Kulhánek se odvolá proti trestu za rasismus, podle Vlašimi jde o křivé nařčení

24.05., 10:32
Aktuality
Jiří Kulhánek (© AC Sparta Praha)

Vedení vlašimského klubu se odvolá proti osmizápasovému trestu pro kapitána týmu Jiřího Kulhánka, který mu ve čtvrtek za rasistickou urážku soupeře vyměřila disciplinární komise Ligové fotbalové asociace. Podle Středočechů se osmadvacetiletý obránce nebo záložník v utkání 23. kola druhé ligy proti Líšni nijak neprovinil a jde o křivé nařčení. Uvedli to v tiskové zprávě.

Podle verdiktu disciplinární komise Kulhánek v utkání, v němž Vlašim 17. dubna doma v přestřelce podlehla Líšni 4:5, rasisticky pokřikoval směrem k hostujícímu hráči. Rozhodnutí není pravomocné, bývalý hráč Sparty Praha, Liberce či Českých Budějovic zatím smí hrát. Vlašim čeká v sobotu poslední kolo druhé ligy proti Zbrojovce Brno.

"Vlašimský fotbalový klub se důrazně ohrazuje a distancuje od nařčení z údajných rasistických výroků kapitána týmu Jiřího Kulhánka směrem k protihráči v utkání s SK Líšeň. Klub provedl důkladné interní šetření, v němž dal prostor všem aktérům se k celé situaci vyjádřit, a nikdo nezaznamenal jakékoliv výroky s rasistickým podtextem," stojí v tiskové zprávě.

"Dovolujeme si upozornit, že náš klub dlouhodobě pracuje s fotbalisty pocházejícími z Afriky a nikdy jsme nezaznamenali jakékoliv problémy. Sám Jiří Kulhánek je zkušený fotbalista, který si je vědom své pozice kapitána a lídra týmu a v minulosti se nedopustil žádných závažnějších prohřešků nejen proti interním pravidlům klubu, ale také celé FAČR," přidali zástupci sedmého týmu druholigové tabulky.

Komise v krátké době potrestala za rasismus druhého účastníka druhé ligy. Nejprve to byl trenér Dukly Praha Petr Rada, který pronesl výrok "zoufalče cikánskej" na adresu dnes už bývalého kouče brněnské Zbrojovky Tomáše Polácha. Disciplinární komise mu nejprve zastavila činnost na osm měsíců, odvolací komise mu pak trest snížila na tři měsíce.

Rovněž Kulhánek se proti verdiktu odvolá. "Vlašimský klub pevně stojí za svým hráčem, který čelí podle našich zjištění křivému nařčení, a podnikne potřebné kroky k očištění dobré pověsti nejen Jiřího, ale také klubu jako takového. Všichni v klubu jsou zajedno v tom, že rasismus, a to v žádné podobě, nemá na fotbalových stadionech a ve společnosti místo," uvedli Středočeši.

Autor: ČTK

Komentáře (19)

Přidat komentář
Grupma

Tvl dpr*le už druhej článek, a co měl údajně říct se nedočtu. To je zpravodajství Radio Jerevan hadr.

Reagovat
vceradnesazitra

Řekl mu, že je fucking guy

Reagovat
Grupma

Tak to pak jo. To může být rád, že nedostal trest do konce kariéry

Reagovat
Mass

A rozhodčímu údajně řekl že je opice.

Reagovat
havrys99

Po utkání před potvrzením ZoU vedoucí hostů nahlásila tento incident: Vyjádření hostující vedoucí mužstva: ,,V 90´v přerušené hře před standartní situací D26slovně urazil H13- jseš zasranej cikán, drž hubu."

Reagovat
fabec1222
Reagovat
Grupma

Aha. Aha tak to je Kedel 2.0.

Reagovat
Mass

Ne úplně, tady to pokřikování mohlo slyšet podstatně víc lidí než zašeptání do ucha. Taky by to mohl bejt druhej Řehák a nařčení z rasismu podvodný.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
FiX

"Nic jsem neřekl, a ten zasranej cikán taky kecá"

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mass

Minulej tejden sme tu měli kapitána z Kroměříže, pak kapitán Sparty neví co podepisuje, teď zase kapitán Vlašimi. Samý chytrý lidi ti kapitáni. Ještě že nemáme námořnictvo.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Grupma

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
ACSMan

Škoda ho kluka, v té záloze Stanciu Kulhánek Kanga byl on ten nejtalentovanější

Reagovat
insane

Úplně jsem na existenci tohohle hráče zapomněl, ale i s ohledem na tu sestupnou tendenci jeho kariéry to takhle zpětně ukazuje, jak šílená éra to byla okolo Stramaccioniho, kdy tam byl totální babylon, ale zrovna tenhle domácí hráč tam chvíli docela pravidelně nastupoval.

Reagovat
verv

On nastupoval hlavně za Hapala ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele