KRIZE V SETÚBALU, ROZPADÁ SE MUŽSTVO

20.12.2005, 16:29
Aktuality
Vitória Setúbal zažívá krušné časy. Portugalský klub má vážně finanční potíže a čelí rozpadu. V neděli odstoupil z funkce trenér Norton de Matos. Dnes ho na cestě pryč z klubu následovala hned pětice hráčů...

Celá situace se dostala na veřejnost minulé pondělí. Hráči totiž nedostali tři měsíce výplaty a pohrozili tak bojkotem nadcházejícího středečního ligového duelu s Benfikou. O víkendu ještě nastoupili k utkání proti Maritimu, na jehož hřišti podlehli 0:1. Několik hodin po tomto zápase odstoupil ze své funkce trenér Norton de Matos, který toto své rozhodnutí označil jako gesto solidarity vůči fotbalistům. Na jejich konta ani po osmi dnech od hrozby bojkotu nedorazily peníze, a pět z nich se tak rozhodlo pro rázné řešení nastálé situace.

Obránce Jose Fonte, brankář Fabien Farnolle, útočník Oumar Tchomogo a záložníci Mamadou Diakite a Siramana Dembele s okamžitou platností ukončili s portugalským klubem spolupráci a začali si hledat nového zaměstnavatele. Posledně jmenovaný se podle zákulisních informací dokonce již dohodl na angažmá v belgickém Standardu Lutych.

Situace je o to paradoxnější, že Setúbal prožívá jednu z nejlepších sezón za poslední léta. Vitória v dosavadních patnácti zápasech inkasovala pouze čtyři branky a v tabulce jí patří vynikající čtvrtá příčka.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To je sila ze aj ked je financna kriza tak klubu sa dary

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele