LA LIGA - PREVIEW 2005/06

26.08.2005, 17:17
Aktuality
O víkendu startuje další ročník nejvyšší španělské fotbalové soutěže - Primera division (La ligy), a tak je nejvyšší čas si shrnout letní změny v jednotlivých týmech a zamyslet se nad jejich možnostmi. Do další sezony vstoupí jako obhájce titulu FC Barcelona, nováčky jsou celky Viga, Alavésu a Cádizu.



FC BARCELONA

Jako největší favorit vkročí jako první do ligových bojů v sobotu Barca. Pokud vydrží loňská forma gólmanu Valdésovi, bude opět oporou. Uzdravení Edmilsona by mohlo přesunout Márqueze do stoperské dvojice k Puyolovi, kde přecejen mladý Oleguer loni občas chyboval. Rezervy v bránění měl však minulý ročník i pravý bek Belletti. V záložní řadě je mnoho ofenzivních typů, klíčové bude kdo a jak se ujme role toho nejdefenzivnějšího z nich. Márquezovi se na něm loni dařilo, ale Rijkaard s ním počítá do obrany, jeho první volbou tak bude možná Edmilson. Také ale může tato role připadnout Van Bommelovi, který je však zvyklý být dost ofenzivní, možná se tam bude objevovat spolehlivý Xavi, kterému ale zase chybí více důrazu, fyzické parametry a celkově je ho na tom postu škoda. Xavi však bude mít místo v základu asi jisté, stejně tak další tvůrce Deco. Minulý rok se Barca představila tříčlenným útokem, mělo by tomu tak být i letos. Jasnou volbou budou Ronaldinho i Eto´o, k nim dá kouč asi opět Guilyho, i když na jeho místo se tlačí i další. Druhá letní posila Ezquerro bude asi jen paběrkovat.

Příchody - Ezquerro (Athletic), Van Bommel (PSV), Santamaría*, Ros* a Tortolero*

Odchody - Saviola (Sevilla), David Sánchez (Albacete), Óscar López (Betis), Rustu (Fenerbahce), Albertini, Mario (Valladolid), Riquelme (Villarreal), Gerard (Mónaco) a Fernando Navarro (Mallorca)


REAL MADRID

S ještě hvězdnější ofenzivou se představí Real Madrid. Pusinky mají jistotu v brance v podobě Ikera Casillase, achilova pata však bude v obraně, konkrétně v jejím středu. Na levém kraji Roberto Carlos, na pravém Salgado, to je spolehlivá dvojka, ve středu obrany však byla nespokojenost se Samuelem, který byl puštěn do Interu, ale nebyla koupena náhrada. Tíha tohoto ofenzivního celku tak bude ležet na mladém Pavónovi a nejistém Helguerovi. Woodgate se sotva uzdravil z dlouhodobého zranění, navíc není v La lize vyzkoušený. Čerstvě příchozí Brazilec Felipe se bude nejdříve rozkoukávat. Změny nastaly i v záloze. Přebyteční Figo se Solarim odešli do Interu, na levou stranu se tak asi postaví goleador Baptista, jako náhradník za Gravesena bude fungovat Pablo García. Mladý pravý záložník Juanfran byl poslán rozehrát se do Espanyolu. Po předlouhých tahanicích Real přecejen získal supertalent Robinha, který by měl do jeho ofenzivy přinést více kreativity a potřebné oživení. Další posila Diogo bude náhradníkem na pravou stranu sestavy. O své místo se bude muset ve zvýšené konkurenci tvrdě prát Raúl, další forward Portillo odešel na hostování do Nantes.

Příchody - Robinho (Santos), Baptista (Sevilla), Diogo (River Plate), Pablo García (Osasuna), Rubén* (Albacete) a Minambres* (Espanyol)

Odchody - Portillo (Nantes), Juanfran (Espanyol), Figo (Inter), Samuel (Inter), Borja (Mallorca), Solari (Inter), César (Zaragoza), Celades


VALENCIA

Hodně co napravovat má po loňské sezoně Valencia, a tak přivedla spoustu nových hráčů. V brance bude Canizares, pravý kraj obrany při zranění Cura Torrese obsadí Miguel, nalevo na Carboniho místě se zřejmě bude prosazovat Fabio Aurelio. Silný střed zálohy posílil ještě Edu, nešťasně se však zranil a tak na roční hostování přichází Hugo Viana. Nalevo je posílením uzdravení Vicenteho, napravo by si lépe než jeho předchůdci mohl vést Regueiro a zacelit tak dlouhodobě slabě obsazený post v týmu. Minulý rok měla Valencia problémy se střílením gólů, příchody Kluiverta s Villou budou dostatečným řešením a ze slabiny by měla být přednost. Otázkou bude, jak dlouho se bude nově utvořený tým sehrávat a zda se osvědčí mladý kouč Qiuque Flores. Odešli Fiore i Corradi, z italské kolonie zbyl pouze Di Vaio.

Příchody - Viana* (Newcastle), Miguel (Benfica), Edu (Arsenal), Kluivert (Newcastle), Regueiro (Santander), Villa (Zaragoza), Mora (Levante), José Enrique (Levante), Estoyanoff (zatím do Cádizu), Albiol* (Getafe), J. López* a De los Santos* (Mallorca)

Odchody - Parri (Albacete), Corradi (Parma), Valle (Hércules)*, Canobbio (Celta), Pablo, Salva (Málaga), Estoyanoff * (Cádiz), Fiore (Fiorentina), Sissoko (Liverpool), Xisco (Betis), Andrés Palop (Sevilla), Silva (Celta), Gavilán a Redondo (Getafe)


ATLÉTICO MADRID

Velký řez udělalo Atlético a bude na novém kouči Bianchim, kam až svůj celek dovede. Obrana v čele s Pereou a Pablem fungovala velmi dobře už minulý rok, nákupy proto směřovaly do ofenzivy. V záloze by se mohli nově příchozí srovnat tak, že zprava by hrál Maxi, střed Petrov a vlevo Galletti. Reprezentant Antonio Lopez se zřejmě přesune na levý kraj obrany. V minulých letech byl v útoku osamocen Fernando Torres a nedokázal tým sám svými góly dovést do první pětky v konečné tabulce. Mateja Kežman by s ním měl vytvořit silnou dvojici.

Příchody - Calvo (Boca Juniors), Galletti (Zaragoza), Petrov (Wolfsburgo), Valera (Murcia), Maxi Rodríguez (Espanyol), Kežman (Chelsea), Gabi* (Getafe), Manu Del Moral* (Recreativo) a Arizmendi* (Santander)

Odchody - Raúl Medina (Ciudad de Murcia), Contra (Getafe), Gronkjaer (Stuttgart), Toché (Hércules), Marcelo Sosa (Osasuna), Jorge Larena (Celta), Aguilera, Paunovic (Getafe), Javi Moreno, Salva* (Valencia), Pínola* (Norimberk), Nano (Getafe) a Richard Núnez (Cruz Azul)


FC SEVILLA

Sevilla sice prodala svou největší hvězdu, neuvěřitelně gólově potentního Baptistu, ale také hodně posílila a nemusela by být slabší než loni. Klíčové je, že v obraně zůstal Sergio Ramos, Baptista se nepodílel příliš na tvorbě hry, staral se o góly a tak logicky Sevilla kupovala kanonýry. Na hostování přišel Saviola, na přestup Luis Fabiano a Kanouté a právě tito by se měli objevovat v základní sestavě. Střelecká forma nově příchozích útočníků, bude velmi důležitá při snaze klubu o vysoké umístění v tabulce. Na větší šanci stále čeká slibný levý záložník Jesús Navas.

Příchody - Kanouté (Tottenham), Saviola (Barcelona), Maresca (Juventus), Palop (Valencia), Luis Fabiano (Oporto), Gallardo* (Getafe)

Odchody - Aranda, (Albacete), Darío Silva (Colón Santa Fe), Baptista (Real Madrid), Oscar (Poli Ejido), Bezares (Cádiz), Fredi, Redondo (Hércules), Dani Bautista (Recreativo), Casquero (Santander), Esteban (Celta), Marcos Navas (Poli Ejido) a Antonio Barragán (Liverpool)


VILLARREAL

Villarreal přišel o gólmana Reinu, na místě jedničky se tak představí Mariano Barbossa. V obraně zůstal k dispozici Gonzalo, posilou je Nizozemec Kromkamp. Klíčový je definitivní přestup Riquelmeho, záda by mu mohl krýt na hostování přicházející Tacchinardi, posílením je vlastně i uzdravení defenzivního záložníka Josica. V útoku by měl dominovat loňský král střelců Forlán, otázkou je, jak se nepříliš široký kádr vypořádá se zápasy jak v lize, tak v Lize Mistrů. Nejednomu týmu už to zlámalo vaz.

Příchody - Kromkamp (AZ Alkmaar), Tacchinardi* (Juventus), Riquelme (Barcelona), Mariano Barbosa (Banfield) a Valencia (Nacional de Ecuador)

Odchody - Calleja, Armando Sá (Espanyol), Reina (Liverpool) a Tena (Poli Ejido)


BETIS

Pro Betis je nejdůležitější, že se podařilo udržet Joaquína. Bude opět tvořit hru i nahrávat na spoustu gólů. Celek je neoslaben odchody a může se těšit i na boje v Lize Mistrů. Obranu bude řídit opět stoper Juanito. Střed zálohy vedle Assuncaa by mohl obsadit Rivera. Ofenzivu jistě vylepší i stažený útočník Miguel Angel. Minulý rok se mohl Betis spolehnout na góly dvojice Edú - Oliveira. Aby udrželi zelení vysoké ambice, nesmí tito zklamat. Náročné bitvy v LM s Chelsea či Liverpoolem však mohou stát dost sil, které pak budou chybět pro domácí ligu.

Příchody - Óscar López* (Barcelona), Miguel Ángel (Málaga), Nano (Getafe), Juanlu (Numancia), Xisco (Valencia) a Rivera (Levante)

Odchody - Denilson (Girondins), Benjamín (Cádiz), Tote (Valladolid), Mingo, Pablo Nino (Numancia), Ito (Espanyol), Ismael (Xerez), Joao Tomás, Prats (Mallorca), Alfonso a Tais


ESPANYOL

Bez velkých jmen se musel při posilování obejít Espanyol, přesto by měl potvrdit loňský vzestup. Obranu sice oslabil odchod Ibarry do Argentiny, natrvalo se ale podařilo získat z Betisu defenzivního záložníka Ita, přišel kapitán argentinské dvacítky Pablo Zabaleta, či z Realu Madrid na hostování pravý záložník Juanfran. Odešel sice Maxi, ale de la Pena s Tamudem a Luisem Garcíou by měli zařídit dostatečný přísun gólů. Bohužel Espanyol prohrál přetahování se Sevillou o Saviolu.

Příchody - Luis García (Mallorca), Armando Sá (Villarreal), Juanfran (Real Madrid), Zabaleta (San Lorenzo), Ito (Betis), Riera (Girondins), Eduardo Costa (Olympique), Jofre (Levante), Hurtado* y Gorka* (Eibar), Carlos García* (Poli), a Raúl Molina* (Xerez)

Odchody - Bertrán (Cádiz), Dani, Ibarra (Boca), Maxi Rodríguez (Atlético), Raducanu, Soldevilla, Lemmens, Alex Fernández, Minambres* (Real Madrid), Serrano (Santander), Amavisca


LA CORUNA

Hubenější roky v Deporu budou asi pokračovat. Doplnit obrannou vozbu přišel Juanma, do zálohy přišel první Kanaďan, který by mohl hrát La Ligu De Guzmán, ale velkým posílením nebudou. Tým bude slabší než loni, když kariéru ukončili Mauro Silva i Fran, útočník Pandiani zůstal v Anglii a stal se hráčem Birminghamu, nejlepší hráč loňského ročníku Luque skončí pravděpodobně v Newcastlu. Klíčové pro svěřence kouče Caparróse bude, zda ztracenou formu naleznou zpět dřívější hvězdy ligy jako Víctor, Valerón, Munitis či Tristán, pak může Depor myslet i na místo nahoře.

Příchody - Javi Fuego (Sporting), Juanma (Racing), De Guzmán (Hannover), Rubén* a Momo* (Albacete), Jesús Munoz* (Terrassa), a Changui* (Pontevedra)

Odchody - Fran a Mauro (konec kariéry), Pandiani (Birmingham), Munua a Jesús (Gijon), Luque (Newcastle)


ATHLETIC BILBAO

Jako už tradičně, je na základě přísného řádu, že za Athletic smí hrát jen Baskové, Bilbao téměř bez posil. Dva nejlepší hráči loňské sezony Del Horno a Ezquerro jsou pryč a tým plný mladíků bude postrádat více zkušeností. Doby, kdy tým táhli Etxeberría s Urzaízem, jsou už asi pryč, dravé mládí Yesteho, Iraoly či Llorenteho těžko vytáhne baskický celek do evropských pohárů. Kádr doplnili bek Exposito a krajní obránce či záložník Tarantino. Výkonnost zkušenějších hráčů bude klíčovým momentem v šancích Bilbaa.

Příchody - Unai Expósito (Osasuna), Tarantino* (Numancia), Angulo* (Nástic), Bordas* (Terrassa)

Odchody - Jonan García (Castellón), Joseba Arriaga (Eibar), Azkorra* (Numancia), Del Horno (Chelsea), Ezquerro (Barça), César Férnandez (Eibar) a Óscar Vales


MALLORCA

Poklidnou sezonu ve středu tabulky by měla mít Mallorca. V brance by měl být oporou Moyá, útoku by se mělo dařit lépe než minulý rok. Romeo už je pryč, odešel sice Luis García, ale už závěr minulého ročníku ukázal, že Tuni či Okubo (definitivně získaný z Osaky) budou dobrou náhradou. Úspěšnost ve střílení branek hodně napoví o ambicích ostrovanů. Mallorca nakupovala hlavně v Jižní Americe, své místo naleznou jistě i Prats, Olembé či Kome.

Příchody - Olembé (Olympique Marsella), Gutiérrez (Vélez Sarsfield), Tuzzio (River Plate), Potenza* (Inter), Maciel (Murcia), Borja* (Real Madrid), Fernando Navarro* (Barcelona), Prats (Betis), Peralta (Talleres), Okubo* (Cerezo Osaka), Arango (Puebla), Kome* (Mallorca) a Delibasic*

Odchody - Luis García (Espanyol), Nagore (Celta), Perera (Celta), Carmona * (Valladolid), Romeo (Osasuna), Poli (Alavés), Jorge López (Valencia), Marcos, Nadal a De los Santos


CELTA VIGO

Hodně posílený je nováček z Viga. Do branky přišel zkušený Esteban, v obraně budě hrát zkušený Diego Placente. Definitivně přišel na přestup z Valencie osvědčený Canobbio, na rok tu bude působit i nadějný Jorge Larena. Nejvíce posílený je útok, Fernando Baiano a Javi Guerrero je kvalitní dvojice, jež už své kvality v Primeře prokázala. Rychlé sehrání se v útoku bude pro Vigo velmi důležité.

Příchody - Jose Enrique (Valencia), Iriney (Rayo Vallecano), Silva (Valencia), Núnez (Liverpool), Perera (Mallorca), Placente (Bayer Leverkusen), Canobbio (Valencia), Javi Guerrero (Racing), Esteban (Sevilla), Jorge Larena* (Atlético) a Fernando Baiano (Málaga)

Odchody - Manolo Sánchez (R. de Ferrol), Vryzas (Fiorentina), Jandro (Alavés), Nagore (Mallorca), Sava, Capucho, Roger, Manolo a Berizzo (Cádiz)


ALAVÉS

I druhý nováček z Alavésu by neměl mít větší problémy. V brance bude zkušený Bonano, obranu posílili Gaspar, Poli i zkušený Pellegrino. Bránit v záloze bude defenzivní záložník Juanito. Do útoku přišla spousta nových hráčů, nejzkušenějšími jsou Aloisi či Bodipo, hodně si v Alavésu slibují i od playmakera Neného.

Příchody - Gaspar (Albacete), Aloisi (Osasuna), Pellegrino (Liverpool), Poli (Mallorca), Gnakpa (Racing), Racen (Valence), Jandro (Celta), Wesley (Penafiel), Mena (Xerez), Juanito (Málaga), Bernardo (Huesca), Henry Antchouet (Belenenses) a Arthuro (Santander)

Odchody - Juan Pablo (Numancia), Valenzuela (Salamanca), Ángel Sánchez Martín (Ciudad de Murcia), Santamaría (Barcelona), Epitié (Castellón), Juan Pablo, Flota, Kiko (Poli) a David Sánchez (Barcelona)


SAN SEBASTIAN

Téměř bez posil jde do ligových bojů i San Sebastian, kvalitní líheň talentů by však měla tento nedostatek eliminovat. Ztrátou je jistě odchod stopera Luize Alberta zpět do Brazílie a odchod zkušeného Karpina a Alkizy do fotbalového důchodu. Arteta, který se téměř neprosadil, se vrátil do Anglie. Nesmí zklamat tradiční opory - gólman Riesgo, útočník Kovačevič a po zranění se musí zpět do formy dostat Nihat, jinak může mít San Sebastian problémy.

Příchody - Cifuentes, Garitano a Oskitz (EIbar)

Odchody - Sebastián Romero * (Banfield), Luiz Alberto (Santos), Mayrata y Bergara, Zubikarai (Eibar), Arteta (Everton), Mladenovic (Glasgow), Alkiza a Karpin


PAMPLONA

S pozměněným kádrem jde do soutěže Pamplona. Vrací se osvědčený gólman Ricardo, ztrátou však je odchod obránce Exposita. Mezeru po Pablo Garcíovi by měl zacelit hostující Marcelo Sosa. Horší je situace v útoku. Aloisi a Chengue Morales jsou pryč, hodně tak bude záležet na Romeovi a především Miloševičovi. Lepší než před rokem by měl být i Valdo. Pro Osasunu bude důležité oprášit výbornou defenzivu z předloňského ročníku.

Příchody - Marcelo Sosa* (Atlético), Romeo (Hamburgo), Ricardo (Manchester United), Josué* (Cultural) a Brit* (Salamanca)

Odchody - Chengue Morales (Málaga) Aloisi (Alavés), Unai Expósito (Athletic), Pablo García (Real Madrid), Richard Sanzol, Iván Rosado a Jusué


ZARAGOZA

Hodně oslabená je Zaragoza. Do branky přijde místo Luise Garcíi César, záloha utrpěla jen odchodem Gallettiho, útok je však téměř celý nový. Javi Moreno a Drulič jsou pryč, i Villa odešel za lepším. Otázka je, zda budou dobrou náhradou náladový Ewerthon či nezkušený Sergio García. Savio musí zářit, Milito s Movillou musí být spolehliví při bránění, jinak čeká Zaragozu boj o záchranu.

Příchody - Ewerthon (Borussia Dortmund), Sergio García (Barcelona), César (Real Madrid), Jorge Pina* (R. Ferrol), Chechu Dorado* (Lleida), Corona* (Poli) a Valbuena* (Albacete)

Odchody - Iban Espadas (Ciudad de Murcia), Galletti (Atlético), David Pirri (Albacete), Soriano (Almería), Villa (Valencia), Lainez, Drulic, Pirri, Javi Moreno* (Atlético), Granero, Luis García (Getafe), Pina a Dorado (Lleida)


GETAFE

Getafe loni s týmem bez hvězd bojovnými výkony uhájili s přehledem ligu, druhá sezona však bývá obtížná. Z hostování na madridském předměstí odešli Albiol a Gabi, přišli však jiní - gólman Luis García, útočník Paunovič či obránce Contra. Oživit loňského týmového ducha a bojovnost - to budou hlavní devizy týmu i v této sezoně.

Příchody - Contra (Atlético), Celestini (Levante), Paredes (Real Madrid B), Paunovic (Atlético), Luis García (Zaragoza), Alberto (Málaga B), Gavilán* y Redondo (Valencia), Güiza (Ciudad de Murcia), Calatayud* (Malaga) a Matellán (Boca Juniors)

Odchody - Sergio Sánchez, Sergio Aragoneses (Elche), Albiol (Valencia), Gabi (Atlético), Kome (Mallorca), Gallardo (Sevilla) a Sánchez Broto (Hércules)


MÁLAGA

Těžký život čeká Málagu. Malým výběrem hráčů do obrany počínaje, odchodem zkušených středových záložníků Juanita a Miguela Angela konče. Pryč je i Amoroso s gólmanem Calatayudem, nově příchozí útočníci Chengue Morales se Salvou budou muset mít ostré náboje, křídla Marcelo Romero s Dudou zase přesné přihrávky. Záchrana bude jediným cílem.

Příchody - Morales (Osasuna), Salva (Valencia), Pablo Counago (Ipswich Town), Antonio Hidalgo (Tenerife), Nacho (Levante) a Paco Esteban (Málaga B)

Odchody - Miguel Ángel (Betis), Juanito (Alavés), Michel (Murcia), Tote* (Betis), Iznata y Amoroso (Sao Paulo) a Calatayud (Getafe)


SANTANDER

Finanční problémy a velký průvan kádru postihl Santander. Zůstal gólman Aouate, i obrana v čele s kapitánem Moratónem je až na Pedra Lópeze, který jen hostoval, kompletní. Horší je situace v záloze, kde z loňského týmu zbyl jen Regragui. Odešli Amavisca, Torrado, Regueiro, Parri, Morán, Juanma, Anderson a Bertín. Přišli bratři Dalmatové, na křídla Serrano a zůstal Aganzo, ti všichni budou mít těžkou úlohu. V útoku po odchodu Javiho Guerrera a Benayouna zbyl jen nezkušený Jonathan Valle, přišel ještě Chilan Navia.

Příchody - Serrano (Espanyol), Stephane Dalmat (Inter), Wilfred Dalmat (Grenoble), Melo (Mallorca), Casquero (Sevilla), Vitolo (Tenerife), Pinillos (Levante), Rubén García (Zamora) a Neru* (Sporting)

Odchody - Amavisca, Javi Guerrero (Celta), Sierra (Murcia), Torrado (Cruz Azul), Regueiro (Valencia), Mauro (Bolton Wanderers), Parri a P. López (Valencia), Arizmendi (Atlético), Morán, Juanma (Deportivo), Arthuro (Alavés), Anderson, Benayoun (West Ham) a Bertin (Tenerife)


CÁDIZ

Cádiz sice vyhrál loňský ročník Segunda division, ale udržet se v Primeře bude těžkým oříškem. Zvučnější posily jsou jen hostování a měly by zvýšit kvalitu záložní řady - krajní Benjamín a Estoyanoff či Bertrán.

Příchody - Benjamín (Betis), Miguel García (Ponferradina), Berizzo (Celta), Marc Bertrán* (Espanyol), Estoyanoff* (Valencia), Óscar Limia, Iván Ania (Nástic), Mario Da Silva (Recre) a Acuna (Olimpia)

Odchody - Fredi (Castellón), Velázquez (Lorca), Dani Navarrete (Hércules), Armada (Ciudad de Murcia) a De Gomar* (Ferrol)



Výčty přestupů budou každý den aktualizovány.

Hvězdičkou jsou označena hostování.



Autor: Radek Nosil

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

LFP? co je to? panamska liga?

Reagovat
smazaný uživatel

Liga de fútbol profesional

Reagovat
smazaný uživatel

kde na to vy chodite ?

Reagovat
smazaný uživatel

...a Liga de futbol jje aj názov TV kanála na ktorom sa dá pozerať La Liga komplet.

Reagovat
Shevchenko

"jako náhradník za Gravesena bude fungovat Pablo Garcia"

Gravesen někam odešel, Zranil se nebo co?

Sevila FC udělala dobré obchody jako Atlético, koupit Kanoutého, Saviolu a Fabiana za Baptistu?

Villareal mi připadá silnější než minuly rok

Dobrý článek, ještě s Anglie a Itálie a je to super!

Reagovat
smazaný uživatel

1. tak je tam náhradník a ne náhrada

2. určitě nepotřebují jen nahradit Baptistu, ale posílit útok celkově

3. Villarreal je asi o něco silnější, ale nemusí se mu tak dařit jako minulý rok

Reagovat
HOST*azulgrano

proč ta špangličtina v nadpisu?

Reagovat
smazaný uživatel

tak tenhle termín se tu už používá hodně dlouho a zažil se

Reagovat
smazaný uživatel

Ano! Ano! Již předem je jasné že titul získa kdo jiný než.... Barca!!!!

Reagovat
HOST*Michal

To tolik věříš Espanyolu?

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknej článek..

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych řek

Reagovat
HOST*Jose

Chtel bych jenom upresnit.V priprave hrala Barca vetsinu zapasu s Edmilsonem na stitu,pred nim Deco a Xavi a Van Bommel se stridal s Guilym na postu pravyho kridla.A jinak v zaloze hodne hral taky Gabri,kterej si prej skvele rozumnel prave s Van Bommelem. Good luck Barca v obhajobe!!!

Reagovat
Mata

Barcu moc nemusím, letos by mel vyhrát Real. Teda jestli mu bude fungovat obrana, protože útok vypadá dost slušně.

Reagovat
smazaný uživatel

No to teda až tak není docela pravda, edmilson doehrál dost i v obraně a Guily hrál taky dost, Bommel hrál spíš v záloze xavi,Deco, Bommel nebo střídal jednoho z nich...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejsem si jist s tim hostovanim Portilla, ve stredu byl jeste na treninku. Super clanek, byla by parada jeste neco takoveho o italske lize

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele