LA LIGA - 36. KOLO

15.05.2005, 13:25, aktualizováno 17.05.2005, 00:11
Aktuality
Real Madrid remizoval v Seville a Barca tak stačila remíza na Levante k zisku titulu. Uhrála ji a dvě kola před koncem má na Real šest bodů a lepší vzájemné zápasy. Krůček od předkola LM týmy FC Sevilla a Villarreal. Pohár UEFA si zatím drží Betis s Espanyolem. Mallorca porazila Bilbao a dotahuje se na Levante.


Real Mallorca - Osasuna Pamplona   0:0

O tomto zápase píšeme podrobněji na jiném místě.


Racing Santander - Sevilla FC   0:0

Real Madrid sehrál výborné utkání se Sevillou, měl zaděláno na tři body a udržení si naděje na mistrovský titul, ale v předposlední minutě hlavou srovnal Julio Baptista a při remíze Barcy v Levante je jisté, že Real skončí určitě na druhé příčce. Hosté hráli v obvyklé sestavě a domácí je hned od začátku dostali pod tlak, nejnebezpečnější byli rychlíci jako Jesús Navas, a tak R.Carlos s Gravesenem dostali brzy žluté karty. Po čtvrthodině se blýskl Sergio Ramos, opět hrající ve středu obrany, když vypálil z trestného kopu a nedal Casillasovi šanci zasáhnout. Real se jen obtížně dostával z tlaku, přesto po dvaceti minutách trefil Ronaldo zdálky tyč a o chvíli později si dokonce srazil do vlastní sítě centr Roberto Carlose Javi Navarro, hráč jemuž vypršel disciplinární trest za hrubý faul na Aranga.

Druhá půle zase patřila spíše Realu. Kouč Luxemburgo poslal po hodině do hry Gutiho s Figem a jeho tým šel do vedení po krásné dalekonosné střele Zidaneho. Sevilla se však nevzdala, 15 minut před koncem hlavičkoval těsně vedle Sergio Ramos, stejně nepřesný byl se svojí střelou i Baptista. Přesto však Brazilec, o něhož se zajímá Barca vyrovnal a předpřipravil svému možnému budoucímu zaměstnavateli pozici. Vysunul na křídle Jesúse Navase, naběhl si najeho centr do vápna a překonal bezmocného Casillase. Frustrovaní hosté přišli ještě v závěru kromě reálné naděje na dohnání Barcy, která hrála těsně po nich ještě o Helgueru vyloučeného za zákrok na Daría Silvu.


Real Madrid - FC Barcelona   0:0

V duelu o evropské poháry remizoval Espanyol s Valencií. Hosté hráli hodinu o deseti, vedli, ale gólem v poslední minutě o cenné vítězství a reálnou šanci na Ligu Mistrů přišli. Espanyol zatím drží pozici Poháru UEFA. Valencia nasadila od záčátku novou tvář, debut si odbyl mladý pravý obránce Manuel Ruz. Oba celky začali útočně, domácí Tamudo však ve vápně zamířil jen do gólmana Palopa, na druhé straně střílel mimo z voleje Vicente. Do vedení šla Valencia, když se po rohu soupeře zmocnil míče Fabio Aurelio, našel Rufeteho a ten z kraje vápna prostřelil Kameniho. Z následného tlaku Espanyol vytěžil vyrovnání. Palop fauloval Maxiho a byl vyloučen. Z penalty vyrovnal Tamudo.

Další akci Maxi zakončoval obloučkem, ale hosté zachránili na brankové čáře, valencijského Angula odzbrojil v šanci Lopo. Útoky hostí tahal Vicente a jeden z nich skončil šťastným gólem, když Kameni vyrazil střelu jen do Davida Garcíi a od něj zpět do vlastní branky. Skvělý výsledek však Valencia neudržela, když ke střele napřáhl střídající Velamazán a s tečí obránce dopravil míč do branky. Debut v dresu Valencie zaznamenal i Pallardó, který hrál posledních deset minut.


Real Betis - Real Valladolid   0:0

Villarreal se dlouho trápil s Albacete, vysvobození přinesl až z penalty Román, když byl ve vápně faulován José Mari. První půle přinesla tři šance domácích. Nejprve Forlán přešel přes dva obránce soupeře, ale skončil na brankáři Gasperčičovi, o pár minut později hlavičkoval Románův roh zcela volný Santi Cazorla, ale mimo. Pět minut před koncem půle trefil Forlán tyč. Hosté měli jen dvě spekulativní střely zdálky v podání Francisca. Gól zařídil až střídající José Mari, když byl faulován ve vápně a Román nabídnutou výhodu s přehledem proměnil. Zvýšit mohl Marcos Senna, ale přestřelil, nebezpečně střílel i Forlán, ale Gasperčič jeho pokus vytěsnil nad břevno.


Real Murcia - Athletic Bilbao   0:0

San Sebastian předvedl jeden ze svých horších výkonů a prohrál doma s Malagou. Domácím chyběl zraněný útočník Kovačevič, který si v této sezoně již nezahraje. První půle mnoho fotbalu nepřinesla, k vidění bylo typické "unavené" utkání závěru sezony. Na sklonku půlhodiny šla do vedení Malaga, když po rychlém protiútoku šel míč od Dudy, Fernanda k Edgarovi, a ten poslal podél Riesga míč do sítě. Malaga byla i nadále velmi produktivní, po akci Edgara dal druhý gól Fernando, po chybě Zubiaurreho přidal Fernando i třetí gól svého týmu. Domácí kouč pak poslal na hřiště 18letého útočníka Agirretxeho a ten se mu odvděčil gólem. Střelou pravačkou však už jen korigoval skóre.


Getafe CF - UD Almería   0:0

Santander porazil Getafe a definitivně se zachránil. Hosté šetřili některé hráče, a tak šanci dostali Tena, Kome či mladý útočník Asen. Do vedení dostal Racing Ayoze, když obešel dva protihráče a s mírnou tečí prostřelil gólmana Aragonesese. Druhý gól připravil průnikem po pravé straně Benayoun, který pak přihrál Arizmendimu, který nedal přízemní střelou hostujícímu gólmanovi žádnou šanci. Getafe se dostali do hry až ve druhé půli a hned snížili. Kome zatáhl míč, našel na penaltě Vivara Dorada a ten z první překonal Aouateho. Vyrovnání už ale Santander i přes snahu svého soupeře nepřipustil.


Recreativo Huelva - Villarreal CF   0:0

Real Betis si připsal veledůležité vítězství na půdě Atlética Madrid a je stále ve hře o Ligu Mistrů. Dvěma góly se o to postaral Oliveira a bude ještě útočit na vedoucího Pichichi Eto´a. Atlético musela kromě Betisu bojovat i s pískotem vlastních nespokojených fans. Přitom madriďané začali aktivně, Braulio vzal míč Rivasovi, vysunul Torrese, ale ten ztroskotal na Doblasovi, Velasco trefil po rohu tyč. Na druhé straně dal o sobě dvakrát vědět Oliveira, Leo Franco však kapituloval až po rohu Assuncaa a chytré hlavičce tohoto brazilského forwarda. Atlético mělo i smůlu. Ibagaza trefil z trestného kopu břevno, dorážka Torrese skončila nad. Na druhé straně trefil Assuncaův trestný kop ruku Colsy a kopala se penalta. Oliveira ji proměnil svým 21 gólem v sezoně. Po změně stran se štěstí usmálo i na domácí, když Ibagazovu střelu tečoval do vlastní branky obránce Melli. Výhru hostům udržel brankář Doblas, když zneškodnil hlavičku García Calvy i dorážku Nuneze. Braulio upadl v souboji ve vápně, ale sudí nechal pokračovat ve hře.


Espanyol Barcelona - Atlético Madrid   0:0

Zaragoza hrála nerozhodně s Deporem a oba celky tak ztratily reálnou naději alespoň na Pohár UEFA. Dva góly dali domácí Generelo i hostující Xisco. První půle patřila Depor, tým zachraňoval z výsledkové mizerie právě Xisco. Do první šance se řítil Munitis, ale ho na poslední chvíli odzbrojili, po necelé půlhodině se dostal ke střele Xisco, ale až dorážka skončila v síťi. Druhý gól dal Xisco lobem, poté co chybu domácích využil Valerón a přesně našel mladého útočníka volného před Luisovou brankou. Do druhé půle nastoupila Zaragoza po důkladném kartáči kouče Munoze a Milito jen tak tak že neuspěl v jedné ze svých dvou příležitostí. Po hodině hry našel Savio Generela a bylo sníženo. Hosty oslabil svým vyloučením Coloccini, vyrovnávající gól zaznamenal z voleje opět Generelo. Ten mohl dosáhnout i na Hattrick, ale proti byl gólman Munúa.


Deportivo La Coruňa - Levante UD   0:0

Divoký zápas sehrála Mallorca s Bilbaem, vyhrála a téměř se dotáhla v tabulce na poslední nesestupové Levante. Ostrované začali velmi aktivně a z úvodního tlaku vytěžili penaltu. Lacruz srazil Okuba a Farinós ji proměnil. Bilbao vyrovnalo po necelé půlhodině, když Arriaga předložil míč Llorentemu a ten prostřelil vše co mu stálo v cestě. O tři minuty později už Baskové vedli. Na roh Tika si naskočil Gurpegi a hlavou nedal Moyovi šanci. Ještě do poločasu vyrovnal s přispěním teče Murilla Víctor. I vstup do druhé půle měli lepší domácí. Nejprve trefil Arango tyč, po centru Campana se ale hlavou prosadil aktivní Japonec Yoshito Okubo. Divoká přestřelka pokračovala, k trestnému kopu se postavil hostující Orbaiz a opět srovnal skóre. Poslední a rozhodující slovo měl však opět domácí Víctor, když vyskočil nejvýše na centr Campana a hlavou prostřelil Aranzubíu.


Valencia CF - Real Zaragoza   0:0

Numancia dohrává svou prvoligovou sezonu se ctí, ačkoliv už po pár minutách prohrávala s Osasunou o dvě branky, nevzdala se a vybojovala bod. Pamplona měla raketový start. Moha se uvolnil na levé straně, poslal přesný centr na Ortize a ten z voleje propálil gólmana Diega. Takřka vzápětí přihrál do šance Munoz Aloisimu, a ten rozvlnil síť za Diegem podruhé. Až druhý gól domácí patřičně probral, ti začali hrát a hned snížili. Po pasu Merina překonal Sanzola Miguel A.Pérez. Druhá půle už patřila Numancii, výhodu pokutového kopu měl Merino, ale trefil tyč, střelu Pinedy zblokoval Cuéllar. Zasloužené vyrovnání zařídil až po centru Merina z ostrého úhlu Miguel. Pamplona mohla přece jen vyhrát, ale trestný kop Pabla Garcíi nepřesně zakončil Miloševič.


Tabulka střelců

24 - Eto´o
22 - Oliveira
20 - Forlán, Ronaldo
18 - Julio Baptista
16 - Fernando Torres
15 - David Villa, Román
14 - Maxi
12 - Nihat, Luis García, Owen, Urzáiz
11 - Tamudo, Luque, Ezquerro, Di Vaio
10 - Edú, Pacheco



Tabulka:
1. FC Barcelona36257470:2682
2. Real Madrid36244868:3176
3. Villarreal CF361710962:3361
4. Sevilla FC361781144:3959
5. Real Betis361513858:4758
6. Espanyol Barcelona361691151:4557
7. Valencia CF361315853:3954
8. Athletic Bilbao361491359:5051
9. Deportivo La Coruňa3612141045:4650
10. Real Zaragoza361481449:5150
11. Atlético Madrid361391438:3248
12. Getafe CF361291536:4445
13. Real San Sebastian361361745:5445
14. Málaga CF361361736:4845
15. Osasuna Pamplona361291545:6345
16. Racing Santander361181740:5641
17. Levante UD36991838:5436
18. Real Mallorca36981938:6235
19. Albacete Balompié36692131:5327
20. CD Numancia365102127:6025


Autor: Radek Nosil

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

HALA MADRID

Reagovat
smazaný uživatel

Forca Barca!

Reagovat
HOST*

jo presne tak barco goooo i v pristi sezone a tam to bude jeste lepsi nez ted protoze pristi sezonu jeste vihrajem ligu mistru ale mi bysme ji vihrali i ted kdyby byl colina lepsi rozhosi a murinho by nebyl takovej kokot a cucak v jednom!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, s tvýma myšlenkama souhlasím, ale ta čeština ...

Kolik ti je?

Reagovat
HOST*yarda

V čem může Mourinho za to, že Barcelona vypadla s Chelsea? Logika mi uniká...

Reagovat
HOST*spanhel

Co bys čekal od kluka, kterému je sotva pět let.

Reagovat
Mr.Jindros

Třeba je starší, ale hloupej. A nebo dyslektik (v tom případě se omlouvám).

Reagovat
smazaný uživatel

že je tak dobrej tréňa, úspěch se neodpuští

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je ale z.....á sezona!!! Hodinu dřeme o deseti a Espanyol nám to vyrovná v poslední minutě s tečí. To bych se z toho v....l Ať už je konec, tohle se nedá Včera jsem byl u hokeje myšlenkama na Montjuicu zbytečně

Reagovat
HOST*Daviddos

Eurofotbal je nejlepší stránka u nás, s nejlepšími redaktory, zprávami, no prostě best! Viva Eurofotbal!!!!!!!!!!

Reagovat
Mr.Jindros

No zas nepřeháněj. Ale je to tu dobrý.

Reagovat
HOST*yarda

Hurá! Bohemka je zachráněná! Sice bude hrát jen ČFL, ale ona půjde nahoru

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne dobrá správa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele