Kučer směrem ke Slavii: Stojí proti nám těžký soupeř, ale bude to 50 na 50

09.08.2023, 23:46
Aktuality

Podle trenéra Oleksandra Kučera se Dnipro snaží svými výsledky dělat fanouškům aspoň trochu radosti v době, kdy Ukrajina už rok a půl čelí ruskému vojenskému útoku. Bývalý reprezentační obránce je přesvědčen, že jeho svěřenci mají šanci i ve 3. předkole Evropské ligy proti Slavii, nadcházející dvojzápas označil na tiskové konferenci za otevřený a vyrovnaný. Zároveň se těšil na setkání s bývalým českým spoluhráčem v Šachtaru Doněck Tomášem Hübschmanem.

"Nemyslím si, že by Slavia byla favoritem. Před každým zápasem jsou šance obou týmů téměř vyrovnané, myslím, že to bude 50 na 50. Všechno bude záležet na tom, jestli dokážeme předvést kvalitu, kterou v sobě máme," prohlásil Kučer před čtvrtečním úvodním duelem 3. předkola v Edenu.

"Samozřejmě proti nám stojí hodně silný tým. Soupeř je velmi dobře fyzicky připraven, hraje rychle a přímočaře, často se v sedmi osmi lidech dostává do vápna. Musíme se soustředit na dobrou obranu. Musíme být obezřetní, abychom zbytečnými chybami nenabízeli soupeři šance," řekl čtyřicetiletý trenér.

Kvůli válce na Ukrajině hraje jeho tým domácí zápasy v pohárech v Košicích, v ukrajinské lize má azyl v Užhorodu. "Samozřejmě je to pro nás velice těžké, ale už za těchto podmínek fungujeme nějakou dobu, takže jsme si celkem zvykli. Samozřejmě naši lidé trpí, denně zažívají sirény a ostřelování. S kluky jsme si řekli, že se lidem budeme snažit sportem a fotbalem dělat aspoň nějakou radost," poznamenal Kučer.

Během hráčské kariéry v Šachtaru byl řadu let spoluhráčem bývalého českého reprezentanta Hübschmana, jenž aktuálně působí v Jablonci. "S Tomášem jsme pořád v kontaktu a mluvíme spolu. Hodně jsme toho spolu odehráli, jsme přátelé. Dnes přijede k nám na hotel a budeme se bavit o různých věcech," těšil se Kučer.

Druhý tým uplynulé sezony ukrajinské ligy podle něj bude mít ve čtvrtek v Edenu velkou podporu. "Víme, že všechny lístky do našeho sektoru jsou už vyprodané. Samozřejmě věřím, že lidé, kteří přijeli z Ukrajiny sem do Prahy a obecně do České republiky, nás zítra budou podporovat. Je nádherné, když je plný stadion. Fanoušci nám hodně chyběli, protože v domácí lize hrajeme před prázdnými tribunami," poznamenal Kučer.

V minulém týdnu přišel o suverénně nejlepšího střelce uplynulé sezony ukrajinské ligy Arťoma Dovbyka, jenž přestoupil do Girony. Ze zdravotních důvodů bude postrádat také několik dalších opor.

"Samozřejmě Dovbyk je pro nás velká ztráta, ale taková byla dohoda a je třeba mu poděkovat za to, co pro nás udělal. Tančyk nám bude chybět kvůli červené kartě, máme i nějaká zranění. Ale nemáme jen 11 hráčů, náš kádr je velmi široký. Takže v tomhle problém nevidím," dodal Kučer.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
Ahoso Widaho

Sebevědomí mu nechybí. Vypitá flaška vodky s Hübschmanem na hotelu, bude ale asi to jediný pozitivní, co si z Prahy zapamatuje. I když možná si nebude pamatovat ani to

Reagovat
oli9

Jen aby nejeli s výhrou

Reagovat
LucasACS90

nojo tak hlavně nezapomeň kňourat ukroši

a doufám že dostanou na prdel, i když od sešívaný bídy ale co, český koeficient je teď přednější.

ty ua xichty už nemůžu ani vidět

(*uživatel nečte odpovědi na svůj komentář)

Reagovat
Adalberto.Littleoak

Ukrajina za tvůj posranej život nemůže, nulo

Reagovat
JacksLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele