LA LIGA - 30. KOLO

03.04.2005, 12:16, aktualizováno 04.04.2005, 22:55
Aktuality
Valencia dokázala jen remizovat v Zaragoze, Villarreal přehrál Bilbao a rázně si říká o účast v předkole LM. V baskickém derby porazil San Sebastian Osasunu a Pamplonské bude čekat ještě tuhý boj o záchranu. Barca jen remizovala s Betisem, a tak Real, který vyhrál na Albacete stáhl její náskok na 9 bodů. A teď je před námi El Clásico...



Espanyol Barcelona - Racing Santander   0:0

Valencia vydřela remízu v Zaragoze, když vyrovnala až v závěrečných minutách. Do sestavy se vrátil Angulo a to na pozici ofenzivního záložníka a Valencia bylo od začátku lepším týmem, Fabio Aurelio, Rufete i Di Vaio však gólmana Luise nepřekonali. Zejména byl aktivní Di Vaio, jež se zlehka dostával do střeleckých příležitostí, ale branku netrefil. Domácí zahrozili až krátce před půlí, střelu Davida Villa Cańizares měl, po přťuknutí od Savia ale pálil z 35 metrů Generelo a jeho dělovka skončila skončila v brance překvapených hostí. Další gól si Valecnia vstřelila sama. Savio centroval, Albelda míč jen nešťastně prodloužil, a ten skončil v brance bezmocného Cańizarese. Zvýšit mohl ještě hlavou po Saviově rohu Alvaro, ale Cańizares byl na místě, dorážka Gallettiho šla těsně vedle. O snížení se postarali střídající Italové. Fiore se nejprve dvakrát zastřeloval, poté však už jeho centr špatně odhlavičkoval jinak jistý Milito a Corradi, který byl na hřišti minuty nezaváhal. Před vyrovnáním se kličkou na hranici pokutového území uvolnil Angulo, předložil Caneirovi, a ten snadno napálil míč k tyči. Přísným vyloučením však hosté přišli o Caneiru, pro žluté karty bude příště chybět i Albelda.


Real Madrid - Sevilla FC   0:0

Villarreal zvládl i duel s Bilbaem a vážně si říká o umístění zajišťující předkolo LM. Do první šance se dostali hosté, za které už nastoupil Yeste, ale Ezqeurrova hlavička šla těsně vedle branky. O tři minuty později však udeřilo na druhé straně. Forlán minul centrovaný míč a zcela volný José Mari měl dost času uklidit míč za Aranzubíova záda. Athletic brzo vyrovnal, když Etxeberría nacentroval přes Javi Ventu a Ezquerro jeho pas proměnil v gól. Domácí však měli tlak, po Románově trestném kopu střílel nad Forlán, následný Argentincův roh ale hlavičkoval José Mari a vstřelil svůj druhý gól. Srovnat skóre mohl Iraola, ale ačkoliv měl dost času zamířil vysoko nad, těsně vedle skončila i Orbaizova rána. Zajímavý zápas si udržel atraktivitu i po změně stran. Třetí gól Villarrealu dal Forlán, další šanci poslal Uruguayec nad. Cazorla s Héctorem Fontem trefili tyče, Marcos Senna dvakrát minul branku. Za Bilbao přinutil z dobrému zákroku Reinu střídající Urzáiz.


Real Valladolid - Real Zaragoza   0:0

Baskické derby vyhrál domácí San Sebastian, ve vynikající formě se předvedl zejména ruský internacionál Karpin. Hosté potvrdili bídnou formu, nevyhráli již 12 zápasů v řadě a nebezpečně se příbližují sestupovým příčkám. Domácí začali lépe, po Karpinově rohu hlavičkoval vedle Bréchet, dvě šance Kovačeviče kryl gólman Elía. Po půlhodině hry minul po Karpinově centru branku Kovačevič, na druhé straně si s Puńalovou střelou poradil Riesgo. Ještě do poločasu však vstřelil San Sebastian dvě branky, u obou byl Valery Karpin. Nejprve připravil přihrávkou pozici Gari Urangovi, a ten diagonálou vymetl pravý horní růžek, druhý sám dal když využil centr Mikela Alonsa a pravačkou prostřelil Elíu. Osasuna se nevzdala, ale Josetxo ani Delporte Riesga nepřekonali, Muńozova hlavička branku minula. Zvýšit mohl po Karpinově trestném kopu Kovačevič, ale trefil hlavou jen břevno. Srb nevyužil ani další šance, stejně tak zahazovla šance i Pamplona, konkrétně Webó, Cruchaga i Delporte.


Valencia CF - Real Mallorca   0:0

Zápas Barcelony s Betisem byl jedním z vrcholů letošního ročníku La Ligy. Ačkoliv hráli hosté skoro celý zápas na velkém hřišti na Nou Campu bez vyloučeného Rivase, drželi s favoritem krok a mohli i vyhrát. Barca totiž vyrovnala až v páté minutě nastaveného času. Domácí nastoupili oslabeni, když pro zranění chyběl klíčový muž defenzivy Carles Puyol a také Márquez. Do základu se tak vtěsnal Gerard a poprvé v sezoně též Fernando Navarro, který se natají tím, že chce v létě odejít.

Barca začala náporem, z první branku třígólového thrilleru se ale radoval Betis. Fernando našel na křídle Edua, ten nacentroval na Joaquína, mladý reprezentant se prosadil přes Sylvinha a překonal Valdése. Barca bleskově vyrovnala. Rivas fauloval ve vápně Deka a nabídnutou penaltu Eto´o proměnil. Navíc byl za svůj zákrok stoper Betisu vyloučen a tu chvíli by si asi na hosty nikdo nevsadil. Ti však pozorně bránili a hrozili z brejků. Jeden z nich vyšel ještě do přestávky. Assuncao vysunul Oliveiru, ten se zbavil Oleguera a vrátil Betisu vedení.

O přestávce kouč Barcy Rijkaard posílil útok když střídal Gerarda a poslal na plac Maxi Lópeze. Domácí útočili. Ronaldinho poslal do šance Maxi, ten ale pálil vedle. V šanci byl i Eto´o ale gólman Doblas vytáhl jeho střelu na břevno, Maxi nezvládl dorážku. Hosté prožívali těžké chvilky, přesto dokázali svůj náskok zvýšit. Oliveira přihrál Joaquínovi, a ten angličanem vstřelil třetí gól svého týmu! Barca se dostala zpátky do hry díky kontroverzní penaltě. Kontakt mezi Eduem a Bellettim byl minimální, přesto Belletti spadl a Eto´o proměnil i druhou penaltu. Vyrovnání přišlo v páté minutě nastaveného času, když Deco vysunul Gia a ten přeloboval Doblase.

Deco dostal žlutou kartu a bude chybět v následujícím zápase na Realu Madrid, stejně jako zatím zraněný kapitán a lídr defenzivy Puyol. Eto´o pojistil své vedení v tabulce kanonýrů, hostující Joaquín si svým výkonem vysloužil "přestupovou pozornost" od dalšího velkoklubu- FC Barcelony.


Villarreal CF - Atlético Madrid   0:0

Real Madrid vyhrál na Albacete, stáhl Barcu na devět bodů a bude hrát El Clásico s vidinou reálné naděje na titul. Bílému baletu chyběli Zidane s Beckhamem, do útoku se vedle Ronalda postavil Owen, když se Raúl zranil během rozcvičování. Real začal aktivně, Ronaldo dal gól, ale ten pro ofsajd neplatil. Další šanci Brazilci zmařil pozorný gólman Valbuena. Do vedení šli Albacete. Míč se na hranici vápna odrazil k Redondovi a ten trojitými jesličkami dostal levačkou míč do sítě. Hosté se prosazovali s obtížemi, nejnebezpečnější byli ze standardních situací. Vyrovnat se podařilo hlavou Helguerovi po rohu Figa, trestný kop Roberto Carlose skvěle kryl Valbuena.

V nastaveném čase první půle padl vítězný gól Realu. Míč šel od Gravesena a Gutiho k Owenovi, který nezaváhal a pravou nohou dopravil míč do sítě. Za domácí spálil obrovskou šanci Rubén Castro, když pálil zblízka jen do Casillase. I v druhé půli byl Real lepší. Figovu tečovanou střelu Valbuena kryl, trestný kop Roberto Carlose skončil těsně vedle. Šance domácích žily až do konce, když se Valbuena vyznamenal i proti další Ronaldově šanci i jedovce Roberto Carlose. Vyrovnat mohl Alvaro, ale zamířil levačkou nad. Real bude v duelu s Barcou postrádat vykartované Gutiho se Samuelem.


Getafe CF - Osasuna Pamplona   0:0

Sevilla porazila nejtěsnějším rozdílem Numancii, jediný gól dal Brazilec Adriano Correia, který tak nahradil vykartovaného Baptistu. Domácí dominovali, Numancii se však dařilo pozorně bránit. Po pasu Fernanda Salese byl sám před Juanmou Aranda, vystřelil však nad. "Nový Reyes" Jesús Navas se prokličkoval až k Juanmovi, přehodil ho, ale na brankové čáře zachránil vracející se José Antonio. Gól padl až po 70 minutách hry, Renatův centr odvrátila obrana hostí jen k Adrianovi, který se prosadil nechytatelným volejem. Hosté přece jen vylezli z defenzivní ulity, ale trestný kop Teveneta jen těsně minul domácí branku.


Real Betis - FC Barcelona   0:0

Espanyol přiživil své šance na účast v příštím ročníku LM, když zvítězil na Santanderu. Domácí začali lépe, své šance však zahodili Anderson i Morán. Do vedení šel Espanyol, když Juanma fauloval Tamuda a sám postižený penaltu proměnil. Zvýšit mohl dvakrát Maxi, na obě šance mu nahrál De la Pena, ale Maxi branku netrefil. Útočili i domácí, Javi Guerrero pálil nad, trstný kop Regueira zneškodnil Kameni. Vyrovnat se podařilo až Benayounovi, který přesně hlavičkoval Moránův trestný kop. Do vedení šli opět hosté, Amavisca ještě neuspěl tváří v tvář Aouatemu, pak však vše napravil, když našel přesným centrem Jarqueho a ten překonal brankáře Santanderu. Tři body pojistil krátce po změně stran svým 12 gólem Maxi, když si přesně naběhl na kolmici od De la Peni. Další možnosti už Maxi neproměnil, ani domácí nestříleli ostrými. Dvakrát neuspěl Aganzo, ani hlavičkou casar, ani střídající Parri či Jonathan Valle. Na druhé straně se málem mezi střelce zapsal Coro, ale na brankové čáře zachraňoval Pablo Casar.


UD Almería - Levante UD   0:0

Depor posílil své naděje na start v evropských pohárech, jediný gól v duelu na Levante vstřelil Tristán. Zápas začal šancemi na obou stranách, dalekonosnou střelu domácího Rivery vytáhl nad břevno Munúa, za hosty střílel mimo tyče Andrade. Otevřít skóre mohl pro Levante Pinillos, ale vystřelil slabě. Na druhé straně se zastřeloval Tristán, Víctorovi přihrávky poslal obě vedle Morovy branky, na konci první půle se už trefil přesně. Munitis centroval, Víctor sklepl hlavou do cesty Tristánovi a ten už snadno dokopl míč do sítě. Druhá půle byla vyrovnaná, za domácí mohl dvakrát vyrovnat střídající Reggi, Munúa však byl na místě, pojistit výhru hostí chtěli postupně Víctor, Valerón i Tristán. I Mora se však již překonat nenechal.


Deportivo La Coruňa - Real Murcia   0:0

Malaga se rozešla smírně s Getafe, na vedoucí gól domácího Fernanda odpověděl Nano. Malaga začala zostra, Dudův nebezpečný centr byl ještě včas odvrácen, ale o pár minut později vzal na půlce míč Fernando, pronikl do vápna a skvělou akci zakončil přesným zakončením. Malaga vedla. Další šanci hlavou neproměnil Juan Rodríguez, Valcarce střílel nad břevno. Getafe kontrovali hlavičkou Miguela Angela, z gólu se radoval až Nano, který nádhernými nůžkami zúročil centr Perníi. V druhé půli se dostavil velký tlak domácích. Juan Rodríguez hlavičkoval těsně nad, Miguel Angel napálil volej do břevna, Romerova i Valcarceho střela byly zblokovány těsně vedle. Branku netrefil ani hlavou zblízka César Navas. Hosté přežili i závěr utkání, když hráli bez vyloučeného Yordiho.


Recreativo Huelva - Athletic Bilbao   0:0

Mallorca inkasovala debakl na Atlétiku, dvěma góly se prosadil Salva Ballesta. Lépe začali domácí, Ibagazův trestný kop hlavičkoval těsně vedle Pablo. Na druhé straně se prosadil Farinós, ale jeho gól neplatil pro ofsajd. Domácí Gronkjaer centroval, ale Pablo trefil hlavou jen brankovou konstrukci. Úvodní gól připravil Ibagaza pro Colsu, jeho střelu tečoval nepatrně hlavou ještě Salva a míč skončil za Moyovými zády. V druhé půli nejprve spálil velkou šanci Torres, o pár minut později, ale mladý útočník proměnil penaltu nařízenou za faul Ballesterose na něho samotného. Ballesteros byl navíc vyloučen a bylo po zápase. Po vyloučení Iuliana se obrana hostí rozpadla a přišli chvíle pro Salvu. Nejprve se prosadil volejem po centru Molinera, podruhé měl lehkou pozici po přesné přihrávce Gronkjaera.


Tabulka střelců

20 - Eto´o
18 - Forlán
17 - Oliveira
16 - F.Torres
14 - J.Baptista
12 - Ronaldo, Nihat, Román, Maxi
11 - Urzáiz, Luis García
10 - Ezquerro, Owen, Tristán



Tabulka:
1. FC Barcelona30216357:2169
2. Real Madrid30193851:2660
3. Villarreal CF29148751:2750
4. Real Betis301310750:4049
5. Espanyol Barcelona30147940:3649
6. Sevilla FC30147934:3349
7. Valencia CF301211746:3247
8. Atlético Madrid301371036:2546
9. Deportivo La Coruňa301112739:3645
10. Athletic Bilbao301181147:4241
11. Real Zaragoza301171235:4240
12. Real San Sebastian301161340:4239
13. Getafe CF30991231:3636
14. Málaga CF301051528:3835
15. Levante UD30971434:4434
16. Racing Santander30971433:4534
17. Osasuna Pamplona29871435:5331
18. Albacete Balompié30591627:4424
19. Real Mallorca30661828:5324
20. CD Numancia30481821:4820


Autor: Radek Nosil

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

dementní rodinka se sešla

Reagovat
HOST*Dr.dihydrát uhličitanu vá

škoda že BARCA jen remízkovala, ještě že Madřiť prohraje

Reagovat
antimadrista

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona - Betis - výborné utkání se spustou nádherných fotbalových momentů. Hosté spíše útočili z brejkových situací, které zvládli na výbornou.

Barca celou dobu útočila a dostala se do mnoha vyložených šancí, ale bohužel střely Maxiho, Ronaldinha, Eto´a, Deca se do branky nevešly nebo je zastavil jejich lapač. Maxi mě v tomto zápase ale zklamal, i když se dostal do několika šancí tak byl po celou dobu strávenou na hřiští nic moc. Ronaldinho zas hrál výborně(ostatně jako vždy), Eto´o sice dal dvě branky, ale taky nic moc.

Musím uznat že Joauqin je výborný player a to samé Oliveira - oba by se do Barcy určitě hodili

Ta druhá penalta kterou jsme kopali byla určitě přihraná to musím uznat. Nejlepší na tom je, že tento výborný fotbal korunoval v nastaveném čase GIO. Dnešní den je opravdová idylka

Reagovat
smazaný uživatel

Tes sa na zapas s Realom-to bude poriadny zapas

Reagovat
HOST*Brl

Hej, a k tomu ešte vyhráme. To bude paráda.

Reagovat
HOST*

NO jo no ale nevite jak udelat aby se za satelit nemuselo platit nic mesicne a aby to mluvilo cesky pls poradte pls pls

Reagovat
smazaný uživatel

Platí sa za káblovku alebo digitálny príjem,za satelit sa aspoň u nás mesačne neplatí.Kúpiš podľa výberu parabolu s príslušenstvom,natočíš to na družicu a sleduješ.Niektoré družice vysielajú i Galaxii či Eurosport a to česky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele