LA LIGA PREVIEW - 19. KOLO (SOBOTA)

20.01.2007, 09:51
Previews
Španělskou Primera Division čeká poslední kolo první poloviny soutěže. Půlku trasy za sebou jako první budou mít hráči Atletika Madrid a Osasuny Pamplona, po nichž budou moci polovinu soutěže bilancovat také v Seville a ve Villarrealu.

Atletiko Madrid - Osasuna (sobota 20:00)
Osasuna bude na stadionu Vicenteho Calderona doufat ve zopakování úspěšného vystoupení v osmifinále Copa del Rey, v němž po výsledcích 1:1 a 2:0 vyřadila právě Atletiko. "Atletiko bude hodně opatrné. Budou chtít odplatu, už podruhé během posledních let jsme je vyřadili z poháru a letos nás ještě neporazili. Pokud se nám podaří udržet je na jejich polovině, obecenstvo začne pískat a oni znervózní," tuší záložník Osasuny Punal, který se ve středeční pohárové odvetě postaral o obě branky svého týmu. Pamplona v minulém kole smetla Betis 5:1. V sobotu večer jí bude chybět distancovaný obránce Javier Flaño, naopak k dispozici by již měl být Soldado.

Atletiko v týdnu přišlo o jednu ze sedmi možností na účast v příštím ročníku evropských pohárů, nyní už zbývá jenom liga. "Nemůžeme svěsit hlavy poté, co se stalo. Samozřejmě pohár byl jedním z hlavních cílů, ale musíme jít dál. Před námi je další zápas a my ho chceme vyhrát," troubí do boje obránce Zé Castro. Trenér Javier Aguirre postrádá dlouhodobé marody Maxiho Rodrigueze s Martinem Petrovem, do brány by se po krátké absenci mohl vrátit Leo Franco.

Pravděpodobné sestavy - Atletiko: Pichu nebo Leo Franco - Seitaridis, Pablo nebo Perea, Zé Castro, Antonio López - Galletti, Luccin, Maniche, Jurado - Torres, Agüero. Osasuna: Ricardo - Izquierdo, Cuéllar, Miguel Flaño, Monreal - Nekounam, Juanfran, Raúl García, Héctor Font, David López - Webó.



Villarreal - Sevilla (sobota 22:00)
Zajímavé utkání bude k vidění na stadionu El Madrigal. Jedenáctý Villarreal nevyhrál už dvě utkání v řadě před svými fanoušky a neprožívá zrovna ideální období, ve středu vypadl v poháru s druholigovým lídrem Realem Valladolid. Žlutou ponorku může těšit alespoň výhra v Bilbau minulý víkend, kde se střelecky prosadil pošesté v sezoně Diego Forlán. Tréner Manuel Pellegrini měl dvojitý důvod k radosti, protože v pondělí se dohodl s vedením klubu na prodloužení smlouvy do konce sezony 2007/08. Villarreal nastoupí bez Roberta Pirese, Nihata, Gonzala Rodrigueze a Jose Mariho, kteří jsou zraněni. Start útočníka Guillerma Franca je nejistý poté, co si v poháru poranil nohu.

Sevilla, která v podzimní části sezony nasadila vysoké tempo, jakoby začínala ztrácet dech. Vedoucí celek prohrál dva zápasy za sebou a hlavně prohra s Mallorcou znamenala první porážku v sezoně před domácími fanoušky. Naštěstí pro svěřence Juande Ramose zaváhala také Barcelona. Sevilla si spravila chuť vítězstvím v poháru, když porazila třetiligové Rayo Vallecano 3: 1 a postoupila do čtvrtfinále Copa del Rey. Seville bude chybět Luis Fabiano a José Martí. Nejistý je také start rychlého křídla Jesuse Navase. Na cestě z klubu je útočník Kepa Blanco, o kterého mají velký zájem West Ham a Manchester City.

Pravděpodobné sestavy - Villarreal: Viera - Josemi, Fuentes, Cygan, Jose Enrique - Josico, Senna, Cani, Marcos - Forlán, Matías Fernández. Sevilla: Palop - Daniel Alves, Javi Navarro, Escudé, Dragutinovič - Adriano, Renato, Poulsen, Puerta - Kanouté, Chevantón.

Autor: Tomáš Pavlík, Milan Kopal / football365.com, marca.es

Komentáře (2)

Přidat komentář
dadoprso
Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele