La Liga preview - 3. kolo

15.09.2007, 02:34, aktualizováno 16.09.2007, 11:36
Previews
Ve třetím kole španělské La Ligy by měl snadný úkol čekat jediný dosud stoprocentní tým, Real Madrid hostí nováčka UD Almería. Barcelona se představí v Pamploně, Valencii čeká další nováček Valladollid, Sevilla hostí Huelvu.
Racing Santander - Levante UD  (neděle 17:00)
I přes těžký los si Racing připsal v úvodních dvou kolech dva cenné body. Nejprve Santander na domácí půdě uhrál remízu z Barcelonou, poté se rozešel smírně ze Zaragozou. Trenér Marcelini vsází zejména na dobrou defenzivní činnost, tak jako v minulé sezoně si dobře vede mladý argentinec Ezequiel Garay. Debut v dresu Racingu by si měl odbýt útočník Tchiti, nejdražší letní posila. Do sestavy by měl nakouknout i Ebi Smolarek, jenž si už odpykal trest za červenou kartu s Barcelonou. Trenér Marcelino na tiskové konferenci před zápasem řekl:"Nevidím nás jako favority, jsme ve stejné pozici jako před utkáním s Barcelonou či Zaragozou." Levante se vstup do nového ročníku La Ligy vůbec nepovedl, tříbrankový příděl od Mallorky a bezbranková remíza s Murcií odsoudila svěřence Abela Resina na poslední místo v tabulce. Menší valencijský klub nastoupí v Santanderu bez zraněného útočníka Šoty Arveladzeho a záložníka Mathie Bersona.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Murcia - Atlético Madrid  (neděle 17:00)
Nováček z Murcie vstoupil do sezony úspěšně, ze dvou prvních zápasů vybojoval čtyři body a těší se i na příjezd Atlétika Madrid. Třetí tým loňské Segunda division nejprve doma porazil Zaragozu, další bod si odvezl z Levante. Kouč Lucas Alcaraz má problémy se složením sestavy. Zranění jsou Pablo García a Curro Torres, nejistý je start Arza a Peňi. Trenér Alcaraz řekl: "Atlético potřebuje nutně vyhrát, a tak bude nebezpečnější než kdy jindy. Ke špičkovým týmům, bojujícím o přední příčky patří už jen tím, že letos utratil za posily 80 milionů eur."

To Atlétiko má ze dvou zápasů zatím jen bod a z Murcie chce určitě všechny tři. Rojiblancos vynaložili v létě obrovské sumy za přestupy a očekávají se výsledky, kouč Aguirre ale varuje před panikou, vždyť Liga teprve začala. Hráči se musí navzájem sehrát a cíl skončit do čtvrtého místa se bude zohledňovat až na konci sezony. Vzhledem k vysokému počtu reprezentantů v týmu najel Aguirre na individuální tréninky. Dobrá zpráva je, že zdravotně v pořádku je pravé křídlo Maxi Rodríguez, připraven je i pravý bek Valera. Problémy s kotníkem má ale brazilský záložník Cleber Santana.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Mallorca - Villarreal CF  (neděle 17:00)
Villarreal cestuje na Son Moix s jasným cílem zapomenout na katastrofický výkon v minulém kole, kdy jim na domácím hřišti nadělil Real Madrid "manitu".Trenér Pellegrini sice ujišťuje, že jeho svěřencům sebedůvěra nechybí, nicméně i přesto nebude snadné se z takto drtivé porážky vzpamatovat. Zvláště proti ve formě hrající Mallorce...

Trenér Gregorio Manzano prožívá úspěšné období a proti Villarrealu nebude po svých svěřencích požadovat nic jiného než zisk všech tří bodů. K tomu by měl dopomoci i Víctor Casadesús, jenž byl v průběhu týdne zkoušen na trénincích po boku Guizy a jejich spolupráce fungovala na jedničku. Manzano se tak chystá dát trochu odpočinku Arangovi, jenž v uplynulých dnech nalítal mnoho kilometrů s reprezentací.

Jisté změny učinil oproti dřívějšku také kouč Žluté ponorky Pellegrini, který vynechal ze sestavy Dána Tomassona a na jeho místo nominoval relativně neznámého Francouze Rio Mavudu. Nic se prozatím nezměnilo na situaci Juana Romána Riquelmeho, který byl v nominaci opět opomenut.
Real Mallorca - pravděpodobná sestava:
Moyá – Héctor, Ballesteros, Nunes, Navarro – Pereyra, Jonás, Ibagaza, Tuni – Guiza, Arango
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Viera – Venta, Fuentes, Cygan, Capdevila – Pires, Josico, Senna, Cazorla – Rossi, Mavuda
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.20 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Deportivo La Coruňa - Real Betis  (neděle 17:00)
Fanoušci na El Riazor spatří souboj dvou celků zoufale toužících po prvním vítězství v sezóně. Domácí La Coruňa s pouhopouhým jedním bodem na svém kontě, ani hostující Betis s dvěma nepřesvědčivými remízami tentokráte neberou nic jiného než tři body.

Pokud se bude chtít Miguel Ángel Lotin vyhnout dalšímu pískotu vlastních fanoušků, bude muset k výhře "přibalit" i atraktivní hru. To ovšem nebude sndné, zvláště když budou chybět zranění Xisco a Taborda, na druhou stranu bude Lotina moci počítat se svým "Bílým Ronaldem", jak si dovolil nazvat útočníka Adriána, otázkou je, jestli mladíka těmito velkohubými výrok akorát zbytečně nevystavil pod nepříjemný tlak. Uvidíme možná ji nyní proti Betisu.

Los Verdiblancos jsou na tom se zraněními o mnoho lépe, zvláště dobrými zprávami byly ty o úplném uzdravení Arzua a Damíy. Celkově se dá říci, že mimo hřiště panuje v Betisu příjemná atmosféra, neboť je to právě sto let, kdy byl tento tradiční klub založen. Na hřišti to už ovšem tak růžové není. Héctor Cupér zaznamenal zatím pouze dvě remízy proti Espanyolu Barcelona a Recreativu Huelva a zvláště defenzivní činnost mužstva budí u fanoušků hrůzu, situace by se snad měla zlepšit s návratem uzdravených hráčů. Pokud ne, odpovědnost bude opět na útočné dvojici José Mari – Mark Gonzales.
Deportivo La Coruňa - pravděpodobná sestava:
Aouate – Barragán, Lopo, Coloccini, Pablo – Sergio, Rodríguez, Guardado, Lafita – Verdú, Adrián
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Ricardo – Ilic, Juanito, Nano, Vega – Somoza, Capi, Sobis, Odonkor – Mark Gonzáles, José Mari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Getafe CF  (neděle 17:00)
Espanyol v úvodu sezony nepřesvědčil, po domácí prohře s Valladolidem a remíze na hřišti Betisu (Espanyol ještě pět minut před koncem utkání vedl 2:0, poté však v rozmezí dvou minut inkasoval dvě branky a utkání skončilo 2:2), se krčí na čtrnáctém místě. V těchto utkáních chyběl zejména kapitán Raul Tamudo, který byl zraněný, ovšem kanonýr Los Pericos se už dal do pořádku a proti Getafe by měl nastoupit. Naopak chybět bude trenéru Ernestu Valverdemu stále zraněný Rufete a De la Peňa. "To, že se vrací Raul (Tamudo), je pro nás výborná zpráva, on je pro nás nesmírně důležitý. S ním jsme v ofenzivě o mnoho silnější," pronesl před zápasem Valverde.

Getafe získalo z úvodních dvou utkání stejně jako Espanyol jen jediný bod. Trenér Laudrup nemůže být spokojen ani s předvedenou hrou a disciplinou hráčů. V Seville šli předčasně pod sprchy dva hráči, minulé utkání se nechal vyloučit Mario Cotelo, který tak bude proti Espanyolu chybět. "Zaplatili jsme velkou cenu za ty červené karty, musím ujistit své hráče, že rozhodčí nemá sám od sebe žádný důvod vyloučit je z nedělního zápasu," řekl na tiskovce Laudrup.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.20 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Recreativo Huelva  (neděle 19:00)
Na stadion Ramona Sancheze Pizjuana se opět vrací fotbal, minulé ligové kolo Sevilla nehrála, nyní hostí v andaluském derby Recreativo Huelva. Nejen proto bude zápas plný emocí, také proto, že jde o první domácí zápas Sevilly po smrti Antonia Puerty. Sevillští pak sice nezískali Superpohár, když podlehli AC Milán, zato se ale kvalifikovali do Ligy Mistrů přes AEK Atény. Před zápasem dojde k uctění památky Puerty, kouč Ramos ale chce vyjádření respektu k zesnulému výhrou na hřišti. Kouč ani nedělá rozdíly mezi zápasy, nyní se soustředí na Huelvu, zápas s Arsenalem prý přijde až v týdnu. Někteří hráči jsou ale zranění. Jsou to Escudé, Javi Navarro, Adriano a Luis Fabiano, chybí i Kolumbijec Mosquera, který sotva přijel z reprezentačního srazu. Naopak na soupisku už byl dopsán Arouna Koné, který byl prezidentem klubu Del Nidem označen za nejdůležitější posilu v historii klubu.

Recreativo začalo sezonu pod koučem Víctorem Muňozem dvěma remízami s Betisem a Getafe. Trenér dříve vedl právě AEK Atény a jistě by svůj bývalý klub rád pomstil za vyřazení z Ligy Mistrů: "Začali jsme dobře a věřím že to tak bude nadále i pokračovat. Máme ze Sevilly respekt, víme že mají větší kvality nežli my, ale věříme a doufáme že uděláme výsledek." Velmi ale bude chybět elitní střelec Florent Sinama-Pongolle, který bude mimo hru celkem asi šest týdnů, pro karetní trest by ale stejně v tomto zápase nemohl hrát.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 3.90 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Osasuna Pamplona - FC Barcelona  (neděle 21:00)
Třetí kolo španělské nejvyšší soutěže se uzavře na stadiónu Reino de Navarra, kde domácí Osasuna vyzve Barcelonu. Katalánci přijíždějí v roli favorita, ale Pamplona jistě neprodá svou kůži lacino a pokusí se urvat své první vítězství v této sezóně.

Osasuna totiž v prvním utkání pouze remizovala na San Mamés s Bilbaem a zápas proti Seville byl vzhledem k tragickým okolnostem Puertova úmrtí přeložen na pozdější termín. Na řadě je tedy Barcelona a hlavním problémem pro José Ángela Zigandu se zdá být velká řada absencí, neboť mimo hru je hned pětice hráčů ve složení Javad Nekounam, Hugo Viana, Dady, Igotz Garde a Natxo Monreal, u kterého se do poslední chvíle doufalo, že by se mohl dát včas dohromady, avšak nakonec si jeho svalové zranění vyžádá delší rehabilitaci, a Ziganda tak s pilířem zadních řad tentokrát počítat nemůže. Přestože Baskové prošli v průběhu léta poměrně výraznou rekonstrukcí, proti Barce nastoupí ve velmi podobném složení, v jakém nastupovali v minulých sezónách. Důvodem jsou zranění, zdlouhavá doba přestupů a s tím spojené problémy s adaptací. Ale pro Osasunu to možná bude dobře, protože v předchozích dvou letech (tedy ve "starém složení") s Blaugranas neprohráli. A když se k tomu přidá nově složená útočná dvojice Pandiani – Portillo...

Zranění postihla i Barcelonu. V útoku budou chybět hned dva ze slavné trojice R.E.M., Eto’ovo zranění je dlouhodobé, Messiho účast pak spíše preventivní. Na hrotu útoku s takřka stoprocentní jistotou nastoupí Thierry Henrry, který se pokusí konečně prolomit střeleckou smůlu a po dvou tyčkách rozvlnit soupeřovu síť. Messiho místo by mohl obsadit Giovani Dos Santos, další obrovský talent z barcelonské líhně, v úvahu ovšem připadá i varianta s Iniestou. Neměli bychom zapomínat ani na Bojana Krkice, jenž se poprvé ve své kariéře dostal do nominace na ligové střetnutí a s velkou pravděpodobností se v průběhu zápasu objeví i na trávníku. Navrátilcem do sestavy Franka Rijkaarda je již plně uzdravení islandský útočník/záložník Eidur Gudjohnsen, i on by se ve druhém poločasu měl dostat na hřiště. V obraně posouvá absence potrestaného Rafaela Márqueze do základu Gabriela Milita, EL Mariscal nastopí buďto vedle Thurama, nebo po boku Oleguera a odbyde si svou premiéru v základní sestavě Blaugranas.
Osasuna Pamplona - pravděpodobná sestava:
Ricardo – Izquierdo, Flaňo, Josetxo, Corrales – Juanfran, Puňal, Font, Javi García – Pandiani, Portillo
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Valdés - Zambrotta, Thuram, Milito, Abidal - Deco, Touré, Xavi - Dos Santos, Henry, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.75 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací

Autor: Milan Kopal, Radek Nosil, Petr Kilian

Komentáře (54)

Přidat komentář
HOST*

Tenhle portál mě teda zklamal. Myslet si, že Real doma remizuje s Almeriou je víc než naivní. Je to neobjektivní názor fanouška Barcelony, nebo hloupého člověka. Chtěl bych vidět, jak by se autor tvářil, kdyby se na něj vrhnul, každej člověk, co díky jeho prewiew vsadil nulu. Myslím, že už je to poněkolikáté, co Real podceňujete, proti Atleticu ste myslim tipovali remízu, na Villarrealu si nejsem jist, ale dvojka to asi taky nebyla. Majitelé těchto stránek by neobjektivnímu autorovi měli přinejmenším domluvit!

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně na remízu je pěkný kurz, mohlo by to klapnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se to naopak líbí, když jsem ještě kdysi pozoroval tipy na fotbalportalu, tak tam by Real podle jejich mínění za rok neztratil snad ani jediný bod.

Reagovat
smazaný uživatel

TY tipy nepsal jeden a tentýž autor, takže se uklidni.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by stálo napsat aspoń, komu dotyční tipéři fandili, žeby Barcelona a Valencia

Reagovat
smazaný uživatel

Tys snad tipoval, jakožto fanoušek Realu výhru na Villarrealu? T5eba merengues, taky fanoušek Realu, s výhrou taktéž nepočítal. Tak zase nevím, o co ti jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se bavil o preview a jeho autorech

Reagovat
smazaný uživatel

Že tě to tak vzrušuje, Real samoztřejmě vyhraje a že si sem někdo napíše, že tipuje nulu mě vůbec netrápí. Uznávám že když to napíše někdo takhle "oficiálně" tak to může vyznít neobjektivně či naivně, ale kdo vsází jen podle tipů všelijakých expertů,softwarů a různých sportovních serverů tak ten si nemá potom nač stěžovat když mu nevyjde lístek. Buďto vsázím sám za sebe a nebo to nechám na jiných, ale vždy je to moje svobodné rozhodnutí a nesu jen já sám zodpovědnost.

Reagovat
smazaný uživatel

po zápasech se sevillou i někteří fanoušci realu tolik nevěřili, že derby vyhrají, tam bych nějaké podceňování rozhodně nehledal ... a villarreal v první zápase vyhrál na Valencii o tři góly, i přesto dal autor čistou 2 pro Real ... myslím, že jen fanoušek realu, naštvaný na autora tipu, může takhle argumentovat ... já si osobně myslím, že real vyhraje, ale alméria dokázala dát la coruně 3 branky, proč by nějakou nemohla dát na realu a odvézt si bod? jejich herní projev je určitě lepší než jsem čekal, nevidím důvod, proč by almeria nemohla zařídit překvapení kola...

Reagovat
smazaný uživatel

Dvojka to byla.

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt tam je dvojka, nevím proč, ale vybavuje se mi nula . Jinak já tipoval první dvě kola plichty, ale ta dnešní Kopyho nula je fakt úlet, nicméně raději nebudeme předem machrovat, po repre se může stát cokoliv...

Reagovat
smazaný uživatel

Už si nepamatuju, co jsem dával, musel jsem se podívat, každopádně já jsem to neměnil.

Každopádně nula by rozhodně nebyl žádný zaujatý tip, stejně tak to Atlético.

Reagovat
HOST*

je to tip autoru, kazdy ma svuj nazor a muze tipovat jak chce

Reagovat
smazaný uživatel

Real a 0 to je kokotina.

Reagovat
HOST*

tjn

Reagovat
HOST*

jak to vis, loni doma real ztracel body jak na jedoucim pasu

Reagovat
HOST*

loni neni letos

Reagovat
HOST*

valencia hraje na hovno ale tam dáte 1 ale real hraje dobře a dáte 0...zamyslete se...

Reagovat
HOST*

Co dávají dnes v 8 na Sport 1? Real nebo Valencii?

Reagovat
HOST*

to prvni

Reagovat
HOST*

Tak to je good... Díky

Reagovat
smazaný uživatel

Real 0? Kopy, Kopy..

Reagovat
HOST*žakširak

Ty si taky Koulili

Reagovat
HOST*betinvest

Vydělávejte na kurzových sázkách betinvest.kvalitne.cz

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokážu si představit, že Alméria by při momentální síle Realu něco uhrála. Mi stačilo, jak minulé kolo vykouřili Villarreal...

Reagovat
smazaný uživatel

Momentální síla? Sedl´jim jeden zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnešní by jim měl sednout rovněž.

btw, tak co privát v Brně net zajištěn?

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Almerií by sednul kdekomu.

No něco tam snad bude, bude to spíše takové překvapení, co tam na mě vlastně čeká, ještě mám týden.

Reagovat
smazaný uživatel

A co tím chceš říct? Že tu sílu nemají?...

Reagovat
smazaný uživatel

Že je netřeba přeceňovat, fascinující, jak se během dvou zápasů totálně změnil názor některých tady jako jsi ty či Ital. Za týden prohrajou a bude zas posměch ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Mám soudnost, když vidím, že hrajou dobře, uznám, že hrajou dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale zas něco jiného, nikdo nepopírá, že hrajou dobře, ale není třeba přeceňovat dva zápasy.

Reagovat
-Kopy-

respektive poločas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Kopy-

Tak první poločas byl vyrovnanej, v druhym jste přidali a ponorka se sesypala

Reagovat
smazaný uživatel

A ponorku jsme "potopili" a nebo donutili k vynoření

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já jsem myslel, že upravuješ svůj tip, že ta nula bude po první půlce .

Reagovat
-Kopy-

Tak já tu 0 tam nechtěl dát, že...

Chtěl sem 1, bohužel sem se překlik

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Slepicka je evidentne vo forme.

Reagovat
-Kopy-

jo ten mě dostal

Reagovat
smazaný uživatel

Bude sezónní preview La Ligy?

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel nejsou peníze na dokončení projektu.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo je NĚKDO línej jako ...

Reagovat
smazaný uživatel

Yarda jako vždy dobře naladěn...

Reagovat
smazaný uživatel

Takže mám nazývat...ehm...věci pravými jmény?

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek mě potěšil

HALA MADRID!

Reagovat
HOST*Alex

Autor clanku presne vystihol situaciu v Espanyole...Mrzi ma odchod Gorku do bilbaa(skvele chytal v pohary uefa)...O Kameniho sa vraj zaujimal aj ManU,ako nastupca Saara...Obrana je dost slaba a tu bude najvacsia slabina muzstva.Zaloha a utok je super,ak sa vyhnu zranenia(Pena,Rufete,Tamudo),tak verim,ze RCDE zabojuju o europu.....Suhlaim aj s tym,ze lavicka je slaba a prave preto dufam,ze tie zranenia budu minimalne...Zacali sme prehrou s novacikom,ale ako sa ukazalo Valladolid mozno ani nebude bojovat o zachranu...potom nepochopitelny zaver v betise a vydrete vitazstvo doma s getafe..No snad sa to rozbehne..Tamudo je spat..Rufete uz tiez kazdu chvilu naskoci...zial Pena este neni ok...Hala Pericos...

Reagovat
HOST*llxlmpx4gh

gzzqpjgza8 ah09x44gq zxt9bu4z3

Reagovat
HOST*2hrpid836a

2jppqor464qa em85gbfy1ueodiug 0z2wmhh0r1kwz7j

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele