LA LIGA - PREVIEW 12. KOLA

20.11.2003, 11:22
Aktuality
Mezi nejzajímavější zápasy 12. kola španělské La ligy by mohly patřit duely Villarreal – Barcelona nebo Betis – La Coruňa. Jednoznačnou záležitostí se zdá být utkání mezi Realem Madrid a Albacete, možná i proto, že nováček z Albacete ještě venku nebodoval. Loni druhý San Sebastian určitě bude chtít zahnat krizi, z posledních pěti zápasů vyhrál jediný...

Celta Vigo – Athletic Bilbao (neděle 17:00)

Bilbao minulé kolo doma na San Mamés porazilo nevýrazný Espanyol Barcelona, předtím venku prohrálo na Santiago Bernabeu 0:3 s Realem Madrid. Jenže Vigu se nedaří, se zátěží spojenou s LM se popasovalo nejhůře ze všech čtyřech účastníků z La ligy. Vigo prohrálo minulý domácí zápas se Santanderem 0:1. Povinností pro celý tým bude jedině výhra, protože v klubu a mezi fanoušky už panuje velká nespokojenost s letošními výkony. Důležitým faktorem také určitě bude to, že Vigo poslední dva zápasy na Balaidos nezískalo bod a nevstřelilo ani jeden gól.

San Sebastian – Mallorca (sobota 19:30)

Mallorca letos podává velmi nevyrovnané výkony. Minulé kolo doma porazila Murcii jednoznačně 4:1. Tomu předcházely dva velmi rozdílné zápasy - na Riazoru proti domácímu Deportivu La Coruna vyhrála Mallorca senzačně 2:0, ale o týden později narazila kosa na kámen. Doma na Son Moix utrpěla prohru 0:5 s Valencií. San Sebastian minule prohrál v La Coruni 2:1, když si dal dva nešťastné vlastní góly obránce Jauregi. Doma letos San Sebastian ještě neprohrál, v duelu s Mallorcou bude chtít tuto bilanci prodloužit...

Murcia – Valencia (neděle 21:00)

Valencia teď prožívá malou krizi, nejprve doma v poháru UEFA remizovala doma s Maccabi Haifa 0:0, aby pak doma se Santanderem senzačně prohrála 1:2. Po začátku sezóny se okamžitě zařadila mezi největší aspiranty na titul. Porazila oba velké konkurenty, Real (doma 2:0) i Barcelonu (venku 1:0), vyhrála 3:0 na horké půdě Atlétika Madrid nebo 5:0 v Mallorce. Murcia zatím nijak nepřekvapila, jen jednou vyhrála a vypadá to, že bude mít co dělat, aby se mezi španělskou elitou udržela...

Valladolid – Atlético Madrid (neděle 17:00)

Po pár zápasech na postu hlavního trenéra Atlética Madrid se Gregoriu Manzanovi asi nedýchalo nejlépe, klub patřil k nejhorším. Potom se hráči semkli a dokázali ze sebe vydat maximum, výsledkem je pětizápasová série bez ztráty bodu! To se naposled podařilo v minulé sezóně Realu Madrid. Ale Valladolid je na svém hřišti ztěží překonatelný soupeř, z dosavadních pěti zápasů zaváhal jen jednou. Už čtyři kola také nezná porážku.

Espanyol – FC Sevilla (neděle 17:00)

Espanyol Barcelona se opět pohybuje na konci tabulky. Před sezónou odešly opory jako Savo Miloševič nebo Roger, z klubu byl navíc po špatných výsledcích odvolán trenér Javier Clemente. Nyní má Espanyol pouhých 5 bodů s velmi záporným skóre 8:23 a z posledních devíti zápasů jich osm prohrál. Sevilla prožívá vlnu euforie, když v minulém kole deklasovala na svém hřišti Real Madrid 4:1! Espanyol už musí vyhrát, možná i proto, že Sevilla na cizím hřišti ještě nevyhrála.

Malaga – Osasuna (neděle 17:00)

Osasuna hraje tuto sezónu pod mexickým koučem Javierem Aguierrem, který vedl Mexiko na MS 2002, ve skvělé formě. Dokázala třeba remizovat v Barceloně nebo doma porazit Deportivo. Malaga hraje doma se zabezpečenou obranou, naposledy na svém stadiónu porazila 2:0 Sevillu a v minulém kole zvítězila v Albacete 1:0. Na první pohled vypadá tenhle zápas na remízu. To díky pomalému stylu hry Malagy, ze které po sezóně odešly všechny hvězdy, a také kvůli dobré obraně Osasuny na hřištích soupeřů (v pěti zápasech dostala jen čtyři góly).

Santander – Zaragoza (neděle 17:00)

Santander patří v této sezoně k největším překvapením La Ligy. Byl mu předpovídán sestup, ale realita je někde jinde. Výhry ve Valladolidu 4:0, ve Vigu 1:0 a nakonec ve Valencii 2:1 vynesli Santander na sedmé místo. Doma ovšem není tak silný, z pěti zápasů vyhrál jen dva a naposledy prohrál i se slabým Expanyolem. Zaragoza podává z nováčků zatím nejlepší výkony, i když se nachází až na 15. místě s druhým nejmenším počtem vstřelených gólů (9). Z posledních třech zápasů získala Zaragoza pět bodů za výhru 2:0 na Espanyolu a domácí remízy s Celtou Vigo (1:1) a Realem Madrid (0:0).

Villarreal – Barcelona (sobota 21:30)

Tento zápas bude specifický hlavně pro Juana Romana Riquelmeho, který se v dresu domácích postaví proti svým bývalým spoluhráčům. Barcelona ještě tento rok venku neprohrála ale Villarreal doma také ne a umí Barceloně kazit její neporazitelnost. Minulý rok zde Barcelona prohrála svůj první zápas pod Radomirem Antičem. Villarreal se nyní nachází na 12. místě tabulky se 14 body, Barcelona je s 19 body čtvrtá. Velkou ztrátou pro Barcelonu bude absence brazilského kouzelníka Ronaldinha, který se v zápase s Betisem zranil a bude chybět měsíc. Zatím Villarreal vypadá nesehraně, s hvězdami jako Riquelme, José Marí, Sonny Anderson nebo Coloccini je 12. pozice zklamání, ale sezóna teprve začala. Villarreal minulé kolo prohrál na hřišti Atlética Madrid 0:1.

Real Madrid – Albacete (neděle 19:00)

Hra kočky s myší? Asi to tak bude vypadat. Albacete je na 18. místě tabulky s pouhými šesti body. Už však zaznamenalo i dobré výsledky – doma porazilo San Sebastian a Mallorcu. Realu bude možná bude chybět David Beckham kvůli zranění zad a i když by měl být do té doby v pořádku, trenér Quieroz ho možná bude šetřit. Albacete by v tomto zápase mohlo uspět snad jen kdyby je hvězdy Realu hodně podcenily.

Betis - La Coruňa (sobota 19:30)

Tento zápas bude určitě patřit k tomu nejzajímavějšímu, co 12. kolo La Ligy nabídne. Loni tu La Coruňa vyhrála 2:0 a jako první tým tabulky tady bude chtít znovu bodovat, už jen proto, že Betis poslední domácí zápas prohrál s Atléticem 1:2. Pro Joaquina, Denilsona nebo Martina Palerma není dobrou vizitkou, když se tým nachází až na 13. místě, do sezóny vstupoval s pohárovými ambicemi. La Coruna teď ligu vede, když se po výhře nad San Sebastianem 2:1 dostala znovu do čela naopak Betis zažívá špatný začátek sezóny. Hodně věcí nasvědčuje tomu, že by tu hosté měli uspět...

Autor: Jan Grabec

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chudák Juan Roman,nemůžu si pomoct,ale Barca se k němu zachovala nečestně.Býval mojim nejoblíbenějším kráčem:-/

Reagovat
antimadrista

Stejně by ale nehrál, je to pro jeho dobro.

Reagovat
PJ

Přiznej si, že prostě nenaplnil očekávání. Měl bejt tahounem, měl Barcu dostat nahoru, ale to nedokázal. Ve špatný sezóně patřil k průměru.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm,myslím,že kdyby mu dali čas,myslim tim třeba ještě sezonu,tak by se mu třba dařilo,kdoví.

Reagovat
PJ

Možný to je, třeba se po týhle sezóně vrátí a začne zářit.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo,ale Ronnie by měl přednost,tak nevim.Barca ho tam asi prodá,ale to by byla škoda.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele