přibyl ještě hostující Soldado.

Loňská sestava - Ricardo (Elía) - Javier Flaňo (Cruchaga), Cuéllar (Corrales), Josetxo (Miguel Flaňo), Clavero (Izquierdo) - David López (Muňoz), Puňal (Moha), Raúl García (Marcelo Sosa), Delporte (Valdo) - Webó (Romeo), Miloševič

Příchody - Cuco Ziganda (Coach), Juanlu (Betis), Nekouman (Al Sharjah), Juanfran (Real), Héctor Font (Villarreal), Soldado (Real)

Odchody - Clavero (Tenerife), Javi Martínez (Bilbao), Brit, Sosa (River Plate), Moha (Espanyol), Fran Moreno (Numancia), Ortiz (Atlético)

Pravděpodobná letošní sestava - Ricardo - Javier Flaňo, Cuéllar, Miguel Flaňo, Izquierdo - David López, Puňal, Raúl García, Delporte - Soldado, Miloševič


9. CELTA VIGO

Klidný střed tabulky by si měla uhrát Celta Vigo. Odešel stoper Sergio, ale toho by měl bez problémů nahradit Contreras či Tamas ze Spartaku Moskva. Ve středu zálohy má Vigo vedle Oubiňi a Irineyho nově i Pabla Garcíu, nalevo se daří Canobbiovi. Mezeru po Silvovi se budou snažit nahradit Nené či Guayre. Střílení branek bude opět ležet na bedrech Baiana.

Loňská sestava - Pinto - Angel, Sergio (Contreras), Lequi, Placente (José Enrique) - Núňez (De Ridder), Oubiňa (Jonathan), Iriney (Jorge), Canobbio (G. López) - Silva (J. Perera), Baiano (J. Guerrero)

Příchody - Tamas (Spartak Moskva), Lucas (Gremio), Pablo García (Real), Nené (Alavés), Guayre (Villarreal)

Odchody - Sergio (Zaragoza), José Enrique (Villarreal), Iago Bouzón (Huelva), Giovanella, Méndez, Silva (Valencia), Vela (Arsenal), Javi Guerrero (Huelva), Juan Sánchez

Pravděpodobná letošní sestava - Pinto - Angel, Contreras, Lequi, Placente - Núňez, Oubiňa, Iriney, Canobbio - Guayre, Baiano


10. LA CORUŇA

Zcela nový tým staví v La Coruňi Javier Irureta. Odešli gólman Molina, obránci César, Héctor a Romero či záložníci Rubén, Víctor, možná trochu překvapivě i Munitis a na poslední chvíli i Tristán. Do branky by se měl postavit santanderský Aouate, k osvědčeným obráncům Andrademu, Juanmovi Coloccinimu či Capdevilovi přibyli Barragán, Lopo či Rodri. Ofenziva záložní řady by nově mohla nastupovat ve složení Estoyanoff, Juan Rodríguez a Riki. Na hrot jsou k dispozici Bodipo či Arizmendi.

Loňská sestava - Molina - Manuel Pablo (Héctor), Coloccini (Andrade), Juanma, Capdevila (Romero) - Duscher (De Guzmán), Sergio (Scaloni) - Víctor (Rubén), Valerón (Iago), Munitis - Tristán (Arizmendi)

Příchody - Aouate (Santander), Barragán (Liverpool), Arbeloa (Real B), Lopo (Espanyol), Rodri, Cristian (oba Barca B), Pablo Alavarez (Gijon), Alcántara (Villarreal), Adrián López Álvarez (Oviedo), Antonio Tomás (Santander), Estoyanoff (Cádiz), Juan Rodríguez (Málaga), Verdú (Barca B), Riki (Getafe), Bodipo (Alavés)

Odchody - Molina, César (Levante), Héctor (Mallorca), Romero (Betis), Pablo Amo (Huelva), Jesús Muňoz, Rubén Navarro, Momo, Munitis (všichni Santander), Senel (Málaga), Víctor (Panathinaikos), Iván Carrill, Xisco (oba Vercindario), Tristán

Pravděpodobná letošní sestava - Aouate - Barragán, Andrade, Juanma, Capdevila - Duscher, Sergio - Estoyanoff, Valerón, Riki - Bodipo


11. ATHLETIC BILBAO

O návrat do vyšších pater tabulky bude usilovat Bilbao a jeho nový kouč Sarriugarte. Do branky by se po loňské nepovedené sezoně měl vrátit Aranzubía. Místo Lacruze by měl v obraně hrávat Sarriegi z Alavésu. Jinak má tým tradičně ustálené složení přesně podle nepsaných baskických zákonů. Lepší výkony se očekávají od záložní řady, kde hrají Gurpegi, Orbaiz, Yeste, Iraola či stárnoucí Etxeberría. Jedinou další trochu známější posilou je tak levonohý Gabilondo. Otázníkem je složení útoku, kde hrají Urzáiz, Aduriz či Llorente.

Loňská sestava - Lafuente (Aranzubía) - Prieto (Expósito), Murillo, Lacruz, Casas (Amorebieta) - Orbaiz (Ustaritz), Gurpegi (Guerrero) - Iraola (Daňobeitia), Etxeberría (Tiko), Yeste (Aduriz) - Urzáiz (Llorente)

Příchody - Felix Sarriugarte (Coach), Sarriegi (Alavés), Javi Martínez (Osasuna), Alex García (Santander B), Gabilondo (San Sebastián)

Odchody - Lacruz (Espanyol), Tarantino, Felipe (oba Numancia), Karanka (Colorado), Guerrero (konec kariéry), Escalona, Bordas, Arriaga (Las Palmas), Azkorra (Albacete)

Pravděpodobná letošní sestava - Aranzubía - Prieto, Murillo, Sarriegi, Amorebieta - Orbaiz, Gurpegi - Iraola, Etxeberría, Yeste - Llorente


12. BETIS

Hodně co napravovat má po loňské sezoně Betis. Ztratil sice Joaquína, ale část peněz byla určena na nákup posil. V brance bude Doblas, obrana má ustálené složení, místo Varely bude hrát zřejmě Romero. Více se čeká od Assuncaa i Rivery, střed navíc ještě posílil Vogel. Křídelní party by po odchodu Joaquína měli hrát Odonkor a Wagner. Oliveira se už nevrátil a skončil v Miláně, na hrot tak přišel po tahanicích nakonec Sobis.

Loňská sestava - Toni D. (Contreras) - Melli (O. López), Juanito (Castellini), Rivas (Nano), Varela (L. Fernández) - Joaquín, Arzu, Assuncao (Capi), Rivera (M. Angel) - Edú (Dani, Oliveira), Robert (Xisco)

Příchody - Irureta (kouč), Damiá (Santander), Fernando Vega (Lorca), Romero (Deportivo), Oscar López (Barca), Vogel (Milán), Maldonado (Lorca), Alecsandro (Cruzeiro), Odonkor (Dortmund), Wagner, Sobis (oba Porto Alegre)

Odchody - Varela (Mallorca), Castellini, Luis Fernández (Santander), Caňas (Alcalá), Juanlu (Osasuna), Israel (Mérida), Joaquín (Valencia), Oliveira (Milán)

Pravděpodobná letošní sestava - Toni D. - Melli, Juanito, Rivas, Romero - Odonkor, Vogel, Assuncao, Wagner - Edú, Sobis


13. ESPANYOL

Týmem pro střed tabulky by měl být Espanyol. O post gólmana se ucházejí Kameni s Iraizozem, stoper Lopo sice odešel do La Coruňi, Lacruz by ho ale měl vedle lepšícího se Jarqueho nahradit. Více se čeká od Zabalety, v plné formě by už měl být Fredson. Na pravou stranu zálohy přišel Rufete. Tvorba hry bude opět na De la Peňovi, góly na kvalitní dvojici Luis García a Tamudo.

Loňská sestava - Iraizoz (Kameni) - D. García (Armando Sá), Jarque (Pochettino), Lopo (Sánchez), Moisés (Domi) - Zabaleta (Juanfran), E. Costa, Ito (Fredson), De la Peňa - Luis García (Coro), Tamudo (Pandiani)

Příchody - Ernesto Valverde (Coach), Lacruz (Bilbao), Velasco (Atlético), Moha (Osasuna), Rufete (Valencia), Peixoto (Porto), Jonatas (Flamengo)

Odchody - Pocchettino, Lopo (Deportivo), Jofre (Murcia), Domi (Olympiakos), Robusté (Ejido), Posse, Juanfran (Real)

Pravděpodobná letošní sestava - Iraizoz - Zabaleta, Jarque, Lacruz, Moisés - E. Costa, Fredson - Rufete, De la Peňa, Luis García - Tamudo


14. GETAFE

Getafe se zdá se již natrvalo zabydlelo mezi elitou. Do branky přišel zkušený Abbondanzieri, na posty za odcházející Anibala Matellána a Perníu přišli Alexis, Nacho, Cortés či Licht. Těžší to bude zacelit mezery po hráčích levé strany ofenzivy Gavilánovi a Rikim. Na místo Rivase mají ve středu zálohy zkušeného Casquera, na šanci bude čekat talent z Atlétika Manu del Moral. V útoku se o sestavu podělí Guiza, Paunovič a Sousa.

Loňská sestava - Luis (Calatayud) - Contra (R. Pulido), Belenguer, Anibal (Tena), M. Pernía - Mario Cotelo (Redondo), D. Rivas, Vivar D. (Alberto), Gavilán (Celestini)- Riki, D. Guiza (Paunovič)

Příchody - Abbondanzieri (Boca), Alexis, Nacho (oba Málaga), Licht (Gimnasia de la Plata), Albín (Nacional Montevideo), Cortés (Mallorca), Manu del Moral (Atlético), Casquero (Santander), Sousa (Valladolid)

Odchody - Calatayud (Santander), Anibal (Gimnástic), Cubillo (Vallecano), D. Rivas (San Sebastian), Pernía (Atlético), Gavilán (Valencia), Nano (Cádiz), Jajá (Flamengo), Miki (Jaén), Riki (Deportivo), Gica (konec kariéry)

Pravděpodobná letošní sestava - Abbondanzieri - Contra, Belenguer, Alexis, Cortés - Mario Cotelo, Vivar D. , Casquero, Redondo - Paunovič, D. Guiza


15. SANTANDER

Skromný Santander bude opět zřejmě hrát o záchranu. Gólmana Aouateho nahradí Calatayud, středového záložníka Casquera zřejmě Colsa. Do obrany přišel zkušený Luis Fernández, levou stranu výrazně oživí Munitis. Napravo bude opět vymýšlet akce Felipe Melo. Z klubu odešlo několik málo produktivních útočníků, Racing měl dlouho zájem o Sobise, nakonec přišel šikovný srbský dlouhán Žigič.

Loňská sestava - Aouate - Oriol (Neru), Moratón (Pablo Alfaro), Pinillos (Garay), Ayoze (Regragui) - Felipe M. (Damiá), Matabuena (Antonio Tomás), J. Casquero (S. Dalmat), Vitolo (Aganzo) - O. Serrano (Juanjo), Antoňito (J. Valle, Pinilla)

Příchody - Miguel Angel Portugal (Coach), Calatayud (Málaga), Rubén (Real), Luis Fernández (Betis), Cristian (Tenerife), Colsa (Atlético), Momo, Rubén Navarro, Munitis (všichni Deportivo), Balboa (Real), Aganzo (konec hostování Beitar Jeruzalém), Žigič (CZ Bělehrad)

Odchody - Aouate (Deportivo), Valencia, Samuel (oba Sporting Gijón), Pablo Casar (Alavés), Damiá (Betis), Marqués (Castellón), Casquero (Getafe), Jonathan Valle (Málaga), Antoňito (Murcia), Pinilla

Pravděpodobná letošní sestava - Calatayud - Oriol, Moratón, Pablo Alfaro, Luis Fernández - Felipe M. , Matabuena, Colsa, Munitis - O. Serrano, Žigič


16. MALLORCA

Těžké boje o záchranu se asi nevyhnou ani Mallorce. Z opor ale odešli jen krajní bek Cortés a záložník Campano. Dále veterán Farinós či málo využívaný Delibašič. Naopak ostrované získali několik zajímavých hráčů. Do obrany Varelu s Héctorem či playmakera Ibagazu. Útok bude tvořit velice nebezpečná dvojice Arango s Maxi Lopézem hostujícím z Barcy.

Loňská sestava - Prats (Moyá) - Cortés (Iuliano), Maciel (Nunes), F. Navarro (Potenza), Ballesteros (Borja, Tuzzio) - Jonás (Campano), Doni (Farinós), Pereyra (Basinas), Tuni - Arango (Pisculichi), Víctor Casadesús (Okubo)

Příchody - Varela (Betis), Héctor (Deportivo), Dorado (Gijón), Jordi F. (Sevilla), Ibagaza (Atlético), Maxi López (Barca)

Odchody - Potenza, Maciel, Cortés (Getafe), Borja (Real), Rafita (Ciudad de Murcia), Tuzzio, Campano (Gimnástic), Farinós, Delibašič (AEK), Okubo, Yordi (Xerez)

Pravděpodobná letošní sestava - Moyá - Varela, Nunes, F. Navarro, Ballesteros - Jonás, Doni, Ibagaza, Tuni - Arango, Maxi López


17. GIMNASTIC TARRAGONA

Nejvíce posílený se z nováčků zdá katalánský Gimnastic Tarragona. Zkušený gólman Bizarri, znovuobnovené hostování pravého beka Ruze z Valencie, do stoperské dvojice ligou již prověřen Matellán. Do zálohy Generelo a Campano, do útoku Portillo, Pinilla či pořízek Makukula.

Příchody - Bizarri (Valladolid), Anibal Matellán (Getafe), Ruz (Valencia), Mingo (Albacete), Caceres (Paraguay), Campano (Mallorca), Generelo (Zaragoza), Juan (Sporting), Makukula (Sevilla), Portillo (Real Madrid), Gil (Cruzeiro), Pinilla

Pravděpodobná letošní sestava - Bizarri - Ruz, C. Arzo, Matellán, Abel Buades - Merino, David García, Juan Díaz, Campano - Pinilla, Portillo


18. SAN SEBASTIAN

Nejméně posílený z tradičních prvoligových týmů se zdá být San Sebastian. V ofenzivní části budou chybět levý záložník Gailondo, ale hlavně Turek Nihat s nyní již Liverpoolským Markem Gonzálezem. V útoku tak bude hodně záležet na obrovitém Kovačevičovi. Gólman Riesgo by před sebou tentokrát mohl mít lepší obranu, Gerardo, Rivas či Juanito by jí měli zpevnit.

Loňská sestava - Riesgo (Alberto) - Jáuregui (Stefanovič), Labaka, Aitor (Ansotegui), Garrido (Cifuentes) - X. Prieto (Viafara), Garitano (Aranburu), M. Alonso (Barkero), Novo (Gabilondo) - Nihat (Kovačevič, Mark González), Gari (Skoubo)

Příchody - Gerardo (Málaga), D. Rivas (Getafe), Juanito (Alavés), Felicio (Leiria), Bravo (Colo Colo)

Odchody - Alberto (Valladolid), Boris (Numancia), Gabilondo (Bilbao), Barkero (Albacete), Larrea (Almería), Juan Domínguez (Real Unión), Mark González (Liverpool), Nihat (Villarreal), De Paula (Cádiz), Oskitz (Eibar)

Pravděpodobná letošní sestava - Riesgo - Jáuregi, D. Rivas, Juanito, Gerardo - X. Prieto, Aranburu, M. Alonso, Novo - Skoubo, Kovačevič


19. LEVANTE

Hned na úvod dostalo Levante výprask v Seville a je jasné, že záchrana by byla velkým úspěchem. Podařilo se ale přilákat pár známějších jmen a bude na nich tým vést. V brance je již dlouho Cavallero, obranu bude dirigovat Alvaro a před ním čistit prostor Tommasi.

Příchody - López Caro (Coach), Alvaro (Zaragoza), Manolo (Almería), Dehú (Marseille), César (Deportivo), Robert (Benfica), Tommasi (Roma), Gaspar (Almería), Berson, Kapo, Meyong Zé (Belenenses), Nino (Almería), Zé Mária (Inter)

Pravděpodobná letošní sestava - Cavallero - Manolo, Alvaro, Kapo, Déhu - Camacho, Tomassi, Courtois, Robert - Nino, Carmelo


20. RECREATIVO HUELVA

Nejhorší vyhlídky má zřejmě Huelva. Nový obránce Arzo z Villarrealu má sice zkušenosti z LM, ale jinak jsou posilami spíše málo známí mladíci. Problémem by mohlo být zejména střílení branek.

Příchody - López Vallejo (Villarreal), Edu Moya, Poli (Alavés), Mario (Barcelona), C. Arzo (Villarreal), Dani Bautista (Sevilla), Iago Bouzón (Celta), S. Cazorla (Villarreal), Jesús Vázquez (Tenerife)

Pravděpodobná letošní sestava - López Vallejo - Edu Moya, Mario, Dani Bautista, Arzo - Cazorla, Jesús Vázquez, Viqueira, Aitor - Cheli, Calle


Autor: Radek Nosil

Komentáře (127)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Valencia rulez.

Reagovat
HOST*host

heh sorín odešel do hamburku a je napsán v pravděpodobné letošní sestavě:) jinak paráda

Reagovat
HOST*kofr

souhlas,menší překlepy tam jsou(Sorín,Ibagaza v základu, i když odešli),ale i tak je tento článek výbornej. Jsem zvědavej letos na Valencii,podle mne to bude letos boj mezi Barcou a Valencii-můj tip je,že vyhraje Valencie(i když má zatím k optimální formě daleko)

Reagovat
HOST*

to samý v atleticu Ibagaza, ale nedivim se tolik jmen a tak hezky rozepsané...

Reagovat
smazaný uživatel

vše opraveno

Reagovat
smazaný uživatel

Jak pro koho

Reagovat
smazaný uživatel

musím s tebou naprosto souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zmaten: ty jsi přece autor tohohle článku, ne? Takže ta věta v nadpise je od tebe. Já se s ní nestotožňuju, ty se mnou souhlasíš, tak proč to tam píšeš?

Nebo to je tak, že jako favorita ho označili v nějakym médiu, který ti bylo zdrojem? To bych tam možná přidal něco jako "pro mnohé odborníky je největším favoritem...", ať je vidět, že to není tvůj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Sem zmaten: ty jsi přece autor tohohle článku, ne? Takže ta věta v nadpise je od tebe. Já se s ní nestotožňuju, ty se mnou souhlasíš, tak proč to tam píšeš?

Nebo to je tak, že jako favorita ho označili v nějakym médiu, který ti bylo zdrojem? To bych tam možná přidal něco jako "pro mnohé odborníky je největším favoritem...", ať je vidět, že to není tvůj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím s tím, že jak pro koho, jen je zbytečné to psát

Reagovat
smazaný uživatel

Jo tak, já myslel, že není ani pro tebe

Reagovat
Shevchenko

já jim bude fanfit

Reagovat
Shevchenko

budu fandit

Reagovat
smazaný uživatel

To jo ale taky BARCELONA

Reagovat
smazaný uživatel

60.min Kepa vyrovnáno 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

Jendrisek

Reagovat
smazaný uživatel

kua

Reagovat
smazaný uživatel

a dalsa kua

Reagovat
smazaný uživatel

Valera a Soldado

Reagovat
smazaný uživatel

V akej hrali zostave ?

Reagovat
smazaný uživatel

spanieli

Reagovat
smazaný uživatel

kua

Reagovat
smazaný uživatel

Valencijska mrcha dala gol .

Reagovat
smazaný uživatel

Silvičkaaaaaaaaaaaaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Hiszpania: Cuellar - Melli (Soldado, 79'), Albiol, Pique, Garrido - Raul Garcia (De la Red, 55'), Zapater, Gavilan - Silva, Kepa, Jurado (Valera, 73').

Slowacja: Kuciak - Siva, Brezinski, Karkas, Husar - Kopunek, Hamsik (Adanik, 80'), Bozok, Farkas - Kona (Zosak, 66'), Filo (Jendrisek, 53').

Reagovat
smazaný uživatel

1.Barca

2.Valencia

3.Real

Reagovat
HOST*xx

pako

Reagovat
HOST*xx

Ty si hovoris fanda Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

Vincente, to první místo jsi přehnal. S klidným svědomím můžu napsat, že ti fandovství Valencii zatemnilo normální úsudek .

Jenom se divím, minulou sezonu byl trenér Flores příčinou propadu Valncie a letos to píšeš, jak kdyby vám ten titul měli vykoučovat právě on. To moc nechápu ...

Bude to:

1. Barca

2. Vale nebo Real

3. Real nebo Vale

4. - x. víc dobrejch týmů, ale nejvíc věřím Seville. Po tom, jak nás rozbila v superpoháru ...

PS: jenom moc nechápu, jak ti mohl PJ článek s tak skandální chybou, kdy fakta jsou nahrazovány emocemi, vůbec pustit

Reagovat
smazaný uživatel

o vykoučování Floresem ani zmínka

zatemněným úsudkem můžu argumentovat i já

jak je vidět Vale favorizuji nejen já

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se na mě, ale věta: "Kouč Flores zůstal i do další sezony a spolu se skončivším Carbonim, který se přesunul na pozici sportovního ředitele. tým výrazně posílili." na mě působí tak, jako, že u vás zůstal velmi kvalitní trenér a, že, ač měl spoustu nabídek z ostatních klubů, zůstal u vás a vybudoval tam dobré mužstvo ...

Jinak mě ještě zajímá, kdo (kromě skalních netopejrů ) ještě favorizuje Valencii před Barcou. Jenom bych se chtěl dozvědět, kdeže jsou takový naslovovzatí odborníci

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se na mě, ale věta: "Kouč Flores zůstal i do další sezony a spolu se skončivším Carbonim, který se přesunul na pozici sportovního ředitele. tým výrazně posílili." na mě působí tak, jako, že u vás zůstal velmi kvalitní trenér a, že, ač měl spoustu nabídek z ostatních klubů, zůstal u vás a vybudoval tam dobré mužstvo ...

Jinak mě ještě zajímá, kdo (kromě skalních netopejrů ) ještě favorizuje Valencii před Barcou. Jenom bych se chtěl dozvědět, kdeže jsou takový naslovovzatí odborníci

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a ještě jsi mi napsal, že mám taky neobjektivní hodnocení, což je nesporná pravda, ale já nejsu autor předsezonního hodnocení La ligy a jejích účastníků, že?

Reagovat
smazaný uživatel

o trenérovi jsem psal proto že nebylo jisté zda zůstane (bude uznán za dost dobrého jsem myslel) vymýšlíš si mezi řádky

třeba kofr (jak je vidět v příspěvku přehled má)

ale já jsem přesvědčen o své objektivitě

Reagovat
smazaný uživatel

a brl taky

Reagovat
HOST*kofr

Já jsem jen uvedl svůj tip. Líbí se mi hra,kterou předvádí Barca,ale nevím,proč mám pocit,že letos to bude druhý místo,je možné,že se spletu,což by mne tolik nevadilo..hlavně at vyhraje hezký fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je to taky tip, když nevyjde, jako svojí ostudu to brát nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě je to taky tip, když nevyjde, jako svojí ostudu to brát nebudu

Reagovat
HOST*Mista

A tady je někdo v extázi z Barcelony. Řeknu to tak....jednou ta vítězství barci skončí a je mě jedno jestli se o to postará Valencia nebo Gimnastic... A ta vítězství skončí už tuhle sezonu tomu věř

Reagovat
PJ

A který že "fakta" jsou tu nahrazený emocema?

Reagovat
smazaný uživatel

Použil jsem nesprávného výrazu "fakta" . Ale jinak je nabíledni, že ji Vincent prostě fanda jednoho týmu, a ten článek je tím fandovstvím ovlivněn. Jenom bych zmínil, že si protiřečí. Napsal, že Barca bude ještě silnější než loni a pak nás napíše na druhý místo, ikdyž nám loni koukali na záda o 13 bodů a to jsme na konci nehráli na 100 %. Jde o hovno, ale chtělo by to aspoň v hlavních bodech (předpokládaný největší favorit je celkem důležitý bod) zachovat zdravý rozum

Ale abych nevypadal, jako nějakej despotickej kritik. Článek je to skvělej a na Vicentovi je vidět, že ho dělal dlouho a šp. lize fakt rozumí. O některejch tam uvedenejch přestupech jsem neměl ani páru . Ještě by to chtělo víc informací o těch horších mužstvech, ale je mi jasný, že o nich se to shání o hodně hůř

Reagovat
smazaný uživatel

to jsme řešili v chatu, nemám k tomu více slov, argumenty jsem dal

Reagovat
smazaný uživatel

OK, já teď reaguju na PJ. On nemusí vědět, co jsme na chatu vyřešili

Reagovat
PJ

Tak to jo... Já teda s Vincentem taky nesouhlasim a řikal sem mu, že mu to dáte sežrat. Ale předpokládaný pořadí týmů objektivně napsat určitě nejde, takže jsem ho nenutil to měnit

Reagovat
smazaný uživatel

to bych dřív podal rezignaci než než to přepsal

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, a mimochodem jsem hroooozně zvědavej, jak bude Joaquin vypomáhat Miguelovi s bránením. Mám dojem, že jestli na vád chytne formu Ronaldinho, tak budou tyhle tvoje papírový předpoklady o favoritovi z Valencie rozervány a svlečeny z kůže

Reagovat
smazaný uživatel

mno na bránění je tam celý tým, určitě se to vymyslí, třeba to chvilkami bude přecházet do 433

Reagovat
HOST*Mista

Proč se pořád zaměřuješ na Valencii?? Tam se starej aby vám nebrečel Etoo když je střídán

Reagovat
smazaný uživatel

thats it

Reagovat
smazaný uživatel

thats it

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, z ťažkým srdcom, ale je to reálne tak. Napriek tomu nie každý favorit vždy aj vyhráva, príučka na úvod sezóny od Sevilly trošku nabúrava mýtus o neporaziteľnosti Barcy.

Ich najväčšími súpermi budú podľa mňa Real , Valencia, FC Sevilla, Atletico, no a dá sa predpokladať zasa nejaký čierny kôň súťaže.

Čo sa týka hráčov , pozorne som si prečítal prestupy a zistil som zaujímavú vec : z hráčov, ktorých som si prial do Realu, skončil u nás len Reyes, Maniche a Jurado sú v Atleticu, Del Horno a Morientes vo Valencii. Ostatní ostávali vo svojich kluboch. Takže keď ich nemám v Madride, mám ich aspoň v La Lige.

K Realu : naše šance sú vysoké, pretože máme kouča, ktorý väčšinou vyhráva a ako každý Talian je skvelý taktik. Barca hrá atraktívne a to Capella baví - rúcať pekný futbal skvelou taktikou. Daňou za úspech by mohol byť nepekný herný prejav. Plus má u mňa zatiaľ tým, že vie čo robí a že nevynecháva z hry Španielov. Na základ má šancu - a veľmi vysokú - hneď 5 domácich / Casillas, Míchel, Ramos, Reyes a Raúl.

Tak nech sme prví my - Hala Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý na Atletico co předvede myslim, že muže vybojovat předkolo Ligy mistrů. Aspoň uvídím Torrese hrát v Lize mistrů.Budu jim držet palce

Reagovat
smazaný uživatel

Vincentovi vážně fandovství Valencie zatemnilo úsudek. Sorry, že to takhle musim říct, ale je to pravda. To s objektivitou nemá moc společnýho. Tyhle preview by měli psát neutrální autoři, ne fanoušci jistýho klubu. Chápu tě, Vale posílila, tak si v nebi.

Moje pořadí, myslim objektivní.

1. Barca

2. Vale

3. Real

4. Sevilla

5. Atlético

6. Villarreal

7. Zaragoza

Reagovat
smazaný uživatel

jiné reakce jsem ani nečekal, ale věř že jsem o tom hodně přemýšlel, minulý rok mi vyšla první Barca, letos holt Vale smiř se s tím

Reagovat
PJ

Aha, takže když Vincent, fanoušek Valencie, dá na první místo Valencii, tak je to subjektivní, a když ty, fanoušek Barcelony, dáš na první místo Barcelonu, tak je to objektivní. Tak tomu řikam logika

Reagovat
PJ

Aha, takže když Vincent, fanoušek Valencie, dá na první místo Valencii, tak je to subjektivní, a když ty, fanoušek Barcelony, dáš na první místo Barcelonu, tak je to objektivní. Tak tomu řikam logika

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, PJi, myslel jsme, že když si webmaster, tak ti to myslí rychlejš. Myslel jsme to tak, že když Viuncent fandí Valencii, tak nemůže psát preview. To je logický, ne? Já jsme napsal jen příspěvek do diskuse a to je, myslim, O.K.

Reagovat
smazaný uživatel

má pravdu, předsedo

Reagovat
smazaný uživatel

Á, další Troškař!

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne, ale hlášky tam jsou dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Jste normální? Je přeci jedno, koho autor (který preview píše už několik let) dá na první místo Valencii. Předtím tam napsal Barcelonu, ted Valencii, není to snad jedno? Radši si přečti obsah toho preview a neposer se z toho, když někdo nedá na první místo Barcelonu.

Ja si taky myslím, že Barca bude první. Ale preview je preview, když si to myslí autor, tak to respektujte, má právo si tam dát, komu ON věří nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Jste normální? Je přeci jedno, koho autor (který preview píše už několik let) dá na první místo Valencii. Předtím tam napsal Barcelonu, ted Valencii, není to snad jedno? Radši si přečti obsah toho preview a neposer se z toho, když někdo nedá na první místo Barcelonu.

Ja si taky myslím, že Barca bude první. Ale preview je preview, když si to myslí autor, tak to respektujte, má právo si tam dát, komu ON věří nejvíc.

Reagovat
HOST*Mista

A proč by nemohl?? To by tady nebyl pak žádný článek... Asi když bude fandit Anně Kurnikovové tak bude psát o španělské lize...mysli

Reagovat
smazaný uživatel

takže asi preview bude psát ufoun, co strávil posledních pár let mimo zemi a nemůže tak být ovlivněn emocemi. , tvé připomínkování webmastera je naprosto stupidní, tvoje příspěvky do diskuze jsou směšné

Reagovat
HOST*Brl

Pekný článok a súhlasím aj s favorizovaním Valencie. Urobili najlepšie prestupy leta (okrem Zambrottu a Canavarra). Má niekto vypočítané, koľko ich to stálo?

Barca asi bude mať problémy v obrane, hlavne na ľavej strane. A môže od každého tímu čakať betón. Návod naozaj ukázala Sevilla.

Ale horšie ako 2. neskončí. Tak do boja! BARCA!

Reagovat
smazaný uživatel

Aimar ?12 ostatní odchody ?8 celkem tak 20

Joaquín ?25 Tavano ?11 Moro ?4 Del Horno ?6

tak asi 25 milionů eur, to zas není tak strašný

Reagovat
smazaný uživatel

Vincente, to sis dovolil hodně, cpát netopejry na první místo. Jinak část o Realu je výborná, až na "spolehlivého" Emersona, uvidíme nicméně...

Reagovat
smazaný uživatel

A největší Katalánci jsou "pericos"... A Barcelona má teď naději už jen na 4 další tituly a to se ještě ukáže. Hala Madrid!

Reagovat
HOST*yarda

Nové hvězdy se nezapracují, místr bude přesycen úspěchem, což je ta pravá chvíle pro utlačovaný klub z hlavního města zmocnit se opět po třech letech ligového titulu...

Reagovat
smazaný uživatel

TY ZASRANEJ BLANITEJ PARCHANTE!

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem Silva dal 7 gólů v 7 zápasech za 21ku. A to není čistokrevný útočník

Reagovat
smazaný uživatel

Irlanda del Norte: Taylor, Baird, Capaldi, Aaron Hughes, Craigan, Clingan, Gillespie, Elliott, Davis, Healy y Quinn.

España: Casillas, Sergio Ramos, Puyol, Pablo, Antonio López, Albelda, Xavi Hernández, Xabi Alonso, Raúl, Villa y Fernando Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Aragonés pořád staví ten samý útok, co nezvládl osmifinále s Francií

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky mě tam ten Raúl s.re

Reagovat
Marv

Reagovat
smazaný uživatel

Raúl sere nejen v repre...

Reagovat
HOST*

Irureta bude trenovat aj Deportivo aj betis?

Reagovat
smazaný uživatel

Irureta trénuje POUZE Betis, mohl jsi zaregistrovat už loni, že Depor trénuje Caparrós....

Reagovat
smazaný uživatel

A jak by to asi zvládal chytrolíne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o to, že v tom článku je chyba a je tam opravdu, že Irureta trénuje La Coruňu

Reagovat
HOST*

som rad ze sa tu nasiel aspon jeden inteligent

Reagovat
HOST*xx

vacsi psychicky tlak na Barcelonu, lepsia pripravenost superov na hracov Barcy a naslednu destrukciu nezazivnej barcelonskej uspavanky by mali priviest Barcelonu k horsim vykonom a tym aj nezopakovanim vysledkov z poslednej sezony.

Velmi bude zalezat najma na superovej obrane /nie, ako naposledy amaterska obrana v podani Celty Vigo/. Barcelona v tejto sezone nema nato, aby zopakovala posledne triumfy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je tvoje přání. Teď ještě přiznej, že si taky myslíš, že to tak nebude a Barca vyhraje. Mere i vazquez už se překonali a přiznali

Reagovat
HOST*Real

Neni trochu brzo na předčasné závěry?

Reagovat
smazaný uživatel

Na předsezonní předpovědi už je možná až příliš pozdě.

A my si tady nepíšeme, jak to dopadne, ale jak si myslíme, že to dopadne ...

Reagovat
HOST*Real

Já vim, ale z toho co ty píšeš to tak vyznívá.

Reagovat
HOST*xx

no mere a vasqueza za naozajstnych fandov Realu nepovazujem. Ked niekto neveri svojmu klubu aj napriek vynikajucemu posilneniu pred zaciatkom sezony, tak to nie je u mna pravy fan Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

No ty jseš guma . Já tady neznám většího fandu Realu, než je Vazquez. On fandil Madridu v době, kdy tys ještě bloudil po houbách, cucáku

Reagovat
HOST*xx

dobre, prehnal som to s tym, ze oni nie su fandovia, ale pravy fanusik by mal stat za svojim teamom a verit v uspech v co ja verim a preto: 1. Real, 2. Barcelona, 3. Atl. Madrid, 4. Valencia

A preco je Barcelona na druhom? Nemyslim si, ze obhaji a preco? to som napisal kusok vyssie.

Reagovat
HOST*xx

dobre, prehnal som to s tym, ze oni nie su fandovia, ale pravy fanusik by mal stat za svojim teamom a verit v uspech v co ja verim a preto: 1. Real, 2. Barcelona, 3. Atl. Madrid, 4. Valencia

A preco je Barcelona na druhom? Nemyslim si, ze obhaji a preco? to som napisal kusok vyssie.

Reagovat
smazaný uživatel

že ty si ten pablb, co píše na na fotbalportal pod nickem santiago bernabeu..Vše tomu nasvědčuje...

Reagovat
HOST*xx

takze Real Madrid Go Go Go a uz aj Santiago Bernabeu? a nabuduce nezabudni drbnut aj Los Galacticos, potom Merengues a nakoniec nick Florentino Perez

Alebo skus ma prekvapit niecim novym a nezabudni hlavne na dokaz

Reagovat
smazaný uživatel

To adresujes tomu nespravnemu

Reagovat
HOST*xx

mne sluzi zrak a vidim, komu odpisujem

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, spajas dve udalosti v jednu, pricom obe boli v diskusii s dvomi rozdielnymi ludmi a nie len s jednym, spanhelom.

Reagovat
smazaný uživatel

Looooool

Reagovat
HOST*Jáša

největším favoritem la ligy je valencia-

Reagovat
HOST*

no jášo, nejvyšší čas vzít do ruky necky a mýdlo s jelenem

Reagovat
smazaný uživatel

Amunt Valencia!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

velmi příjemně mě překvapilo, že se našli lidé, co souhlasí s mým pořadím na konci ligy, to jsem upřímně nečekal, ale to co tady předvádí velká část Barča Fans - fuj hnus!!!!

Reagovat
HOST*Real

Tak tak.

Reagovat
HOST*

Samozřejmě je tahle má reakce na tu velkou část Barca Fans.

Reagovat
HOST*Real

Kurva, zapoměl jsem podpis.

Reagovat
smazaný uživatel

Ehm, Gurpegui, nemá on dištanc za dopink?

Reagovat
smazaný uživatel

to už bude brzo končit ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Dostal dva roky natvrdo, ale odvolal se, takže momentálně nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvetsim favoritem tohoto rocniku la ligy je valencie a nejvetsim favoritem tohoto rocniku souteze o nejvice nezaujateho pisatele je vincent. Vzhledem k obrovskemu naskoku, ktery si timto clankem vybudoval, bych mu jid dopredu s radosti pogratuloval...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

díky, moc si toho vážím, ale neboj, na vavřínech neusnu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle programu na příští týden, má běžet na Sportu1 příští víkend 5 (slovy "pět") zápasů šp.ligy naživo!!! Teď ještě najít výmluvu, proč zabírat nejvysílací časy ostatním...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle programu na příští týden, má běžet na Sportu1 příští víkend 5 (slovy "pět") zápasů šp.ligy naživo!!! Teď ještě najít výmluvu, proč zabírat nejvysílací časy ostatním...

Reagovat
HOST*peti

to mi nejde do hlavy v sobotu sa hraju 2 zapasy a v nedelu sa hra o siedmej a vecerny zapas o deviatej. zeby davadali v nedelu naraz dva zapasy?

Reagovat
smazaný uživatel

Neděle 17,19,21, ale čert tomu věř

Reagovat
smazaný uživatel

Začínají mě srát

Reagovat
HOST*Real

Proč jako?

Reagovat
smazaný uživatel

Albelda zlomená lícní kost a Baraja taky pryč. Proti Atléticu by se hodili. Tak to se zřejmě hodí místo Barajy Edú a místo Albeldy Albiol? A do středu obrany rasič Marchena (když už jste nechtěli Helgueru )

Reagovat
smazaný uživatel

asi jedině tak

Reagovat
smazaný uživatel

Joaquín zas nemůže kvůli vyloučení v UEFĚ hrát 2 zápasy LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

yarda kokote, bilej posadnutej hovnival

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, teď ještě pro prášky, dvojitý klistýr a bude zase na cele č.15 o hodného pacienta víc. Ty ty ty, ošklivý, takhle utíkat sestřičce, když šuká s panem doktorem...

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako jeden z mála naprosto s Vincentem souhlasím! Všichni tady držkujete, jak je zaslepen fandostvím, ale letos to já taky vidim na jasný vítěztví v lize! Jen mě mrzí, že jsme (AS Řím) chytili tak dobrý tým v základní skupině CHL .Ale snad postoupíme z druhýho místa.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako jeden z mála naprosto s Vincentem souhlasím! Všichni tady držkujete, jak je zaslepen fandostvím, ale letos to já taky vidim na jasný vítěztví v lize! Jen mě mrzí, že jsme (AS Řím) chytili tak dobrý tým v základní skupině CHL .Ale snad postoupíme z druhýho místa.

Reagovat
smazaný uživatel

bude to boj, ale máme na ně, nesmí se ale zase spustit kaskáda zranění ...... což v tuto chvíly nevypadá dobře - zranění - Miguel, Del Horno, Jorge López, Albelda, Baraja

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no, kdyby se Barce zranil Ronaldinho a Deco, tak by tezko bojovali opřední příčky. Je to totiž taky všechno o štěstí. Ale Valencii letos věřim! Nevim, jakého rázu ty zranění jsou, snad se brzo uzdraví!

Reagovat
smazaný uživatel

to jo no, kdyby se Barce zranil Ronaldinho a Deco, tak by tezko bojovali opřední příčky. Je to totiž taky všechno o štěstí. Ale Valencii letos věřim! Nevim, jakého rázu ty zranění jsou, snad se brzo uzdraví!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele