LA LIGA - PREVIEW 1. KOLA

26.08.2006, 00:50
Previews
O víkendu startuje nový ročník Primera division. Sezonu otevře jeden sobotní zápas mezi Valencií a Betisem. Dalších sedm zápasů se hraje v neděli, včetně šlágru Realu Madrid s Villarrealem či baskického derby Bilbaa a San Sebastianu. V pondělí hostí Vigo Barcelonu a úterý dohrává kolo Sevilla s Levante.


Nováčky nejvyšší soutěže jsou Recreativo Huelva, katalánský Gimnastic Tarragona a po roce se vracející Levante. Nejtěžší los mají asi právě posledně zmiňované Levante, které bude hrát na půdě ambiciozní Sevilly, která bude navíc nyní posílena šokujícím Superpohárovým vítězstvím nad Barcelonou. Gimnástic čeká malé lokální derby na Espanyolu a Huelva bude usilovat o první výhru proti Mallorce.

V prvním zápase sezony je Valencia poměrně jasným favoritem. Hodně posílena získala nakonec i hlavní hvězdu Betisu Joaquína. Kouč Flores však vylučuje, že 25 milionová posila nastoupí již v tomto duelu. Na tribunu zatím poputuje zřejmě i Tavano. Stejně tak je vyloučen start zraněných Baraji, Del Horna a pravděpodobně též Miguela. Stoper Ayala nenastoupí z vnitroklubových důvodů. V týmu soupeře se nejistý start gólmana Doblase, připraven tak bude dvojka Contreras.

Real Madrid bude mít v zápase s Villarrealem problémy se složením stoperské dvojice. Vedle Cannavara nemůže pro trest nastoupit Ramos a přičemž Woodgate, Pavón, Meíja i Helguera jsou na odchodu bude tak hrát zřejmě Raúl Bravo. Hostům budou chybět zranění Gonzalo a Pires. Barca by měla k zápasu ve Vigu nastoupit v neděli v nejsilnější sestavě, pokud se kouč Rijkaard nerozhodne po zklamání v Superpoháru pro nějaké změny.

Autor: Radek Nosil

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

předsezonní preview, včetně kompletního listu přestupů, loňských sestav a předpokládaných letošních sestav vyjde 1. září po skončení přestupního termínu!

Reagovat
HOST*empty

hm pekne dopadl superpohar

Reagovat
smazaný uživatel

Vinci, nějak si to celé o den posunul, Valencia dneska, většina zejtra, Barca v pondělí a Sevilla v úterý...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale OK, ne? Protože účastníci Superpoháru mají nárok na odpočinek...

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale OK, ne? Protože účastníci Superpoháru mají nárok na odpočinek...

Reagovat
smazaný uživatel

Už je ten článek v pohodě, nejdříve tam bylo, že i Real a spol. hrajou v sobotu a my v neděli, teď už je to opravené..

Reagovat
Radin

Sem se nestihl přihlásit do tip ligy Zase celej rok v ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Radin

hmm

Reagovat
Radin

co je euroliga?souhrn všech lig?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele