LA LIGA - 37. KOLO

22.05.2005, 15:50, aktualizováno 24.05.2005, 01:05
Aktuality
Velké madridské derby nabídlo slabou podívanou bez branek, Barca se rozešla s třetím Villarrealem s divokým skóre 3:3. O LM svedou ještě boj Betis i FC Sevilla, malou naději má i Espanyol. Mallorca zvítězila na Deporu a jelikož Levante hráli bez branek s Valencií dostali se ostrované na nesestupovou příčku.


UD Almería - Recreativo Huelva   0:0

Madridské derby nemělo vítěze ani poraženého, diváci neviděli dokonce ani gól. Hosté byli kompletní, domácím chyběl stoper Helguera za něhořž zaskočil Pavón. První střelu mělo Atlético, když po přihrávce Torrese pálil vedle Ibagaza, jinak měl více ze hry Real. Roberto Carlos však střílel jen do středu branky, při Owenově presinku si málem dali hosté vlastní gól, špatný výkop Lea Franca málem zužitkoval Ronaldo. Zidaneho volej byl ztečován na roh, další Francouzova střela se mezi tyče nevešla. Do půle dal o sobě ještě vědět Ronaldo, trestný kop mu Leo Franco lapil s přehledem, po přiťuknutí Raůla, když šel Ronnie sám musel Franco vytáhnout superzákrok.

Na začátku druhé půle o sobě dalo opět vědět Atlético, Luccinův trestbý kop Casillas vyrazil na roh. Beckhamův centr trochu přizvedl Pablo, ale Owen míč před odkrytou brankou ve skluzu minul, ve vápně hrál rukou Perea, ale byla nastřelená. S přibývajícím časem měl stále více prostoru Fernando Torres, slibné brejky mu ale dobrými zákroky zmařili Gravesen i Pavón. N adruhé straně byli pokusy Raúla i Gravesena spíše propagační. Nejhezčí akci zápasu měl na svědomí Torres. Vystřihl úchvatné sólo přes Salgada, Gravesena i Pavón, zakončoval obloučkem přes Casillase, ale ten byl příliš nízký a gólman ho tak kryl. Poslední možnost měl Owen, ale odražený míč napálil nad branku.


Villarreal CF - Espanyol Barcelona   0:0

Betis otočil zápas se Zaragozou a po závěrečném hvizdu vběhli nadšení diváci na hrací plochu. Domácí si tak totiž zajistili jistotu startu v pohárové evropě příští rok. V zelenobílém dresu se dotal po čase do základní sestavy Brazilec Denilson. První šanci měla Zaragoza, na centr si naběhl Alvaro, ale měl míč na dlouhou nohu a překopl. Na druhé straně zahrál svůj pověstný trestný kop Assuncao, trefil břevno od nějž se míč odrazil na brankvou čáru a zpět do hřiště. Domácí Joaquín si pohrál na kraji vápna s Toledem, poslal centr Oliveirovi, ale ten hlavičkoval těsně nad. Útoky hostí táhl Savio a poté co byl jednou faulován před vápnem, trestný kop rozehrál Cani, ale Alvaro hlavičkoval jen do Pratse.

Po dalším nebezpečném brejku hostí hlavičkoval nepřesně Savio. Na levé straně si skvěle zpracoval dlouhý míč domácí Denilson, snadno obešel protihráče a šel sám na gólmana Luise. Vystřelil však mimo. Hosté šli šťastně do vedení, když se po velmi sporném faulu na Generela, trefil z trestného kopu svou magickou levačkou Savio a dal svůj desátý gól v sezoně. Do půle ještě zahrozil Betis, Joaquínův volej však šel nad. Druhý půli začal Betis dost nervózně, zvláště když sudí netrestal ruku jednoho z hostí ve vlastním pokutovém území. Domácí tlačili, Assuncao trefil z trestného kopu jen zeď. Vyrovnání přišlo po centru Jaoquína, kdy se Juanito odpoutal od Milita a hlavou překonal Luise.

Další trestňái Assuncaa šel mimo tyče, ale další akce přinesla Betisu vedení a Oliveirovi 22 gól v sezoně. Luis Fernández zatáhl míč po straně, vrátil zpětně k Oliveirovi a ten se trefil po zemi a přesně. Pojistku přidal Fernando, když si zpracoval míč na hranici ofsajdu a prostřelil Luise potřetí. Za hosty už jen korigoval hlavou střídající Oscar.


Real Betis - Sevilla FC   0:0

Od tohoto duelu se hodně očekávalo, oboustranně útočný fotbal, konečných šest branek tuto předpověď naplnilo. Diego Forlán se blýskl hattrickem a vůbec mu nevadilo, že chybí jeho dvorní nahravač Román Riquelme, který je v týmu na hostování z Barcy a nemohl tak nastoupit. Barca byla kompletní, jen v brance dostal šanci náhradník Jorquera. Jako první napřáhl ke střele Ronaldinho, ale hosté ji zblokovali, Eto´ova prošla ale gólman Reina byl připraven. Za obranou Villarrealu se octl zakončující Márquez a další spoluhráči, stáli včas v ofsajdu. Udeřilo nečekaně na druhé straně. Forlán přihrál do vápna Fontovi, ten mu nezištně vrátil a Uruguayec z dálky vymetl pavouky Jorquerovi branky.

Barca přitlačila, Decovu střelu zneškodnil Reina, odražený míč napálil Ronaldinho těsně vedle, Giuly trefil z úhlu s přispěním teče obránce tyč. Po další rychlé akci Barcy se kopala penalta, když byl ve skluzu sražen Eto´o, sám si postavil míč, ale napálil míč jen do břevna. Guilyho průnik skončil střelou do boční sítě. Hosté byli vysoce efektivní, do brejku našlápl José Mari, utíkal Oleguerovi, ten ho nešikovně atakoval a sudí nařídil velmi přísnou penaltu. Forlán se nemýlil a zmrazil slavnostně naladěný Camp Nou. Barca alew rychle odpověděla. Ronaldinhův trestňák šel ještě vedle, pak však Brazilec přehlavičkoval po centru Bellettiho Javiho Ventu a bylo sníženo. O chvilku později chyboval Reina, když vyrazil rohový kop jen ke Giulymu a ten v pádu srovnal.

Obrat dovršila Barca krátce po změně stran, svůj 11 gól v sezoně a druhý v tomto zápase dal Giuly. Vypálil z těžkého úhlu a míč zapadl angličanem do sítě. Na druhé straně hlavičkoval po rohu Gonzalo, ale Jorquera dobrým reflexem zachránil. Villarreal se snažil o vyrovnání, Forlánova střela byla zblokována, Callejova skončila těsně vedle branky. Po Eto´ově průniku zazdil šanci Deco, když vystřelil vysoko nad, hbitý Kamerunec se však zarnil a byl pak dlouho ošetřován. Do sóla se pustil agilní José Mari, míč se odrazil k Forlánovi a ten snadno přehodil obloučkem povyběhnutého Jorqueru. Po další akci José Mariho chyběl Forlánovi k míči krok, poslední šanci měl Ronaldinho, ale branku netrefil.


FC Barcelona - Real Mallorca   0:0

Valencijské derby branku nevidělo a oba celky šli do kabin se svěšenými hlavami. Levante sklesli na sestupovou příčku, Valencia ztratila reálnou šanci hrát alespoň Pohár UEFA. Dlouho se hrálo bez šancí, pak si však s domácí obranou poradil Aimar, prodribloval se k skoro až k do autu, a jeho centr-střela skončila na břevně Morovi svatyně, od níž se odrazila po brankové čáře a dobíhající Angulo se při neúspěšném pokusu míč dorazit málem zranil o tyč. Levante odpověděli trestným kopem Rivery, jež hlavičkoval Alexis, ale Palop předvedl spolehlivý zákrok. I další šanci hostí měl Aimar, ale míč po jeo střele jen olízl břevno. Získat body pro domácí mohl střídající Juanma, který vypálil po zemi, ale Palop jeho pokus zneškodnil na roh. Poslední možnost měl málem Di Vaio, když si naběhl na přízemní centr Vicenteho, ale Alexis míč včas uklidil do bezpečí.


Osasuna Pamplona - Real Murcia   0:0

Albacete měli blízko k sedmému vítězství v letošní sezoně, dva trefy v závěrečných minutách v podání San Sebastianu však dovedli duel k remíze. Už v deváté skóroval z trestného kopu Pacheco a gólman hostí Riesgo se musel stydět. Dakší možnost domácích měl Iván Díaz, ale tentokrát se Riesgo zaskočit nenechal. I druhý gól Albacete vstřelil Pacheco, když přeloboval povyběhnutého brankáře hostí. Do druhé půle vběhli baskové jako jiný tým, kouč Amorrortu zjevně o přestávce nešetřil slovy. Nejprve Gasperčiče prověřil střelou střídající Mikel Alonso, ale belgický internacionál byl ve střehu. Karpin posílal nebezpečné centry, Labaka, Gari Uranga, Bréchet i De Paula se starali o zakončení leč zatím nepřesně. Snížil až De Paula hlavou po centru Labaky. Bréchetovu střelu domácí zblokovali, z velkého tlaku vytěžili hosté i vyrovnání, když využil volného prostoru De Paula. Strhnout výhru na stranu domácích mohl opět Pacheco, ale trefil jen břevno.


Real Valladolid - Getafe CF   0:0

Malaga potvrdila pohodové jaro a poradila si se Santanderem. Do vedení šla zásluhou Edgara, který si naběhl na dlouhý míč a jelikož hosté přestali hrát a reklamovali ofsajd, měl snadnou pozici. Do další šance se Angolan prodribloval, ale soupeř mu míč na poslední chvíli ukopl, o pár minut později mu střelu lapil poprvé v sezoně chytající gólman Tono. Za hosty zahrozil v první půli jen Torrado, ale levačkou vedle. Střely mimo branku pokračovali i ve druhé půli. Po Arizmendiho pasu hostující Anderson Silva, za Malagu po centru Fernanda Duda. Deset minut před koncem připravil šanci Sierra pro Aganza, ale hostům gól nebyl přán, Arnau byl připraven. V nastaveném čase pohladil diváky Amoroso, když se prokličkoval až před Tona, přeloboval ho a pojistil tím výhru pro Malagu.


Athletic Bilbao - Racing Santander   0:0

Sevilla bojuje o LM a remíza v Getafe je pro ni ztrátou. Na rozdíl od konkurenta Betisu však hraje poslední kolo doma a bude čekat na jeho zaváhání. Hosté začali velkým tlakem, na kontě madriďanů přibývalo žlutých karet. Makukulovu hlavičku Aragoneses kryl, Jesus Navas pálil nad, Adrianův průnik zakončený střelou vyrazil Aragoneses nohama. Smůlu měli domácí když trestný kop rozehrál Gica a trefil jen břevno. Od něj se míč odrazil do blízkosti brankové čáry a sudí usoudil že gól nepadl. V druhé půli měli více ze hry Getafe, Raúl Albiol trefil tyč, Gicův trestný kop vyrazil nad břevno gólman Notario. Velkou šanci spálil hostující Jesuli, když pálil zblízka nad, druhý "gól" neuznal domácím sudí, když Gicovu střelu dorážel Kome, ale byl odmáván sporný ofsajd. Poslední šance Sevilly měl Renato, když se ocitl sám před Aragonesesem, ale ten opět potvrdil dobrou práco nohama a střelu jimi vyrazil.


Atlético Madrid - Deportivo La Coruňa   0:0

Depor opět vyhořel, Mallorca si z jeho hřiště odvezla body zlata a po dlouhých měsících se dostala ze sestupové příčky. La Coruna jí však pozici hrubkami v obraně dost usnadnila, ostrovasné drží sérii sedmi zápasů bez prohry. První vážná akce skončila gólem, šikovný Japonec Okubo si na křídle poradil s Romerem, nacentroval a zcela volný Farinós dával zblízka do prázdné branky. Depor kontroval střelou Luqueho a zachraňoval gólman Moyá. Zvýšit mohl Okubo, ale trefil brankovou konstrukci. Do poločasu zvýšil Arango, když centrovaný míč prodloužil hlavou Víctor a zcela volný Arango prostřelil Munúu. V druhé půli zvedl hru Deporu Fran, ale gól dali opět hosté. Arango vysunul Okuba a ten potupil Munúu jesličkami.


Levante UD - Valencia CF   0:0

Šance Bilbaa na Pohár UEFA ukončila porážka na půdě sestupující Numancie. Domácí se tak rozloučili se svými fans v této nevydařené sezoně se ctí. Numancia šla brzy do vedení. Tevenet našel Merina a bývalý hráč Bilbaa využil nedůrazné obrany a překonal Aranzubíu. Hosté nesložili zbraně, Orbaizův pokus zneškodnil gólman Juanma, po pasu Ezquerra pálil Arriaga mimo. První šanci druhé půle měl domácí Tevenet, ale jeho trestný kop chytil Aranzubía, na druhé straně spálil dvě slibné šance bývalý "golden boy" Guerrero, neuspěl ani Del Horno, Tika vychytal Juanma. Tlak Bilbaa byl neúspěšný, naopak domácí dali druhý gól po brejku. Gurpegi fauloval ve vápně Pignola a Tevenet nabíhnutou penaltou nepohrdl.


Real Zaragoza - Real Madrid   0:0

Espanyol ztratil šanci na LM remízou v Pamploně, k jistotě Poháru UEFA mu stačí vyhrát v posledním kole. Espanyol měl skvělý start, De La Pena poslal skvělý centr Maximu, jeho první hlavičku ještě domácí odvrátili, druhá však už přeletěla Elíu a zaplula do sítě. Vyrovnávající gól byl vlastní, Chengue Morales poslal před Kameniho branku nebezpečný přízemní centr a nešťastník Lopo si ho srazil do vlastní sítě. Pamplona šla málem do vedení, když trestný kop zahrával Pablo García, ale Kameni se vymrštil a vyrazil míč na rohový kop. Velkou šanci promarnil Espanyol a byl u toho Maxi. Prošel do vápna, ale pak trefil jen rameno Kameniho. Na vzdálenější byl volný Tamudo a řádně svému kolegovi vyčinil. Zařídit domácím výhru mohl po zpětné přihrávce Chengue Moralese Webó, ale Kameni znovu dokázal jakou je pro svůj tým oporou.


Tabulka střelců

24 - Eto´o
23 - Oliveira, Forlán
20 - Ronaldo
18 - Julio Baptista
16 - Fernando Torres
15 - David Villa, Román, Maxi
12 - Nihat, Luis García, Owen, Urzáiz, Pacheco
11 - Giuly, Tamudo, Luque, Ezquerro, Di Vaio



Tabulka:
1. FC Barcelona37258473:2983
2. Real Madrid37245868:3177
3. Villarreal CF371711965:3662
4. Real Betis371613861:4961
5. Sevilla FC371791144:3960
6. Espanyol Barcelona3716101152:4658
7. Valencia CF371316853:3955
8. Athletic Bilbao371491459:5251
9. Real Zaragoza371481551:5450
10. Deportivo La Coruňa3712141145:4950
11. Atlético Madrid3713101438:3249
12. Málaga CF371461738:4848
13. Getafe CF3712101536:4446
14. Real San Sebastian371371747:5646
15. Osasuna Pamplona3712101546:6446
16. Racing Santander371181840:5841
17. Real Mallorca371081941:6238
18. Levante UD379101838:5437
19. Albacete Balompié376102133:5528
20. CD Numancia376102129:6028


Autor: Radek Nosil

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Real zklamal, čekal jsem víc

Reagovat
HOST*yarda

Jestli ti zkurvil tiket, tak mě udělal radost

Reagovat
Mr.Jindros

off-topic : Kdy se tady objeví novinka o tom, kdo vyhrál italskou ligu ?

Reagovat
PJ

Momentálně bohužel nemáme nikoho na psaní souhrnů italský ligy... Ale nějakej článek snad stvoříme...

Reagovat
HOST*

NO TO BYCH DOUFAL ALE JINAK DIKY ZA OZVANI

Reagovat
HOST*

NO KDO JINY NEZ JUVE JUVE

A HOSI DEKUJEM HLAVNE ZLATANOVI A DAVIDOVI TREZEGEMU ZE DAL GOLA CA MILANU A TO ASI ROZHODLO!!

A AC TOBE JEN ZBEJVA

Reagovat
HOST*yarda

Beeeeetis, Beeeeetis! Olé! Olé! Viva Sevilla, viva ciudad de maravilla

Reagovat
antimadrista

Betis se tam nedostane.

Reagovat
HOST*yarda

Ty musíš pokazit taky každou radost, co? Ale zřejmě budeš mít pravdu, leda by vyhráli na Mallorce Aspoň o důvod víc pro Joaquína, aby šel k nám

Reagovat
Xavi

Já myslím, že Betis vyhraje a Mallorca sestoupí

Reagovat
Xavi

ikdyž Levante hraje na Villarealu (kterýmu ale už o nic nejde)

Reagovat
Xavi

no jak se tak dívám, tak Villareal ještě taky nemá nic jasnýho (hmm, já myslel, že jo)

Reagovat
antimadrista

Právě

Reagovat
antimadrista

Já bych tam taky rád viděl Betis, určitě radši než FC Sevillu.

Reagovat
HOST*yarda

Já nejradši oba: tvrdost a technika, i když, jak říkám, nejvíc si to zaslouží Villarreal

Reagovat
smazaný uživatel

Já to přeju Fc a Villarealu.

A tipuju, že sestoupí levante, Mallorca má super formu a v posledním zápase větší šanci na body.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevítě někdo náhodou, kde by se dal stáhnout gol Roandla Koemana z Wembley 92? nebo nějaký sestřih, kde te ngol je. Já mám jen jedno šesti sekundové video v mizerné kvalitě...

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to budou dávat ve finálovém studiu ligy mistrů, přece tam vždycky ukazují přehled vítězů od nultého ročníku a k tomu góly. Aspoň myslím

Reagovat
HOST*

prosim vas napiste neco o sestupujicich z premier league,diky moc a cus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele