LA LIGA PREVIEW - 19. KOLO (NEDĚLE)

20.01.2007, 19:46
Previews
Španělskou Primera Division v neděli čeká posledních osm zápasů první poloviny soutěže. Snadnou úlohu proti Tarragoně by doma měla mít Barcelona, další dva kandidáti na zisk mistrovského titulu jedou ven. Valencia hostuje v San Sebastianu a Real Madrid zavítá na půdu Mallorky.

Deportivo La Coruňa - Espanyol (neděle 17:00)
bude doplněno

Pravděpodobné sestavy - Deportivo: Aouate - Manuel Pablo, Andrade, Arbeloa, Capdevila - Estoyanoff, Duscher, De Guzmán, Cristian - Riki, Arizmendi. Espanyol: Kameni - Velasco, Torrejón, Jarque, Chica - Rufete, Moisés Hurtado, De la Peña, Riera - Luis García, Tamudo.



Zaragoza - Huelva (neděle 17:00)
Huelva v novém kalendářním roce ještě neprohrála a svou sérii by jistě ráda protáhla. Zaragoza je však jistě těžším soupeřem než Deportivo a Espanyol. "Pokračujeme v dobrých výkonech a jsme blízko k zajištění budoucnosti v soutěži i pro příští sezónu," raduje se z formy svého týmu Garcia Toral, který bude postrádat Emilia Viqueiru, Iaga Bouzona, Maria Alvareze and Cheliho.

Rovněž trenér Zaragozy Victor Fernandez nemá ani zdaleka k dispozici kompletní kádr. Vykartovaní jsou Gabriel Milito, Diogo a Alberto Zapater, zranění zase nepustí na hřiště Cuartera a Cesara Jimeneze. Zaragoza bude ve druhé polovině soutěže nahánět hned dva zajíce, vedle ligy je stále ve hře také v tamním poháru, v jehož čtvrtfinále si to rozdá s Barcelonou.

Pravděpodobné sestavy - Zaragoza: César - "Chus" Herrero, Piqué, Sergio Fernández, Juanfran - D'Alessandro, Celades, Movilla, Aimar - Ewerthon nebo Sergio García - Diego Milito. Huelva: López Vallejo - Merino, Beto, César Arzo, Poli - Cazorla, Jesús Vázquez, Barber, Aitor - Javi Guerrero, Uche.



Levante - Bilbao (neděle 17:00)
Celek z Valencie se po slušném začátku propadá tabulkou níže a níže, což mělo v týdnu za následek odvolání trenéra Juana Ramona Lopeze Cara, kterého nahradil Abel Resino. "Jsem plný nadšení a odhodlání do nové práce. Věřím v tento tým a v to, že se dokážeme udržet v Primera Division," těší se na nové angažmá Resino, jemuž se po karetním trestu vrací Kapo.

Také Bilbao v průběhu sezóny již odvolalo kouče, týmu se ujal Jose Manuel Esnal a Baskům se začalo dařit, bodovali čtyřikrát v řadě a prohráli až v minulém kole s Vilarrealem. "Důležité pro budoucnost klubu budou následující tři zápasy (Levante, San Sebastian a Betis), ale pochopitelně chceme bodovat také v tomto duelu," říká ´Mane´. Tomu bude chybět Etxeberria, otazník visí i nad starty Urzaize a Garmendii.

Pravděpodobné sestavy - Levante: Molina - Manolo, Dehu, Alexis, Courtois - Ettien, Camacho, Tomassi, Robert - Kapo, Riga. Bilbao: Aranzubía - Expósito, Sarriegi, Amorebieta, Casas - Garmendia, Iraola, Murillo, Yeste - Aduriz, Urzaiz.



San Sebastian - Valencia (neděle 17:00)
V tomto utkání na sebe narazí o sestup bojující domácí San Sebastian a v poslední době vzkříšení "netopýři" z Valencie. Valencia v lize zvítězila již pětkrát za sebou, čímž se dotáhla na vedoucí skupinu týmů, které vévodí FC Sevilla, na kterou Valencia ztrácí už pouhé 4 body. Skvělou náladu trochu kazí úterní pohárový výbuch, na Mestalle zvítězilo Getafe vysoko 4:2 a svěřenci kouče Florese tak byli vyřazeni z boje o Copa del Rey. Valencii stále trápí mnoho zraněných hráčů, o tomto víkendu nemohou nastoupit Baraja, Cerrajeria, Vicente, Moretti, del Horno, Gavilan, Regueiro a Edu. I přesto hosté zůstávají v tomto zápase mírným favoritem.

Domácím se letos zatím vůbec nedaří, v tabulce jsou až na nelichotivém předposledním místě. Minulý týden navíc prohráli na půdě Santanderu až brankou v 89. minutě a přišli tak o cenný bod. San Sebastian by v tomto zápase potřeboval bodovat naplno, ale to samé se dá říci i o Valencii. San Sebastianu bude v tomto zápase chybět Gerardo, který pyká kvůli karetnímu trestu. Morten Skoubo a další nové tváře Savio, Herrera a Victor Lopez by se naopak měli představit fanouškům na stadionu Anoeta.

Pravděpodobné sestavy - San Sebastian: Bravo - López Rekarte, Mikel González, Juanito, Garrido - Aranburu, Garitano, Jesuli, Xabi Prieto, Uranga - Kovačevič. Valencia: Cañizares - Miguel, Albiol, Ayala, Curro Torres - Marchena, Albelda, Joaquín nebo Morientes, Angulo - Silva, Villa.



Betis Sevilla - Santander (neděle 17:00)
Betis se po výhře nad Vigem vrátil minulý týden zpět na zem a do sestupového pásma, když utrpěl debakl v Pamploně. Ve čtvrtek si pak postupem do čtvrtfinále poháru přes Real Madrid zase pořádně zvedl sebevědomí. "Byl to zasloužený postup a satisfakce po utkání s Osasunou," myslí si trenér Luis Fernandez, kterému budou chybět Damia, Odonkor a Lembo. Nejisté jsou navíc starty Assuncaa, Contrerase a Juanita.

Racing před týdnem zvládl zápas se San Sebastianem a díky penaltě Garaye z poslední minuty se opět vzdálil od pásma sestupu. "Betis bude chtít odčinit potupnou porážku s Osasunou. Stále chtějí vyhrávat za každou cenu. Ale také my chceme získat tři body, abychom po první polovině soutěže byli v horní části tabulky," říká záložník Gonzalo Colsa. Mezi jeho spoluhráči na hřišti v neděli nebudou zranění Luiz Fernandez, Felipe Meto a Jose Moraton.

Pravděpodobné sestavy - Betis: Contreras - Melli, Juanito, Rivas, Fernando Vega - Capi, Vogel, Assunçao - Edu, Sobis - Dani. Santander: Toño - Pinillos, Rubén, Garay, Scaloni nebo Cristian Fernández - Balboa, Vitolo, Colsa, Serrano - Munitis, Žigič.



Getafe - Celta Vigo (neděle 17:00)
V tomto utkání na sebe narazí týmy, které bojují o klidný střed tabulky. Jedno z největších překvapení loňského ročníku La Ligy - Celta Vigo, v současné sezóně nehraje tak dobře, jako v ročníku minulém, a to hlavně na svém domácím hřišti. Venku je ale dost nebezpečná, o čemž svědčí i 15 bodů, které svěřenci Fernanda Vazquéze vybojovali na hřištích svých soupeřů. Celta Vigo prohrála poslední dva ligové zápasy, naposledy v domácím prostředí podlehla Atléticu Madrid 1:3.

Domácí Getafe má sice skvělou obrannou fázi, ale o to hůře působí jejich snaha v ofenzivě. Asi nejlépe o tom svědčí pouhých patnáct vstřelených branek v osmnácti zatím odehraných kolech. Hráči Getafe si však v týdnu spravili chuť v pohárovém zápas na Mestalle, která je domovem Valencie. Utkání skončilo nečekaným vítězstvím Getafe v poměru 2:4. Jejich dalším pohárovým soupeřem bude rozjetá Osasuna Pamplona.

Getafe se bude muset obejít bez švýcarského záložníka Fabia Celestiniho, který pyká za karty. Celtě bude chybět útočník Jesus Perera, který se zranil při tréninku během týdne a jeho absence by se měla pohybovat okolo měsíce.

Pravděpodobné sestavy - Getafe: Abbondanzieri - Contra, Alexis, Belenguer, Paredes - Cotelo, Vivar Dorado, Casquero, Nacho - Verpakovskis, Güiza. Celta: Pinto - Angel, Contreras, Lequi, Placente - Iriney, Borja Oubiña - Gustavo López, Canobbio, Nené - Baiano.



Barcelona - Gimnastic (neděle 19:00)
Na Nou Campu se střetnou týmy z opačných pólů tabulky. Barcelona přivítá Tarragonu a nic jiného než vítězství domácích se nečeká. "Naše forma před vlastním publikem je dobrá a očekáváme, že zde vyhrajeme i další zápasy. Minulý týden proti Espanyolu se nám nedařilo, protiGimnastiku to musíme napravit," říká Frank Rijkaard. Ten stále postrádá Lionela Messiho a Samuela Eto´a, ale počítat již může s Dekem, Xavim a možná i Thuramem. V útoku by měl od úvodních minut dostat příležitost Saviola, který v poháru pěti góly vystřílel postup přes Getafe.

Gimnastic je v tabulce beznadějně poslední a jeho šance na záchranu jsou minimální, což ví i trenér Paco Flores. "Naše situace je kritická. Jsme poslední a to je poté těžké být optimisticky naladěn. Proti Barceloně budeme potřebovat maximum štěstí," nechal se slyšet Flores. Ten již může počítat s nově příchozími Cesarem Navasem a Josem Mariou Calvem.

Pravděpodobné sestavy - Barcelona: Valdés - Zambrotta, Puyol, Thuram, Gio - Edmilson, Deco, Iniesta - Ronaldinho, Giuly, Saviola. Gimnastic: Bizzarri - 'Pampa' Calvo, César Navas, Matellán, Mingo - David Morales, Cuellar, Abel Buades, David Generelo, Juan Díaz - Portillo.



Mallorka - Real Madrid (neděle 21:00)
bude doplněno

Pravděpodobné sestavy - Mallorka: Moyá - Héctor, Ramis, Nunes, Navarro - Jonás, Basinas, Jordi López, Varela, 'Caño' Ibagaza - Maxi López. Real Madrid: Casillas - Sergio Ramos, Cannavaro, Helguera, Raúl Bravo - Reyes, Diarra, Gago, Robinho - Higuaín, Van Nistelrooy.

Autor: Tomáš Pavlík, Michal Štěrovský / soccernet.com, marca.es

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Osasuna jede...

Reagovat
Shevchenko

Tak čtyři červené neměla by to být kontumace? Minimální počet je 8, ne? Jinak ten rozhodčí ... První červená: žduchnutí v pok. území a penalta (Torres nedal), druhá červená: Loket Soldada, zase tak zákeřný nebyl, ale červená asi jo, třetí čk: zakopnutí míče brankáře Ricarda po autu, hodně diskutabilní, ale vlastně žlutou už měl a kdyb to nezakopl, tak je to jasný gól, posl. čk: taký síla, výkop obránce a hráč do něho narazil, nanejvýš na žlutou, ale červená?

Reagovat
smazaný uživatel

Minimální počet je sedm.

Reagovat
Kily

nene, minimální počet hráčů na jedný straně je sedm a do toho se osasuna vešla, možná kdyby se hrálo ještě tři minuty

Reagovat
Shevchenko

Sakra tak to mohlo být 5 červených ?

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem čuměl.

Reagovat
Shevchenko

A ještě něco, co to tam ten komentátor kecal o čtyřech střídání Osasuny?

Reagovat
smazaný uživatel

Takové bláboly už k přenosům na Sport 1 patří.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele