LA LIGA PREVIEW - 21. KOLO

02.02.2007, 21:32, aktualizováno 03.02.2007, 21:41
Previews
Ve šlágru kola přivítá čtvrtá Valencia v sobotu večer páté Atletiko Madrid. Nic snadného nečeká ani na Barcelonu, která zajíždí do Pamplony. Další dva adepti na titul hrají doma s kluby ohroženými sestupem, Sevilla si to doma rozdá se San Sebastianem a Real Madrid s Levante...

Deportivo La Coruňa - Mallorka (sobota 20:00)
Souboj dvou sousedů v tabulce čeká fanoušky na stadiónu Riazor, kde domácí La Coruňa přivítá hosty z Mallorky. Oba týmy mají shodný počet bodů a tedy o čtyři více než prozatím sestupové Levante.

La Coruňa sice už čtyři zápasy neprohrála (jejich nejdelší série v sezóně), nicméně tři remízy ze tří posledních zápasů nedovolily Deportivu v tabulce výraznější odtrhnutí od soupeřů. Ale i přesto se v klubu nejspíše blýská na lepší časy, přičemž důvod k optimismu dává fanouškům hlavně zlepšená hra. Deportivo opravdu udělalo za poslední měsíc velký kus práce a v zápasech často doplácí jen na špatnou koncovku. Otázkou zůstává, jak se svěřenci trenéra Joaquína Caparróse vypořádají s odchodem Arbeloy, který nedávno podepsal s Liverpoolem. Mladý obránce byl stabilním hráčem základní sestavy, během týdne navíc odešel také další obránce Rodri, jehož na hostování získala Almería. Do týmu naopak přichází zkušený záložník Pablo Alvarez a po neúspěšném jednání s jinými kluby by se mohl znovu zapojit i Fabricio Coloccini.

Mallorca vyhrála dva z posledních tří zápasů, polepšila si o čtyři příčky a opět se jí může dýchat o něco lépe. Další vítězství by dokonce znamenalo nejlepší bodovou sérii v sezóně. Nicméně na El Riazor ji nečeká lehká úloha. Tým z Baleárských ostrovů vyhrál na hřišti soupeře zatím čtyřikrát, tentokráte se ale bude muset obejít bez distancovaného Ballesterose, střelce vítězné branky z minulého kola. Šanci tak dostane pravděpodobně Iván Ramis. Na druhou stranu v Mallorce i nadále zůstává Diego Tristán, který během ledna usilovně jednal o svém odchodu.

Pravděpodobné sestavy - Deportivo: Aouate - Manuel Pablo, Andrade, Juanma, Capdevila - Estoyanoff, De Guzmán, Duscher, Cristian - Riki, Arizmendi. Mallorka: Prats - Héctor, Nunes, Ramis, Fernando Navarro - Jonás, Basinas, Ibagaza, Jordi López, Arango - Maxi López.


Espanyol Barcelona - Zaragoza (sobota 20:00)
Zápasy Espanyolu jsou jako den a noc, výhra nad první Barcelonou 3:1, prohra s posledním Násticem 4:0, uvidíme, co tentokrát předvedou hráči RCD na domácím stadionu Estadio Olímpico. Zaragoza v posledních třech zápasech získala jen dva body, ale i přesto si drží šestou pozici zaručující Pohár UEFA.

Brazilský záložník ve službách Espanylou Jonatas věří, že vysoká porážka s Gimnásticem byla pouze souhra okolností. "Porážka v Tarragoně byl krutá, musíme na to rychle zapomenout. Máme příležitost k tomu, abychom ukázali naší kvalitu, ačkoli víme, že to bude těžké, protože Zaragoza také bojuje o místa zaručující start v evropských pohárech," řekl Jonatas. Espanyol bude postrádat zraněného Moisesa Hurtada a suspendovaného Ivana De La Peňu. Zaragoza nemůže počítat se službami Pabla Aimara a Alberta Celadese, oba budou chybět kvůli zranění.

Pravděpodobné sestavy - Espanyol: Kameni - Velasco, Torrejón, Jarque, Chica - Rufete, Costa, Jonatas nebo Julián, Riera - Luis García, Tamudo. Zaragoza: César - Diogo, Gabriel Milito, Sergio Fernández, Juanfran - D'Alessandro, Piqué, Zapater, Oscar - Sergio García nebo Ewerthon, Diego Milito.


Valencia - Atlétiko Madrid (sobota 22:00)
Důležitý souboj čtvrtého s patým slibuje velkou bitvu. Obě mužstva nasbírala za dvacet odehraných kol stejně bodů a na první Barcelonu jich ztrácejí šest. Valencia v minulém kole přišla o svou šestizápasovou vítěznou šňůru, když podlehla Betisu Sevilla. Ztratilo i Atlético, již tradičně zaváhalo na domácím stadionu se Santanderem (1:1). Paradoxně hráči Atlétika utrpěli do této chvíle jedinou porážku venku, a to v sedmém kole na půdě La Coruňi. Valencii budou chybět Mora, Baraja, Edu, Regueiro, Del Horno, Gavilán, Cerra a Pallardó. Trenér Javier Aguirre bude postrádat Petrova a Maxiho, naopak se vrací brankář Leo Franco a nad startem záložníka Gabiho visí otazník.

Pravděpodobné sestavy - Valencia: Cañizares - Miguel, Albiol, Ayala, Curro Torres - Albelda, Marchena, Joaquín nebo Angulo, Silva, Vicente - Villa. Atletiko: Leo Franco - Seitaridis, Pablo, Zé Castro, Antonio López - Galletti, Maniche, Luccin, Jurado - Torres, Agüero.


Bilbao - Betis Sevilla (neděle 17:00)
V zápase Bilbaa s Betisem se střetnou dva sousedé v tabulce, oba trochu nečekaně namočení do bojů o záchranu. Nový kouč Athletiku Mané zatím vytáhl tým na současnou patnáctou příčku, jeho protějšek Víctor Fernandez, který nahradil Iruretu, zase o jednu příčku níže. Bilbao v posledním zápase zvítězilo na San Sebastianu, Betis nad Valencií. Nový hráči Betisu Branko Ilič a Juan Pablo Caffa si odbyli premiéru už v poháru, Fabrice Pancrate se k týmu přidal až v pátek. Betis sužují zranění, vedle dlouhodobých Damíy a Lemba, také Odonkor, Juanito, Nano, Edú, Romero a Contreras.

Domácí na tom nejsou s osmi hráči lépe, různé problémy mají Lafuente, Tiko, Orbaiz, Ustaritz, Prieto, Etxeberría, Garmendia a Javi Martínez. Záložník Gabilondo věří, že víkendový zápas bude dobrou příležitostí vzít body dalšímu týmu ohroženému sestupem: "Hrajeme proti příménu konkurentovi a hrajeme doma. Věříme v domácí vítězství, tyto body by mohli znamenat posun vpřed tabulkou."

Pravděpodobné sestavy - Bilbao: Aranzubia - Expósito, Sarriegi, Amorebieta, Casas - Javi Martínez, Iraola, Murillo, Yeste - Aduriz, Urzaiz. Betis: Doblas - Ilic, Arzu, Rivas, Fernando Vega - Vogel, Rivera - Sobis, Capi, Xisco nebo Fernando - Robert.


Santander - Getafe (neděle 17:00)
Stadion El Sardinero bude hostit bitvu mezi Santanderem a Getafe. Domácí si užívají poklidnou sezonu bez záchranářských starostí se ztrátou šesti bodů na šestou Zaragozu, ovšem hosté prožívají ještě lepší sezonu, v lize jsou na sedmém místě se stejným počtem bodů jako již zmíněná Zaragoza, která drží poslední místo zaručující start v Poháru UEFA. Skromný klub z hlavního města navíc postoupil do čtvrtfinále poháru Copa del Rey, kde si v prvním zápase s Osasunou (3:0) zajistilo mužstvo trenéra Schustera dostatečný náskok do odvety. Racing bude nově postrádat zraněného Aganza, dále také Luis Fernandez, Melo a Maratón, vykartovaný je Vitolo. Na začátku sezony vyšlo lépe z vzájemného zápasu Getafe, utkaní rozhodl jediný gól Daniela Guizi. Očekává se vyrovnané utkaní.

Pravděpodobné sestavy - Santander: Toño - Pinillos, Rubén, Garay, Cristian Fernández - Balboa, Scaloni, Colsa, Serrano - Munitis, Zigic. Getafe: Abbondanzieri - Contra, Belenguer, Alexis, Paredes - Mario Cotelo, Casquero, Celestini, Vivar Dorado - Manu, Güiza


Huelva - Villarreal (neděle 17:00)
Další dva týmy myslící na evropské poháry. Duel nováčka soutěže, kterému se však v novém roce moc nedaří (jediná výhra ze čtyř zápasů) se Žlutou ponorkou, která minulé kolo porazila Real Madrid a brankař Sebastian Viera v posledních třech zápasů ani jednou nemusel lovit míč ze své brány, naposledy inkasoval jeho kolega Barbosa od valencijského Angula před 278 minutami. Recrativu bude chybět vykartovaný Arzu a také dvojice Bouzon a Cheli. Trenér Manuel Luis Pellegrini zase nemůže počítat Javi Ventou, Nihatem, Piresem, Marím a Rodriguezem. Nejistý je start mladého Marcose Garcíi.

Pravděpodobné sestavy - Huelva: López Vallejo - Merino, Beto, Mario, Poli - Santi Cazorla, Jesús Vázquez, Viqueira, Aitor - Sinama Pongolle, Uche. Villarreal: Viera - Josemi, Fuentes, Cygan, José Enrique - Marcos Senna, Josico, Cani, Matías Fernández - Guille Franco, Forlán.


Sevilla - San Sebastian (neděle 17:00)
Sevilla se utká s Realem Sociedad v zápase druhého týmu tabulky s předposledním. Karty jsou, zdá se, rozdány zcela jasně. Sevilla se těší fantastické domácí bilanci (8 výher, jedna prohra), naopak San Sebastian venku ještě nevyhrál a ze hřiště soupeře zatím přivezl pouhé čtyři body.

Druhý celek tabulky dokázal v minulém kole konečně vyhrát, a zažehnal tak možnou vznikající krizi. Sevilla totiž na začátku roku lehce ztratila formu a nevyhrála tři ligová kola v řadě, což se jí v sezóně stalo vůbec poprvé. Ve vítězném zápase s Levante se trefil nově příchozí Alexander Kerzhakov, dá se tedy předpokládat, že šanci během zápasu dostane i tentokráte. Další dobrou zprávou je uzdravení Jesus Navase, který hrál již v zápase Copa del Rey proti Betisu. Nově příchozí Federico Fazio se nejspíše na hřiště nedostane.

Kruté chvíle zažívají fanoušci Realu Sociedad a nezdá se, že by se mělo blýskat na lepší časy. Momentálně osm bodů od záchrany, šance baskického klubu se nacházejí spíše v oblasti teorie, zvláště pokud vezmeme v úvahu, že po Seville je další na řadě Real Madrid. Krom již zmíněné tragické bilance na hřišti soupeřů je hlavním problém Basků mizerná střelecká produktivita. San Sebastian dokázal nastřílet pouze 12 (!!!) branek, což je suverénně nejmíň z celé ligy. Týmu bude chybět zraněná zimní posila Víctor Lopez, naopak připraveni by měli být i přes lehké zdravotní problémy Savio a Mikel Gonzales. Jen těžko se ale dá předpokládat, že by mohli pomoci k zisku byť jen jednoho bodu.

Pravděpodobné sestavy - Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, David - Jesús Navas, Poulsen, Maresca, Adriano - Kerzhakov, Kanoute. San Sebastian: Bravo - Gerardo, Juanito, Mikel González, Garrido - Elustondo, Rivas, Uranga, Xabi Prieto, Savio - Kovacevic.


Celta Vigo - Tarragona (neděle 17:00)
Souboj sedmnácté Celty Vigo s posledním Násticem mezi atraktivní utkání tohoto kola nepatří. Oba týmy se pohybují ve spodních patrech tabulky a mají katastrofální formu. Domácí Celta Vigo prohrála poslední čtyři utkání v lize, o trochu lepší bilanci má poslední Tarragona, která si až překvapivě snadno poradila naposledy v Primera División s katalánským rivalem Espanyolem Barcelona 4:0. Útočník Celty Jesus Perera však svém týmu věří. "Potřebujeme bojovat a dostat se z toho pryč, věřím, že to zvládneme, protože vidím, že spoluhráči jsou odhodlaní vyřešit tuto situaci co nejdříve," řekl Perera, který však kvůli zranění víkendové utkání s Násticem vynechá. Celtě pak také bude chybět zraněné duo George Lucas a Jorge Larena, suspendovaný Matias Lequi. Týmu naopak pomůžou nové akvizice Bamogo a Areias.

Nástic v tomto týdnu švédského záložníka Tobiase Grahna a dalšího záložníka z belgického Charleroi Sebastiena Chabauda. Do týmu se vrací uzdravený levý obránce Carles Mingo. Tarragona je po hladkém vítězství proti Espanyolu hladová po dalších třech bodech. Mingo po zápase s Espanyolem řekl: "Věřím, že to bude přelom. Vždycky jsem říkal, že musíme být silní doma. Jestli dosáhneme dobrých výsledků, pak se věci zlepší," řekl a zároveň dodal, že si je vědom toho, že Vigo doma naléhavě potřebuje body a tudíž si je vědom, že jeho tým nečeká žádná procházka růžovým sadem.

Pravděpodobné sestavy - Celta: Pinto - Ángel, Tamas, Contreras, Placente - Iriney, Oubiña - Núñez, Canobbio, Nené - Baiano. Tarragona: Bizzarri - Calvo, Navas, Matellán, Mingo nebo Marco - Campano, Morales, Generelo, Juan Díaz - Pinilla, Portillo.


Real Madrid - Levante (neděle 19:00)
Real Madrid přivítá na Santiago Bernabeu osmnácté Levante. Trápící se hostující klub naposledy inkasoval čtyři branky doma proti Seville.Avšak Real nemá taktéž zrovna formu na rozdávání, z posledních pěti zápasů tři prohrál a pokud chce se špičkou udržet krok i nadále, toto relativně lehčí utkání musí zvládnout!

Bílému baletu možná bude chybět lednová posila Fernando Gago, argentinský středopolař si totiž přivodil lehčí zranění a není jisté, zda se stihne dát před zápasem do pořádku. Naopak do týmu se vrací marodi Guti, Raúl, Reyes i Emerson. Cicinho. Chybět naopak budou Marcelo, Roberto Carlos, Raul Bravo a Fabio Cannavaro. Na soupisku Realu se nevešli ´nechtění´ Beckham a Cassano. “Pro nás bude zítřejší zápas důležitý,“ řekl Capello. V prvním vzájemném měření sil v této sezóně vyhrál Real 4:1.

Levante bojuje o udržení, to je jasná věc. Kouče Lopéze Cara nahradil Abel Resino. Levante také vstřelilo pouhopouhých 18branek, k jejímu vylepšení má pomoct nová posila do útoku Salva, který přišel na hostování z Malagy. Do kádru Levante se také vrací suspendovaný Alexis, nicméně zraněn je Alvaro. Ian Harte, Sylvain N'Diaye, Z Maria, Albert Meyong Z a Laurent Courtois nebyli k utkání vůbec nominováni.

Pravděpodobné sestavy - Celta: Iker Casillas - Míchel Salgado, Sergio Ramos, Helguera, Torres - Diarra, Guti - Reyes nebo Higuaín, Raúl, Robinho - Van Nistelrooy. Levante: Molina - Manolo, Serrano, Alexis, Rubiales - Ettien, Camacho, Tomassi, Robert - Nino, Salva.


Osasuna - Barcelona (neděle 21:00)
Velmi zajímavou podívanou slibuje střetnutí mezi Osasunou a vedoucí Barcelonou. Papírově by měli mít navrch Katalánci, ale na hřišti soupeře zvítězili v ligovém zápase naposledy 19. listopadu, naopak Osasuna doma vyhrála již čtyři ligové duely v řadě a za slabší zisk bodů v novém roce (pouze tři z dvanácti) může hlavně špatná hra na hřištích soupeřů. Oba týmy mají na stadionu Reyno de Navarra vzácně vyrovnanou bilanci. Z 28 střetnutí si každý přidělili deset výher, přičemž osmkrát se vítěz nenašel.

Baskický celek se již delší dobu pohybuje v bezpečném středu tabulky, nicméně vzhledem k horší formě se sedmibodový náskok od sestupových vod nezdá být zcela dostačující. Toho si je vědom i trenér Ziganda a oproti pohárovému zápasu s Geatafe chystá plných sedm změn.. Ziganda se rozhodl změnit rozestavení z 4-1-4-1 na klasické 4-4-2, v obraně nastoupí Cruchaga a bratři Javier a Miguel Flaño. V záloze tentokráte od začátku dostanou důvěru Juanfran s Puňalem. Změna přijde i v útoku, kam se po odpykání trestu vrací Roberto Soldado, a vytvoří tak údernou dvojici se Savo Miloševičem. Návrat Soldada by pro Osasunu mohl být velkou vzpruhou, ve třech posledních zápasech totiž vyšla střelecky naprázdno. Chybět naopak bude Neukonam, jindy stálý člen základní sestavy.

Pro mistra z Barcelony má zápas speciální příchuť. Po vážném zranění se totiž vrací Samuel Eto'o, jehož absence je mnohdy považována za hlavní příčinu slabší formy Katalánců v této sezóně. Trenér Rijkaard však dal jasně najevo, že kamerunský útočník prozatím není schopen odehrát plných devadesát minut. V základní sestavě se tedy "Pichichi" minulé sezóny neobjeví, stejně jako Brazilec Ronaldinho, který se nestačil dát dohromady po zápase s Realem Zaragoza, kde utržil několik bolestivých ran do kotníku a kolene. Nad složením útoku tedy visí několik otazníků. Nejpravděpodobnější varianta se zdá být s Iniestou napravo, Saviolou na hrotu a Gudjohnsenem zleva, nicméně v úvahu připadá také start Ludovica Guilyho, který by mohl obsadit Iniestův či Gudjohnsenův post. V obraně Rijkaard nejspíše postaví zaběhlou stoperskou dvojici Marquéz - Puyol s Oleguerem a Zambrottou na krajích.

Pravděpodobné sestavy - Osasuna: Ricardo - Javier Flaño, Cruchaga, Miguel Flaño, Corrales - Juanfran, Puñal, Raúl García, David López - Soldado, Milosevic. Barcelona: Valdés - Oleguer, Márquez, Puyol, Zambrotta - Edmílson, Xavi, Deco - Iniesta, Gudjohnsen nebo Giuly, Saviola.

Autor: Milan Kopal, Petr Kilian, David Kubáň, Radek Nosil / soccernet.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Osvědčené tipy PD na sobotu.

Deportivo La Coruňa - Mallorka 1 do poločasu.

Espanyol - Zaragoza - 0

Valencia - Atlético Madrid - více než dvě branky v zápase.

Reagovat
HOST*-Kopy-

1

1

1

Reagovat
HOST*-Kopy-

Vsad se ?

Reagovat
smazaný uživatel

Espanyol - Zaragoza vidím na kříž.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Ja to vidím taky ale sázkařský srdce říka Espanyol... jo a Valencii vidis jak ?

Reagovat
smazaný uživatel

To je nevypytatelné, podle mě ale bude padat hodně branek.

Reagovat
HOST*-Kopy-

3:2 Valencie vyhraje Villa hattrick.... Torres 2 fíky

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby... Atlético naposledy prohrálo 10 prosince. Ikdyž má Valencia kromě zápasu s Betisem skvělou sérii...Uvidíme, nevyzpytatelný zápas, Atlético dokázalo uhrát plichtu na Nou Campu, což svědčí o jejich betonářských kvalitách.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Hlavně se podivej do preview

Ztratilo i Atlético, již tradičně zaváhalo na domácím stadionu se Santanderem (1:1). Paradoxně hráči Atlétika utrpěli do této chvíle jedinou porážku venku, a to v sedmém kole na půdě La Coruňi.

Zase Valenie je v domací tabulce myslím na 3 fleku

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to boj, nato se asi shodnem.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Jo na tom jo bueš koukat ?

Ja koukam na Espanyol - Zaragoza... kdybych z toho nedelal komentar tak na to nekoukám fakt hnus fotbal...

Reagovat
smazaný uživatel

ty píšeš pro eurofotbal?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Jo

Reagovat
HOST*-Kopy-

Ta jsi David Kubáň vid ?

Reagovat
HOST*-Kopy-

Ty taky pišeš ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, píšu.

Reagovat
HOST*R9

Blbost...osvědčený tip je můj tiket...Norimberk-Bayern 1, Santander-Getafe 2 za 1000Kč, výhra 11

Reagovat
smazaný uživatel

Santander - Getafe je jasná plichta, to mi nevymluvíš.

Reagovat
HOST*-Kopy-

Jo to bude hodně vyrovnaný utkání

Reagovat
HOST*R9

Getafe jede

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si toho vědom, myslím, že poslední tři zápasy vyhráli, ale každá serie jednou končí...

Reagovat
smazaný uživatel

Každopádně, kdyby jsem se mýlil. Výhru si s tebou s radostí vychutnám.

Reagovat
HOST*R9

Tak nakonec jsme neměli pravdu ani jeden

Reagovat
smazaný uživatel

Real Madrid:Levante 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Nevadí, aspoň nemusíme čekat rok na náš další zápas .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

chytrý humor, pochopil jsem ale i já

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele