LA LIGA - IDEÁLNÍ SESTAVA 22. KOLA

12.02.2007, 18:25
Aktuality
Kromě tradičních zápasových komentářů tentokrát přinášíme i ideální sestavu kola a také největší zklamání. Nejpočetnější zastoupení v elitním výběru mají Barcelona, která přehrála oslabený Santander, a také Mallorca, ta dokázala otočit zápas s nebezpečnou Zaragozou...

Brankář:

Andres Palop (FC Sevilla) - Sevillský strážce branky udržel ve vypjatém derby s Betisem čisté konto a předvedl spoustu vynikajících zásahů. Na jeho rukavicích skončily šance Roberta, Maresky, Sobise a Assuncaa a i proto dostal přednost před barcelonským Valdésem, který v utkání se Santanderem chytil penaltu.

Obránci:

Carles Puyol (FC Barcelona) - Kapitán Barcy měl usnadněnou úlohu, když soupeři chyběli elitní útočníci Munitis a Žigič, ale i tak si vedl skvěle. Frustrovaný Juanjo se prakticky nedostal k míči.

Gianluca Zambrotta (FC Barcelona) - V pohodě hlídal svojí stranu, snažil se i útočit. Jen jedinkrát po jeho straně skvěle prošel Balboa.

Jose Carlos Nunes (Mallorca) - Obranu hlídal poměrně spolehlivě, byl to on, kdo zavelel gólem k otočení zápasu.

Záložníci:

Ronaldinho (FC Barcelona) - Nehrál úplně hvězdný zápas, jak tomu bylo v minulých sezónách, ale svůj tým k výhře dotáhl právě on. Vítězný gól dal z provedeného trestného kopu, na který gólman nemohl dosáhnout. Druhý přidal hlavou po centru Deka, nestává se zrovna každý den, že by se Ronaldinho prosazoval hlavičkou ve vápně.

De la Peňa (Espanyol Barcelona) - Zkušený playmaker od začátku zápasu ve Vigu držel pevně v rukou tvorbu hry svého týmu a dovedl jej k překvapivé výhře. Založil několik skvělých akcí, jeden z útoků zastavil na poslední chvíli obránce Tamas, jednou zmařil jeho šanci gólman Pinto, z trestného kopu trefil tyč.

Boško Jankovič (Mallorca) - Naskočil do zápasu až o přestávce, ale duel, který byl do té doby téměř bez šancí, rozhýbal. Po centru Ibagazy navíc vstřelil vítězný gól.

Ariel Ibagaza (Mallorca) - Dvěma asistencemi se podílel na výhře svého týmu nad nebezpečnou Zaragozou. Po jeho trestném kopu dal gól Nunes, centrem pak připravil další branku pro Jankoviče.

Javi Casquero (Getafe CF) - Zkušený záložník byl vidět hlavně po půli, kdy Getafe Valencii přehrálo. Ničil její útoky a podílel se na třetím gólu. Trefil tyč a míč se dorazil k Nachovi, který stanovil výsledné skóre.

Útočníci:

Roberto Soldado (Osasuna Pamplona) – Odchovanec Realu Madrid zařídil výhru Osasuny na hřišti posledního Gimnásticu. Ještě v 70. minutě Tarragona vedla, potom ale španělský útočník v rozmezí čtyř minut vstřelil svůj letošní sedmý a osmý gól v sezoně a rozhodl tak o výhře Pamplony.

Salvador Ballesta Valcho (Levante UD) - Souboj nováčků rozhodl Salva, který ještě na podzim hrál druhou ligu. Nejprve se prosadil po centru Davida Lópeze, tři minuty před přestávkou přidal druhý úder.


Nepovedené výkony uplynulého kola:

Brankář: Claudio Bravo (Real San Sebastian) - mladý gólman je obvykle velkou oporou týmu, tento zápas mu ale příliš nevyšel, i když vyloženě hrubou chybu neudělal. Trestné kopy Beckhama jsou vždy nebezpečné, tentokrát Bravo jeho chytrou střelu asi špatně viděl a na poslední chvílí ji už nedokázal u země rukou vyrazit, přestože ta šla blízko středu branky. Na centr na Van Nistelrooye mohl vyběhnout dříve, i když ten byl skvěle zahraný a Ruud pak už měl snadnou pozici dopravit míč do prázdné branky.

Obránce: Gabriel Tamas (Celta Vigo) – Rumunský zadák sice začal utkání s Espayolem dobrým obraným zákrokem proti unikajícímu De la Peňovi, ale od té doby hořel jako papír. Nejprve žlutá karta, poté nadvakrát nedokázal odkopnout míč do bezpečí a toho využil skórující Luis García. Špatný zápas pak ve druhém poločase korunoval červenou kartou.

Záložník: Oscar Serrano (Santander) - Záloha Santanderu zklamala jako celek, přechod do útoku prakticky neexistoval a to hodně i vinou Serrana, od kterého se čekaly rychlé kontry a vyvážení míče. Byl střídán jako první ze záložníků.

Útočník: De Pinho Robert (Betis Sevilla) – Tento zápas si určitě nezapíše do svého deníčku zlatým písmem, v 10. minutě zápasu se Sevillou neproměnil penaltu, mířil vysoko nad. Jeho další spálená šance přišla deset minut před koncem utkání, kdy běžel sám na gólmana Palopa. Měl tak dvě největší příležitosti v utkání, které skončilo bezbrankovou remízou.


Zajímavost:

Jose Molina (Levante UD) – Odchytal své 400. ligové utkaní, oslavovat mohl hned dvakrát, jeho tým totiž vyhrál v souboji nováčků soutěže a posunul se ze sestupových míst.

V tomto kole padlo celkem 24 branek, průměr na utkání 2,4.


Autor: Radek Nosil, Milan Kopal / EuroFotbal.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak to se povedlo, dobrej a zajímavej článek! Takový hodnocení se čtou jedna báseň. Jen tak dál... Jen by to možná chtělo Beckhama

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

v zájmu rozvoje diskuze ano

Reagovat
HOST*hrubinho

Ani jeden hrac realu a tri hraci z barcy...haha

Reagovat
HOST*-Kopy-

Proč by tam měl bejt někdo z Realu ? Jenom kvůli tomu, vyhrál ? a nikdo nepodal takovej výkon, aby se tam dostal... a navíc to bylo štastné až se mi chce rict nahodne vítěztví...

Reagovat
HOST*hrubinho

ved prave preto

Reagovat
HOST*-Kopy-

Takže se tam maj zařazovat prumerne vykony hracu realu, na úkor nadprůměrných výkonů jiných hráčů ? Proste hlavně aby tam byl nekdo z realu vit ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tys ho očividně nepochopil. Nevadí.

Reagovat
HOST*-Kopy-

JE ty jsi fanuch barcy kua a jeste to haha ja vul

Reagovat
HOST*hrubinho

no ja spanhela poznam, ja som tu niekedy chodieval ale v pohode kopy

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*1860

tak trener Interu chce ukoncit ligu, vyhlasit viteze a zacit az v zari novej rocnik? kdo by se divil?

Reagovat
smazaný uživatel

www.gazzetta.it/Rubriche/CalcioEstero/Personaggio/2007

/02_Febbraio/12/torres.shtml

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

možná by mu měl někdo říct že italsky moc lidí neumí

Reagovat
HOST*-Kopy-

Reagovat
HOST*R9
Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

to já znám

Reagovat
HOST*Vincent Blanquinegro

nebo je to pomsta že sme vynechali Beckhama

Reagovat
HOST**NESTA

Uvital by som podobne hodnotenie aj u SERIE A a to po kazdom kole! Fakt super stranka, naj na nete!!! Len tak dalej....

Reagovat
smazaný uživatel

Může bývat, ale asi až v úterý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele