Kroky Zica směřují do Moskvy

08.01.2009, 14:50
Aktuality
Uzbecký tým PFC Bunjodkor se ve čtvrtek utká s FC Barcelona bez hlavního trenéra. Brazilec Zico je blízko podpisu s moskevským CSKA, které převezme po úspěšném kormidelníkovi Valeriji Gazzajevovi.

"Bílý Pelé", jak se Zicovi pro jeho genialitu na fotbalovém trávníku přezdívalo, prošel za svou trenérskou kariéru japonským klubem Kashima Antlers, japonskou reprezentací a tureckým Fenerbahce, se kterým slavil titul, vítězství v domácím superpoháru a historický postup čtvrtfinále Ligy mistrů. Na konci září letošního roku přijal nabídku ambiciózního uzbeckého klubu PFC Bunjodkor a kdekdo byl tímto krok zaskočen.

"Pro mě je to velká výzva. Cítím se podobně jako v devadesátých letech, kdy jsem dostal možnost zahrát si fotbal v Japonsku. Jedním z mých cílů je využít zkušeností a pomoci tamnímu fotbalu na cestě vzhůru," vysvětlil tehdy Zico.

Po ani ne čtyřměsíční zkušenosti v exotické zemi si Zico řekl dost a vyslyšel nabídku CSKA Moskva. "Navzdory tomu, že nejsem stoprocentně přesvědčen, že vše bude úspěšně vyřešeno, vyjednávání prozatím jdou podle plánů. Doufám, že se s úspěchem vyřeší do dvou dnů," řekl Zico v rozhovoru pro brazilský deník Lancenet.

Podle zdroje blízkému jednání se zatím neúspěšně řeší fakt, že asistent Edu zatím nemůže získat ruské vízum, zatímco Zico jej už obdržel.

Zico má před sebou těžkou misi, bývalý trenér Valerij Gazzajev za sebou nechal nesmazatelnou stopu v podobě tří mistrovských titulů, čtyř triumfům v domácím poháru a vítězství v Poháru UEFA. V ročníku 2008 obsadili Armějci druhé místo za Rubinem Kazaň a zajistili si tím kvalifikaci do základní skupiny Ligy mistrů.

Autor: David Kubáň / Sport-Express.ru

Komentáře (48)

Přidat komentář
milan78

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se jeho příchod úspěšně dotáhne, Vágner Love by pak určitě zůstal a Daniel Carvalho by možná zastavil svůj výkonnostní pád, protože to je AM světových kvalit a byla by škoda, kdyby se z něj v pouhých 25letech stala fotbalová troska.

Na druhou stranu kam s ním? Napadá mě jedno řešení

-----------------Vágner Love-------------------------

Carvalho-----------Dzagojev------------------Krasič

----------------DM---------------DM-------------------

Žirkov----Ignaševič---Berezuckij(1)---Berezuckij(2)

Reagovat
smazaný uživatel

Ta obrana je šílený průchoďák, zejména tragičtí bratři - tam potřebujeme nejvíc posílit, o né moc lepší řešeni (ale lepší) je dát do středu Semeberase a napravo Chidiho (kterého nesnášim, ale horší napravo než Vasil snad být nemůže). Carvaho nevím, nevím - osobně ho mám rád, ale nikdy nebyl rychlý, takže křídlo fakt ne - kdyby si měnili pozice s Dzagojevem , každopádně proč měnit úspěšné ofenzivní trio (tím myslím Jurije, Alana a Milose kvuli jednomu hráči) to už radši, když se mu bude dařit ať se střída s Dzagojevem (přece jenom očekávám trochu výkonostní pád - něco jako u Bojana). Ale zpátky k posilám chce to jednoznačně dva beky světové kvality - tady je mi cena jedno. Dále to chce prodat Rahimiče a koupit lepší DM - jenom Aldonina tam mít nestačí. Doufám, že se Zico nebude bát nasadit kreativního, ale zodpovědného Mamajeva. Teď k útoku - Vagnér asi zůstane (přál jsem mu velkoklub, ale na druhou stranu jsem rád). Útočníka by to chtělo ještě jednoho, který by ho dokázal zastoupit, samozřejmě je nutno zbavit se Janczyka a asi i Jesuse . A ještě přání nakonec, ať se chytne Ryžov.

Reagovat
smazaný uživatel

Za soucasny situace a pokud se muzstvo nejak zasadne nezmeni, tak je naprosta blbost Carvalha do sestavy cpat

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se vrátí do své dřívější formy, tak by mu základní sestava neměla uniknout. Zico ho může vrátit zpátky. I když by asi bylo lepší, kdyby hrál pod Vágnerem.

------------------Vágner-----------------

Žirkov--------Dzagojev(DC)----Krasič

Druhá sezona, jak už tady bylo, je nepochybně těžší, navíc Dzagojev ve svých 18letech nezvládne takovou zátěž.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak s takovou jistotou vis, ze Dzagojev nezvladne takovou zatez? Nevidim zadnej duvod proc by to nemel zvladnout.

Reagovat
smazaný uživatel

2009 - RPL, Pohár UEFA, Liga mistrů. Na tak mladého hráče je to moc, to je snad jasné. Minulou sezonu odehrál jen dva celé zápasy.

Podívej se, jak se vaši hráči minulou sezonu po hřišti plazili.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo se neplazil, to jak to na hristi ke konci roku vypadalo nebyl az tolik kvuli nedostatku fyzickejch sil, ale spis psychickejch - nedostatek motivace, ponorka v muzstvu atd (i sam Sirl o tom mluvil).

V 19 letech uz je skoro fyzicky vyzralej a prave jako mladej hrac se mnohem rychleji regeneruje nez starsi fotbalisti. A psychicky se u Dzagojeva rozhodne nebojim, ze by to nezvlad To jakym zpusobem vlitnul do velkyho fotbalu a jak se v CSKA prosadil je nevidanej.

Reagovat
smazaný uživatel

Těch ruských hvězdiček, které pak následně vyhasínaly bylo dost, Syčev měl teď správně být někde v AC Milán...Stát se může všechno, navíc ještě nejsem přesvědčen, že Dzagojev takovou zátěž snese, v minule sezoně třeba odehrál jen dva celé zápasy a to CSKA tak náročný program nemělo.

CSKA by mělo pro tuto sezonu disponovat širokým kádrem a pokud Zico z Carvalha dostane to nejlepší, věz, že zahřívat lavičku rozhodně nebude. Protože kvalitativně je pořád lepší než Krasič nebo Dzagojev. Záleží jen na Carvalhovi, pokud ve formě ideální nebude, není třeba ho tam cpát.

Šírl taky říkal, že už neměli dost sil, což se třeba projevovalo ve druhých poločasech a podobně.

Reagovat
smazaný uživatel

Carvalha sem rok nevidel (a verim ze ty taky ne), tak nevim kde beres tu jistotu jeho soucasny vykonosti ...kdyz na jare odchazel tak to byl v podstate prumernej hrac. A ikdyby se dostal na svoji drivejsi vykonnost, tak bych ho videl spis jako stridajici se alternativa s Dzagojevem. Posadit na lavicku hrace jeho kvalit a zabit takovej talent by byla naprosta kravina - navic pri pravidlu poctu cizincu ma dalsi vyhodu oproti Carvalhovi. A co se tyce toho padu ruskejch hvezdicek.... zatim se nic takovyho nedeje, az to bude aktualni, tak se o tom muzem bavit

Reagovat
smazaný uživatel

Já jeho současnou výkonnost neberu v potaz, v Brazílii to bylo špatné. Když odcházel, tak měl nadváhu a zdravotní problémy, neviděl jsem ho na vlastní oči, ale přečetl jsem si o tom dost článků.

Zkrátka věřím, že Zico ho probere a dostane na dřívější úroveň, o nic jiného se neopírám, takže ten první příspěvek byl ve smyslu "co kdyby"....

Navíc ruských hráčů je v sestavě CSKA i s Carvalhem pořád dost....

"zatim se nic takovyho nedeje, az to bude aktualni, tak se o tom muzem bavit " - já jen reagoval na tvoje "A psychicky se u Dzagojeva rozhodne nebojim, ze by to nezvlad"

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja se bavim o soucasnosti ... jedina pointa my reakce byla ta, ze pri soucasny vykonosti obou hracu a vzhledem k tomu jak soucasna sestava slape by byla naprosta blbost Carvalha do sestavy cpat. Co by kdyby, to se teprv uvidi

Reagovat
smazaný uživatel

A co se tyce ty posledni vety... nerikal jsem, ze sil meli dostatek, ale ze to nebyl hlavni duvod toho jak to na hristi vypadalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Byl to jeden z klíčových důvodů, o tom jsem přesvědčen. Je nemožné, aby klub odehrál tak náročnou sezonu prakticky ve 13 hráčích.

Reagovat
smazaný uživatel

*Je to možné, ale výsledky nepřijdou.

Reagovat
smazaný uživatel

A ja jsem presvedcenej ze ne ..... spoustu zapasu ktery Zenit ztratil by muzstvo jeho formatu melo zvladnout i na pul plynu (napr. ostuda doma s Jarikem). Kdyz ale na hristi jedni myslej spis na to kam uz konecne prestoupej a zbytek hraje s pocitem, ze souper se porazi sam (oni prece jsou ti co letos vyhrali snad vsechno), tak to je pak tezky...

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to bylo všechno dohromady, ale v některých zápasech především závěru ligy vypadali opravdu unaveně.

Reagovat
Lorcan

a co Necid???? s tím nepočítáš???

Reagovat
smazaný uživatel

Místo v sestavě pro něj nevidím. Musí si počkat.

Reagovat
smazaný uživatel

Necid v zakladu CSKA?

Reagovat
Lorcan

hádám, že kdybych chtěl ještě Kaloudu tak už bych chtěl opravdu moc, co

Reagovat
smazaný uživatel

To asi jo .... ale pri soucasnejch hracich a soucasnym systemu na jedinyho klasickyho utocnika ma mozna i vic sanci nez Necid

Reagovat
honziss

Já si taky myslím, že by si Kalouda mohl "aspoň zahrát", nový kouč, třeba to pro něj bude povzbuzení. Necid tam neměl chodit, nevím jestli si myslel že se tam dokáže prosadit nebo to byl fakt čistě jen zájem agenta, ale tím přestupem do CSKA si posral kariéru.

Reagovat
herbage

Akinfeev - Berezuckij, Ignaševič, Berezuckij - Krasič(Odiah), Mamajev(Kalouda), Dm(Aldonin), Carvalho(Krasič), Žirkov - Džagojev(Carvalho), Love(Necka)

Reagovat
smazaný uživatel

Proc porad nekdo pise "dŽagojev"?

Reagovat
herbage

Protože nevím, že je to Dzagojev Se to nějak blbě vyslovuje. Jinak, jdi na http://www.eurofotbal.cz/clanky/maradona-zahaji-svou-evropskou-misi-73977/?nocount=1

Reagovat
smazaný uživatel

Hm hm diky - ale nemam ucet na google

Reagovat
herbage

Neříkej, že jsi takový nešika a neumíš 3x kliknout a založit si ho Jak chceš...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz sem kliknul, ale zatim do mejlu nedorazil zadnej aktivacni odkaz...

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm,nevím,proč mě to nechce pustit dovnitř... Regnutej jsem,ale nějak mi to blbne...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nic,už to jede... Jen jenom na IE a ne na FF...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Zico už rozvázal smlouvu s Bunjodkorem.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle toho co sem cet, tak myslim uz nema cenu to sledovat - je to v podstate skoro hotova vec

Reagovat
smazaný uživatel

A co Puygrenier - Bolton?

Reagovat
smazaný uživatel

...jenom jestli odejde Krizanac i Puygrenier, tak jsem zvedavej koho klub sezene. Nebo jestli budeme hrat bez stoperu jak Sparta

Reagovat
smazaný uživatel

Někoho šikovného to k Lombaertsovi přivést chce.

Reagovat
honziss

Co na to říkáte vůbec vy? (spanhel, Kerzak0v, případně ikercc) Nebo spíš jakou mu dáváte šanci že bude úspěšný? Jaký si myslíte že bude mít přínos? Pokud se teda můžu zeptat..

Reagovat
smazaný uživatel

Fenerbahce se mi za jeho vlády moc líbilo, hrálo líbivý fotbal a bylo úspěšné. Pro CSKA výborná volba. Úspěšný (snad) bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Vubec ho jako trenera neznam, takze netusim ....ale brazilec by CSKA vyhovovat moh.

Reagovat
Bakary3

Nechci se hádat, ale nevidim v tom nějakej logickej důvod, proč by jim měl Brazilec vyhovovat, většinou to bývá naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

Treba proto, ze CSKA ma hrace a styl hry zalozenej hlavne na rychlosti a vytecny technice, ktera je prave brazilcum nejbliz. Navic prave na brazilcich muzstvo dlouho hodne stavilo. Jakej opak vidis ty?

Reagovat
Bakary3

Jo, přesvědčil jsi mě, já to myslel spíš obecně

Reagovat
honziss

Jo, a jak je to s těma cizincema v Premier Lize? Teď jich může být jen 5?

Reagovat
smazaný uživatel

sem jich muze hrat maximalne v zakladni sestave, a na lavicke nebo na hristi musi byt jeden hrac do dvaceti let, ktereho klub vychoval

Reagovat
honziss

Jenom jeden odchovanec do 20 let? Já myslel že odletos už dva, tak to jsem měl špatné info. Díky.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tam Necka nebude hrat tak se zmari dalsi talent

Reagovat
smazaný uživatel

Rubin Kazaň se zajímá o Brandãa.

28letý brazilský útočník Šachtaru Doněck. Chtělo by to zdejšího diskutéra Jardela.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele