Krize je pryč, tvrdí Beckenbauer

11.11.2002, 11:18
Aktuality
Prezident Bayernu Mnichov Franz Beckenbauer je přesvědčen, že krize bavorského velkoklubu skončila. Víkendovým vítězstvím nad Borussií Dortmund (2:1) si Bayern upevnil vedení v tabulce a Dortmund z druhého místa ztrácí už pět bodů.

Bayern zažil velký šok, byl totiž vyřazen hned z první fáze Ligy Mistů. K náladě nepřispěla ani Kahnova návštěva diskotéky, když byl zraněný, nebo bitka mezi obránci Lizarazem a Kovačem na tréninku. K tomu špatné výkony ve dvou ligových zápasech (remíza 3:3 doma s Hannoverem a prohra 0:2 v Brémách) a mnozí volali po zemětřesení v těch nejvyšších kruzích. Pak ale přišel záblesk na lepší časy, Bayern postoupil do dalšího kola domácího poháru, a tečkou za krizí je podle Franze Beckenbauera sobotní výhra nad úřadujícím mistrem z Dortmundu.

"Všichni jsme udělali chyby. Ale teď jsme zpět ve správných kolejích," řekl Beckenbauer. Také generální manažer klubu Uli Hoeness už nechce o krizi ani slyšet: "Pokud by každá krize měla končit v pětibodový náskok v čele Bundesligy, tak bych si na to i zvykl."

Ve zmíněném zápase se Borussia dostala zásluhou teče Jana Kollera hned v sedmé minutě do vedení, pak se ale na konci poločasu nechal vyloučit Torsten Frings a Bayern po přestávce zápas otočil. V 62. minutě se trefil Roque Santa Cruz a o tři minuty později rozjásal 63 tisíc fanoušků na Olympijském stadiónu Claudio Pizzaro, když dal gól na 2:1. O minutu později dostal druhou žlutou také gólman Dortmundu Jens Lehmann a protože už hosté nemohli střídat, postavil se do branky Jan Koller. Vedl si ale dobře a míč za svá záda nepustil.

"Tým ukázal svou extratřídu," chválil hráče po zápase další vysoký činovník klubu Karl-Heinz Rummenigge. "Bylo to přesně to nasazení, které jsme od tohoto zápasu čekali. Hráči na kritiku odpověděli tím nejlepším možným způsobem - skvělým výkonem," dodal Rummenigge.

Ve středu Bayern čeká rozloučení s Ligou Mistrů a s letošní pohárovou Evropou v domácím utkání s Racingem Lens. Hostům ještě půjde o postup, přesto by Bayern měl vyhrát a ještě více si udobřit své fanoušky. O víkendu pak doma hostí Wolfsburg a pokud potvrdí roli favorita a vyhraje, na nějakou krizi si už asi nikdo nevzpomene.

Autor: Petr Starý

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele