LA LIGA - PREVIEW - 26. KOLA

10.03.2007, 10:15, aktualizováno 11.03.2007, 12:30
Previews
Nejen souboj titánů, Barcy a Realu, nabídne 26. kolo španělské La Ligy. Vedoucí Sevilla se představí na hřišti předposledního Gimnásticu, Valencia hraje v Osasuně, Betis hostí Zaragozu, Atlético se utká s La Coruňou, šestibodový souboj o udržení čeká Vigo a Bilbao.





Espanyol Barcelona - Valencia CF (neděle 00:00)
Pod novým trenérem Abelem Resinem bylo zachraňující se Levante v únoru výborné (dvě vítězství, dvě remízy), minulé kolo však podlehlo v důležitém utkání Mallorce. Domácí ztrácejí na svého sobotního soupeře šest bodů. V tabulce jsou na šestnáctém místě, dva body od Bilbaa, které zatím drží posledního černého Petra. "Musíme se ponaučit z našich chyb v minulém zápase, nesmějí se v žádném případě opakovat. Proti Mallorce bylo všechno špatně, byl to ten den, kdy se nic nedaří." řekl pro deník marca Sylvain N'Diaye Sylvain, záložník Levante. "Víme, v jaké jsme situaci, proti Villarrealu je náš cíl vstřelit góly a vyhrát", dodal.

Villarreal po třech porážkách v první polovině minulého měsíce konečně chytl tu správnou slinu. Předminulé kolo doma porazil Mallorku a minulý víkend remizoval na hřišti Espanyolu po dobrém výkonu a krásné brance Forlána.

Marodka na obou stranách je veliká, domácí se budou muset obejít bez Nina, Rubialese a Alvara. Žlutá ponorka bude postrádat Roberta Pirese, Nihata, Penu, Tacchinardiho a José Mariho, naopak uzdravili se Gonzalo Rodriguez a Senna.
Pravděpodobné sestavy: Espanyol Barcelona: Molina, Manolo, Serrano, Alexis, Courtois, Riga, Camacho, Tomassi, Robert, Kapo, Salva.  Valencia CF: Viera, Josemi, Fuentes, Cygan, José Enrique, Senna, Somoza (Josico), Matías Fernández, Marcos, Forlán, Tomasson. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.10 - 2.85
Tip eurofotbal.cz: 02
Real Valladolid - Racing Santander (neděle 00:00)
Největší zápas v Evropě? Možná. Největší zápas ve Španělsku? Stoprocentně! El Clásico, tradiční souboj Barcelony s Realem Madrid, patří k tomu nejlepšímu, co může fotbal na naší planetě nabídnout. A La Liga je zde s jeho již 154. dílem. Zapomeňte na poslední neúspěchy obou celků, na ty se zde nehraje.
Celé preview tohoto zápasu najdete zde.
Pravděpodobné sestavy: Real Valladolid: Valdés, Oleguer, Puyol, Thuram, Sylvinho, Márquez, Xavi, Deco, Messi, Ronaldinho, Gudjohnsen.  Racing Santander: Iker Casillas - Míchel Salgado, Sergio Ramos, Helguera, Torres - Diarra, Gago - Raúl, Guti, Robinho - Van Nistelrooy. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.35 - 4.75
Tip eurofotbal.cz: 1
Real Betis - Real Murcia (neděle 00:00)
Lídr tabulky FC Sevilla cestuje do Tarragony, kde by na něj měly čekat povinné tři body. Nicméně Nástic svou kůži jistě lacino neprodá a udělá vše proto, aby pomohl dalšímu katalánskému klubu FC Barcelona zpátky do čela.

Domácí předvádí po celou sezónu sympatický útočný fotbal a v posledních dnech se začínají dostavovat i dobré výsledky. Gimnástic vůbec poprvé bodoval ve dvou po sobě jdoucích kolech, což mu pomohlo k opuštění poslední pozice. Přesto se zdá být záchrana nepravděpodobná, jelikož ztráta na sedmnáctou příčku činí plných devět bodů. Snížit tuto ztrátu nepomůže v minulém kole vyloučený Mingo, jeho místo tak obsadí David García. V útoku znovu nastoupí nebezpečná dvojice Portillo - Pinilla. Zvláště posledně jmenovaný se nachází ve výborné formě.

Sevilla před týdnem vstala z popela a porazila Barcelonu, díky čemuž ji vystřídala na pozici prvního týmu tabulky. Onen obrat znamenal prodloužení série neporazitelnosti už na sedm zápasů, cože je po Betisu Sevilla druhá nejdelší současná série v La Lize. Při cestě za osmým korálkem na náhrdelníku neprohraných zápasů nebude moci trenér Juande Ramos počítat se zraněnými Correiou a Renatem a potrestaným Aitor Ociem. Do sestavy se naopak vrací David Castedo a Kanouté, kteří vynechali čtvrteční zápas Poháru UEFA proti Šachtaru Doněck.
Pravděpodobné sestavy: Real Betis: Bizzarri, Calvo, Navas, Matellán, David García, Campano, Morales, Chabaud, Cuéllar, Pinilla, Portillo.  Real Murcia: Palop, Daniel Alves, Javi Navarro, Dragutinovič, David, Jesús Navas, Martí, Poulsen, Puerta, Keržakov, Kanouté. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.00 - 3.45 - 1.55
Tip eurofotbal.cz: 0
UD Almería - Athletic Bilbao (neděle 00:00)
Coliseum Alfonso Perez přivítá bitvu dvou týmů, které jsou těsně za pohárovými příčkami. Osmé Getafe bude hostit sedmou Huelvu. Oba týmy už dávno splnily svůj cíl udržení v lize, naopak se pokoušejí o velké překvapení.

Skromný klub z Madridu získal ze dvou posledních zápasů se Sevillou respektive s Realem Madrid dva cenné body. "Recrativo sem přijede ze 40 body, budou se cítit výborně, nejsou pod žádným tlakem, to znamená, že oni nemají co ztratit, proto budou velmi nebezpeční," pronesl trenér Getafe Bernd Schuster. Domácímu týmu se daří také v Copa Del Rey, kde postoupil poprvé v historii do semifinále.

Recrativo minulý víkend porazilo nejtěsnějším rozdílem Atlético a bodově se na něj dotáhlo. Huelvu nejvíce trápí zranění, zranění jsou hned tři útočníci - Javi Guerrero, Florent Sinama-Pongolle a Maris Verpakovskis.
Pravděpodobné sestavy: UD Almería: Abbondanzieri, Cortés, Belenguer, Tena, Paredes, Cotelo, Casquero, Celestini, Nacho, Albín nebo Pachón, Güiza.   Athletic Bilbao: López Vallejo, Merino, Beto, Mario, Dani Bautista, Juanma, Viqueira, Rafa Barber, Aitor, Uche, Rosu.  
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 3.60
Tip eurofotbal.cz: 1
Deportivo La Coruňa - Sevilla FC (neděle 00:00)
Pěkný souboj by mohl být k vidění na stadionu Manuela Ruize de Lopery. Utkají se zde dva týmy z dobrou formou z posledních týdnů. Domácí Betis osmkrát za sebou nepohrál (tři vítěztví, pět remíz), navíc v posledních čtyřech kolech neinkasoval, naproti tomu vstřelil však vstřelil jediný gól. Další plusem pro Betis je, že nastoupí před plným hledištěm, domácí tým si totiž nestihl sehnat náhradní domov, a tak se trest tři zápasů bez diváků posunul o týden. "Tři body z tohoto utkání budou velmi důležité, Zaragoza bude chtít vyhrát a pokračovat v dosažení jejich cílů, vyhrát ligu," podotkl na tiskové konferenci trenér Betisu Luis Fernandez. "Jsme výborní v obraně, ale postrádáme myšlenku v útočné fázi, rád bych viděl více gólů z naší strany," dodal. Zpět do sestavy Sevillského týmu by se měli vrátit Rivas a Capi, zranění jsou i nadále Odonkor a Vogel.

Zaragoza se minulý víkend po dlouhých týdnech konečně hnula z šestého místa, v tabulce předskočila Atlético Madrid a přiblížila se Realu Madrid na tři body díky výhře 3:2 nad San Sebastianem. "Betis, to bude těžká práce pro nás. Jsou extrémně tvrdí a v poslední době se jim hodně daří," ví trenér Munez. Zaragoze bude chybět vykartovaný Diogo, zranění jsou Carlos Cuartero a Cesar Jimenez.
Pravděpodobné sestavy: Deportivo La Coruňa: Doblas; Ilic, Juanito, Nano, Fernando Vega; Rivera, Assuncao, Miguel Angel; Sobis, Robert, Xisco nebo Edu.   Sevilla FC: César Sánchez; Chus Herrero, Piqué, Gabriel Milito, Juanfran; D'Alessandro, Zapater, Celades nebo Ewerthon, Aimar; Sergio García, Diego Milito. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.75
Tip eurofotbal.cz: 10
Atlético Madrid - FC Barcelona (neděle 00:00)
Není daleko k tomu, aby se tato sezóna stala tou nejhorší v basické historii. Zatímco Athletic si ještě udržuje reálné šance na udržení, naděje soukmenovců ze San Sebastianu jsou spíše v oblasti teorie. Naproti tomu Mallorca si udržuje od sestupové osmnácté pozice pětibodový odstup, což dává klubu z Baleárských ostrovů jistou dávku klidu.

Real Sociedad je na tom opravdu vážně. Za posledních osm zápasů si připsal jeden jediný bod, a není se tak co divit ztrátě 12 bodů na světlé pozice záchrany. Nálada v kabině je pochmurná, minulou porážku dokonce někteří hráči obrečeli. Coach Lotina nemůže nasadit zraněného Juanita, Morten Skouba a Labaku, start Garitana, Jesuliho a Víctora López je ve hvězdách. Naopak k dispozici bude Savio Bortolini.

Gregorio Manzano, coach Mallorcy, si je vědom, v jaké situaci se soupeř nachází a že je ochoten obětovat pro výhru vše. Problémem může být nemožnost sestavení stejné sestavy, na kterou vsadil ve vítězné zápase s Levante, jelikož se v něm vykartovali Nuňes a Fernando Navarro. Dva zmiňované nahradí pravděpodobně Ivan Ramis a Javier Dorado.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.80
Tip eurofotbal.cz: 1
Levante UD - Real Zaragoza (neděle 00:00)
Vyrovnané utkaná se dá očekávat na El Sardineru. Oba týmy ve středu tabulky mají stejně bodů a ztrácejí čtyři body na evropské poháry. Domácí Santander tři utkání za sebou neprohrál, před svými fanoušky naposledy prohrál začátkem prosince, od té dobry pětkrát vyhrál. Trenér Miguel Angel Portugal očekává proti Espanyolu těžký zápas: "Oni mají kvalitní kádr, s mnoha vynikajícími hráči. Dokážou skvěle bránit a navíc i střílet hodně branke. Já vím, že to s nimi bude pro nás hodně obtížné."

Espanyol má výbornou formu, v lize do minulého víkendu (remíza s Villarrealem) vyhrál tři utkání za sebou. Navíc se mu daří v poháru EUFA, kde už dokráčel do čtvrtého kola. Ve středu na půdě izraelského týmu Maccabi Haifa remizoval katalánský tým 0:0. Trenér hostů Ernesto Valverde chce nejdříve mít jistotu záchrany a poté začít uvažovat o ambiciózních cílech. "Řekl jsem, že nesmíme mluvit o Evropě do té doby, než budeme matematicky zachránění." I nadále zůstává Valverde nohama na zemi: "I když máme dobrou formu a výsledky, neznamená to, že nemůžeme upadnout zpět do bojů o záchranu, k tomu stačí pár špatných výsledků." Na závěr tiskové konference upozornil na únavu některých hráčů a možné změny v sestavě. "Někteří hráči hráli v poslední době mnoho utkání, budou potřebovat odpočinek."
Pravděpodobné sestavy: Levante UD: Toño, Pinillos, Rubén, Garay, Cristian Fernández, Scaloni, Vitolo, Colsa, Serrano, Munitis, Žigič.   Real Zaragoza: Kameni, Chica, Torrejón, Jarque, David García, Corominas, De la Peña, Ito, Riera, Luis García, Tamudo. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.10 - 3.00
Tip eurofotbal.cz: 1
Getafe CF - Real Mallorca (neděle 00:00)
Na stadiónu Balaídos ve Vigu nás velmi zajímavý zápas sedmnácté Celty s osmnáctým Athletic Bilbao. Pro oba soupeře se jedná o jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny a v bojích o udržení může být rozhodující.

Co se týče domácích, dlouho to vypadalo na poklidnou sezónu ve středu tabulky. Přece jenom, kdo by po výhře nad Deprotivem La Coruňa devatenáctého listopadu čekal, že podobný pocit zažijí fanoušci Celty v příštích čtrnácti kolech jen jednou... Leč je to tak a Vigo nyní nutně potřebuje nejméně bod. A nebude to nic lehkého, vždyť trenéru Fernandu Vázquezovi chybí ne méně než čtyři hráči základní sestavy, zranění totiž jsou Oubiña, Iriney a Contreras, ke kterým je třeba přidat sankcionovaného Tamase. Naťuknutí jsou také López, Pablo García a Baiano, i když ti budou k zápasu připraveni.

Bilbao čelí vážné hrozbě, že poprvé v historii sestoupí, ale Baskové se nikdy nevzdávají a nehodlají to udělat ani tentokráte, vždyť stačí jediná výhra a bude se opět dýchat o něco lépe. Trenér Mané se oproti minulému kolu chystá udělat v sestavě řadu změn. Úplně vynecháni ze sestavy byli Etxeberría s Bergarem, kteří uvolní místo navrátilcům Prietovi a Javi Gonzálesovi. Druhý jmenovaný by měl obsadit post levého obránce namísto Javi Casase. V útoku by měl opět dostat přednost Urzaiz, který bude podporován Yestem a Gabilondem.

Athletic Bilbao do Viga přijede podpořit takřka tisíc fanoušků, 400 z nich v osmi autobusech, jejichž cesta je organizována sdružením fanclubů baskického klubu.
Pravděpodobné sestavy: Getafe CF: Pinto, Jonathan Aspas, Yago, Lequi, Placente, Pablo García, Jonathan Vila, Gustavo López, Canobbio, Nené, Baiano.   Real Mallorca: Aranzubia, Expósito, Sarriegi, Amorebieta, Javi González, Iraola, Murillo, Javi Martínez, Yeste, Gabilondo, Urzaiz. 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.20
Tip eurofotbal.cz: 2
Villarreal CF - Osasuna Pamplona (neděle 00:00)
Atlético minulé kolo po dlouhé době opustilo páté místo v tabulce, potom co prohrálo v Huelvě 0:1 a potřetí za sebou vyšlo na prázdno hřišti soupeře. Na druhou stranu na domácím stadionu naposledy prohrálo v polovině prosince. Atlético velice touží po evropských pohárech, naposledy hráli Rojiblancos v Evropě v sezoně 1999/2000 Pohár UEFA. "Je to pro nás prvořadý cíl, dostat se do Evropy. To by byl obrovský krok vpřed, po tom, co se stalo v nedávných dobách," vysvětlil jasný cíl Fernadno Torres.

Trenér Javier Aguirre je přinucený k změnám v sestavě. Debut by si měl odbýt Fabian Eller ve středu obrany, protože Pablo Ibanez je stále zraněný. Dále budou chybět zraněný Petrov a Maxi. Krajního obránce Seitradidise by měl kvůli nevyrovnaným výkonům nahradit Juan Valera. Chybět bude také portugalský záložník Costinha, kvůli červené kartě z minulého utkání.

Deportivo přišlo minulé kolo o svoji neporanitelnost v roce 2007, překvapivé bylo, že na domácí půdě proti zachraňujícímu se Betisu Sevilla. La Coruňa už čtyři zápasy za sebou neprohrála na cizím hřišti (dvě vítěztví, dvě remízy). Izraelský brankář Dudu Aouate z posledních devíti zápasů inkasoval jen třikrát, což potvrzuje skvělou defenzivní práci Deportiva, naopak slabina La Coruňi je útočná fáze. "Zdá se, že postrádáme hráče, který skóruje patnáctkrát za sezonu, ale to není chyba jen útočníků. My všichni musíme udělat krok k tomu, abychom zkusili a dávat góly," podotkl záložník Sergio. Jen poslední San Sebastian dal méně gólů, než Deportivo. Hostům bude chybět vykartovaný Andrade, dále také Fischer a Bodipo.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.70 - 3.30 - 4.75
Tip eurofotbal.cz: 1
Recreativo Huelva - Real Madrid (neděle 00:00)
Poslední duel tohoto kola se odehraje na stadionu Reyna de Navarra. Důležité utkání to bude pro oba dva celky, domácí potřebují nutně zvítězit, aby se nenamočili do bojů o záchranu. Hosté pro změnu potřebují nutně tři body, protože je tu velká možnost utéci v tabulce Realu Madrid nebo se bodově přiblížit Barceloně.

Osasuna prochází těžkým obdobným, v posledních třech utkání La Ligy ani jednou nebodovala, z toho navíc hrála dvakrát doma. Celkově v roce 2007 se Pamploně nedaří, z devíti zápasů vyhrála jen dva, spadla na třinácté místo, pět bodů před poslední sestupující Bilbao, navíc vypadla ve španělském poháru. Jediné, kde se domácím daří, je Pohár UEFA. Ve čtvrtek uhráli svěřenci Joseho Angela Zigandy nadějnou remízu na hřišti Rangers. "Pohár UEFA je výborný, ale my se nesmíme nechat ukolébat a rozptýlit, náš hlavní cíl je samozřejmý udržet se v Primeře. Musíme pokračovat ve formě, kterou jsme ukázali ve čtvrtek," vysvětlil skromný plán Ziganda. Obejít se bude muset bez Miloševiče, Soldada, Valda a Delporteho, k utkání nenominoval Nacha Monreala, Carlose Cuellara a Hektora Fonta.

Valencie je na tom o mnoho lépe, nežli Osasuna, ve středu postoupila v Lize Mistrů do čtvrtfinále a v lize se jí poslední dobou také celkem daří, z posledních jedenácti zápasů jich vyhrála devět. Ovšem poslední dva zápasy na cizím hřišti netopýři prohráli, na druhou stranu se domácím na svém stadionu také nedaří. Další problém Ches jsou zranění. Ve středu se zranil Ruben Baraja a vypadá to, že se ze sezonou může rozloučit, navíc se poranil i Vicente, znovu ho trápí svalové zranění a zatím se neví, jak dlouho bude odpočívat. Další levé křídlo David Silva do utkání také nezasáhne. Nadále jsou zranění Regueiro, Edu a Gavilán. Trenér Flores k soupeří řekl: "V Osasuně je to vždy těžké, oni mají výborné fanoušky."
Pravděpodobné sestavy: Recreativo Huelva: Ricardo, Javier Flaño, Cruchaga, Josetxo, Corrales, Juanfran, Puñal, Nekounam, David López, Raúl García, Soldado.  Real Madrid: Cañizares, Miguel, Albiol, Ayala, Moretti nebo Del Horno, Joaquín, Albelda, Marchena, Angulo, Villa, Morientes 
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.15 - 2.20
Tip eurofotbal.cz: 2

Autor: Milan Kopal, Petr Kilian

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Vincent

Valencii chybějí Regueiro, Gavilán, Vicente i Silva

jsme jediný tým na světě který zaměstnává čtyři levá křídla a k dispozici není ani jedno

Reagovat
HOST*-Kopy-

Aspoň bude hrát Joaq, když už nic...

Cañizares, Miguel, Albiol, Ayala, Moretti nebo Del Horno, Joaquín, Albelda, Marchena, Angulo, Villa, Morientes.

Mohli by jsme vyhrát

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

nalevo Viana nebo Del Horno

Reagovat
HOST*-Kopy-

nevím, nevím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele